Nekadašnji brodovi
+16
max
Patentee 1833
Trol_Rijeka
echo
novi_shef
Tomek
Narcis
Edo Tijan
andrej
sali
Pfaff
Garage
Robert
2062 036
kriticar
gaspa
20 posters
Stranica 2 / 6.
Stranica 2 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Nekadašnji brodovi
Ma, bi ja, al znaš kak je kad čučneš...Pfaff je napisao/la:A teško Ti je bilo malo čučnut kod slikanja pa da natpis na krmi bude čitljiv???
Registration date : 14.05.2008
Sada sam pročitao da su brod Ilok oteglili iz uvale Biškupica.
Ima li tko još kakvih saznanja o daljnjoj sudbini broda ili kakvu sliku u sadašnjem stanju?
Ima li tko još kakvih saznanja o daljnjoj sudbini broda ili kakvu sliku u sadašnjem stanju?
Robert- Broj postova : 70
Registration date : 11.09.2008
Iloka je kupio jedan čovjek, mislim iz Rijeke, čiji brat ima jedan brod za kružna putovanja po južnom i sjevernom jadranu (m/b maestral) i koji ga do ljeta planira uredit isto za kruzna putovanja. Video o sadasnjem stanju http://uk.youtube.com/watch?v=vjAq75t9Y3Q
andrej- Broj postova : 34
Registration date : 06.10.2008
Hvala. Vidio sam video.Čak su i moju fotografiju stavili za primjer kako je Ilok izgledao prije prodaje. Samo su pogriješili godinu (brod je slikan 2007.g. u Vodicama).andrej je napisao/la:Iloka je kupio jedan čovjek, mislim iz Rijeke, čiji brat ima jedan brod za kružna putovanja po južnom i sjevernom jadranu (m/b maestral) i koji ga do ljeta planira uredit isto za kruzna putovanja. Video o sadasnjem stanju http://uk.youtube.com/watch?v=vjAq75t9Y3Q
Volio bih da taj brod, ukoliko bude uređivan, zadrži prvotni izgled a ne da se nadgrađe izreže, a onda se svašta nadogradi.
Osobno mi se sviđa kako je uređen ex Vladimir Nazor.
Još Malo
Ime gornjeg broda nije bilo Petar Njegoš nego samo Njegoš
Edo Tijan- Broj postova : 113
Registration date : 25.08.2009
Link mi ne šljaka.2062 036 je napisao/la:Evo popis flote od 1947.
http://www.freewebs.com/croships/New%20Microsoft%20Office%20Excel%20Worksheet%20(3).xlsx
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6213
Registration date : 14.05.2008
Ubacit ću za par dana novi popis
2062 036- Broj postova : 254
Registration date : 29.05.2008
"Poreč" ex. "Vladimir Nazor" dok je još plovio u floti Kvarner Express-a.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Gdje je završio Poreč? On je neko vrijeme plovio na liniji Mali Lošinj - Cres - Rijeka. Mislim da je vlasnik bio netko iz Cresa??
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Vlasnik je od 1988. bilo Brodogradilište Cres. 2002. prodan tvrtki Pegaz Trade iz Splita, preimenovan u Biser Jadrana.2003. prodan tvrtki iz Saint Vincenta i Grenadina, preimenovan u Seagull I. Tijekom 2004 i 2005. preuređen u luksuzni brod za krstarenje.
Kakav je trenutni status ne znam.
Kakav je trenutni status ne znam.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Hvala ti puno, a prije 1988. kakva je povijest tog broda? Znam da je bio jako spor na liniji Lošinj-RI pa su se putnici žalili.
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Prije toga je bio obični "Vladimir Nazor" i vozio je upravo na takvim linijama kao i ostali "pjesnici". Maiden voyage mu je i bila baš do Malog Lošinja (bio ja). Tim je brodovima eksploatacijska brzina i bila oko 14 čvorova što je u vrijeme dok su još vozili i špakeri klase "Podhum" bila luda brzina. Spora je bila sama linija za Lošinj jer s izuzetkom Valuna valjda nije bilo vale u cresko-lošinjskom arhipelagu gdje "Poreč" nije pristajaoTomek je napisao/la:Hvala ti puno, a prije 1988. kakva je povijest tog broda? Znam da je bio jako spor na liniji Lošinj-RI pa su se putnici žalili.
- Broj postova : 11519
Registration date : 17.03.2008
Dok je Poreč plovio u sastavu Brodogradilišta Cres, održavao je liniju Rijeka-Cres-Martinšćica-Unije-Susak-Mali Lošinj. 6,5 sati plovidbe u jednom smjeru, dok današnji katamaran Judita to prijeđe za 3,5 sata. Razlika je ogromna.
