Fužine - iskliznula labudica (spašavanje)
+8
LLeon
kiki273
Narcis
file
klek
Silver
ZlayoZg
Pfaff
12 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Fužine - iskliznula labudica (spašavanje)
Počelo je ovako – vijestima iz crne kronike da je u kolodvoru Fužine dolazeći iz smjera Rijeke iskočio specijalni teretni vagon (labudica) za prijevoz transformatora. Nije bilo druge nego se opremiti i krenuti. A i dobro mi je uletilo – najbolja supruga na svijetu mi je upravo držala predavanje o tome kako previše sjedim u kući i kako bih se trebao malo pokrenuti jer ću prirasti za stolicu . Još trebam društvo. Barba bojnik je idealan – uvijek spreman za . Nazovem ga, čovjek se upravo vraća s tržnice i voljan je...
Da ne duljim, u 12:00 smo sjeli u vozilo i za pol sata bili na izlazu "Vrata". I tamo kopaju...
To raskršće je i inače glupo, ali sad su ga još zakomplicirali sa semaforom...
Dronc, dronc...
Najljepši željeznički most u 'Rvata
Netom sam parkirao službeno vozilo (u zadnji postojeći prostor – još nikad nisam vidio toliko automobila na kolodvoru Fužine) i izašao na službenu stranu kolodvora kad li je naišao radni vlak I. ranga s dizalicom. Srećom je stativ bio otvoren pa je tako nastao ovaj filmić:
O'šo on prema tamo (kasnije smo saznali da je samo mijenjao kolosjek). Inače, su Fužine potpuno požutjele. Ja sam mislio da je s radovima gotovo, ali zatvori traju i dalje. To je ispalo dobro jer se putnici na ovom dijelu pruge ionako prevoze autobusima.
Na kolodvoru je sve u znaku labudova...
... i labudica.
Bojao sam se da ćemo doći prekasno, ali je ispalo dobro. Policija je obavila uviđaj i izđubrila se, a strujići su upravo završavali sanaciju KM i signala.
Par riječi o incidentu: Dogodio se 11. 10. točno oko 23 ha. Vlak je vukla žutka, iza nje je bila hladna karavela, a iza toga 160 tona težak posebni vagon za prijevoz transformatora i teških tereta (u daljem tekstu: labudica). Srećom prazan. Vagon je prednjim dijelom (2 x 3-osovinsko podvozje) iskočio na ulaznoj ( skretnici i zaustavio se nekih 40-tak metara (moja procjena) nakon toga. Pokupio je jedan signal i jedan nosač KM s odgovarajućim štetama. Dio kolosjeka je malo izbačen iz pravca, a šteta na prednjem dijelu labudice je poprilična.
Da ne duljim, u 12:00 smo sjeli u vozilo i za pol sata bili na izlazu "Vrata". I tamo kopaju...
To raskršće je i inače glupo, ali sad su ga još zakomplicirali sa semaforom...
Dronc, dronc...
Najljepši željeznički most u 'Rvata
Netom sam parkirao službeno vozilo (u zadnji postojeći prostor – još nikad nisam vidio toliko automobila na kolodvoru Fužine) i izašao na službenu stranu kolodvora kad li je naišao radni vlak I. ranga s dizalicom. Srećom je stativ bio otvoren pa je tako nastao ovaj filmić:
O'šo on prema tamo (kasnije smo saznali da je samo mijenjao kolosjek). Inače, su Fužine potpuno požutjele. Ja sam mislio da je s radovima gotovo, ali zatvori traju i dalje. To je ispalo dobro jer se putnici na ovom dijelu pruge ionako prevoze autobusima.
Na kolodvoru je sve u znaku labudova...
... i labudica.
Bojao sam se da ćemo doći prekasno, ali je ispalo dobro. Policija je obavila uviđaj i izđubrila se, a strujići su upravo završavali sanaciju KM i signala.
