Između Zagreba i Karlovca
+4
Jean
sali
Narcis
seabral
8 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Obzirom na to da ovaj dio riječke pruge nije zasebno obrađen, otvaram novu temu za zanimljivosti s tog dijela pruge.
Za početak, vlak 4052 ulazi u stajalište Mavračići
Za početak, vlak 4052 ulazi u stajalište Mavračići
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Re: Između Zagreba i Karlovca
Viš, viš zgodna livada za sačekušu kod Mavračića, bravo seabral, imaš "ukusa".
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Je ... evo ga kako stoji ....thomcro je napisao/la:Pišeš "ulazi" ... jel i stao ?
Hehe ... a još bi bilo zgodnije da vlak nije kasnio više od sat vremena ....narcis je napisao/la:Viš, viš zgodna livada za sačekušu kod Mavračića, bravo seabral, imaš "ukusa".
Dobro, barem si imal vremena kvalitetno pripremit sačekušu .seabral je napisao/la:Hehe ... a još bi bilo zgodnije da vlak nije kasnio više od sat vremena ....narcis je napisao/la:Viš, viš zgodna livada za sačekušu kod Mavračića, bravo seabral, imaš "ukusa".
Gost- Gost
Kasnio više od sat vremena ???? Vjerojatno zbog radova na izmjeni sustava vuče,a vidim na hž-ovim stranicama da je pruga zatvarana ohoho.seabral je napisao/la:... a još bi bilo zgodnije da vlak nije kasnio više od sat vremena ....
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Pogled na stajalište Mavračići
Hrvatski Leskovac - pogled iz vlaka
Re:Između Zagreba i Karlovca
Da ne otvaram novu temu ovaj seabral-ov naslov teme je idealan za nastavak .......
Željeznički kolodvor Jastrebarsko
Jastrebarsko se intenzivnije razvilo u drugoj polovici 19. stoljeća, a razvoju grada i cijelog kraja znatno je pridonijela izgradnja željezničke pruge od Zagreba do Karlovca (1865. god).Bolje rečeno u Jastrebarskom se nalazi željeznička stanica-kolodvor koja je jedna od niza stanica na željezničkoj pruzi Zagreb – Rijeka.
Pogledajmo kako Željeznički kolodvor Jastrebarsko izgleda danas na isteku prvog desetljeća 21.stoljeća.
Kolodvor Jastrebarsko 07.10.2009.god
Stanični wc
Dio za dame
muški odjeljak
Pogled sa civilne strane
Ne radi nema pipe.Vodu ponjeti sa sobom
Čekaonica
Pogled u smjeru Karlovca
Pogled u smjeru Zagreba
Srdačan pozdrav !
Željeznički kolodvor Jastrebarsko
Jastrebarsko se intenzivnije razvilo u drugoj polovici 19. stoljeća, a razvoju grada i cijelog kraja znatno je pridonijela izgradnja željezničke pruge od Zagreba do Karlovca (1865. god).Bolje rečeno u Jastrebarskom se nalazi željeznička stanica-kolodvor koja je jedna od niza stanica na željezničkoj pruzi Zagreb – Rijeka.
Pogledajmo kako Željeznički kolodvor Jastrebarsko izgleda danas na isteku prvog desetljeća 21.stoljeća.
Kolodvor Jastrebarsko 07.10.2009.god
Stanični wc
Dio za dame
muški odjeljak
Pogled sa civilne strane
Ne radi nema pipe.Vodu ponjeti sa sobom
Čekaonica
Pogled u smjeru Karlovca
Pogled u smjeru Zagreba
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
Jastrebarsko ; 07.10.2009.god.
