Kolodvor Sušak Pećine,Bonus:filmić
+7
gorgoroth
Narcis
Pula-Terminal
cokla
kico101
novi_shef
kiki273
11 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Kolodvor Sušak Pećine,Bonus:filmić
Stanična zgrada
Pogled prema Rijeci
Pogled prema Zagrebu
Registration date : 29.02.2008
Re: Kolodvor Sušak Pećine,Bonus:filmić
Nemoj bit sitničav , nije mu stao u post . Zbog dužine :face: .
Gost- Gost
Ispričavam se,filmići su ovdje:novi_šef je napisao/la:A filmić?
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/motorni-vlakovi-f21/nagibni-vlak-t102.htm
Ovo je mjesto gdje se razdvajaju tri pruge; skroz lijevo za Rijeku, sredina Brajdica, desno izvlačni kolosijek:
Iako se od mjesta gdje stanujem nalazi 20m zračne linije, moram priznati da ima već mislim 2,5 desetljeća da nisam bio ovdje. Kako se kolosijek penje, kontaktna mreža pruge za Brajdicu je sve bliže
Dupli pragovi nisu rijetkost:
a spojeni su ovako:
Ako netko hoće igrat Warcraft:
Pogled unatrag:
I unaprijed:
Netko je kolosijek pretvorio u vrt:
Dalje nisam išao. Po mojoj procjeni radi se o nekih četrdesetak metara kolosijeka (vidi se po bočnoj zaštitnoj mreži). Nisam mogao dalje zbog gustine granja, a da ne isparam odjeću. Ionako sam se morao čistiti od iglica pola sata.
Ovo je mjesto gdje se razdvajaju tri pruge; skroz lijevo za Rijeku, sredina Brajdica, desno izvlačni kolosijek:
Iako se od mjesta gdje stanujem nalazi 20m zračne linije, moram priznati da ima već mislim 2,5 desetljeća da nisam bio ovdje. Kako se kolosijek penje, kontaktna mreža pruge za Brajdicu je sve bliže
Dupli pragovi nisu rijetkost:
a spojeni su ovako:
Ako netko hoće igrat Warcraft:
Pogled unatrag:
I unaprijed:
Netko je kolosijek pretvorio u vrt:
Dalje nisam išao. Po mojoj procjeni radi se o nekih četrdesetak metara kolosijeka (vidi se po bočnoj zaštitnoj mreži). Nisam mogao dalje zbog gustine granja, a da ne isparam odjeću. Ionako sam se morao čistiti od iglica pola sata.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Pogled iz garaže Towera:
BTW, sigurno se neki od vas sjećaju 1981. i za dlaku izbjegnute katastrofe na ovom izvlačnom kolosijeku. Naime, negdje tijekom ljeta već spomenute godine , negdje u noćnim satima ( oko 1 sat iza ponoći ), iz meni još uvijek nejasnih razloga skretnica koja je trabala biti u položaju za grad, bila je otvorena prema izvlačnjaku i to upravo kada je iz pravca Škrljeva prolazio vlak u čijem sastavu su bili vagoni sa propan-butan cisternama. Vlak se zaletio uzbrdo prema odbojniku iza kojeg je provalija od cca 10-ak metara. Žutke ( dvije u tandemu ) su probile odbojnik i zid i prva se strovalila na nos dolje dok je druga ostala nekako nakoso. Vagoni su ostali na kolosijeku. Buka tog udara čula se sa Plumbuma. Možete li zamisliti što bi se dogodilo da je samo jedna cisterna s propan-butanom odletjela dolje. Navodno, Sušaka danas ne bi bilo, barem onakvog kakvog ga gledamo.
BTW, sigurno se neki od vas sjećaju 1981. i za dlaku izbjegnute katastrofe na ovom izvlačnom kolosijeku. Naime, negdje tijekom ljeta već spomenute godine , negdje u noćnim satima ( oko 1 sat iza ponoći ), iz meni još uvijek nejasnih razloga skretnica koja je trabala biti u položaju za grad, bila je otvorena prema izvlačnjaku i to upravo kada je iz pravca Škrljeva prolazio vlak u čijem sastavu su bili vagoni sa propan-butan cisternama. Vlak se zaletio uzbrdo prema odbojniku iza kojeg je provalija od cca 10-ak metara. Žutke ( dvije u tandemu ) su probile odbojnik i zid i prva se strovalila na nos dolje dok je druga ostala nekako nakoso. Vagoni su ostali na kolosijeku. Buka tog udara čula se sa Plumbuma. Možete li zamisliti što bi se dogodilo da je samo jedna cisterna s propan-butanom odletjela dolje. Navodno, Sušaka danas ne bi bilo, barem onakvog kakvog ga gledamo.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Vidim , da vam menjajo vse table na postajah.Pohvalno.kiki273 je napisao/la: https://2img.net/h/i187.photobucket.com/albums/x190/kiki273/vlakovi/Picture2034.jpg
Samo te grafitarje bi bilo pa treba ustavit.
cokla- Broj postova : 759
Registration date : 18.03.2008
Po rukopisu na mediju https://2img.net/h/i110.photobucket.com/albums/n102/shef0/P26.jpg rekao bi da je to šviknuo bivši šogor i najvjerovatnije ne radi!
