Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zagrebačke pruge

+2
ZlayoZg
ICE-3M
6 posters

Stranica 4 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by ZlayoZg pon 22 stu 2021 - 7:21

Ovo mi je zapelo za oko..Cargova elektra vuče putnički vlak, kao u ona stara vremena,bez podjela.. mrgreen super2
Ili ipak nije jer exif kaže da je fotka iz 2011.godine? pitanje hm
Ili ti pak nije dobro naštiman sat na fotkalu? hm

Eh,i ja ga sada zakomplicira.. laugh 2
ZlayoZg
ZlayoZg
Administrator
Administrator

Broj postova : 3064
Age : 38
Lokacija : Zagreb(Žitnjak)
Registration date : 19.09.2008

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pon 22 stu 2021 - 9:15

Fotka je zaista iz 2011. i posuđena je od nekog tko slika Olympusom (ja zadnjih četrdesetak godina slikam Nikonima). To će reći da je za cjelovitu pripremu (a još uvijek s puno manjkavosti) neke teme potrebno više od desetljeća.

Ali drago mi je da pratitelji uočavaju ovakve detalje. Znači da tema ima smisla.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by Pfaff pon 22 stu 2021 - 11:22

gaspa je napisao/la:Znači da tema ima smisla.
Svaka tema ima smisla. Jedino neke teme pokazuju manjak pratitelja

______________________________________
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.


Zagrebačke pruge - Page 4 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 9903
Age : 73
Lokacija : Rijeka
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pon 22 stu 2021 - 14:14

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (4)


A sad ponovo u stvarnost i na teren. Dalje pruga vodi ravno nasipom i nadvožnjakom, izgrađenim 1937. a rekonstruiranim negdje u sedamdesetim, prelazi ulicu grada Vukovara.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-123-M202-i-M502-nadvo-njak-Vukovarska-403-027

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-122-Nadvo-njak-Vukovarska-403-026

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-124-Nadvo-njak-Vukovarska-403-031

Slijedi jedan nadvožnjak iz 1937. preko pješačko-biciklističke staze. Šetalište Jurija Gagarina, uz koje često viđamo malu repliku robnog sajma Jakuševac. U doba gradnje prolaza ovdje je tekao potok Kunišćak (teče on tu i dalje, samo je nadsvođen i skriven).

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-125-Nadvo-njak-Gagarinov-put-403-030

Dalje je sa zapadne strane pruge smješten Željeznički rasadnik koji je nekoć služio za uzgoj bilja koje se sadilo uz pruge, odnosno željezničke stanice, a posljednjih desetljeća jednostavno je prepušten zubu vremena. Onda ga je unajmila Drvodjeljska škola za praktičnu nastavu šumarskih tehničara, koji su tamo zasadili određenu crnogoricu i obnovili staklenike te priveli rasadnik svojoj svrsi.

Rasadnik se proteže sve do jednog opet ozbiljnog nadvožnjaka, preko ozbiljne ceste. Nekad Ljubljanska, danas Zagrebačka avenija. Osnovna verzija sagrađena 1953. a kasnije je, kao i onaj nad Vukovarskom, proširen novim otvorima.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-127-Nadvo-njak-Zagreba-ka-av-403-035

Nisu svi nadvožnjaci velebni, nađe se i pokoji skromniji, poput ovog preko Nove ceste. Možda vas ime zbunjuje? Novu cestu smještate između Doma sportova i Trešnjevačkog trga. Da, a ovo je njezin uži, zavinutiji južni dio, presječen Ljubljanskom/Zagrebačkom avenijom i bačen u zaborav.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-128a-Nadvo-njak-Kalinovica-403-036

Ubrzo (za pojmove onih koji se voze) pruga zakreće na sse (jji) prelazeći Savsku c. nadvožnjakom već viđene (poznate) konstrukcije, sagrađenim 1939. Stari je podvožnjak na Svakoj cesti srušen te izgrađen novi, širi i viši, ispod kojega i danas teče cestovni, tramvajski i pješački promet.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-130-Nadvo-njak-Savska-c-jug-403-038

Eto nas i do rijeke Save.

