Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Đuro Đaković

Go down

Đuro Đaković Empty Đuro Đaković

Postaj by borna pet 26 ruj 2014 - 14:06

Đuro Đaković u 17 godina izgubio milijardu kuna
Nadzorni odbor Holdinga Đuro Đaković danas je usvojio plan restrukturiranja i poslovne strategije tvrtke do 2020. godine, a u sklopu kojih će doći do spajanja pojedinih tvrtki te gašenja ili izdvajanja djelatnosti za koje u Holdingu drže da nemaju budućnost.

Uz otpremnine na Zavodu za zapošljavanje do kraja godine završit će više od 200 zaposlenih, najavio je predsjednik uprave Holdinga Đuro Đaković Tomislav Mazal na večerašnjoj konferenciji za novinare.

Još 117 radnika bit će izdvojeno u posebnu elektromontažersku tvrtku koja će biti ponuđena na otkup radnicima ili strateškom partneru. Holding Đuro Đaković trenutno ima 1.126 zaposlenih.

"Sve je ovo trebalo učiniti i prije, jer bi efekti ozdravljenja već danas bili vidljivi. Čini se da moramo doći do zida i shvatiti da dalje ne ide. Cijela reorganizacija rezultira i brojem zaposlenih. Svjesni smo da to nije najsretnije rješenje", rekao je Mazal.

"Kaže se da radnici snose veliki teret, ali u 17 zadnjih godina vlasnici su izgubili milijardu kuna. Prošle godine čisti operativni gubitak bio je blizu 65 milijuna kuna, on ni ove godine neće biti manji. Trenutak je da ono što vrijedi u ovoj tvrtki izvučemo na površinu", rekao je.

Dodao je da će se točan broj radnika koji su višak, kao i koji su to radnici, znati u narednih mjesec dana. Među otpuštenim radnicima, po Mazalovim riječima, većinu bi trebali činiti oni iz uprava i administracije.

Spajanjem tvrtki unutar Holdinga umjesto dosadašnjih sedam bit će formirane tri tvrtke: Đuro Đaković specijalna vozila, Đuro Đaković industrijska rješenja i Đuro Đaković energetika i infrastruktura. Cijeli proces preustroja Đure Đakovića trebao bi završiti sredinom 2015. godine.

"Fokus će biti na prodajnim aktivnostima, tamo i gdje smo dobri nedostaje nam uspješna prodaja", istaknuo je Mazal.

Holding Đuro Đaković očekuje da do kraja godine dobije i dozvolu za dokapitalizaciju emisijom novih dionica, očekivani prihod je oko 194 milijuna kuna.
Đuro Đaković Y372482848959378
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. i francuski naručitelj ATIR RAIL S.A. potpisali ugovor vrijedan 80 milijuna kuna

Postaj by borna čet 20 kol 2015 - 15:23

Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu Grupe Đuro Đaković i francuski naručitelj ATIR RAIL S.A. potpisali su ugovor o proizvodnji i isporuci specijalnih vagona cisterni serije Zacns u vrijednosti od 80 milijuna kuna.
Ugovor predstavlja nastavak uspješne suradnje s naručiteljem, a vagoni će biti isporučeni krajem drugog i tijekom trećeg kvartala 2016. godine.
Vagoni tipa Zacns su 4‐osovinski vagoni cisterne, toplinski izolirane i namijenjene za prijevoz emulzije kalcijevog karbonata u svim temperaturnim uvjetima. Optimizacijom i primjenom modernih tehnologija u razvoju i proizvodnji, vagoni-cisterne osiguravaju visoku nosivost korisnog tereta uz minimiziranu vlastitu masu vagona. Ovim pristupom u projektiranju specijaliziranih vagona, koji je postao europski razvojni trend, stvara se nova generacija proizvoda koji ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka. Vagon-cisterna Zacns bit će prvi proizvod te kategorije koji je razvijen, proizveden i certificiran sukladno najnovijim TSI propisima.
„Ovaj posao još jedna je potvrda uspješnosti smjera zadanog Strategijom i restrukturiranjem, te financijskim planom 2015-2019, a koja za cilj ima osigurati značajan iskorak u proizvodnji i prodaji teretnih vagona i vagona cisterni specijalnih namjena i izvedbi na najzahtjevnijem tržištu zemalja EU”, izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holding d.d.
Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje svoj status na francuskom tržištu, jer je uz postojeću suradnju s tvrtkom Ermewa Ferroviaire, za francuskog naručitelja Atir Rail S.A. do sada proizvela i isporučila teretne vagone za prijevoz rasutih tereta serije Faccns i teretne vagone namijenjene za prijevoz krečnjaka serije Falns.
Izvor: duro-dakovic.com
Đuro Đaković 160219132727811


Zadnja promjena: borna; sub 18 lip 2016 - 9:36; ukupno mijenjano 1 put.
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila posao u vrijednosti od 20 milijuna kuna

Postaj by borna sub 18 lip 2016 - 9:35

Đuro Đaković 130130112157178
Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu Grupe Đuro Đaković, 16. lipnja 2016. godine je s francuskim naručiteljem potpisala ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona u vrijednosti od 20 milijuna kuna.