Grad Jastrebarsko, od davnine s jastrebom u grbu, nazvan je po jastrebarima, srednjovjekovnim uzgajivačima lovnih ptica, jastrebova i sokolova. Jastrebarsko se po prvi puta spominje 1249. kao "zemlja Jastrebarska" i "forenses de Jastraburcza"
Danas Jastrebarsko ima status grada kojeg je dobilo u ljeto 1995. godine. Grad Jastrebarsko ima oko 5000 stanovnika, a na cijelom jastrebarskom području svoj život je osmislilo 33 tisuće stanovnika, s mogućnošću kvalitetnog života za daleko veći broj njih.
Pogled na staničnu zgradu sa civilne strane
Ove godine je pokrenuta inicijativa o izgradnji parkirališta od ulaza u Cvetković do ugostiteljskog objekta Sahara kod željezničkog kolodvora. Velik broj vozača svakodnevno putuje vlakom,kao i velik broj građana te svakim danom sve teže pronalaze mjesto za parkiranje kod željezničke stanice.
Vlasnik spomenute površine su Hrvatske željeznice,a ukoliko je ustupe gradu Jastrebarskom,njegova je obveza da ju preuredi u primjereni parkirališni prostor.
Ako se ovaj projekt realizira, mnogima će omogućiti nalaženje parkirališnog mjesta u blizini željezničkog kolodvora.
Sada to izgleda ovako.Dokumentirano pa možemo pratiti kako će se odvijati inicijativa.Ipak je parkiralište na prvom mjestu ,a ako nama vode na kolodvoru to je izgleda ipak manji problem.
Nadam se samo da nije jastreb sa grba
Srdačan pozdrav !
Grad Jastrebarsko, od davnine s jastrebom u grbu, nazvan je po jastrebarima, srednjovjekovnim uzgajivačima lovnih ptica, jastrebova i sokolova. Jastrebarsko se po prvi puta spominje 1249. kao "zemlja Jastrebarska" i "forenses de Jastraburcza"
Danas Jastrebarsko ima status grada kojeg je dobilo u ljeto 1995. godine. Grad Jastrebarsko ima oko 5000 stanovnika, a na cijelom jastrebarskom području svoj život je osmislilo 33 tisuće stanovnika, s mogućnošću kvalitetnog života za daleko veći broj njih.
Pogled na staničnu zgradu sa civilne strane
Ove godine je pokrenuta inicijativa o izgradnji parkirališta od ulaza u Cvetković do ugostiteljskog objekta Sahara kod željezničkog kolodvora. Velik broj vozača svakodnevno putuje vlakom,kao i velik broj građana te svakim danom sve teže pronalaze mjesto za parkiranje kod željezničke stanice.
Vlasnik spomenute površine su Hrvatske željeznice,a ukoliko je ustupe gradu Jastrebarskom,njegova je obveza da ju preuredi u primjereni parkirališni prostor.
Ako se ovaj projekt realizira, mnogima će omogućiti nalaženje parkirališnog mjesta u blizini željezničkog kolodvora.
Sada to izgleda ovako.Dokumentirano pa možemo pratiti kako će se odvijati inicijativa.Ipak je parkiralište na prvom mjestu ,a ako nama vode na kolodvoru to je izgleda ipak manji problem.
Nadam se samo da nije jastreb sa grba
Srdačan pozdrav !
Izgleda da su vlasnici i ove površine Hrvatske željeznice.Možda ovdje žive bivši ili sadašnji zaposlenici željezničari ili možda njihovi potomci.Što je prava istina nisam saznao, ali svakako mogu komentirati da ovdje žive ljudi sa dušom i da se ovdje neke vrijedne ruke svakodnevno brinu za ovakav čarobni izgled kolodvora.Sve pohvale i čestitke....
Još pogleda sa sjeverne strane na kolodvor odnosno ulice Nikola Tesla
Pogled sa terase ugostiteljskog objekta - Pizzeria/Spaghetteria"Sahara " tako piše na cjeniku.To im je izgleda po vlasniku evropski i valjda
Srdačan pozdrav !