Za ovaj dio grada razmatra se prijedlog formiranja intermodalnog kolodvora (željeznica, tramvaj, autobus, taksi) neposredno sjeveroistočno od sadašnjeg okretišta.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-143

Prijedlog je, kao i brojni drugi, teško prihvatljiv i ne suviše suvisao. Mnogo bi bolje bilo takav kolodvor izgraditi s južne strane Save. Prostora ima dovoljno, a i priključak na glavne prometnice, uključivo tramvajsku prugu, je tamo bolji. Kako sve autobusne linije polazeće s terminala Savski most vode prema jugu, preko Save (izuzev linije 108 koja prometuje samo 5 puta dnevno radnim danom), premještanjem terminala na južnu stranu rijeke manje bi bili opterećeni Jadranski most i druge prometnice a vozno vrijeme bilo bi skraćeno.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

borna likes this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa čet 25 stu 2021 - 10:35

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (5)


Kad već ova dionica pruge ne nudi neke posebno atraktivne fotografske motive niti povijesne odvojke, eto onda malo – nadam se zanimljivih – povijesnih podataka. Prvi željeznički most kojim je premoštena Sava, čime se je ostvarila veza sjeverne i južne Hrvatske, građen je od 1859. a dovršen i pušten u promet 1. listopada 1862, istodobno sa željezničkom prugom Zidani Most – Zagreb – Sisak na kojoj je bio jedna od najvećih i najsloženijih građevina. Ukupna je duljina rešetkastog mosta bila 253 m a širina 4,37 m. Rešetkasta je konstrukcija bila proizvedena u Tvornici strojeva W. Prick u Beču, prema projektu koji je 1858. izrađen u Budimpešti (bratstvo i jedinstvo vuče porijeklo još iz Austro-Ugarske). Sastavni su dijelovi željezne konstrukcije bili Dunavom i Savom dopremljeni do Siska, a dalje kopnenim putem do Zagreba. Da bi se dobilo na vremenu, pokraj kamenih stupova bila je izgrađena skela (građevinska! – ne plutajuća, dakle nije predmet Unutarnjih plovnih puteva) na koju je montiran most, tako da je istodobno s kamenim stupovima na skelu montirana čelična konstrukcija teška 592,91 t, a most je potom montiran poprečnim navlačenjem na kamene stupove. Stari je most bio izveden u zakovanoj izvedbi od tzv. pudlovanog (kovanog) i lijevanog željeza, inače sklonog krtom lomu. Čelična je konstrukcija bila u stalnoj uporabi sve do gradnje novog mosta iako se 1892. razmatrala njezina zamjena jednom demontiranom konstrukcijom sa željezničke pruge Pragersko – Budim, koja je na svom dijelu kroz Međimurje inače najstarija pruga u Hrvatskoj. Međutim 1893. obnovili su ga prema vlastitom projektu stručnjaci Mađarskih državnih željeznica (MÁV). Kako je most bio dimenzioniran za lokomotive male mase, s vremenom je došlo do pucanja elemenata na pojasima nosača. Zbog toga je izvedeno pojačanje mosne konstrukcije s faktorom sigurnosti koji je odgovarao prometu vlakova s teškim lokomotivama, ali sa smanjenom brzinom. Drugo je veće pojačanje nosive konstrukcije izvedeno 1913. i to je do 1935. dopuštalo promet i najtežim lokomotivama, ali ipak sa smanjenom brzinom.

