Sličice Riječke pruge i Gorskog kotara
+21
klek
MarioB
Gedeon
kiki273
inflameswetrust
borna
Pfaff
file
2044
Stjepan
KAPO
milepaclo
Thommo
ZlayoZg
gaspa
ICE-3M
LLeon
Narcis
Damir
Jean
kico101
25 posters
Stranica 27 / 27.
Stranica 27 / 27. • 1 ... 15 ... 25, 26, 27
Re: Sličice Riječke pruge i Gorskog kotara
Danas sam opet dobio radni zadatak otići po susjedovog malca na domicilni kolodvor. Kako je njegov 4604 kasnio 50 dekika, tu je ujedno značilo da je moja probavna dremka otišla mater ženit..
Eto, ja na kolodvoru. Nigdje ni pasa. Prijatelj je svježe otuširan današnjom kišicom
Pohvalili su mi se da su nabavili novo zamjensko vozilo za slučaj zatvora pruge
Gorski Kotar ima danas napadaje magle pa ni ova vizura nije pošteđena
Malac je stigao. Za razliku od mene, vremešnog i pomalo nemoćnog, on je čilo skočio iz vagona u provaliju mimo peronskog uzdignuća (those were the days!)
Čavrljao sam s prometnikom o tim kašnjenjima koja su već postala endemska. Veli da radovi na obnovi pruge traju već preko tri godine.
A Magyarima je trebalo toliko da ju sagrade
Eto, ja na kolodvoru. Nigdje ni pasa. Prijatelj je svježe otuširan današnjom kišicom
Pohvalili su mi se da su nabavili novo zamjensko vozilo za slučaj zatvora pruge
Gorski Kotar ima danas napadaje magle pa ni ova vizura nije pošteđena
Malac je stigao. Za razliku od mene, vremešnog i pomalo nemoćnog, on je čilo skočio iz vagona u provaliju mimo peronskog uzdignuća (those were the days!)
Čavrljao sam s prometnikom o tim kašnjenjima koja su već postala endemska. Veli da radovi na obnovi pruge traju već preko tri godine.
A Magyarima je trebalo toliko da ju sagrade
- Broj postova : 11615
Registration date : 17.03.2008
gaspa, ZlayoZg, borna and besposlenpop like this post
Jutros je na fb osvanula objava Općine Mrkopalj:
Lijepo od Općine da se potrudila obavijestiti nas
Ovo postaje dirljivo jer smo sve bolje odsječeni od ostatka svijeta...
Jer, ako hoćeš u Delnice:
- do Vrata možeš Karolinom od Bukovca. Na tri mjesta je cesta prekopana zbog tih vražjih cjevurdi, a prekopi baš nešto i nisu sanirani. Sad će tuda još dodatno tutnjati šleperi s oblovinom i ini kamioni ter povremeni Neandertalci koji su prekasno shvatili da nema drugog puta pa im se divljački žuri
- od Vrata možeš na autoštrassenban za Delnice ako si voljan ispovrnuti €uro nofčić. Ima doduše onaj 900-metarski cestuljak koji spaja Karolinu s Lujzianom od Slavice do Lokava (Sleme), ali je strm i nikad ne znaš na što ćeš naići. A i izrovan je.
- ideja s putovanjem u Delnice preko Starog Laza na Ravnu Goru, Kupjak, Zalesinu je upravo smiješna
Ali ni to još nije sve...
Smjer Rijeka.
- izlaz Oštrovica je već tjednima zatvoren jerbo saniraju pokos pa je D501 nedohvatljiva osim Lujzianom preko Jelenja, a kako doći do Lujziane vidi gore
- može se od Fužina na Kraljev Jarak, ali su tamo radovi na obnovi ceste
- možeš od Fužina na Zlobin pa nizbrdo, ali su tamo radovi na komunalnoj infrastrukturi
I sve to se sručilo na Mrkopaljski kraj. Nekoordinirano i odjedamput. Pri čemu od te cjevologije mi nemamo ništa, a da ne kažem da nema ni spomena o ideji da se žitelje kojima spojna cesta na Delnice znači život nekako obešteti za povećane troškove.
Što kaže ministar s kravicom?
Lijepo od Općine da se potrudila obavijestiti nas
Ovo postaje dirljivo jer smo sve bolje odsječeni od ostatka svijeta...