Izgleda da su vlasnici i ove površine Hrvatske željeznice.Možda ovdje žive bivši ili sadašnji zaposlenici željezničari ili možda njihovi potomci.Što je prava istina nisam saznao, ali svakako mogu komentirati da ovdje žive ljudi sa dušom i da se ovdje neke vrijedne ruke svakodnevno brinu za ovakav čarobni izgled kolodvora.Sve pohvale i čestitke....
Još pogleda sa sjeverne strane na kolodvor odnosno ulice Nikola Tesla
Pogled sa terase ugostiteljskog objekta - Pizzeria/Spaghetteria"Sahara " tako piše na cjeniku.To im je izgleda po vlasniku evropski i valjda
Srdačan pozdrav !
Jastrebarsko ; 07.10.2009.gog.
Ovo je izgleda van funkcije - Robni terminal.Znači da željeznicom ne možemo slati uvrečani krumpir
Malo vizura sa druge strane kolodvora
Pogled na ugostiteljski objekt "Sahara" u punoj veličini
Smjer Karlovac
Srdačan pozdrav !
Ovo je izgleda van funkcije - Robni terminal.Znači da željeznicom ne možemo slati uvrečani krumpir
Malo vizura sa druge strane kolodvora
Pogled na ugostiteljski objekt "Sahara" u punoj veličini
Smjer Karlovac
Srdačan pozdrav !
Jednom prilikom jedan me prijatelj upitao da li slučajno znam podatak koliko je Jaska udaljena od Jastrebarskog.Normalno da me nasmijalo ovo pitanje budući je postavljeno krajnje ozbiljno pa sam mu odgovorio da skraćeni naziv "Jaska" potječe iz običaja skraćivanjem imena u starim ispravama, a ne kako neki misle od Mađara. Riječ "Jaska" može se nači kao skraćenica imena "Jastrebarsko" na starim latinskim dokumentima tako da se do danas udomaćio naziv Jaska među stanovnicima odnosno žiteljima ovog područja,a siguran sam i šire pa otuda i nedoumica mog prijatelja da se radi o dva različita grada,između kojih sigurno mora postojati nekakva udaljenos koju bi trebalo definirati brojem kilometara.
Znači : Jaska jednako Jastrebarsko.
Krenuo sam prema Cvetkovičkoj ulici odnosno ŽCP na istoj.
Ali prije još malo ......
ŽCP
ŽCP i pogled na zavoj u smjeru Karlovca
Pogled u smjeru Zagreba i ulaz u kolodvor Jastrebarsko
Srdačan pozdrav !
Jednom prilikom jedan me prijatelj upitao da li slučajno znam podatak koliko je Jaska udaljena od Jastrebarskog.Normalno da me nasmijalo ovo pitanje budući je postavljeno krajnje ozbiljno pa sam mu odgovorio da skraćeni naziv "Jaska" potječe iz običaja skraćivanjem imena u starim ispravama, a ne kako neki misle od Mađara. Riječ "Jaska" može se nači kao skraćenica imena "Jastrebarsko" na starim latinskim dokumentima tako da se do danas udomaćio naziv Jaska među stanovnicima odnosno žiteljima ovog područja,a siguran sam i šire pa otuda i nedoumica mog prijatelja da se radi o dva različita grada,između kojih sigurno mora postojati nekakva udaljenos koju bi trebalo definirati brojem kilometara.
Znači : Jaska jednako Jastrebarsko.
Krenuo sam prema Cvetkovičkoj ulici odnosno ŽCP na istoj.
Ali prije još malo ......
ŽCP
ŽCP i pogled na zavoj u smjeru Karlovca
Pogled u smjeru Zagreba i ulaz u kolodvor Jastrebarsko
Srdačan pozdrav !
Hodajući,gledajući i naravno slikajući počeo sam razmišljati kako bi bilo dobro zaviriti malo u gruntovne knjige ili neke stare spise u kojima bi se moglo vidjeti na čijem je zemljištu Željeznički kolodvor odnosno zašto se kolodvor nije nazvao Cvetković budući je ovo selo u neposrednoj blizini samog kolodvora dok do centra Jastrebarskog treba pješačiti i nekoliko kilometara
Možda netko zna ?
