Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bus card

+13
kriticar
novi_shef
5ar
DD
KAPO
gaspa
NP-549
leteči vlak
kico101
ikar
Jean
ICE-3M
Narcis
17 posters
Započni novu temu   Odgovori na temu

Stranica 6 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next

Go down

Bus card - Page 6 Empty Re: Bus card

Postaj by Gost pet 10 svi 2013 - 11:39

buShip fun je napisao/la:... a ovaj novi sustav kao da je to sve dodatno pogoršao, ...
Baš tako, priča mi supruga, ide sa Plumbuma i bus krene ranije 3 minute i na monitoru mu registrira nepostojeći polazak i dok je došao do prve stanice u Polić Kamovoj na monitoru mu se pojavilo da je vrijeme polaska. Nebi bilo u tome ništa loše, čovjeku je više pun kufer svega i oće što prije stić do Fjumare i otić doma ali ... cijelo vrijeme uz njega stoji tupava tartufarka (koja samo zna zahebavat putnike!) i još mu kaže na sav glas (da cijeli bus čuje ... mad ) kako mu je tek sad registriralo pravo polazno vrijeme. U Polić Kamovoj!? Ne na Plumbumu? Halooo ... tko je tu lud!? Majke mi ja bi sve to razjurio i podjelio samo tako otkaze (k'o ovi iz CA).

Sad to više nema smisla ali ovakve gluposti treba prijavljivati i prometniku a bogme i Smojveru a na koncu i Debelom! Pa neka znaju što vozači rade!

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by kiki273 pet 10 svi 2013 - 12:26

NP-549 je napisao/la:

Druga, nova primjedba, koja je zaredala je obratna. "JA SAM ČEKAO NA MARINIĆIMA BUS U 17:35, ON JE OTIŠAO VEĆ U 17:32 JESTE VI NORMALNI......."

Da je šole stajao na stnici te 2-3 min. 99% onih u busu bi vikao: Koji qurac čekaš, vozi.......

ikar je napisao/la:Ja neznam u gdje vi živite, u 12-13 godina intenzivnog korištenja autobusa samo mi se nekoliko puta dogodilo da bus krene ranije, i to su bili poznati raniji kretači...

Ja sam korisnik i gradskih i prigradskih linija (najčešće 7a, 12, 16, 32) i u zadnjih 10-tak godina mi se desilo da je bus krenuo ranije možda 2 puta. Svaki bus se u svakom trenutku vidi kad je krenuo, gdje je, koliko je brzina i nemojte misliti da se isplati zajebavat s tim da šef vidi da si ranije krenuo, jer odma zovu ili šalju poruku na računalo!
Glede "Neprijavljenog polaska" - to može pisati cijelo vrijeme ukoliko šole zaboravi prebaciti smjer (isto ko na PEL-u) i to nema nikakve veze s vremenom polska - prolaska - dolaska.

dida je napisao/la: Jedinica oko 15 sati u pravilu ide dvije minute prije predviđenog vremena polaska a slijedeća u pravilu kasni i dođe i za 20 minuta.)
Nemoguće da prva dođe i prođe ranije a ova iza nje kasni 20 min, polasci su svakih 12 - 14 - 16 mi. U to vrijeme sve jedinice kasne, takav je VR., al to je već druga priča.

Administrator
Administrator

Broj postova : 5590
Registration date : 28.02.2008

https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pet 10 svi 2013 - 14:28

dida je napisao/la:NP Navest ću ti samo polaske jedinice sa Plumbuma i polaske petice sa TBJ. Jedinica oko 15 sati u pravilu ide dvije minute prije predviđenog vremena polaska a slijedeća u pravilu kasni i dođe i za 20 minuta. Petica je pak priča za sebe, znaju proć ranije čak i do 3 minute sa TBJ.

Ovo je najveća debilana koju si izjavio u povijesti ovog foruma, a hvala bogu imao si ih oho ho. Sve skupa je totalna glupost, a boldano/podvučeno pogotovo.

PROLAZNE stanice se prođu ranije ili kasnije, ovisno o prometu na cesti i putnicima, ali ja garantiram za 99,9% svojih 400 kolega da u 99% slučajeva kreću na vrijeme sa POLAZNE (prve) stanice !!!!!