Jer, ako hoćeš u Delnice:
- do Vrata možeš Karolinom od Bukovca. Na tri mjesta je cesta prekopana zbog tih vražjih cjevurdi, a prekopi baš nešto i nisu sanirani. Sad će tuda još dodatno tutnjati šleperi s oblovinom i ini kamioni ter povremeni Neandertalci koji su prekasno shvatili da nema drugog puta pa im se divljački žuri
- od Vrata možeš na autoštrassenban za Delnice ako si voljan ispovrnuti €uro nofčić. Ima doduše onaj 900-metarski cestuljak koji spaja Karolinu s Lujzianom od Slavice do Lokava (Sleme), ali je strm i nikad ne znaš na što ćeš naići. A i izrovan je.
- ideja s putovanjem u Delnice preko Starog Laza na Ravnu Goru, Kupjak, Zalesinu je upravo smiješna
Ali ni to još nije sve...
Smjer Rijeka.
- izlaz Oštrovica je već tjednima zatvoren jerbo saniraju pokos pa je D501 nedohvatljiva osim Lujzianom preko Jelenja, a kako doći do Lujziane vidi gore
- može se od Fužina na Kraljev Jarak, ali su tamo radovi na obnovi ceste
- možeš od Fužina na Zlobin pa nizbrdo, ali su tamo radovi na komunalnoj infrastrukturi
I sve to se sručilo na Mrkopaljski kraj. Nekoordinirano i odjedamput. Pri čemu od te cjevologije mi nemamo ništa, a da ne kažem da nema ni spomena o ideji da se žitelje kojima spojna cesta na Delnice znači život nekako obešteti za povećane troškove.
Što kaže ministar s kravicom?
Budimo kreativni. I avanturisti. Dakle,
ako hoćeš u Delnice
- iz Mrkoplja do Poljičke kose, onda na Polane i dolje u Delnice. <16 km. Priroda je lijepa.
Gledajmo na sve i s vedrije strane. Da prekapaju na kraku od Bukovca prema Sungeru, morali bi preko Brestove Drage.
Btw. može li se od Brestove Drage mimo Fajera do Slavice? Mislim - automobilom.
Ono što je pozitivno: radi se !
A onaj s kravicom možda kaže: Mrkopalj? Gdje to?
Uostalom - što ne biste preko Matić poljane za Jasenak?
ako hoćeš u Delnice
- iz Mrkoplja do Poljičke kose, onda na Polane i dolje u Delnice. <16 km. Priroda je lijepa.
Gledajmo na sve i s vedrije strane. Da prekapaju na kraku od Bukovca prema Sungeru, morali bi preko Brestove Drage.
Btw. može li se od Brestove Drage mimo Fajera do Slavice? Mislim - automobilom.
Ono što je pozitivno: radi se !
A onaj s kravicom možda kaže: Mrkopalj? Gdje to?
Uostalom - što ne biste preko Matić poljane za Jasenak?
Registration date : 14.05.2008
Za početak: U svom osvrtu sam mislio na radne ljude i sličnu čeljad koja putuje iz nužde, a ne iz dokonosti...
Iz Brestove Drage se može do Slavice jer cesta vodi rubom doline koju su premošćivali Fajeri. Cesta je u očajnom stanju i Lada Njiva bi se namučila.
Svojedobno su ju kako-tako održavali, ali izgleda da im je dojadilo
Za razliku od ceste koja od Matić Poljane vodi na Jasenak koju ipak jednom sezonski naspu tucanikom i urede
Lakše je iz Mrkoplja u Sunger pa preko Presike na Lučice i onda van na Lujzianu.gaspa je napisao/la:Budimo kreativni. I avanturisti. Dakle,
ako hoćeš u Delnice
Ne bi bila tragedija jer je cesta pristojnagaspa je napisao/la:Gledajmo na sve i s vedrije strane. Da prekapaju na kraku od Bukovca prema Sungeru, morali bi preko Brestove Drage.
Iz Brestove Drage se može do Slavice jer cesta vodi rubom doline koju su premošćivali Fajeri. Cesta je u očajnom stanju i Lada Njiva bi se namučila.
Svojedobno su ju kako-tako održavali, ali izgleda da im je dojadilo
Za razliku od ceste koja od Matić Poljane vodi na Jasenak koju ipak jednom sezonski naspu tucanikom i urede
Ja uglavnom znam jedan smjer od Ravne Gore do Lokava, ne znam brojeve cesta ni sve te nikad čujne toponime, tak da jedino shvaćam da su prekopali mnogo cesata, al ih je još i puno ostalo.
Mogu samo slijagati ili taložiti ramenima.