Netko odnosno nešto je upravo pristiglo iz smjera Zagreba
Idem pogledati....ali,ali.......ovaj trenutak ne smijem propustiti ne slikati ga ...poredba tko je snažniji, ljepši, korisniji ....Ja znam, ja znam ..........,a Vi ?
Sad i Vi znate moj odgovor gledajući ove slike.Snažna i moćna ljepotica ASEA 1 141 004
Srdačan pozdrav !
Hodajući,gledajući i naravno slikajući počeo sam razmišljati kako bi bilo dobro zaviriti malo u gruntovne knjige ili neke stare spise u kojima bi se moglo vidjeti na čijem je zemljištu Željeznički kolodvor odnosno zašto se kolodvor nije nazvao Cvetković budući je ovo selo u neposrednoj blizini samog kolodvora dok do centra Jastrebarskog treba pješačiti i nekoliko kilometara
Možda netko zna ?
Netko odnosno nešto je upravo pristiglo iz smjera Zagreba
Idem pogledati....ali,ali.......ovaj trenutak ne smijem propustiti ne slikati ga ...poredba tko je snažniji, ljepši, korisniji ....Ja znam, ja znam ..........,a Vi ?
Sad i Vi znate moj odgovor gledajući ove slike.Snažna i moćna ljepotica ASEA 1 141 004
Srdačan pozdrav !
Oglasila se zvonjava na ŽCP i.....
Da li sad ovaj teretni kreće ......još jedan pogled na njegovu stajanku i što bolje zauzeti što povoljniji položaj.......
Otkuda sad i ovaj sigurno prati teret iz zraka......
Zvono se opet oglasilo,a ja promatram da uhvatim trenutka polaska teretnog sa kolodvora Jastrebarsko,kad ono atomska s leđa....
Opa pucaj Miško ......
i izgubi se u okrilju kolodvora Jastrebarsko..........
Srdačan pozdrav !
Oglasila se zvonjava na ŽCP i.....
Da li sad ovaj teretni kreće ......još jedan pogled na njegovu stajanku i što bolje zauzeti što povoljniji položaj.......
Otkuda sad i ovaj sigurno prati teret iz zraka......
Zvono se opet oglasilo,a ja promatram da uhvatim trenutka polaska teretnog sa kolodvora Jastrebarsko,kad ono atomska s leđa....
Opa pucaj Miško ......
i izgubi se u okrilju kolodvora Jastrebarsko..........
Srdačan pozdrav !
Ponovo zvono na ŽCP ....sad će i On.....
Ponovo sam u krivu...kad neznam vozni red i kad su zakašnjenja prilično velika pa se mora improvizirati...
Ovi strpljivo čekaju ...sindrom Bibinja ne stanuje ovdje
....i konačno On odnosno Ona....
Srdačan pozdrav !
Ponovo zvono na ŽCP ....sad će i On.....
Ponovo sam u krivu...kad neznam vozni red i kad su zakašnjenja prilično velika pa se mora improvizirati...
Ovi strpljivo čekaju ...sindrom Bibinja ne stanuje ovdje
....i konačno On odnosno Ona....
Srdačan pozdrav !
Dosta uzbuđenja za danas.Odoh na kavu u onaj ugostiteljski objekt "Sahara" i u ugođaju hladovine gledati i osluškivati vlakove koji prometuju ispred terase.
Tako mi i treba !!! ......prava kletva
Ovuda do kavice
Ipak ćemo okolnim putem ulicom Nikola Tesla
Da li bi ovo mogao prodati pod "Bikovi " ? 'Pošto kupio po toliko i prodajem !
Malo reklame da se nešto i zaradi..........