Most 1898.
Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-150b-Savski-elj-most-1898

Kako je stari jednokolosiječni most bio dotrajao i nije mogao prihvatiti novo osovinsko opterećenje željezničkih vagona, posebno parnih lokomotiva koje su s tenderom težile do 160 t, zbog sigurnosti prometa 26. ožujka 1934. željeznička uprava u Zagrebu odlučila je od banske uprave ondašnje Savske banovine i zagrebačkog gradskog poglavarstva zatražiti gradnju novog željezničkog mosta s dva kolosijeka ili dvokolotračnog mosta, kako se to onda govorilo. Dozvola je dobivena vrlo brzo*, a novčanu je potporu osiguralo i ondašnje Ministarstvo saobraćaja Kraljevine Jugoslavije. Velike se zasluge za gradnju novog mosta, ali i za rješavanje mnogih drugih problema vezanih za modernizaciju zagrebačkog željezničkog čvora, pripisuju ondašnjem direktoru željezničke uprave, ing. Mati Šnelleru, inače unuku Ante Šnellera, negdašnjega graditelja stupova staroga mosta.

* Kaže se da je povijest učiteljica života. Iz povijesne brzine dobivanja građevnih dozvola današnji, ne znam kako bih ih nazvao, nisu ama baš ništa naučili, ili, bolje rečeno, povijest i njezine pozitivne strane nisu ni proučavali, smatrajući da povijest počinje s njima.

Most 1935.
Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-150c-Savski-most-1935

Budući da se korito rijeke Save na području Zagreba stalno snižavalo, a to se događa i danas, temelje je starog mosta valjalo osigurati nabačajem od kamenih i betonskih blokova. Time je korito za malu i srednju vodu bilo suženo, pa je udaljenost obala na potezu uz most bila proširena sa 100 m na 135 m. Stoga je odlučeno Savu premostiti jednim otvorom kako bi rijeka slobodnije tekla jer je na tom mjestu već poprimala svojstva riječne bujice. Može se pretpostaviti da je uvođenje velikog raspona bilo potaknuto i određenim prestižem jer je u to doba u Beogradu bio izgrađen cestovni viseći most preko Save dug 411 m (srušen tijekom II. svjetskog rata). Ujedno je odlučeno da se izgrade novi nasipi te da most bude duži od postojećeg pedesetak metara. Povećana je i visina mosta za 2,5 m kako bi Savskom cestom, ali i cestom s južne strane mosta, mogla prolaziti cestovna vozila. Željeznička je uprava udovoljila zahtjevu za gradnju novoga mosta pa je najprije dala izraditi stupove, a potom raspisala natječaj za idejno rješenje i izvedbu nove rasponske konstrukcije. Za izradu nosive konstrukcije novog mosta, koji je zbog velikoga raspona bio dojmljiva građevina, raspisan je posebni međunarodni natječaj. Ukupno su pristigla 34 projektna rješenja, a najviše je ponuda dobiveno iz Njemačke, čak 21, dok su samo 3 bile iz ondašnje Jugoslavije. Prvu je nagradu dobila ponuda tvrtke Maschinenfabrik Augsburg iz Nürnberga (MAN), druga je nagrada pripala Prvoj jugoslavenskoj tvornici vagona, strojeva i mostova d.d. iz Broda na Savi (danas Đuro Đaković d.d. u Slavonskom Brodu), autora inženjera Borisa Valujeva i Trofima Čerevkova iz Mostovne radionice. Treću je nagradu također dobilo rješenje pristiglo iz Njemačke. Investitor je ipak povjerio gradnju mosta Prvoj jugoslavenskoj tvornici vagona, strojeva i mostova, s manjom izmjenom prema natječajnom rješenju.

Izgradnja novog mosta 1937.-1939.
Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-151-Savski-most-1937-39

Svečanom je puštanju u promet mosta prethodilo probno opterećenje izvedene građevine s osam tada najtežih lokomotiva, a svaka je težila 160 t.

Zagrebačke pruge - Page 4 Pokusno-optere-enje-Savskog-mosta

Željeznički most preko Save s dva kolosijeka, nazvan i Novi zagrebački željeznički most ili Zeleni most, pušten je u promet 3. prosinca 1939. Vrpcu je presjekao general Nedeljković kao kraljev zastupnik, a pustio ga je u promet ing. Bešić, ministar saobraćaja Kraljevine Jugoslavije. Svi su gosti na novi most stigli vlakom s Glavnog kolodvora.