Potpisom ovog ugovora Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. još jednom potvrđuju kvalitetu svojih proizvoda u teretnom programu na europskom tržištu.

Teretni vagoni će biti isporučeni do kraja 2016.godine i nastavak su uspješne suradnje s francuskim kupcem.
.duro-dakovic.com/press_centar
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty ĐĐ Specijalna vozila – Ugovoreno povećanje opsega isporuke vagona cisterni

Postaj by borna čet 9 vel 2017 - 14:07

Đuro Đaković Zas_1
SLAVONSKI BROD – Kao nastavak Sporazuma o aktiviranju ugovorne opcije za dodatne isporuke vagona cisterni serije Zacns 45, koji je dogovoren početkom ove godine, Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. i francuska tvrtka ATIR RAIL S.A. danas, 6. veljače, ugovorili su povećanje opsega isporuka za dodatnih 15 milijuna kuna.

Prema konačno usuglašenom planu, dodatne količine vagona će biti isporučene tijekom trećeg kvartala ove godine.

Vagoni tipa Zacns 45 su rezultat vlastitog razvoja, proizvedeni su od nehrđajućih materijala, a namijenjeni su transportu emulzije kalcijevog karbonata.

Izvor: SB plus.hr / vlakovi.hr
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty Iz Đure Đakovića javljaju da će za Nijemce raditi teretne vagone

Postaj by borna čet 17 kol 2017 - 7:49

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, sklopila je s njemačkim naručiteljem ugovor o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima, a vrijednost ugovora je 62 milijuna kuna, izvijestili su u srijedu iz Đuro Đaković grupe.
“Tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila je u prethodnih deset godina razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zahtjevno njemačko tržište te u tom smislu ovaj ugovor predstavlja nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoju odnosa s kupcima”, ističu iz Đure Đakovića, stoji u obavijesti na stranicama Grupe.
Inače, u dokapitalizaciji su privukli 51,1 milijun kuna
Vagoni će biti proizvedeni i isporučeni u prvoj polovici 2018. godine, a takvi se vagoni primarno koriste u automobilskoj industriji. Inače, ranije danas, iz Grupe su izvijestili kako je u sklopu postupka povećanja njezinog temeljnog kapitala upisano 2,556.546 novih dionica, za što je uplaćen 51,1 milijun kuna, čime je dostignut prag uspješnosti.
/telegram.hr/
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty Obustavljena dokapitalizacija Đure Đakovića

Postaj by borna pet 27 lis 2017 - 19:54

Đuro Đaković 342299

Uprava Đuro Đaković Grupe izvijestila je u petak da obustavlja postupak povećanja temeljnog kapitala, jer je u predviđenom roku za upis novih dionica upisano manje od 12,5 milijuna dionica pa nije postignut prag uspješnosti izdanja
U razdoblju upisa, koje je završilo danas u 14 sati zaprimljene su upisnice ulagatelja na ukupni iznos od 256,56 milijuna kuna, od čega je uplaćeno samo 6,56 milijuna kuna, a preostali iznos nije vidljiv na transakcijskom računu iz javnog poziva na upis novih dionica. Razloga tome je, prema riječima ulagatelja-podnositelja upisnice, tehničke prirode, kaže se u obavijesti Đure Đakovića.

Međutim, s obzirom da su protekli rokovi za uplatu novih dionica sukladno javnom pozivu, društvo je dužno obustaviti postupak dokapitalizacije, kaže se u obavijesti.

Dodaje se kako Grupa nastavlja s aktivnostima u pronalaženju kapitala, a u međuvremenu će se koncentrirati na operativno poslovanje, daljnje restrukturiranje i poboljšanje tekuće likvidnosti kroz različite izvore financiranja.

Đuro Đaković Grupa objavila je 6. listopada javni poziv za upis 12,5 milijuna novih redovnih dionica, čime bi temeljni kapital bio povećan za 250 milijuna kuna.

Glavna skupština Đuro Đaković Grupe je 22. rujna donijela odluku o dokapitalizaciji u iznosu od 250 milijuna kuna, čime bi se temeljni kapital povećao s 203,06 na 453,06 milijuna kuna.

Sredinom rujna Grupa je izvijestila da je zaprimila obvezujuću ponudu tvrtke Crni čelik d.o.o., iza koje stoje inozemni investitori iz Kanade i Kuvajta, za dokapitalizaciju od 250 milijuna kuna te preuzimanje većinskog vlasničkog paketa u tvrtki.