Par riječi o incidentu: Dogodio se 11. 10. točno oko 23 ha. Vlak je vukla žutka, iza nje je bila hladna karavela, a iza toga 160 tona težak posebni vagon za prijevoz transformatora i teških tereta (u daljem tekstu: labudica). Srećom prazan. Vagon je prednjim dijelom (2 x 3-osovinsko podvozje) iskočio na ulaznoj ( skretnici i zaustavio se nekih 40-tak metara (moja procjena) nakon toga. Pokupio je jedan signal i jedan nosač KM s odgovarajućim štetama. Dio kolosjeka je malo izbačen iz pravca, a šteta na prednjem dijelu labudice je poprilična.
- Broj postova : 11487
Registration date : 17.03.2008
Re: Fužine - iskliznula labudica (spašavanje)
Sunce (ofkors) nije bilo naklonjeno mojim idejama, ali tu nema pomoći. Majstor upravo dovršava kontrolu zamijenjenog signala.
Vučna vozila. Navodno je stradala i spojka na karaveli, ali nemam potvrde za to
Ovdje se vidi da je prednji dio izbačen za čitav metar. Obratite pažnju na ležaj prve osovine
Napuknuće frema podvozja
Majstori analiziraju stanje i planiraju dizanje
S druge strane. Vidi se kako je kabina labudice ("dnevni boravak") dobila po njuški
Dobro je uronila
Vučna vozila. Navodno je stradala i spojka na karaveli, ali nemam potvrde za to
Ovdje se vidi da je prednji dio izbačen za čitav metar. Obratite pažnju na ležaj prve osovine
Napuknuće frema podvozja
Majstori analiziraju stanje i planiraju dizanje
S druge strane. Vidi se kako je kabina labudice ("dnevni boravak") dobila po njuški
Dobro je uronila
Taman su gotovi s krpanjem KV-a. Zanimljivo kako su u vrlo kratkom roku uspjeli sanirati većinu šteta na infrastrukturi. To samo potvrđuje tezu da u HŽ-u nisu nesposobni radnici...
Zadovoljstvo ostvarenom radnom pobjedom ocrtava se na licima trudbenika...
Ovo je ostatak KM stupa koji je popustio pod naletom jačeg
A evo kako su momci riješili zamjenu:
Zadovoljstvo ostvarenom radnom pobjedom ocrtava se na licima trudbenika...
Ovo je ostatak KM stupa koji je popustio pod naletom jačeg
A evo kako su momci riješili zamjenu:
Ova gromada je, pretpostavljam, dio temelja iščupanog signala. Smotalo ju je među osovine i upravo su ju iskopali. (To se i meni jednom desilo s autom na nekoj vododerini – vrlo neugodno iskustvo). Ovo su pomoćni bageristi koji su ostvarili tu radnu pobjedu
Frem prednjeg podvozja je napukao i s druge strane. BTW, na pločici piše da je labudica napravljena u Kraljevu...
Utonulo skoro do osovine
Iskočila su srećom samo prva dva podvozja, ali bome momački! (Ja ih, zbog jasnoće, u daljem tekstu zovem br. 1. i br. 2.)
Barba bojnik marljivo dokumentira moj rad na dokumentiranju nezgode
Frem prednjeg podvozja je napukao i s druge strane. BTW, na pločici piše da je labudica napravljena u Kraljevu...
Utonulo skoro do osovine
Iskočila su srećom samo prva dva podvozja, ali bome momački! (Ja ih, zbog jasnoće, u daljem tekstu zovem br. 1. i br. 2.)
Barba bojnik marljivo dokumentira moj rad na dokumentiranju nezgode
Idem malo vidjeti štete na pruzi. Usput primjećujem da su još ranije izvadili svornjake ('rvacki: bolcne) koji spajaju nosač tereta s prednjim podvozjem kako bi olašali lateralne pomake kod dizanja i vraćanja na kolosjek. Ovo u prvom planu nije bačva za pivo već jedna od hidrauličnih dizalica
Lijepo ga je iskrivilo. Još da je iskopat malo tampona, ličilo bi na onaj komad pruge na padinama Učke
Kolosjek koji je oštećen je treći, a izbačen je iz pravca kotačima prednjeg podvozja. Stražnji dio labudice je ostao na tračnicama.