Stari most nakon izgradnje novog mosta nije bio srušen sve do 1950. zbog straha od ratnih oštećenja novog mosta i mogućih prometnih zastoja (tada bi promet bio preusmjeren na stari most). Tek tada je rešetkasta konstrukcija demontirana i upotrebljena u druge svrhe. No kameni su stupovi ostali još dugo jer je ondašnja Uprava za vodoprivredu odobrenje za razgradnju i miniranje stupova dala tek 1962.

Nije ova slika zalutala ovdje iz Unutarnjih plovnih puteva. Treba promatrati drugi plan tj. stupove starog željezničkog mosta ispred kojih je sagrađen novi, današnji most.

Zagrebačke pruge - Page 4 Upornjaci-starog-eljezni-kog-mosta-1958

U posljednje vrijeme za ovaj most se, zbog svojedobnog grafita na njemu, uvriježio naziv Hendrixov most, iako vrsni gitarist nema ama baš nikakve veze ni sa Zagrebom, ni sa Savom a niti sa željeznicom (osim njegove skladbe Hear my train a comin', premalo da mu se dodijeli ime mosta).

Zeleni most danas

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-155a-Savski-most

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-156-Savski-most-278-106

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-157-278-117

Most svojim južnim pristupnim dijelom premošćuje Obalu Ivana Supeka. Desno od ceste, prije mosta, ostaci su konstrukcije starog mosta (vidi se koliko je stari most bio niže položen)

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-160-278-119

Situacija za dalje i par slika iz zraka

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-140a-pruga-Trokut

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-141

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-142

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

borna likes this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pon 29 stu 2021 - 10:23

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (6)


Pruge M202 i M502 koje su funkcionalno već odavno razdvojene ovdje se i fizički razdvajaju. M202 (na prve dvije slike, pa na 5. i 6. lijeva) ode na jugozapad i njoj ćemo posvetiti nastavak ove priče. M502 (na prve 2 slike, pa na 5. i 6. desna) ode na jugoistok i njoj ćemo se vratiti kasnije.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-210-278-116

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-211-278-361

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-212-278-360

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-213-278-118

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-214-278-362

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-215-278-363

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-216-278-364

Još uvijek ne predaleko jedna od druge, obje pruge, svaka svojim nadvožnjakom, prelaze Aveniju Dubrovnik. Oba nadvožnjaka su novijeg datuma, građena tik uz starije koji za ovakvu prometnicu nisu imali propust dovoljne širine. Po njihovoj izgradnji pruge su elegantno prebačene sa starih na nove nadvožnjake a stari su, zajedno s pripadajućim nasipima, nakon toga uklonjeni. Stoga trase trase tih pruga danas nisu idealno ravne odn. jednoliko zakrivljene već se vidi njihovo skretanje odn. odstupanje od idealne osi.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-222-278-357

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-223-M202-Nadvo-njak-Av-Dubrovnik-278-355

Dokaz da preko uslikanog nadvožnjaka zaista ide pruga

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-224-M202-Nadvo-njak-Av-Dubrovnik-278-356

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

Pfaff and borna like this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa sri 1 pro 2021 - 10:33

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (7)


Obje pruge, zajedno s njihovom južnom spojnicom, omeđuju naselje Trokut (odakle mu samo to ime?) u koje se ulazi sa sjevera, iz Avenije Dubrovnik. Kao u srednjevjekovnim gradovima, postoje i sporedni ulazi kroz zidine, u ovom slučaju nasipe. Jedan od 4 takva propusta je spoj zapadno položenog naselja Savski gaj i Hermanove ulice u trokutu, izgrađen 60-tih.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-226-Hermanova-Savski-gaj-278-370

Blagi luk konačno usmjerava prugu M202 na do Jastrebarskog duuugi ravni dio spustivši je u razinu okolnog tla. Duuugi ravni dio baš i nije idealno ravan već ima svoje grbe i zastranjenja, što se najbolje vidi ako prugu promatrate durbinom ili teleobjektivom.