U dobrom starom Pfaff-ovom maniru prilažem Vam putnu kartu na uvid.
Srdačan pozdrav !
Dosta uzbuđenja za danas.Odoh na kavu u onaj ugostiteljski objekt "Sahara" i u ugođaju hladovine gledati i osluškivati vlakove koji prometuju ispred terase.
Tako mi i treba !!! ......prava kletva
Ovuda do kavice
Ipak ćemo okolnim putem ulicom Nikola Tesla
Da li bi ovo mogao prodati pod "Bikovi " ? 'Pošto kupio po toliko i prodajem !
Malo reklame da se nešto i zaradi..........
U dobrom starom Pfaff-ovom maniru prilažem Vam putnu kartu na uvid.
Srdačan pozdrav !
Dobar način za provesti ugodno poslijepodne! Sali, hvala na ovim fotkama.
Pfaff, evo ti nove porcije betonskih stupova za Dalmatinu! Ideš ih čekati u Perković?
Pfaff, evo ti nove porcije betonskih stupova za Dalmatinu! Ideš ih čekati u Perković?
Registration date : 04.09.2008
Odlično! Dobre fotke i tekst u najboljoj RI-maniri... Hvalasali je napisao/la:Jastrebarsko ; 07.10.2009.god.
BTW, vidim: puca Te ovo s hortikulturom...
A, ne, ne - to nisu oni vagoni. Ovo je nešto kraćušno...Jean je napisao/la:Pfaff, evo ti nove porcije betonskih stupova za Dalmatinu! Ideš ih čekati u Perković?
- Broj postova : 11519
Registration date : 17.03.2008
14.11.2009.god
Željeznički kolodvor Hrvatski Leskovac
Naselje Hrvatski Leskovac je u sastavu Grada Zagreba.Jedan dio se nalazi u gradskoj četvrti Brezovica,a drugi dio u gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad.
Evo nekoliko crtica sa kolodvora :
Pogled iz pravca Karlovca sa ŽCP Ulica Mirka Bedeka
Kolodvorska zgrada...... zgrada je OK što se nemože tvrditi za snimatelja
Civilna strana
Ljetna čekaonica
i službena čekaonica
Da se ne propusti prikazati
ženski odjeljak
..i muški...čisti i upotrebljivi
Srdačan pozdrav !
Željeznički kolodvor Hrvatski Leskovac
Naselje Hrvatski Leskovac je u sastavu Grada Zagreba.Jedan dio se nalazi u gradskoj četvrti Brezovica,a drugi dio u gradskoj četvrti Novi Zagreb - zapad.
Evo nekoliko crtica sa kolodvora :
Pogled iz pravca Karlovca sa ŽCP Ulica Mirka Bedeka
Kolodvorska zgrada...... zgrada je OK što se nemože tvrditi za snimatelja
Civilna strana
Ljetna čekaonica
i službena čekaonica
Da se ne propusti prikazati
ženski odjeljak
..i muški...čisti i upotrebljivi
Srdačan pozdrav !
Hrvatski Leskovac 14.11.2009.god.
Detalji trenutnog saobračaja na kolodvoru.
Teretni čeka kod izlaznih signala u smjeru Zagreba
Na čelu je ASEA 1 141 208
Čeka na križanje sa nagibnim 525 Zagreb - Split
...i sa 4058 na relaciji Zagreb - Moravice
Pruga je slobodna..pali se zeleno i polako nastavlja svoj put prema Zagrebu
Sretno !
Srdačan pozdrav !
Detalji trenutnog saobračaja na kolodvoru.
Teretni čeka kod izlaznih signala u smjeru Zagreba
Na čelu je ASEA 1 141 208
Čeka na križanje sa nagibnim 525 Zagreb - Split
...i sa 4058 na relaciji Zagreb - Moravice
Pruga je slobodna..pali se zeleno i polako nastavlja svoj put prema Zagrebu
Sretno !
Srdačan pozdrav !