Iskopina. Eto što ti se dogodi kad previsoko dogneš glavu!
Radnici oslobađaju vijke na pragovima
Zgodna naprava
Krik-vinta, rekli bi moji Gorani
Ovo sam slikao, 'nako, usput. Bilo parkirano sastrane...
Lijepo ga je iskrivilo. Još da je iskopat malo tampona, ličilo bi na onaj komad pruge na padinama Učke
Kolosjek koji je oštećen je treći, a izbačen je iz pravca kotačima prednjeg podvozja. Stražnji dio labudice je ostao na tračnicama.
Iskopina. Eto što ti se dogodi kad previsoko dogneš glavu!
Radnici oslobađaju vijke na pragovima
Zgodna naprava
Krik-vinta, rekli bi moji Gorani
Ovo sam slikao, 'nako, usput. Bilo parkirano sastrane...
Pragovi nose tragove vijenaca, al' mislim da to nije od ovog slučaja. Pitanje je da li se to uopće dogodilo ovdje ili su prilikom neke rekonstrukcije upotrijebljeni stari pragovi s ovakvim ozljedama?
Kiki273 bi rekao: "Pogled prema Delnicama"
Malo tehničkih podataka. Koliko znam, ovo je po veličini srednja od tri labudice u najmu "Zagrebtransa"
Kad je već prigoda, idem malo pogledati labudicu odozgo. (Foto: Thomcro)
Znam (zapravo se nadam) da je napon isključen...
Nažalost mutno (godine su uzele danak...)
Unutrašnjost upravljačnice
Kiki273 bi rekao: "Pogled prema Delnicama"
Malo tehničkih podataka. Koliko znam, ovo je po veličini srednja od tri labudice u najmu "Zagrebtransa"
Kad je već prigoda, idem malo pogledati labudicu odozgo. (Foto: Thomcro)
Znam (zapravo se nadam) da je napon isključen...
Nažalost mutno (godine su uzele danak...)
Unutrašnjost upravljačnice
Pogled odozgo na kolodvor. Lijevo je vagon posebnog vlaka s opremom za dizanje. Njega su otkvačili iz kompozicije kad sam stigao na kolodvor. Ostatak vlaka s dizalicom je desno (to je bio onaj manevar). Netko mi je kasnije rekao da nije uopće trebalo vući i dizalicu jer se ona teško koristi na elektrificiranim prugama ako prethodno nije poderana KM. Bo? Valjda...
Napokon su smislili strategiju i počet će dizati kraj labudice. Evo i vašeg izvjestitelja u radnom položaju...
Cijeli zahvat je joint venture HŽ-a i "Zagrebtransa". Pretpostavljam da jedino skupa imaju potrebnu količinu potrebne opreme
Od medija bila je prisutna jedino (dubokim zagrobnim glasom). Evo su se dokopali šefa parade (gospodinu nisam saznao ime) i gurnuli mu krušku pod njušku...
Ovo je upravljački pult za hidrauliku kojom će se podignuti labudica
Dvije dizalice (teške su k'o sam vrag – nose ih po dvojica) i tzv. "žabe" – posebni klizači koji služe za izvođenje lateralnih pomicanja
Crijeva za razvod hidraulike
Motorna pumpa za hidrauliku. Kanta na dnu je spremnik ulja. Nose četvorica...
Napokon su smislili strategiju i počet će dizati kraj labudice. Evo i vašeg izvjestitelja u radnom položaju...
Cijeli zahvat je joint venture HŽ-a i "Zagrebtransa". Pretpostavljam da jedino skupa imaju potrebnu količinu potrebne opreme
Od medija bila je prisutna jedino (dubokim zagrobnim glasom). Evo su se dokopali šefa parade (gospodinu nisam saznao ime) i gurnuli mu krušku pod njušku...