I što onda očekivati od ostalih korisnika Troleya koji su nabrijani na sve i svašta kad nam ljubitelji autobusa, vlakova, prijevoza općenito i osobni prijatelji većine forumaša imaju ovakvo mišljenje.

NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kico101 pet 10 svi 2013 - 21:12

Vidim da sam ovdje "isprovocirao" interesantnu raspravu, ali koja je krenula u sasvim suprotnom smjeru ( sukob na relaciji vozač-putnik ) od onoga što sam zapravo želio, a to je doznati stvarni razlog zašto je u Osijeku praćenje tramvaja ( u ovom slučaju ) sasvim normalna stvar, a u Ri nije. Pa nije , valjda, da u Osijeku nema nervoznih putnika.

Ja sam putnik i u Autotrolejevim autobusima sam se redovito vozio gotovo 30 godina. Nikada, vjerujte mi, nije mi na um palo da zbog predugog čekanja ( a znao sam čekati nekadašnju dvojku, koja je bila učestalija od današnje, i više od 30 minuta ) zovem Autotrolej, pišem pisma ( u većem dijelu tog vremena internet je bio misaona imenica ) i sl. A bilo mi je barem jednako bitno ( da ne kažem puno bitnije ) stići na vrijeme u školu, faks, praksu, nego današnjim njurgavcima, uglavnom penzionerima ( neka se ne uvrijede oni koji ne spadaju u skupinu motritelja sekundi ). Zašto je danas drugačije? Osim preinformiranosti, ljudi uglavnom imaju previše slobodnog vremena i u dokolici se vozikaju, telefoniraju, vise po fejsovima, forumima i slično. Nažalost ( možda i ne u potpunosti njihovom krivicom ) mnogima je to jedina zabava i ispušni ventil.
No, stotine, uglavnom nepotrebnih primjedbi, ne bi trebao biti razlog da se ne uvedu neke tehnološke inovacije koje bi mnogima mogle pomoći u planiranju vremena, a osobito onima, koji ga nemaju previše. Nekim frikovima, poput mene, je to interesantno iz drugih razloga, ali sigurno ne zbog toga da pratim odstupanja i da tužakam prometniku ( oni koji me doista poznaju, to znaju ).

Možda ste i naslutili, da stajem iza vozača ( one većine koji pošteno obavljaju svoj posao ), jer u današnje vrijeme, pošten rad je najveća kazna. Trudiš se, radiš kako znaš i umiješ, ponekad i griješiš, a sve pod budnim okom sveznajućih i nepogriješivih korisnika usluga i promatrača. Ne možeš biti nevin taman da u 8 sati radnog vremena ne uraniš/zakasniš ni minutu i prodaš 1.000 karata po smjeni.

Ljudi, budimo malo realni svi zajedno ( uključujući i mene ) i ne očekujmo ono što je nemoguće. Autobusi će i dalje kasniti/raniti ( kako koji ), putnici će uvijek grintati, ali jedni bez drugih ne možemo. I nemojmo generalizirati stvari-niti jedan autobus uvijek ne rani i niti jedan vozač nije bez mane, kao ni bilo tko drugi ( uključujući mene ). Pitam vas, da li bi bilo interesantno da niti jedan autobus nikad ne rani/kasni i da putnici šutke ulaze/izlaze bez riječi? Bilo bi monotono. Ovako je bolje. Wink

Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101
kico101
Moderator
Moderator

Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pet 10 svi 2013 - 21:47

Kico, svaka ti dala (da žena nezna)
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet 10 svi 2013 - 21:58

kiki273 je napisao/la:...
Nemoguće da prva dođe i prođe ranije a ova iza nje kasni 20 min,
...
Kažeš ti a ja tvrdim suprotno! Tjeraš me da fotografiram i da ti po EXIFu dokažem?
NP-549 je napisao/la:...
Sve skupa je totalna glupost, a boldano/podvučeno pogotovo.
...
Trubiš bez veze jer si se zavalio u fotelju i nevidiš dalje od svog nosa! Izađi van u civilu i nemoj se javljat šoferima pa ćeš vidjet pravo stanje kad i kako se polazi sa okretišta. Ne samo jedinice i petice. I imaju pravo garagani sa Rujevice što ne plaćaju karte jer ovo ni nije više za plaćat! Kakva je to usluga ako se bar vozni red ne poštuje? Razmišljam i ja o toj opciji već neko vrijeme pa se onda bar neću bunit jer neću imat zašto jer ću se vozat u busevima za 0 kuna

Kako sam i napisao sve bi to trebalo razjurit i otkaze podjelit i primit nove ljude.