Gost- Gost
Neće biti sigurno 1981. jer je moj pokojni otac pomagao u izvlačenju strojovođa, a on je umro 1979. To je bilo 1978, nas je evakuiralo iz zgrade jer je kraj kolosijeka točno preko puta sjevernog balkona moje zgrade. Jedna je žutka stajala skroz okomito, a druga je bila naslonjena na nju. Bile su Inine plinske cisterne.kico101 je napisao/la:Pogled iz garaže Towera:
BTW, sigurno se neki od vas sjećaju 1981. i za dlaku izbjegnute katastrofe na ovom izvlačnom kolosijeku
Koliko su pričali jedan je strojovođa pobjegao iz lokomotive jer je navodno bio pijan, a drugi je ostao priklješten.
Naravno da je tadašnja milicija u korijenu sijekla svaki pokušaj dokumentiranja slikama.
novi_shef- Moderator
[quote="novi_šef"]
Meni se učinilo da je bilo tada, ali vjerojatno je kako ti kažeš, jer živiš odmah ispod. Znam sam da je bila noć negdje tijekom ljeta, a ja sam bio osnovnoškolac.kico101 je napisao/la:Neće biti sigurno 1981. jer je moj pokojni otac pomagao u izvlačenju strojovođa, a on je umro 1979. To je bilo 1978, nas je evakuiralo iz zgrade jer je kraj kolosijeka točno preko puta sjevernog balkona moje zgrade. Jedna je žutka stajala skroz okomito, a druga je bila naslonjena na nju. Bile su Inine plinske cisterne.
Koliko su pričali jedan je strojovođa pobjegao iz lokomotive jer je navodno bio pijan, a drugi je ostao priklješten.
Naravno da je tadašnja milicija u korijenu sijekla svaki pokušaj dokumentiranja slikama.
kico101- Moderator
Dajte malo preciznijih podataka oko vremena nesreće pa ću ja probati što iskopati u Periodici.
Gost- Gost
Tako kažu i moji, da je bilo ljeto, najranije kraj svibnja, godina definitivno 1978 ili 1979, negdje oko jedan u noći. Ova prva 90% jer ja tada još sigurno nisam išao u školu (1979. ujesen sam krenuo prvi razred), ali nije poslije toga. Ja sam tražio više puta i na onom drugom forumu ikakve podatke, ali nije bilo reakcija.
novi_shef- Moderator
Bio je sedmi ili osmi mjesec, jer sam tada bio sa svojima u Fužinama ( bivši vulkanov dom, a danas Arnika ). Doma je ostala baka koja nam je prepričala kako se to čulo oko jedan iza ponoći.
kico101- Moderator
Pula-Terminal- Broj postova : 110
Registration date : 05.03.2008
Sa krova Tower centra, pogled prema Rijeci i,
izlaz prema Škrljevu
izlaz prema Škrljevu
- Broj postova : 6447
Jučer 22.01.2009. kako to da nisi gledao exif?
Par fotografija od prije dva mjeseca sa sušačkog kolodvora .
Gost- Gost
Držat ću se naslova teme , red signala ...
... pa opet malo signala ...
... i još malo signala ali i KM!
U biti sve je ovo samo uvod u ono bitnije! Danas sam se sa suprugom morao nać u taveru i približavajući se prijelazu čujem ... d-ling d-ling d-ling d-ling ... op, nešto je na vidiku! Brzo preko pruge i čekaj . A ulov? M-mmmmm ... smrdlivka sa hrpom Easa protutnjala put Brajdice. E da, smrdlivka je 2063 006.
... pa opet malo signala ...
... i još malo signala ali i KM!
U biti sve je ovo samo uvod u ono bitnije! Danas sam se sa suprugom morao nać u taveru i približavajući se prijelazu čujem ... d-ling d-ling d-ling d-ling ... op, nešto je na vidiku! Brzo preko pruge i čekaj . A ulov? M-mmmmm ... smrdlivka sa hrpom Easa protutnjala put Brajdice. E da, smrdlivka je 2063 006.
Gost- Gost
Nek je ona smrdlivka, al zato ne smrdi za uši.
To je istina!narcis je napisao/la:Nek je ona smrdlivka, al zato ne smrdi za uši.
Gost- Gost
tomo je napisao/la:
smrdlivka sa hrpom Easa protutnjala put Brajdice. E da, smrdlivka je 2063 006.
Šta ti je to eas
gorgoroth- Broj postova : 1521
Registration date : 18.06.2008
Ja mislio da pričaš o nekom teretu
gorgoroth- Broj postova : 1521
Registration date : 18.06.2008
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.