Ovo je upravljački pult za hidrauliku kojom će se podignuti labudica
Dvije dizalice (teške su k'o sam vrag – nose ih po dvojica) i tzv. "žabe" – posebni klizači koji služe za izvođenje lateralnih pomicanja
Crijeva za razvod hidraulike
Motorna pumpa za hidrauliku. Kanta na dnu je spremnik ulja. Nose četvorica...
Ovo nema veze s incidentom. Usred sve gužve ovi monteri su nesmetano i nezainteresirano obavljali montažu novog signala. Dođe kao neki intermezzo u cijeloj priči (Promenada u "Slikama s izložbe"?)
Vagon pomoćnog/radnog vlaka s opremom za dizanje. Pun je zanimljivih bunkera i skrovišta.
Ovo je pokojni signal kojeg je samljelo. Meščini da ga neće popravljati...
Pod prednji dio postavlja se poprečna greda oslonjena na tračnice na koju se postavljaju dizalice.
Evo izbliza. Zanimljiv način blokade spojnice
Operater na joysticku
Diglo, bome! Greda koja nosi dizalice je od posebnog čelika i visoko polirana. Po njoj se bočno kližu "žabe" kad je to potrebno.
Vagon pomoćnog/radnog vlaka s opremom za dizanje. Pun je zanimljivih bunkera i skrovišta.
Ovo je pokojni signal kojeg je samljelo. Meščini da ga neće popravljati...
Pod prednji dio postavlja se poprečna greda oslonjena na tračnice na koju se postavljaju dizalice.
Evo izbliza. Zanimljiv način blokade spojnice
Operater na joysticku
Diglo, bome! Greda koja nosi dizalice je od posebnog čelika i visoko polirana. Po njoj se bočno kližu "žabe" kad je to potrebno.
(Ovo nije moja glava). Nakon svakog zahvata slijedi provjera stanja. Moram priznati da su dečki jako pažljivi u radu iako je bilo situacija u koje me ni dragi bog ne bi natjerao...
S druge strane
U razvodni ormarić na onom novom signalu su ugurali nekakvu "Iskrinu" elektrokomplikaciju. Taman je stala.
Čitava procedura ide korak-po-korak. Dizalica nema veliki hod pa se malo digne, onda se podignuto osloni na podmetnute podklade (imaju ih cijelo čudo svih dimenzija i debljina i fascinantno je kako uspijevaju iskombinirati potrebnu visinu). Onda se poprečna greda digne na potklade pa se opet podmetnu dizalice pa se opet digne...
Evo, kotači su izronili iz balasta. Obratite pažnju na deformirane ostatke nošača stepenica s ove strane kabine
Sad izvlače iz balasta drugo podvozje
S druge strane
U razvodni ormarić na onom novom signalu su ugurali nekakvu "Iskrinu" elektrokomplikaciju. Taman je stala.
Čitava procedura ide korak-po-korak. Dizalica nema veliki hod pa se malo digne, onda se podignuto osloni na podmetnute podklade (imaju ih cijelo čudo svih dimenzija i debljina i fascinantno je kako uspijevaju iskombinirati potrebnu visinu). Onda se poprečna greda digne na potklade pa se opet podmetnu dizalice pa se opet digne...
Evo, kotači su izronili iz balasta. Obratite pažnju na deformirane ostatke nošača stepenica s ove strane kabine
Sad izvlače iz balasta drugo podvozje
Ja i dalje pomno pratim sve radnje. (Foto: Thomcro). Moram odati priznanje i zahvalnost svima koji su se gnjavili s dizanjem jer su nas trpili dok smo se motali okolo i čak bili voljni objasniti postupke. Dobro, dobro, bio je jedan grintav, al' u tolikoj gomili bilo bi sumnjivo da se ne nađe bar jedan...
