Osijek - glavni kolodvor plus sva željeznička infrastruktura unutar grada
+6
2044
Josip
borna
gaspa
ICE-3M
Pfaff
10 posters
Stranica 4 / 4.
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Osijek - glavni kolodvor plus sva željeznička infrastruktura unutar grada
Malo apdejtanja, budući da sam bio u Osijeku, a fotokanta se odlučila malo pribrati, pa dati ljudima da izvjese koju fotku...
Dakle, polako i sigurno! Nekada se potrefi da od Požege do Osijeka (rijetko suprotno) vozi kakav katni autobus, a to ukratko znači da netko s brzom rukom može opaliti kakvu fotku po putu. (model i registraciju ne znam, nisu mi zanimljivi pretjerano, i apsolutno nemam naviku...)
No, usput negdje gore na Krndiji nalazi se kamenolom.
A u našičkoj cementari opet možemo vidjeti ponešto vagona. Šteta što nemam poznatih u tom okrugu pa da se zaletim opaliti jednu fotku kompozicije s lokomotivom na čelu... :(
Nekad je na ovim silosima bila slika nosoroga.
No, dok sam ja došao trebalo je usput ostaviti i prenijeti kakve stvari u blizini kružnog toka, pa eto, uhvatio sam ga zguza. (Nemojte da Bandić ovo vidi, inače će u Zagrebu napraviti tramvaj-fontanu!)
Samo ovako usput, još i par slika pruge kod stajališta Petrova Gora. Karta i ostalo za zainteresirane će drugom prilikom kad bude većih slikopisnih projekata. Naime, ovdje u blizini se odvajala trasa Gutmannove pruge, a bio bi red da se to istraži. Dakle, pravac istok:
Pravac zapad.
Tu negdje pruga se odvajala prema centru Retfale, no ne u ovu ulicu. Malo lijevije. Moj bed.
A nešto dublje u Retfali lijepo je vidljiva nekadašnja trasa.
A još malo normalnotračnom prugom dođe se do jednog od rijetkih ŽCP-ova na tom potezu.
A u pozadini ova gromada. Nije baš kao West Gate, no i dalje je jedan veliki komad nečega usred ničega. (morao sam kupiti jaknu, pa eto...)
Dakle, polako i sigurno! Nekada se potrefi da od Požege do Osijeka (rijetko suprotno) vozi kakav katni autobus, a to ukratko znači da netko s brzom rukom može opaliti kakvu fotku po putu. (model i registraciju ne znam, nisu mi zanimljivi pretjerano, i apsolutno nemam naviku...)
No, usput negdje gore na Krndiji nalazi se kamenolom.
A u našičkoj cementari opet možemo vidjeti ponešto vagona. Šteta što nemam poznatih u tom okrugu pa da se zaletim opaliti jednu fotku kompozicije s lokomotivom na čelu... :(
Nekad je na ovim silosima bila slika nosoroga.
No, dok sam ja došao trebalo je usput ostaviti i prenijeti kakve stvari u blizini kružnog toka, pa eto, uhvatio sam ga zguza. (Nemojte da Bandić ovo vidi, inače će u Zagrebu napraviti tramvaj-fontanu!)
Samo ovako usput, još i par slika pruge kod stajališta Petrova Gora. Karta i ostalo za zainteresirane će drugom prilikom kad bude većih slikopisnih projekata. Naime, ovdje u blizini se odvajala trasa Gutmannove pruge, a bio bi red da se to istraži. Dakle, pravac istok:
Pravac zapad.
Tu negdje pruga se odvajala prema centru Retfale, no ne u ovu ulicu. Malo lijevije. Moj bed.
A nešto dublje u Retfali lijepo je vidljiva nekadašnja trasa.
A još malo normalnotračnom prugom dođe se do jednog od rijetkih ŽCP-ova na tom potezu.
A u pozadini ova gromada. Nije baš kao West Gate, no i dalje je jedan veliki komad nečega usred ničega. (morao sam kupiti jaknu, pa eto...)
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Kasnije, valjda sljedeći dan, po nekim dnevnim dužnostima sam odradio put do kolodvora, ovaj put željezničkog i normalnotračnog. Što reći, tuga i jad u pravcu ložione. Ovom plavom su otfikarili desni par očiju.
I zbrisaše mi bijeli šveđan pravac Vinkovaca (ajmo Pfaff, koja ono od četiri pruge.?)
A da ne bi bilo "vidi jadne Like s niskim kvaziperonima, šmrc šmrc", evo i jednog velikog kolodvora sa više nego solidnim brojem putnika.
Ovi vazda stoje ovdje, za slučaj da nešto rikne. Dapače, jedan čak ima kočione papuče.
Od tereta - samo maršrutne cisterne.
Iza pretovarni magazin koji je sada restoran/sšportski prostor. Malo su ogradili ogradu, valjda da netko ne padne.
Ima i tu nekakva željezničarska zgrada. Možda je nekakav ekonomat.
A ovdje su stolovali pregledači vagona...
Nije anfas, no nemojmo ni pretjerivati. Zgrada je prevelika da bi ju se moglo samo tako iz daljine...
I zbrisaše mi bijeli šveđan pravac Vinkovaca (ajmo Pfaff, koja ono od četiri pruge.?)
A da ne bi bilo "vidi jadne Like s niskim kvaziperonima, šmrc šmrc", evo i jednog velikog kolodvora sa više nego solidnim brojem putnika.
Ovi vazda stoje ovdje, za slučaj da nešto rikne. Dapače, jedan čak ima kočione papuče.
Od tereta - samo maršrutne cisterne.
Iza pretovarni magazin koji je sada restoran/sšportski prostor. Malo su ogradili ogradu, valjda da netko ne padne.
Ima i tu nekakva željezničarska zgrada. Možda je nekakav ekonomat.
A ovdje su stolovali pregledači vagona...
Nije anfas, no nemojmo ni pretjerivati. Zgrada je prevelika da bi ju se moglo samo tako iz daljine...
Nešto dalje, na mjestu gdje su stajali stari GAS-ovi prije rezanja, sada ostavljaju drezine i pomoćne vagone. Ovaj mini mini je jako simpatičan!
Ima i bivših E vagona za rasuti teret. Do prije deset godina takvi stranjski su znali zalutati u ovdašnje krajeve...
Nadalje prema istoku odlučio sam se igrati sačekušivača.
Nije pretjerano loše. Ovaj plavi me doduše iznenadio. Dupli, pa ne stane u kadar.
U kontrapogledu je možda malo bolje ispao.
I eto. To je to! Do daljnjeg -
Ima i bivših E vagona za rasuti teret. Do prije deset godina takvi stranjski su znali zalutati u ovdašnje krajeve...
Nadalje prema istoku odlučio sam se igrati sačekušivača.
Nije pretjerano loše. Ovaj plavi me doduše iznenadio. Dupli, pa ne stane u kadar.
U kontrapogledu je možda malo bolje ispao.
I eto. To je to! Do daljnjeg -
Onaj debeljuškasti crveni zumiran anfas me oduševijo...
- Broj postova : 11519
Registration date : 17.03.2008
Pfaff je napisao/la:Onaj debeljuškasti crveni zumiran anfas me oduševijo...
Hvala hvala!
Malo je nahero, ali teško je to tako na brzaka...
Ima aljat, gu ispraviš...inflameswetrust je napisao/la:Malo je nahero, ali teško je to tako na brzaka...
- Broj postova : 11519
Registration date : 17.03.2008
Stranica 4 / 4. • 1, 2, 3, 4
Stranica 4 / 4.