Nova kontaktna mreža 25kV na riječkoj pruzi
+18
portos
file
ikar
novi_shef
LLeon
DD
gaspa
KAPO
kiki273
Vedran Zeman
klemenčič
Narcis
ICE-3M
ZlayoZg
NP-549
Stjepan
Jean
kico101
22 posters
Stranica 4 / 6.
Stranica 4 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Nova kontaktna mreža 25kV na riječkoj pruzi
PP-u samo 376-390? Malo mi se to čini, a što će Cargu lok podserije 200 koje su za 140km/h?
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Registration date : 29.02.2008
Kako misliš što će im ... pa valjda će ganjat teretne po Gorskom kotaru 140 km/h ...ikar je napisao/la:... što će Cargu lok podserije 200 koje su za 140km/h?
Jasno ne ubrdo nego nizbrdo ... ka moru
Gost- Gost
Ima nizbrdo i za gore
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2454
Registration date : 15.03.2008
dida je napisao/la:Kako misliš što će im ... pa valjda će ganjat teretne po Gorskom kotaru 140 km/h ...
Al bi PP sa 200-icama mogao ganjat brze prema Slavoniji i Koprivnici sa 140 km/h!
ikar- Moderator
Prema Koprivnici na svim vlakovima, osim na dva koji se ukidaju, voze vagoni za 120 km/h, tako da je zapravo brzina prema Koprivnici u praksi 120 km/h, dok prema vinkovcima imaš ukupno 13 brzih vlakova (nedjeljom 14), a to se može pokrit s 1142.
ICE-3M- Broj postova : 901
Registration date : 18.10.2011
Brene mi i nisu bas za rijecku prugu. Nekako mi steta guslat sa njima po gorskokotarskim zavojima. One su za slavonsku ravnicu.dida je napisao/la:
- 1-2 1142 *
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
dida je napisao/la:
Bi al' to nije riječka pruga
Ali poanta je u tome da više riječka pruga neće biti otok i vrijedit će ista pravila kao i u ostaktku elektrificirane mreže (osim Ploča) - znači sve vozi svuda, nema riječkih lokomotiva više!
LLeon je napisao/la:Brene mi i nisu bas za rijecku prugu. Nekako mi steta guslat sa njima po gorskokotarskim zavojima. One su za slavonsku ravnicu.
Ja ih očekujem eventualno na dva para brzih (700/1, 702/3) - sve drugo bilo bi bezveze. Samo pitanje hoće li RI strojovođe ili tko će već vozit te vlakove imati ispite za 1 142.
ikar- Moderator
Slažem se, one su prenježne za riječku prugu i oni koji ih budu vozili ako nebudu imali osjećaja brzo će ih sje*atLLeon je napisao/la:... Nekako mi steta guslat sa njima po gorskokotarskim zavojima. ...
Polažu na svim lokomotivama pa tako i na 1142ikar je napisao/la:... hoće li RI strojovođe ... imati ispite za 1 142.
Gost- Gost
Ne u Lokvama ali u Fužinama, Plasama i Delnicama da. Vozile žutke i dizeli.dida je napisao/la:Je bio 'ko jučer u Lokvama faćarit ?
Registration date : 14.06.2008
Si bio sa Dragecom? Pitam jer sam jučer od njega dobio par setova fotki otprilike sa tog područjaportos je napisao/la:Ne u Lokvama ali u ...
Gost- Gost
Da. I od mene si vjerovatno dobio fotke sa istih lokacija.dida je napisao/la:Si bio sa Dragecom? Pitam jer sam jučer od njega dobio par setova fotki otprilike sa tog područjaportos je napisao/la:Ne u Lokvama ali u ...
Doturena informacija:
- 1., 2. i dio 3.-eg kolosjeka bit će pod 25kV AC, ostalo na 3kV DC
Prvi i drugi u cijelosti (negdje do drugog bloka) a treći kolosjek bi trebao biti nešto slično onome kako je u Moravicama, pola 25kV AC a pola 3kV DC.
Dal' će tako bit bumo vidli, bumo vidli
- 1., 2. i dio 3.-eg kolosjeka bit će pod 25kV AC, ostalo na 3kV DC
Prvi i drugi u cijelosti (negdje do drugog bloka) a treći kolosjek bi trebao biti nešto slično onome kako je u Moravicama, pola 25kV AC a pola 3kV DC.