Oguljena glava. Na vrhu stupa. LL?
Podmetnuta je poprečna greda pod podvozje br. 2 i postavljaju se "žabe"
Stalno me bilo strah da će čovjek opaliti glavom u ostatke ovih ljestava
Postavljeno
Oguljena glava. Na vrhu stupa. LL?
Podmetnuta je poprečna greda pod podvozje br. 2 i postavljaju se "žabe"
Stalno me bilo strah da će čovjek opaliti glavom u ostatke ovih ljestava
Postavljeno
Sad je operater na labudici zapalio svoj kompresor i počeo namještati spoj nosača tereta i prednjeg dijela
S druge strane mu pomaže hidraulika
Cijeli sklop. Lijepo se vidi greda. Ima sa strane ručke pa ju nosi cijela ekipa (to izgleda kao na sprovodu). Cjevasta naprava je tzv "top" (logično ime) koji se s jedne strane upire petom u rupu na gredi, a s druge ima kuglasti spoj s utorom na "žabi". Tako se "žaba" pomiča po gredi.
Upravljački pult
Pumpa. Pali se kao "British Seagull" vanbrodski motor – konopčićem omotanim oko zamašnjaka!
Nisam uspio pročitati što piše na majici. Može netko pomoći?
Izbijeni ležaj.
Sve je spremno za bočni pomak. Lijepo se vidi kako je "top" priključen na "žabu"
S druge strane mu pomaže hidraulika
Cijeli sklop. Lijepo se vidi greda. Ima sa strane ručke pa ju nosi cijela ekipa (to izgleda kao na sprovodu). Cjevasta naprava je tzv "top" (logično ime) koji se s jedne strane upire petom u rupu na gredi, a s druge ima kuglasti spoj s utorom na "žabi". Tako se "žaba" pomiča po gredi.
Upravljački pult
Pumpa. Pali se kao "British Seagull" vanbrodski motor – konopčićem omotanim oko zamašnjaka!
Nisam uspio pročitati što piše na majici. Može netko pomoći?
Izbijeni ležaj.
Sve je spremno za bočni pomak. Lijepo se vidi kako je "top" priključen na "žabu"
S druge strane. Odjednom je ustanovljeno da je na podvozju br. 2 pukao držač koji bi ga trebao držati vodoravno pa se cijela stvar malo naherila što nikako nije dobro za cijeli postupak...
Nije tračnica, al' je Zen'ca!
Ovaj je gotov s montažom i sad lijepi bijelo-crne trakice po stupu...
Da mu sve po spisku...
Na kraju su odnekud dovukli neke grdne lance, ponovno spustili labudicu, zakopčali spušteni kraj i ponovno digli. Pojelo je lijepih pola sata.
S druge strane.
Podmetanje "žaba" (i glave) pod podvozje br. 1.
Sva se hidraulika spaja bajonetnim spojevima. Priprema i provjera "topa"
Nije tračnica, al' je Zen'ca!
Ovaj je gotov s montažom i sad lijepi bijelo-crne trakice po stupu...
Da mu sve po spisku...
Na kraju su odnekud dovukli neke grdne lance, ponovno spustili labudicu, zakopčali spušteni kraj i ponovno digli. Pojelo je lijepih pola sata.
S druge strane.
Podmetanje "žaba" (i glave) pod podvozje br. 1.
Sva se hidraulika spaja bajonetnim spojevima. Priprema i provjera "topa"
Namještanje "žabe"...
... i "topa"
Lijepo se vidi kako se osovina spustila u odnosu na frem
"Top" se rasteže dok peta ne upadne u rupu. Poslije će privući "žabu" i sve s njom.
Na drugoj strani je "top" među kotačima. Netko mora biti unutra za vrijeme pomicanja kako bi premještao petu. Ne bih mu bio u koži...
Ovi sa žutim prslucima su iz "Zagrebtransa"
Potklade raznih vrsta i oblika. Pretpostavljam da svaki komad teži 20+ kila, a dečko to nosaju okolo k'o da su kutije šibica. Altroché teretana!