Otišli smo predaleko u OT smiling devil

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by NP-549 pet 10 svi 2013 - 22:09

A kakav komentar ni očekivat od čovjeka koji voli autobuse i prati ih, prijatelj je sa šoferima, i uđe kod Mercatora u 19-icu prema gradu, ni bog ni Marija, pokazna (valjda) u džepu i prođe iza. O elementarnoj kulturi valjda nemoramo pričat. Ja san seosko dite, ja kad san došal va štalu rekal san kravi EJ iako znan da mi neće odgovorit, i jednostavno ne kužim mentalni sklop ljudi koji ulaze u autobus i nemaju ni najmanju namjeru ni pogledat šofera, a kamoli pozdravit. Ali znaju uredno pratit kako je jedinica krenula U PRAVILU dvije minute ranije sa Plumbuma. Dragi moj dida, ja nisan mjerilo, ja san divljak i komad budaletine što se vožnje tiče, al ako ti jedan kiki273 nešto reče e onda barem njega uzmi za ozbiljno jer čovjeku skidam kapu što se tiče pravila službe.
NP-549
NP-549
Moderator
Moderator

[Vrh] Go down

Postaj by Gost pet 10 svi 2013 - 22:45

Koji si ti k***c u mojem životu da bi te pozdravio? Ti si za mene obična 0!

I dobro si pročitaj što sam ti napisao:

dok go ti budeš primao svoju plaću od onih mojih kuna koje budem dao za pokaznu kartu dotle ću si ja dat truda da te pilam u zdrav mozak!

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Narcis pet 10 svi 2013 - 22:49

Smirite malo tenzije i vratimo se na temu Bus Card !!

Narcis
Administrator
Administrator

Broj postova : 6447

[Vrh] Go down

Postaj by buShip fun sub 11 svi 2013 - 3:14

Da, slažem se, dečki ajmo malo spustit tenzije i govorit činjenicama. Ivan priča o tome kako busevi rijetko idu ranije, ok slažem se, na šta bi to ličilo kad bi svi išli ranije sa stanice. Razgovarajmo činjenicama kulturno i civilzirano.
Ja imam iskustva sa 7a, kako ovo svatko ne čita otvoreno ću o garažnim brojevima.

1. slučaj negdje pred dva mjeseca, polazak sa Hosti 19:06 (radni dan), kod mene na mobitelu po GPS-u 19:04, bus već u kružnom i ide za grad. OK nisam radio halabuku otišao, otišao, šta sad.
2. dan isti termin opet bus u kružnom ranije, g.br. 666. Spustim se onim u 19:28 do grada do prometnog i kažem otvoreno da već 2 dana za redom bus ide 2 minute ranije i da to frustrira.
Nešto se očito poduzelo jer nakon toga ni jedan polazak u 19:06 nije išao ranije.

2. serija slučajeva, nakon ugradnje famoznog bus carda. Polazak sa SV.Križa u 23:15 g.br. 664, ja laganini s noge na nogu u 23:18, računam imam još 3 do 4 minute i što imam za vidjeti, bus u 23:18 već na semaforu ispod HKD-a. Opet ja ništa,računam zeznuo sam stvar sam, nema gužve, bus doletio i prošao šta sad.
Drugi slučaj nekoliko večeri poslije, polazak u 22:30 s Križa, u 22:33 sam bio kod HKD-a, a bus prolazi. Tad sam odlučio prvog sljedećeg vozača pitati što se događa. I u 22:55 s križa krenuo Marko U 23:04 došao kod HKD-a. Ostanem kod njega naprijed i pitam ga, da li je moguće da dođeš s križa za 3 minute, odg mi da zna stisnuti ali da nikad nije tako brzo došao. Ispričam mu potom priču i kažem da je gbr 666 bio u 22:33 kod HKD-a, a polazak u 22:30 s Križa, vidio je tko vozi i nazvao kolegu:
"Koliko je kod tebe sati na kompjuteru?"
666: 23:17, a kod tebe?
Marko: 23:12

Ni to nije sve, kako dosta često idem sa zadnjim ili predzadnjim busom doma, dogodilo se da me Gruban vozio. I tako došli mi na ugibalište u Ćićarijsku, on vozio 664. I pričamo mi, on meni kaže da je prošlo 23:50, na kompu bilo 23:54 i da mora u Garažu. Ja pogledam mob i pogledam validator, identično vrijeme su pokazivali 23:49, dakle na kompu čak 5 minuta više od stvarnog vremena.