Al' nije ni pol gušta, pogotovo ljeti. Negdje tamo 1992. išli smo njime na ljetovanje na Unije, bio je prekrasan dan, a do Unija smo već imali brončanu boju...Narcis je napisao/la:Dok je Poreč plovio u sastavu Brodogradilišta Cres, održavao je liniju Rijeka-Cres-Martinšćica-Unije-Susak-Mali Lošinj. 6,5 sati plovidbe u jednom smjeru, dok današnji katamaran Judita to prijeđe za 3,5 sata. Razlika je ogromna.
Spojili ugodno s korisnim.Pfaff je napisao/la:...Negdje tamo 1992. išli smo njime na ljetovanje na Unije, bio je prekrasan dan, a do Unija smo već imali brončanu boju...
Pfaff je napisao/la:Prije toga je bio obični "Vladimir Nazor" i vozio je upravo na takvim linijama kao i ostali "pjesnici". Maiden voyage mu je i bila baš do Malog Lošinja (bio ja). Tim je brodovima eksploatacijska brzina i bila oko 14 čvorova što je u vrijeme dok su još vozili i špakeri klase "Podhum" bila luda brzina. Spora je bila sama linija za Lošinj jer s izuzetkom Valuna valjda nije bilo vale u cresko-lošinjskom arhipelagu gdje "Poreč" nije pristajaoTomek je napisao/la:Hvala ti puno, a prije 1988. kakva je povijest tog broda? Znam da je bio jako spor na liniji Lošinj-RI pa su se putnici žalili.
Bio je nešto brži, oko 15-15,5 čvorova. Na www.shipspotting.com ima nekoliko slika nove verzije broda.
http://www.shipspotting.com/search.php?query=5382996&mid=7&action=showall&andor=AND
echo- Broj postova : 20
Registration date : 15.11.2008
Koliko se sjećam, pisalo je samo: NJEGOŠgaspa je napisao/la:Petar Njegoš (zanimljivo: nedostaje prezime Petrović)
Pisalo je samo "Njegoš".
Trol_Rijeka- Broj postova : 282
Registration date : 08.05.2008
Iz povijesti brodova klase pjesnika.
Ja i "Vuk" 1959 godine na snimci mog oca:
Brod Neraida ex Laurana (Lovran) rodonačelnik klase pjesnika.
Brodograditelj: Cantiere navale del Quarnaro, Rijeka
Datum izgradnje: 1939
izvor slike: www.shipspotting.com
Ja i "Vuk" 1959 godine na snimci mog oca:
Brod Neraida ex Laurana (Lovran) rodonačelnik klase pjesnika.
Brodograditelj: Cantiere navale del Quarnaro, Rijeka
Datum izgradnje: 1939
izvor slike: www.shipspotting.com
Patentee 1833- Broj postova : 100
Registration date : 31.01.2010
Je brod Ilok još na "starom" mijestu? ima li kakvih informacija ili slika broda?
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
Mislim da je još u uvali Dumići - Supetarska Draga. Nemam novih slika osim ovih koje sam našao na netu.max je napisao/la:Je brod Ilok još na "starom" mijestu? ima li kakvih informacija ili slika broda?
http://picasaweb.google.nl/hansdegraaf3/FerrySMainlyJadrolinija?feat=email#5374190214318779106
http://picasaweb.google.nl/hansdegraaf3/FerrySMainlyJadrolinija?feat=email#5374190274010092002
http://picasaweb.google.nl/hansdegraaf3/FerrySMainlyJadrolinija?feat=email#5374190394006251858
Ne pratim sve vezano uz Jadroliniju, očito.
Može samo kratka povijest Iloka i kako se našao u rashodu, a još uvijek nosi Jadrolinijino ime i znak kompanije?
Zar nije običaj da brodovi, busevi čak i avioni itd. pa kada i idu u rezalište, da im poskidaju sve oznake bivše kompanije?
Može samo kratka povijest Iloka i kako se našao u rashodu, a još uvijek nosi Jadrolinijino ime i znak kompanije?
Zar nije običaj da brodovi, busevi čak i avioni itd. pa kada i idu u rezalište, da im poskidaju sve oznake bivše kompanije?
Garage- Broj postova : 226
Registration date : 26.06.2008
Zadnja Ilokova linija bila je 2007.g. kada je mijenjao prvo Tijata i zatim Postiru u Dubrovniku. Nakon toga je otplovio u Cres gdje su mu izvađeni motori i neki dijelovi. Zašto neznam, možda da bi služili Premudi. Znam da su 2008 godine neki dijelovi stavljeni na Premudu kada je imala manji kvar. Nakon toga je prodan: http://www.dugirat.com/content/view/5484/ a kako je završio na Rabu, pojma nemam, ali svakako ovakvu sudbinu nije zaslužio.
Da se nas pita mi bismo sačuvali sve stare brodove, ali to je na žalost utopija. Sreća je da ih možemo fotografirati i sačuvati fotografije. Žao mi je ako ovaj post zvuči rezignirano.
Trol_Rijeka- Broj postova : 282
Registration date : 08.05.2008
Stranica 2 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Stranica 2 / 6.