S lijeve strane se približava spojna pruga M404. Prije njihovog spoja obje pruge siječe ulica, sa sz. strane zvana Savski gaj XIII. a s ji. strane zvana Utinjska ul. Riječ je o dvostrukom ŽCPR (ŽCPRR ili ŽCP2R ili ŽCPR&ŽCPR ?), s dvije neovisne signalizacije i dvije rampe, poput onog ranije viđenog na zapadu (Kustošija, Sokolska ul.). Kad vlak nailazi jednom prugom, rampa na toj pruzi je spuštena a na drugoj je dignuta. Čekajući, vozila stoje na pruzi s dignutom rampom. Bilo bi zanimljivo vidjeti što bi se desilo kad bi se u tom trenu i druga rampa počela spuštati, što nije vjerojatno, jer je pruga prema Karlovcu jednokolosiječna pa na nju ne mogu istodobno 2 vlaka.
Tu zasad vidimo samo jednu prugu, našu M202 i sjeverni dio ŽCPRR-a (pogled u smjeru Glavnog kolodvora, odakle smo i došli)

Zagrebačke pruge - Page 4 50J4278-174

Slijedeća slika daje pogled na ŽCPRR sa sjeverne strane i vide se obje pruge. Ulica sjeverno od prelaza je Savski Gaj XIII put (nama iza leđa). Ulica južno od prelaza je Utinjska (pred nama). Nije mi poznato ime prostora između pruga. Sve nalikuje na dva granična prijelaza s ničijom zemljom između.

Zagrebačke pruge - Page 4 51J4278-176

Da ni mene ni sebe ne pitate zašto je na slici rampa spuštena - 4054 Zagreb-Moravice. A priznajte i sami, ljepše je kad se na slici infrastrukture vidi i vlak.

Zagrebačke pruge - Page 4 53J4278-177

Tu i u daljnje dijelu imamo preklapanje s od 2009. postojećom a iste godine i napuštenom/zaboravljenom temom Južna pruga. Neke stvari su u principu ako baš ne vječne, a ono dugotrajne, pa dalje prenosim dio ondašnjih slika i teksta, osuvremenjenih i dopunjenih gdje je trebalo.

Okrenuvši se spram jugozapada vidimo prividno duuugu ravnu prugu za Jastrebarsko kojoj s lijeve strane prilazi M404 iz Klare. Prije njihovog sljubljivanja, kao zaštitna mjera na pruzi M404 je obvezni šturc s bikom. Budu li ovo čitali neki željezničko nenastrojeni i neosvješteni čitatelji, pomislit će da je riječ o nekoj građevini gospodarske namjene u području stočarstva, uključujući pripadnu stoku. Ali nije!

Zagrebačke pruge - Page 4 47J4278-175

Gledajući s druge strane, rekli bismo da se pruga račva (dok su se na prethodnoj slici pruge spajale – eto kako je sve stvar gledišta!) Lijevi krak zakreće na sjever, preko Savskog mosta. Desni krak zakreće na istok pa dalje na jugoistok da bi se priključio sisačkoj pruzi M502. To je pruga M404.

Zagrebačke pruge - Page 4 46J46278-160

Rekli smo da je od željezničke infrastrukture ljepša samo željeznička infrastruktura sa željezničkim vozilom. Nekretnina + pokretnina.

Zagrebačke pruge - Page 4 45J4278-162

Opanačke se krećemo dalje prema Jastrebarskom (Rijeci, za sujetne članove foruma; Splitu za Dalmatince koji misle da Rijeku spominjem njima u dišpet) i dolazimo do ŽCPR Remetinec. Ulica koja siječe prugu nosi ime dr. Luje Naletilića (1876.-1972.), ovdašnjeg omiljenog liječnika opće prakse i velikog humanitarca, koji je imao ordinaciju u toj ulici.

Zagrebačke pruge - Page 4 44J4278-159

Pogled na ŽCPR sa sjevera. Slika djeluje sumorno jer je na njoj u pozadini duga sumorna građevina, privremena rezidencija mnogih slavnih i manje slavnih osoba – zatvor Remetinec, najveći u Hrvatskoj.