Dakle, poanta ove priče nije da se pljuje po svim vozačima jer voze ranije, jer 99% njih to ne čini namjerno, nego ovise i vjeruju sustavima koji su očito još uvijek puni rupa. U slučaju 19:06 lako je moguće da je tablica bila neispravna i zato su išli ranije, da nisam intervenirao tko zna do kad bi se tako vozilo.
A u slučaju neuštimanog bus carda jedino što mogu reći je da se obrati pažnja na to, jer ako sve ide preko GPS-a ne smije biti razlike u vremenima. I ovo je sve napisano samo zato da bi pokazao kako sam u nepuna 2 mjeseca doživio čak 4 puta da busevi idu ranije, možda stvarno nisu krivi vozači, ali ovakvi slučajevi bi trebali biti škola za ubuduće, bolje i da kasni minutu ili dvije, nego da ide ranije.

buShip fun

Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012

[Vrh] Go down

Postaj by Gost sub 11 svi 2013 - 7:27

Imam prijedlog ... NP ... odredi bojno polje i javi ga na PP i da uz Bus card - Page 6 Images?q=tbn:ANd9GcSEaKFfByB84ZP4znUDn2c4UFC5u7HncfY3Jceltj-AXFUAJjOv0yRR73s riješimo sve naše razmirice i probleme umjesto da ovako preko 4uma zabavljamo svekoliko članstvo.

Gost
Gost

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sub 11 svi 2013 - 7:50

dida je napisao/la:Imam prijedlog ... NP ... odredi bojno polje i javi ga na PP i da uz Bus card - Page 6 Images?q=tbn:ANd9GcSEaKFfByB84ZP4znUDn2c4UFC5u7HncfY3Jceltj-AXFUAJjOv0yRR73s riješimo sve naše razmirice i probleme umjesto da ovako preko 4uma zabavljamo svekoliko članstvo.
Čestitam na prijedlogu - tako pristojni i pametni ljudi rješavaju svoje nesuglasice

Bus card - Page 6 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 11489
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Postaj by kiki273 pet 17 svi 2013 - 13:20

Na Riječkom lukobranu predstavljeni su u srijedu, 15. svibnja 2013. godine, prvi riječki javni bicikli, kao i električno vozilo. Korištenje bicikala i vozila je besplatno, a cilj istima je oživljavanje sadržaja na Riječkom lukobranu, obogaćivanje turističke ponude kao i poticanje građana na korištenje ovih ekološki učinkovitih prijevoznih sredstava. Bicikli se mogu koristiti svakim danim od 8 do 20 sati.

Korisnicima je na raspolaganju ukupno 11 bicikli, 10 standardnih te 1 električna bicikla.

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Bus card - Page 6 Empty NE, NISU ŽURILI S BICIKLISTIČKOM STAZOM PRED IZBORE...

Postaj by kiki273 sub 18 svi 2013 - 11:23

Obersnel tvrdi da je sigurno, a Riječanin prvi dan slomio ruku

Nesretni je čovjek stradao upravo na način na koji su upozoravali ostali vozači bicikala – prednji kotač bicikla upao mu je u šine, nakon čega je pao i slomio ruku. Dok su se gosti smiješili pred objektivima kamera unesrećeni je zaposlenik Autotroleja prebačen do bolnice. – Vrlo skoro će dio koji objektivno možda predstavlja dio problema, a to je prelazak preko željezničke pruge, biti saniran, kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

RIJEKA – Vožnja gradskim biciklima po novoj biciklističkoj stazi na Molo longu potencijalno je opasan sport jer staza dijelom prolazi preko otvorenih šina na što su još u srijedu, prilikom predstavljanja gradskih bicikala na lukobranu, ukazali prvi korisnici tog novog vida javnog gradskog prijevoza.

Njihova upozorenja, dobila su, nažalost potvrdu već na samoj svečanosti predstavljanja bicikala, kada je djelatnik »Autotroleja« I.P.(podaci poznati redakciji) koji je s kolegama među prvima provozao gradske bicikle Molo longom, pao i slomio ruku.