Dal' će tako bit bumo vidli, bumo vidli
Gost- Gost
Si mislio na ovoga?kiki273 je napisao/la:... Ne znam dali je netko primjetio, na ŽCP-u na Žabici još uvijek postoji jedan pužasti nosač ...
I nije "posljednji mohikanac", ima ih još
Ovi su danas nešto čeprkali po kablovima na drugom peronu
Uzročno-posljedična veza ... kako u remizi nema struje ovo je nova "remiza"
Gost- Gost
[quote="dida'']
Si mislio na ovoga?
https://2img.net/h/i1052.photobucket.com/albums/s444/StrasseVeil/photo%20001/100_7074.jpg[/quote]
Da, da
Si mislio na ovoga?
https://2img.net/h/i1052.photobucket.com/albums/s444/StrasseVeil/photo%20001/100_7074.jpg[/quote]
Da, da
Zadnji putnički vlakovi danas, tek od 14.12. ponovo. Do tada - autobusi.
Zadnji putnički vlakovi danas, tek od 14.12. ponovo. Do tada - autobusi.
ikar- Moderator
Ali što je meni još zanimljivije je da taj stup ni na koji način nije izoliran (osim, jasno ta dva stara izolatora) jer ako gledamo stupove koji su ostali na reelektificiranom djelu po kolodvorima šipke koje nose puževe su izolirane u djelovima između kolosjeka.
Nekako imam fiiling da kad puste 25kV da će bit ili barem ...
Nekako imam fiiling da kad puste 25kV da će bit ili barem ...
Znači opet sam ufatio ... zadnje do daljnjegaikar je napisao/la:Zadnji putnički vlakovi danas, ...
Gost- Gost
Pa nije vrag da Englezi imaju više informacija od nas:
"The plan of 3kV to 25kV conversion
Moravice-Lokve - 09.12
Lokve-Škrljevo - 10.12
Škrljevo-Rijeka & Škrljrvo-Bakar - 12.12
Rijeka-Šapjane - 14.12"
Koliko je istina, vidit ćemo!
"The plan of 3kV to 25kV conversion
Moravice-Lokve - 09.12
Lokve-Škrljevo - 10.12
Škrljevo-Rijeka & Škrljrvo-Bakar - 12.12
Rijeka-Šapjane - 14.12"
Koliko je istina, vidit ćemo!
ikar- Moderator
Ja sam danas dobio drugačiju informaciju od insidera sa puno kasnijim datumom (kraj godine)ikar je napisao/la:...
Rijeka-Šapjane - 14.12"
...
Gost- Gost
dida je napisao/la:Ja sam danas dobio drugačiju informaciju od insidera sa puno kasnijim datumom (kraj godine)
Lako moguće, a ovo drugo je točno - zasada?
ikar- Moderator
Više - manjeikar je napisao/la:... a ovo drugo je točno - zasada?
Ali ... nemojmo ni ovo što sam ja napisao shvatiti kao zdravo za gotovo!!! Nekako imam osjećaj da, kako ima osoba iz samog HŽ-a koji prate 4ume i čitaju što se piše, netko iz HŽ-a plasira takve, uvjetno rečeno, poluinformacije samo da se napravi zbrka među railfanovima jer od ljeta na ovamo, pa mogu reći gotovo svaki tjedan, se odašilju raznorazne informacije u javnost te da će se odgoditi za slijedeću godinu pa da je već puštena struja ali da im je sve zgorilo i da su na sto čuda pa da će bit puštena kroz par dana pa da sve kreće od ponedjeljka pa da će se čekat kraj godine ... Po meni najbolje je ono što budem vidio svojim očima, u to ću vjerovati! Sve ostalo primam sa velikom velikom rezervom.
Gost- Gost
A ja sam dobio...
Ništa do 15.1.2013.
Pod hitno se sa postoječim žutkama trebaju odraditi ugovoreni poslovi tek potom će doći do promjene napona na dionici Moravice-Rijeka-Šapjane. Što je stvarna istina vidjet ćemo već u nedjelju.
Ništa do 15.1.2013.
Pod hitno se sa postoječim žutkama trebaju odraditi ugovoreni poslovi tek potom će doći do promjene napona na dionici Moravice-Rijeka-Šapjane. Što je stvarna istina vidjet ćemo već u nedjelju.
Postavljen je novi stup nasuprot ovog "puža" na ŽCP-u.