Zagrebačke pruge - Page 4 42J4278-156

Pogled s juga je puno svjetliji i optimističniji. Pogotovo ga tako vide oni koji trajno izlaze iz spomenute građevine.

Zagrebačke pruge - Page 4 43J4278-157

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

borna likes this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pet 3 pro 2021 - 10:54

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (Cool


Ovaj ŽCPR jedno je od uskih i problematičnih prometnih grla u Zagrebu. Unatoč tome što ovom prugom prođe tek nekoliko putničkih vlakova u smjeru Rijeke a mnogo manje u smjeru Splita, uz nekoliko teretnjaka koji obilaze Zagreb preko Klare, zahvaljujući ingeniozno riješenoj signalizaciji, rampa je počesto i podugo spuštena. A to stvara kolone s turopoljske strane duge i do 300 m u kojima čekaju i Zetovi autobusi na linijama 110, 159, 160, 163 i 315. Spuštanjem rampe remetinečki semafor prelazi u režim trepćućeg žutog, a nakon podizanja rampe, dok se promet opet stabilizira... Odlično je rješenje da je rampa spuštena dok putnički vlakovi stoje na stajalištu Remetinec (koje počinje odmah od desnog ruba slike), makar oni išli prema jugu i ne zahvaćaju sam prijelaz. Odlično je rješenje i da je rampa spuštena (a da i nije, ne bi bilo koristi, jer cestu blokira vlak) dok teretnjak kojem je zapriječena vožnja prema Klari stoji na crvenom signalu prije odvojka M404 (kao da taj signal nisu mogli postaviti 200 m dalje, prije ovog ŽCPR iz smjera Karlovca). A vrhunac je kad čekaš i čekaš, a ono se proveze par veseljaka u dresini ili protutnji (besposlena?) lokomotiva u praznom hodu (strojno, rekli bi stručnjaci). Zar ne znaju pošto je struja?

Stajalište Remetinec s nakupinom betona koja glumi peron. Pogled prema zapadu (Karlovac). Vjerujte mi na riječ da se vlakovi ovdje zaista zaustavljaju i krcaju putnike.

Zagrebačke pruge - Page 4 40J4278-158

Stajalište Remetinec u doba kad se čekačima s obje strane ŽCPR dimi iz ušiju. Srećom, 520 iz Splita se ne zaustavlja ovdje.

Zagrebačke pruge - Page 4 41J4278-161

Shematski prikaz detalja koji nas očekuju na slijedećoj dionici

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-250-Pruga-od-Remetinca

Dalje se prostor otvara. Šibaj, Miško! 1 km dalje je ŽCPR Brezovička c, nešto manje prometno opterećena od Naletilićeve. Ovuda prolazeće Zetove linije su 110, 161 i 162. Kad ono - gle! - crveni signal je zatreperio.

Zagrebačke pruge - Page 4 33J4278-152

Rampa se spušta

Zagrebačke pruge - Page 4 34J4278-153

Ubrzo vidimo i razlog spuštanja rampe

Zagrebačke pruge - Page 4 35J4278-154

A ubrzo zatim sve je opet po starom

Zagrebačke pruge - Page 4 36J4278-155

Ravna pruga

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-256-M202-CP-Fioli-eva-prema-Zagrebu-417-003

Nakon nešto više od kilometra takve ravne pruge je ŽCP koji opet dijeli dvije slabo prometne ulice: sz. Fiolićevu a ji. ul. Kate Mlinarić (pogledi sa sjevera i juga).