Mogu samo slijagati ili taložiti ramenima.
besposlenpop- Broj postova : 1557
Registration date : 18.06.2021
Izvješće s domicilnog kolodvora
Jučer sam opet bio na domicilnom kolodvoru spašavati susjedovog malca. Ovoga sleda mu nije skratilo školu nego je kakafrka buduć je obiteljsko prometalo malo sklopilo svoje umorne okice :( Nadati se najboljem
Došao sam nešto ranije s nadom da ću nešto upecati... Na kolodvoru nije bilo ničega osim ovog krnjatka koji je sam & napušten čučao na IV. kolosjeku
Odjednom je iz smjera Vrata docvilio/dozviždao jedan Vectron (te lokomotive ispuštaju neobične zvukove) s kompozicijom punom kontejnera i počeo se voziti gore-dolje
Vectron se šećka
Kompoziciju je ostavio na onom izvlačnjaku (bimo rekli: šturcu) koji završava negdje kod podvožnjaka na Bukovcu i bez suvišnih zašto zapalio odakle je i došao. Strojno, čaak!
Netom se Vektron ižđubrio kad je je iz smjera Grada-koji-teče došla duuugačaka, šareno zapregnuta kompozicija. Dobro, nije baš netom jer su se mogli krajcati tek na Fužini
Kompozicija je zbilja dugačka. Treba kliknuti na sličicu-palčaničavao za vidjeti kompoziciju u punoj ljepoti
Kao da im to nije bilo dosta, prikopčali su i onaj komadićak koji je čekao na IV. kolosjeku. Zahvat je podrazumijevao manevar preko ulaznog signala i sve je obavio manevrista HŽ Carga koji ima svoj žgabucin na kolodvoru, a s lokomotivcem komunicira voki-tokijem. Nevjerovatno kako je sve išlo nježno i precizno. Gotovo komorno čemu je pridonijela i činjenica da je manevrista bio u šlapama
Prometnika se sve to ne tiče - on se bavi putničkim vlakovima!
Sad je sve postalo još duže
Stigao je i putnički 4607 prema Delnicama. Zadržao se 30-ak sekundi
Evo je izlazni signal pozelenio, a ja sam se već smrzao - dere neka neugodna burica
Stigao je konačno i malac s 4604. Točno u minutu bez kašnjenja. Navodno su radovi gotovi (al' smislit će oni već nešto )
Sad se i cijela ona Cargo-glista može otklimatati put Delnica. OK, odavle im je manje-više nizbrdo...
Došao sam nešto ranije s nadom da ću nešto upecati... Na kolodvoru nije bilo ničega osim ovog krnjatka koji je sam & napušten čučao na IV. kolosjeku
Odjednom je iz smjera Vrata docvilio/dozviždao jedan Vectron (te lokomotive ispuštaju neobične zvukove) s kompozicijom punom kontejnera i počeo se voziti gore-dolje
Vectron se šećka
Kompoziciju je ostavio na onom izvlačnjaku (bimo rekli: šturcu) koji završava negdje kod podvožnjaka na Bukovcu i bez suvišnih zašto zapalio odakle je i došao. Strojno, čaak!
Netom se Vektron ižđubrio kad je je iz smjera Grada-koji-teče došla duuugačaka, šareno zapregnuta kompozicija. Dobro, nije baš netom jer su se mogli krajcati tek na Fužini
Kompozicija je zbilja dugačka. Treba kliknuti na sličicu-palčaničavao za vidjeti kompoziciju u punoj ljepoti
Kao da im to nije bilo dosta, prikopčali su i onaj komadićak koji je čekao na IV. kolosjeku. Zahvat je podrazumijevao manevar preko ulaznog signala i sve je obavio manevrista HŽ Carga koji ima svoj žgabucin na kolodvoru, a s lokomotivcem komunicira voki-tokijem. Nevjerovatno kako je sve išlo nježno i precizno. Gotovo komorno čemu je pridonijela i činjenica da je manevrista bio u šlapama
Prometnika se sve to ne tiče - on se bavi putničkim vlakovima!
Sad je sve postalo još duže
Stigao je i putnički 4607 prema Delnicama. Zadržao se 30-ak sekundi
Evo je izlazni signal pozelenio, a ja sam se već smrzao - dere neka neugodna burica
Stigao je konačno i malac s 4604. Točno u minutu bez kašnjenja. Navodno su radovi gotovi (al' smislit će oni već nešto )
Sad se i cijela ona Cargo-glista može otklimatati put Delnica. OK, odavle im je manje-više nizbrdo...
gaspa, portos, leteči vlak, borna and besposlenpop like this post
Stranica 27 / 27. • 1 ... 15 ... 25, 26, 27
Stranica 27 / 27.