Hrvatski Leskovac 14.11.2009.godine
Nekoliko detalja infrastrukture
U zaklonu iza iskliznice
Pogled u smjeru Karlovca i izlaznih signala.Kolodvor je pust....
ima nešto i goveda
Od bika u smjeru "Silosa".Kolosijek je zatravljen i ruzinav.Promet ?
Ovo je nezaposjednuto...
S ove strane i urušeno....
..a nije iskliznica ni bik
Bojim se ovuda proći
...izvana još jedna iskliznica ..
..lako ćemo
Podnožje silosa i hortikultura
Kad je ovo zadnji put korišteno ?
Izgleda da se ni ovo ne koristi...i za ovo lako ćemo !
Pogled na stupove kontaktne mreže ,a i na vrijeme koje me okružuje na radnom zadatku...
Srdačan pozdrav !
Nekoliko detalja infrastrukture
U zaklonu iza iskliznice
Pogled u smjeru Karlovca i izlaznih signala.Kolodvor je pust....
ima nešto i goveda
Od bika u smjeru "Silosa".Kolosijek je zatravljen i ruzinav.Promet ?
Ovo je nezaposjednuto...
S ove strane i urušeno....
..a nije iskliznica ni bik
Bojim se ovuda proći
...izvana još jedna iskliznica ..
..lako ćemo
Podnožje silosa i hortikultura
Kad je ovo zadnji put korišteno ?
Izgleda da se ni ovo ne koristi...i za ovo lako ćemo !
Pogled na stupove kontaktne mreže ,a i na vrijeme koje me okružuje na radnom zadatku...
Srdačan pozdrav !
Lijepo, lijepo. Sve bolje i bolje. Vidim našao si još jednu "manevarku" poput one u Roču. Bilo je toga znači više...
- Broj postova : 11519
Registration date : 17.03.2008
18.11.2009.godine
Kolodvor Zdenčina
Kolodvor Zdenčina nalazi se na 23-em kilometru pruge M 202,pruge službenog naziva Zagreb Gl.kolodvor – Rijeka.Naselje Zdenčina sastoji se od naselja Donja i Gornja Zdenčina.Kolodvor se nalazi na području naselja Donja Zdenčina.Oba naselja spadaju u općinu Klinča Sela – Zagrebačka županija.
Kolodvorska zgrada sa peronske - službene strane
...i sa civilne strane
Prema PS i stanični vanjski WC službena strana.Ako kažem vanjski znači da ima i unutarnji,ali o tome kasnije iako mi je sila.....
.......i civilna strana.
Muški dio.
Hvala lijepa.....možda drugi put.Mogu samo u sebi komentirati ovu simbiozu pive i Badel konjaka....... Živio početak novog dana !
Ženski dio
Sad je jasnije zašto drveće ispred,ipak se štiti pogled iz vlaka.
Nastavlja se......
Srdačan pozdrav !
Kolodvor Zdenčina
Kolodvor Zdenčina nalazi se na 23-em kilometru pruge M 202,pruge službenog naziva Zagreb Gl.kolodvor – Rijeka.Naselje Zdenčina sastoji se od naselja Donja i Gornja Zdenčina.Kolodvor se nalazi na području naselja Donja Zdenčina.Oba naselja spadaju u općinu Klinča Sela – Zagrebačka županija.
Kolodvorska zgrada sa peronske - službene strane
...i sa civilne strane
Prema PS i stanični vanjski WC službena strana.Ako kažem vanjski znači da ima i unutarnji,ali o tome kasnije iako mi je sila.....
.......i civilna strana.
Muški dio.
Hvala lijepa.....možda drugi put.Mogu samo u sebi komentirati ovu simbiozu pive i Badel konjaka....... Živio početak novog dana !
Ženski dio
Sad je jasnije zašto drveće ispred,ipak se štiti pogled iz vlaka.
Nastavlja se......
Srdačan pozdrav !
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.