Povlačenje je napokon krenulo (podvozje br. 2)... (stalno sam se pitao što bi se dogodilo da su jedan "top" obratno spojili pa da jedan vuče, a drugi gura???)
... i vijenac je zahvatio tračnicu. To će i ostale kotače staviti u pravac.
Hmmm...
... i "topa"
Lijepo se vidi kako se osovina spustila u odnosu na frem
"Top" se rasteže dok peta ne upadne u rupu. Poslije će privući "žabu" i sve s njom.
Na drugoj strani je "top" među kotačima. Netko mora biti unutra za vrijeme pomicanja kako bi premještao petu. Ne bih mu bio u koži...
Ovi sa žutim prslucima su iz "Zagrebtransa"
Potklade raznih vrsta i oblika. Pretpostavljam da svaki komad teži 20+ kila, a dečko to nosaju okolo k'o da su kutije šibica. Altroché teretana!
Povlačenje je napokon krenulo (podvozje br. 2)... (stalno sam se pitao što bi se dogodilo da su jedan "top" obratno spojili pa da jedan vuče, a drugi gura???)
... i vijenac je zahvatio tračnicu. To će i ostale kotače staviti u pravac.
Hmmm...
Podvozje br. 1. je gadno oštećeno. Sad se tek vidi što je sve puklo
Spremam se slikati poravnavanje podvozja br. 1. iz žablje perspektive (Foto: Thomcro)
Siniša iz Delnica nam se pridružio u slikavanju. Al' on radi samo dojmljivu fotografiju pa nije konkurencija
Sve je manje-više na mjestu. Još su samo imali malu kinkibaciju (tako to kaže moj mali susjed) s onim lancima, ali i to je uspješno obavljeno...
Još spojiti komade i utaknuti bolcne...
A evo i filma gdje se vide najzanimljiviji dijelovi zahvata:
Vagon je sad osovljen na noge, ali je pitanje što dalje. Iz razgovora s gospodinom iz Slavonskog Broda koji je očito zadužen za dalji tijek ozdravljenja, doznao sam da se vagon zbog stanja podvozja br. 1. najvjerovatnije neće ni uz najveće mjere opreza moći transportirati. To znači da će morati dopremiti rezervno podvozje (navodno ga imaju) i zamijeniti ga. Čut će se...
A već je bilo kasno pa smo odlučili krenuti kući. Ovo je pogled na cijeli radni vlak. Ono u prednjem planu je dizalica u putnom položaju.
Dok smo išli prema kolodvorskoj zgradi, pored nas je prošao ubrzani za Rijeku
Spremam se slikati poravnavanje podvozja br. 1. iz žablje perspektive (Foto: Thomcro)
Siniša iz Delnica nam se pridružio u slikavanju. Al' on radi samo dojmljivu fotografiju pa nije konkurencija
Sve je manje-više na mjestu. Još su samo imali malu kinkibaciju (tako to kaže moj mali susjed) s onim lancima, ali i to je uspješno obavljeno...
Još spojiti komade i utaknuti bolcne...
A evo i filma gdje se vide najzanimljiviji dijelovi zahvata:
Vagon je sad osovljen na noge, ali je pitanje što dalje. Iz razgovora s gospodinom iz Slavonskog Broda koji je očito zadužen za dalji tijek ozdravljenja, doznao sam da se vagon zbog stanja podvozja br. 1. najvjerovatnije neće ni uz najveće mjere opreza moći transportirati. To znači da će morati dopremiti rezervno podvozje (navodno ga imaju) i zamijeniti ga. Čut će se...
A već je bilo kasno pa smo odlučili krenuti kući. Ovo je pogled na cijeli radni vlak. Ono u prednjem planu je dizalica u putnom položaju.
Dok smo išli prema kolodvorskoj zgradi, pored nas je prošao ubrzani za Rijeku
Sljedećih par kadrova posvećujem (s par dana zakašnjenja) Zeusu za rođendan.