Kotač upao u šine
Nesretni je čovjek stradao upravo na način na koji su upozoravali ostali vozači bicikala – prednji kotač bicikla upao mu je u šine, nakon čega je pao i slomio ruku. Prijelom se pokazao kompliciranim te je na koncu podrvrgnut i kirurškom zahvatu nakon kojeg oporavak nastavlja kod kuće.

Kako je stradao daleko od pogleda većine prisutnih na svečanosti otvaranja, okružen tek nekolicinom svojih kolega iz »Autotroleja«, organizatori iz Lučke uprave i Autotroleja su, valjda da pred izbore ne uznemiruju prisutne ugledne goste, među kojima su bili gradonačelnik Vojko Obersnel i pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, odlučili cijeli incident prešutjeti.

Dok su se gosti smiješili pred objektivima kamera, vozeći se Molo longom u novom električnom vozilu što ga je u tu svrhu nabavila Lučka uprava, unesrećeni je zaposlenik Autotroleja prebačen do bolnice gdje je utvrđeno da je u incidentu zadobio teške tjelesne ozljede.

Opasna staza
U Lučkoj upravi događaj pokušavaju relativizirati, iako ravnatelj Vlado Mezak neizravno potvrđuje da je staza opasna, budući da i sam kaže kako je u četvrtak zatvoren dio šina na mjestu gdje biciklistička staza prelazi preko njih.

– Ljudi padaju i ozljeđuju se svugdje. Ne postoje sto posto sigurne staze. Osim toga, korisnici gradskih bicikala prilikom njihova preuzimanja potpisuju izjavu da to čine na vlastitu odgovornost. Biciklistička staza na dva mjesta prelazi preko šina. Zbog prigovora smo na jednom od tih mjesta već izvršili zahvat zatvaranja šina, a na drugom ćemo to učiniti čim vremenske prilike to dozvole. Šine su u potpunosti zatvorene i na uređenom dijelu lukobrana kod zgrade Putničkog terminala.

Naša je intencija da se čitava površina lukobrana s vremenom uredi, ali to će iziskivati znatna sredstva. Isto tako, postupno se lukobran oprema i sadržajima, poput bicikala, rekao je Mezak, ipak ne objasnivši zašto se, ako vožnja stazom na lukobranu nije opasna, krenulo u zatvaranje šina na mjestima gdje se one s njom susreću i to naknadno, poslije puštanja bicikala u promet i otvaranja nove staze.

Predizborno vrijeme
Jedno od objašnjenja koje se logično nameće je ono da su bicikli i staza pušteni u promet prije nego li su poduzete sve mjere za njihovo sigurno korištenje - u tjednu prije izbora. Da posao nije bio gotov u trenutku puštanja u promet, potvrđuje i odgovor gradonačelnika Vojka Obersnela za radio Soundset Trsat, na pitanje o sigurnosti staze.

– Vrlo skoro će dio koji objektivno možda predstavlja dio problema, a to je prelazak preko željezničke pruge, biti saniran, kao u prvom dijelu lukobrana, kazao je tada Obersnel, kao i to da ne vidi problem sa sigurnošću vožnje lukobranom jer »onaj tko vozi bicikl vjerojatno ne vozi isključivo po uređenim stazama i vožnja biciklom podrazumijeva i malo avanturističkog duha«.

Puštanje u promet biciklističke staze i bicikala za vožnju njome na javnom mjestu i o nemalom javnom trošku trebalo bi podrazumijevati i malo odgovornosti za sigurnost iste te javnosti, no pred izbore je, očito, prevagnuo avanturistički duh.
Autotolej: Nadamo se da ovakvih događaja u budućnosti neće biti.

Iz »Autotroleja« su izrazili žaljenje zbog nesretnog događaja i ozljeđivanja njihovog zaposlenika.

– Iskreno se nadamo da ovakvih događanja u budućnosti neće biti, te smo u kontaktu s Lučkom upravom od koje očekujemo pomoć u smislu prekrivanja tračnica na mjestima gdje prolaze biciklističkom stazom. Vjerujemo da će građani i dalje koristiti javne bicikle koje su od prvog dana vrlo dobro prihvatili, stoji u dopisu Autotroleja o incidentu.