Đuro Đaković Grupa u dva je navrata produžavala trajanje razdoblja upisa i uplate novih dionica: prvi puta 20. listopada i to do 24. listopada, a drugi put 24. listopada i to do danas, 27. listopada.
/tportal.hr/
Sumnjiv mi je taj Crni čelik od prve pojave! Inzistirali su od početka da imaju većinu ukupnih dionica kako bi preuzeli upravljanje poduzećem.
Čini mi se da je neki našijenac iz Kanade želio domoći se ĐĐ uz korištenje kapitala iz Kuvajta?
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty Đuro Đaković ugovorio posao s vagonima Zacns vrijedan 45 milijuna kuna

Postaj by borna pet 12 sij 2018 - 19:54

Đuro Đaković 679870

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, je s naručiteljem ATIR RAIL ugovorila isporuku vagona cisterni serije Zacns 45 u vrijednosti od 45 milijuna kuna, objavili su u petak iz te tvrtke
Ovaj posao, kako se navodi, nastavak je sporazuma o aktiviranju ugovorne opcije za dodatne isporuke radi povećanja opsega isporuka ovog tipa vagona cisterni.

Prema konačno usuglašenom planu, dodatne količine vagona bit će isporučene tijekom drugog kvartala 2018., kao kontinuirani nastavak aktualne proizvodnje za istog naručitelja.

Vagoni tipa Zacns 45 su rezultat vlastitog razvoja, proizvedeni su od nehrđajućih materijala, a namijenjeni su transportu emulzije kalcijevog karbonata.
Vagoni su certificirani prema važećim TSI standardima i ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka.

Ovaj ugovor je dokaz povjerenja inozemnog kupca u proizvod Đure Đakovića, te će osigurati daljnje popunjavanje proizvodnih kapaciteta, što će dovesti do dugoročno održivog poslovanja grupacije Đuro Đaković, ističu iz tvrtke.
/tportal.hr/
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty Brođani isporučuju Nijemcima teretne vagone vrijedne 34,5 milijuna kuna

Postaj by borna čet 8 vel 2018 - 20:05

Đuro Đaković 17081614848454

Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila je s njemačkom tvrtkom ERR European Rail Rent GmbH isporuku teretnih vagona za prijevoz kolutova lima. Posao je vrijedan, kako su priopćili iz Uprave Đuro Đaković Grupe, 34,5 milijuna kuna, a vagoni će biti proizvedeni i isporučeni tijekom trećeg kvartala ove godine
Vagoni tipa Shimmns TTU su 4‐osovinski zatvoreni vagoni namijeni za prijevoz kolutova lima, primarno korištenih u automobilskoj industriji. Kolutovi lima se postavljaju u kolijevke opremljene posebno dizajniranim mehanizmom za učvršćenje, a od svih meteoroloških utjecaja te utjecaja okoline, zaštićeni su pomičnim ceradnim sustavom, objašnjavaju iz ĐĐ Grupe te dodaju kako je tim sustavom omogućen utovar i istovar korištenjem dizalice s hvataljkama, magnetom ili C-kukom kao i bočni pristup za utovar korištenjem viličara.

Đuro Đaković Specijalna vozila u prethodnih deset godina je razvila, proizvela i isporučila veću količinu različitih tipova teretnih vagona za zahtjevno njemačko tržište, te u tom smislu ovaj ugovor predstavlja nastavak i rezultat višegodišnjih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i razvoju odnosa s kupcima, poručuju iz ove brodske tvrtke.
/tportal.hr/
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty Đuro Đaković dobio ugovor vrijedan 38,5 milijuna kuna

Postaj by borna uto 27 oľu 2018 - 12:25

Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka u sastavu grupacije Đuro Đaković, sklopila je s tvrtkom Atir Rail LX ugovor o isporuci teretnih vagona tipa "Shimmns ttu", vrijedan 38,5 milijuna kuna, objavili su u utorak iz te kompanije
Vagoni će, kako se navodi, biti proizvedeni i isporučeni tijekom trećeg i četvrtog kvartala ove godine.
Đuro Đaković Csm_S_Coil-Transport_witterungsgeschuetzt_97a5ce8ef2
/tportal.hr/
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty VAGONI ZA FRANCUZE

Postaj by borna pon 27 kol 2018 - 13:40


Đuro Đaković Specijalna vozila, tvrtka iz sastava grupacije Đuro Đaković, sklopila je ugovor s francuskom tvrtkom Ermewa o isporuci teretnih vagona za prijevoz kolutova lima, u vrijednosti 127,2 milijuna kuna, izvijestila je u ponedjeljak ta slavonskobrodska tvrtka
Đuro Đaković 145008

Kako se navodi u priopćenju, isporuke vagona počinju u četvrtom kvartalu 2018. godine i nastavljaju se tijekom 2019. godine.