Pošiljka?
Skladišni kolosjek u Fužinama je naprasno skraćen...
... a dobio je i bika!
Službeno vozilo HŽ-a
Službeno vozilo 1.RŽB-a
Natrag smo se vratili preko Plasa i uslikao sam ovaj lijepi kvarnerski sumrak...
... a napokon mi je uspjelo slikati i hreljinsku poštu! ()
Ja toliko, a nadam se da ćemo dobiti i neke insajderske informacije o nastavku priče! (Već sam saznao da je i karavela stradala te da je dovučena u Zagreb. Koja je to po redu? Riječka pruga očito nije za njih...)
Pošiljka?
Skladišni kolosjek u Fužinama je naprasno skraćen...
... a dobio je i bika!
Službeno vozilo HŽ-a
Službeno vozilo 1.RŽB-a
Natrag smo se vratili preko Plasa i uslikao sam ovaj lijepi kvarnerski sumrak...
... a napokon mi je uspjelo slikati i hreljinsku poštu! ()
Ja toliko, a nadam se da ćemo dobiti i neke insajderske informacije o nastavku priče! (Već sam saznao da je i karavela stradala te da je dovučena u Zagreb. Koja je to po redu? Riječka pruga očito nije za njih...)
Odlično odrađeno i naš Pfaff je odavno dokazao da je pravi majstor po pitanju putopisa i ovakvih izvještaja(izvanrednih događaja) kojih doduše nije puno,a i ne treba ih biti.
I da:to je druga Karavela koja je u kvaru,ona prva(006) je već dulje vrijeme među kramom na RK.
I da:to je druga Karavela koja je u kvaru,ona prva(006) je već dulje vrijeme među kramom na RK.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Zanimljivo, zanimljivo. puno fotki a malo texta. Ne može bolje. Bravo dečki, još snimite zamjennu postolja i čiča miča gotova priča.
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Detaljno izvješćeni hvala dečki!
klek- Broj postova : 100
Registration date : 14.07.2011
Svaka čast, hvala!
file- Broj postova : 202
Registration date : 01.03.2008
Zar je netko sumnjao u Pfaff-a.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Vidi, vidi, ben'ti Barba bojnik je živ!!!!!!!!!!!!!
Posebna pohvala radnicima na strpljenju, jer ja bih bio onaj grintavi, a onaj koji mi satima baulja oko radnog mjesta i stalno nesto slika, brzo bi zavrsio u 3 prekrasna prikrajka.
Posebna pohvala radnicima na strpljenju, jer ja bih bio onaj grintavi, a onaj koji mi satima baulja oko radnog mjesta i stalno nesto slika, brzo bi zavrsio u 3 prekrasna prikrajka.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Svaka čast na ovom elaborat-putopisu. Ovo se slobodno može upotrijebiti kao dio udžbenika koji opisuje rad i postupke radnika HŽ infrastrukture u slučaju incidentnih situacija. Isprintati, uvezati i u Moravice održati predavanje.
Naravno, bravo i za asistenta-bojnika 1.RŽB.
Jednostavno, čista petica.
Btw, što se ostalog tiče, sve pohvale i radnicima koji su operaciju izveli. Nažalost, previše imaju posla u zadnje vrijeme i postaju najzaposleniji djelatnici HŽ-a, a to nikako ne valja. Vožnja vlakom postaje rizičan pothvat.
Naravno, bravo i za asistenta-bojnika 1.RŽB.
Jednostavno, čista petica.
Btw, što se ostalog tiče, sve pohvale i radnicima koji su operaciju izveli. Nažalost, previše imaju posla u zadnje vrijeme i postaju najzaposleniji djelatnici HŽ-a, a to nikako ne valja. Vožnja vlakom postaje rizičan pothvat.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Ovo ja zovem voljom i ljubavi prema vlakovima. Stvarno SVAKA ČAST!
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.