Bus card - Page 6 Obersnel-tvrdi-da-je-sigurno-a-Rijecanin-prvi-dan-slomio-ruku_ca_large
Izvor: Novi list

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sub 18 svi 2013 - 12:12

Naučno je dokazano da bacikli nisu za Riječane.
Kontinentalci se voze biciklima preko svih mogućih kolosjeka i nitko nikad nije zaglavio. S druge strane, bicikl i biciklisti su izuzetno opasni sudionici u prometu i treba uvesti vozački ispit za bicikliste (bez kojeg se ne bi mogao posuditi bicikl), a dio praktičnog ispita bi morao biti vožnja preko kolosjeka grinko

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by buShip fun sub 18 svi 2013 - 13:13

Najbolji trening za naučit vozit biciklu po crti je sa Saršona niz Kopicu do Trnovice i natrag, nakon toga voziš kao po špagi, nema krivudanja, aj učer sam vidio kako neki voze pa to je strašno, ne mogu držati volan ravno kako ide biciklistička nego krivudaju van nje. Ako se ovako nastavi, uskoro će biti zanimljivo kod Dezinsekcije jer će biciklisti postati kupači. mrgreen

buShip fun

Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sub 18 svi 2013 - 14:01

buShip fun je napisao/la:Najbolji trening za naučit vozit biciklu po crti je sa Saršona niz Kopicu do Trnovice i natrag, nakon toga voziš kao po špagi, nema krivudanja, aj učer sam vidio kako neki voze pa to je strašno, ne mogu držati volan ravno kako ide biciklistička nego krivudaju van nje. Ako se ovako nastavi, uskoro će biti zanimljivo kod Dezinsekcije jer će biciklisti postati kupači. mrgreen
Rekao sam ja:
Pfaff je napisao/la:Naučno je dokazano da bacikli nisu za Riječane. grinko

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Bus card - Page 6 Empty OBAVIJEST

Postaj by kiki273 sub 1 lip 2013 - 14:04

U subotu, 01.06.2013. godine korisnici karata 65+ započinju koristiti novi sustav naplate. Korisnici karte 65+ obavezni su prilikom ulaska u vozilo validirati kartu na validatoru. Korisnici koji nemaju nove pokazne karte mogu koristiti stare koje su istekle, sve do dobivanja novih. Vozači su obavezni prilikom dolaska na smjenu aktivirati i prijaviti se na rac, sve uočene nedostatke dužni su prijaviti gl. prometniku, također prilikom prvog izlaska iz garaže i povratka u garažu dužni su napraviti prijenos podataka.

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Pfaff sub 1 lip 2013 - 14:55

kiki273 je napisao/la:...također prilikom prvog izlaska iz garaže i povratka u garažu dužni su napraviti prijenos podataka.
Izvrsno! Možda čak budu stigli i voziti po gradu... lud od smijeha

Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by kiki273 sub 1 lip 2013 - 15:23

Ako je u busu instalirano računalo i ako radi ternet onda će napravit prijenos........

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by novi_shef sub 1 lip 2013 - 19:18

Ovo valjda znači da više nećemo vidjet 418...ili??

novi_shef
Moderator
Moderator

Broj postova : 1216

[Vrh] Go down

Postaj by kiki273 sub 1 lip 2013 - 20:59

novi_shef je napisao/la:Ovo valjda znači da više nećemo vidjet 418...ili??
¸
To ne znam, ali znam da n.p.r. 535 i 678 nemaju računala i validatora........

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by kico101 sub 1 lip 2013 - 21:14

kiki273 je napisao/la:
novi_shef je napisao/la:Ovo valjda znači da više nećemo vidjet 418...ili??
¸
To ne znam, ali znam da n.p.r. 535 i 678 nemaju računala i validatora........
678 viđen prije 3 ure. Znači, nema problema, vozit će i 418 ( do isteka registracije, barem ).

Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101
kico101
Moderator
Moderator

Broj postova : 2204

[Vrh] Go down

Postaj by kiki273 pon 3 lip 2013 - 12:28

Odgovor Autotroleja jednom putniku glede novih karata:
Poštovani, za sada su zamijenjene samo karte za korisnike 65+, svi ostali korisnici bit će o zamijeni obaviješteni na vrijeme. Za sada još nije poznato kada će krenuti izrada ostalim kategorijama korisnika. Hvala na razumijevanju.