"Ovim ugovorom nastavlja se suradnja koja traje više od deset godina, a rezultat je kontinuiranih aktivnosti u razvoju novih proizvoda, ali i stalnom razvoju i unaprjeđenju odnosa s ključnim kupcima", poručuju iz Đuro Đaković Grupe.
Sredinom mjeseca Đuro Đaković Specijalna vozila izvijestio je i da je s francuskim i njemačkim naručiteljima ugovorio dodatne isporuke prethodno ugovorenih vagona Shimmns, u vrijednosti 46 milijuna kuna.
/tportal.hr/
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty Đuro Đaković je na samrti. Hoće li mu Vlada opet pomoći ili slijedi eutanazija

Postaj by borna čet 24 lis 2019 - 19:22

Nakon gašenja vatre u 3. maju i eutanazije pulskog Uljanika, pred Vladom se našao još jedan vrući krumpir iz realnog sektora. Niz posrnulih državnih poduzeća nastavila je Đuro Đaković grupa, u kojoj je u četvrtak započeo štrajk zbog neisplate plaća za rujan
Đuro Đaković 1099323
Nekadašnji industrijski div iz Slavonskog Broda posljednjih godina bori se za opstanak. Da je voda došla do grla, postalo je jasno u srijedu, kada je stigla obavijest o kašnjenju plaće za rujan. Već u četvrtak radnici su obustavili proizvodnju uz poruku da će štrajk trajati do isplate plaće ili dok ne dobiju čvrste garancije da će se ona isplatiti.

Unatoč financijskim injekcijama države, prihodi Đure Đakovića iz godine u godinu padaju, a gubici se gomilaju. U razdoblju prethodne uprave na čelu s Tomislavom Mazalom pokrenut je program restrukturiranja, tijekom kojeg su poboljšani pokazatelji poslovanja i provedene dvije dokapitalizacije.
Međutim to nije bilo dovoljno da grupacija stane na zdrave noge. Pokušaji pronalaženja strateškog partnera propali su, a gubici su brzo pojeli prikupljeni kapital. Aktualna uprava na čelu s Markom Bogdanovićem u protekle dvije godine nastavila je s programom restrukturiranja, ali nije uspjela revitalizirati proizvodnju.

Premda je krajem prošle godine osigurala novu financijsku injekciju u vidu kredita HBOR-a (uz državno jamstvo) u visini od 95 milijuna kuna, tvrtka je nepunu godinu dana nakon toga opet zapala u financijske probleme.

U zadnje vrijeme glavni generator gubitaka postala je djelatnost koja donosi najveći dio prihoda, a riječ je o proizvodnji vagona. Unatoč solidnoj razini ugovorenih poslova, pojavili su se problemi u realizaciji ugovora na razvoju i proizvodnji vagona Shimmns.

U kompaniji naglašavaju da su gubici rezultat značajno povećanog broja utroška radnih sati zbog velikog broja zahtijevanih izmjena vagona, njegove tehnološke složenosti te procesa podizanja dinamike proizvodnje s 20 na preko 40 vagona mjesečno.

U takvim okolnostima grupacija je lani pretrpjela gubitak u visini od 33 milijuna kuna, uz pad poslovnih prihoda od 15,2 posto, na 460 milijuna kuna. Negativni trendovi nastavili su se i u prvih šest mjeseci ove godine, a polugodišnji gubitak dosegnuo je 16,2 milijuna kuna.

Uz proizvodnju vagona, glavno žarište gubitaka segment je industrijskih rješenja. Kako bi se zaustavio negativan trend, početkom godine ugašena je neprofitabilna proizvodnja teške opreme. Iako dugoročno opravdan, ovaj potez oslabio je likvidnost kompanije.

Da stvar bude gora, veliki planovi u segmentu vojne proizvodnje, čija je realizacija trebala stabilizirati poslovanje cijele grupe, nisu se ostvarili.

Podsjetimo, Đuro Đaković je u suradnji s finskom Patrijom za Hrvatsku vojsku proizveo 126 borbenih vozila koja su trebala postati glavni izvozni adut slavonskobrodske kompanije. Međutim nakon realizacije programa za HV kompanija nije uspjela sklopiti nijedan ugovor s inozemnim naručiteljima.

Stoga su ogromni kapaciteti ostali neiskorišteni, a realizirani su tek prihodi od sitnih poslova za Hrvatsku vojsku, vezani uz održavanje oklopnih vozila i tenkova.

Fijasko vojnog programa otvara pitanje odgovornosti države kao najvećeg dioničara Đure Đakovića i aktera koji je trebao odigrati ključnu ulogu u otvaranju inozemnog tržišta.
/tportal.hr/
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 6161
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Empty Re: Đuro Đaković

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.