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Bus card - Page 6 Empty Konačno zaživio Projekt implementacije gradske kartice

Postaj by kiki273 uto 18 lip 2013 - 20:19

Konačno je zaživio i Projekt implementacije gradske kartice koji je probio sve rokove, kazao je pročelnik Zavod za informatičku djelatnost Željko Jurić naglašavajući kako je Rijeka City Card (RCC) projekt Grada Rijeke kojim se nekoliko postojećih kartica zamjenjuje jednom. RCC se može koristiti u javnom gradskom prijevozu, plaćanju parkirališta i za članstvo u Gradskoj knjižnici. Jurić je kazao kako će se o kartici i načinu korištenja javnost detaljno informirati od sredine kolovoza ove godine.

Od rujna ove godine više neće biti čekanja u redu za kupnju mjesečne autobusne karte, jer će se ona moći kupiti u svakom kiosku Tiska i u poslovnicama Erste banke

Izdavanje RCC-a za osnovnoškolce i srednjoškolce počet će 15. kolovoza ove godine, a za korisnice socijalnog programa 1. rujna ove godine. Studenti će Rijeka City Card imati od 15. rujna ove godine, dok je početak primjene ove kartice na otvorenim i zatvorenim parkiralištima predviđen u kolovozu ove godine, a od jeseni i u Gradskoj knjižnici Rijeka. Do sada je izdano 18.000, a pokazalo se da karticu dnevno koristi njih oko 7.000.
Umirovljenika
Drago mi je da je projekt konačno zaživio i da ćemo od jeseni ove godine karticu implementirati u sve skupine korisnika usluga Autotroleja, Rijeka prometa i Gradske knjižnice. Riječ je o projektu koji nije implementiran nigdje u Hrvatskoj, a i u Europi je malo primjera objedinjavanja svih funkcionalnosti na jednoj kartici. S ovom riječkom moći će se obaviti niz transakcija i različitih usluga, jer  ćemo imati više vrsta tih kartica. Građani i posjetitelji Rijeke moći će kupiti i prepaid karticu koja je sada u testnoj fazi. Izdano je nekoliko stotina tih kartica koje se mogu koristiti na 300-njak lokacija. Građani će, primjerice, moći odabrati i diners kreditnu karticu sa mjesečnom kartom za javni gradski prijevoz i članstvom u knjižnici“, kazao je gradonačelnik Obersnel poručujući kako je najvažnije da od rujna ove godine više neće biti čekanja u redu za kupnju mjesečne autobusne karte, jer će se ona moći kupiti u svakom kiosku Tiska i u poslovnicama Erste banke.
Na današnjem kolegiju prihvaćena je informacija o „Akciji 65+“ koja podrazumijeva postupak izdavanja RCC kartice i upisa prava korištenja usluge gradskog prijevoza KD Autotrolej na RCC kartici u razdoblju od 29. travnja ove godine do pune implementacije svih funkcionalnosti prve gaze Rijeka City Card programa, kojom će se zamijeniti godišnje karte prava korištenja usluga javnog prijevoza KD Autotrolej korisnicima „Akcije 65+“. Korisnici „Akcije 65+“ su sve fizičke osobe starije od 65 godina života, s prebivalištem na području Grada Rijeke koje prema pravilima KD Autotrolej ostvaruju pravo na kupnju godišnje pokazne karte-iskaznice 65+.

Na kolegiju je prihvaćen i trošak izdavanja RCC kartice u „Akciji 65+“ u iznosu od 5 kuna. Trošak upisa prava korištenja usluge gradskog prijevoza KD Autotrolej za korisnike „Akcije 65+“ se neće obračunati. Podmirivanje troška izdavanja RCC kartice za korisnike „Akcije 65+“ izvršit će se na teret Proračuna Grada Rijeke za 2013. godinu.

Bus card - Page 6 041e6958baa21711ecfd7659b70b76e8_gallery_lw
Izvor: http://www.mojarijeka.hr/vijesti/konacno-zazivio-projekt-implementacije-gradske-kartice/

Administrator
Administrator

[Vrh] Go down

Postaj by Sponsored content

Sponsored content

[Vrh] Go down

Stranica 6 / 12. Previous  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 10, 11, 12  Next

[Vrh]