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-257-CP-Fioli-eva-Kate-Mlinari-417-001

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-258-CP-Kate-Mlinari-Fioli-eva-417-002

I dalje se nastavlja tobože ravno

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-259-M202-CP-Fioli-eva-prema-Karlovcu-417-004

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

borna likes this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by besposlenpop pet 3 pro 2021 - 13:46

gaspa je napisao/la:... A vrhunac je kad čekaš i čekaš, a ono se proveze par veseljaka u dresini ili protutnji (besposlena?) lokomotiva u praznom hodu (strojno, rekli bi stručnjaci). Zar ne znaju pošto je struja?
...
Nisam ja, Tita mi! sad
besposlenpop
besposlenpop

Broj postova : 420
Age : 63
Lokacija : Zagreb zapad
Registration date : 18.06.2021

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pon 6 pro 2021 - 11:30

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (9)


Gotovo 400 m dugim mostom pruga prelazi odteretni kanal Sava – Odra koji brani Zagreb od poplava. Njime se skreće višak vode i ispušta u poplavne ravnice i šume istočnog Turopolja. Zanimljivo je križanje rijeke Odre i tog kanala u mjestu Čička Poljana – Odra je sifonom provedena ispod kanala i njihove se vode tamo izravno ne miješaju.

Zagrebačke pruge - Page 4 32J4278-151

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-261-M202-most-mali-kanal-Sava-Odra-Sava-417-005

Ove bi slike, naravno, bile ljepše da je na mostu vlak. Ali, vlak mi je promaknuo doslovno za manje od 10 sekundi. Spuštajući se u korito kanala vidio sam ga, no dok sam stao uz rub ceste, dohvatio fotić i izašao iz auta... odeeee

Iza kanala pruga nadvožnjakom prelazi zagrebačku obilaznicu, autocestu A3. Gledano iz daljine, dalekozorom/durbinom/teleobjektivom taj prijelaz se čini kao jedan hupser na ravninskoj pruzi.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-263-M202-nadvo-njak-A1-Hrv-Leskovac-417-006

I dođe tako pruga M202 u Hrvatski Leskovac. Za njegov kolodvor kaže:

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-270-Kolodvor-Hrvatski-Leskovac

Pogled prema Zagrebu i hupseru preko A3

Zagrebačke pruge - Page 4 31J4278-132

Krećući se natraške ulazimo sve dublje u kolodvor Hrvatski Leskovac

Zagrebačke pruge - Page 4 30J4278-131

Stanična zgrada u izometriji sa željezničke strane

Zagrebačke pruge - Page 4 21J4278-137

i s cestovne strane (posebnu pažnju obratiti na drugu građevinu desno od stanične zgrade)

Zagrebačke pruge - Page 4 20J4278-128

Da, to je to! Kruna svega

Zagrebačke pruge - Page 4 22J4278-129

Dobro došli !

Zagrebačke pruge - Page 4 23J4278-130

Još bolje vas našli

Zagrebačke pruge - Page 4 24J4278-136

Bokocrt kolodvorske zgrade (s izometrijom vagona)

Zagrebačke pruge - Page 4 14J4278-126

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

borna likes this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by besposlenpop pon 6 pro 2021 - 13:15

gaspa je napisao/la:
Gotovo 400 m dugim mostom pruga prelazi odteretni kanal Sava – Odra koji brani Zagreb od poplava. Njime se skreće višak vode i ispušta u poplavne ravnice i šume istočnog Turopolja. Zanimljivo je križanje rijeke Odre i tog kanala u mjestu Čička Poljana – Odra je sifonom provedena ispod kanala i njihove se vode tamo izravno ne miješaju. ...

Jel?  thinking
Nikad čul ni videl.  maestro

gaspa je napisao/la:
Ove bi slike, naravno, bile ljepše da je na mostu vlak. Ali, vlak mi je promaknuo doslovno za manje od 10 sekundi. Spuštajući se u korito kanala vidio sam ga, no dok sam stao uz rub ceste, dohvatio fotić i izašao iz auta... odeeee

Vjerujem(o) ti.
I ja sam ga znao viđati, ima znakova da poneki prođe ...  yes

gaspa je napisao/la:
i s cestovne strane (posebnu pažnju obratiti na drugu građevinu desno od stanične zgrade)
Zagrebačke pruge - Page 4 Mauridia_44
Obraćam i ne vjerujem - kolko put sam bil tu, i sad prvi put vidim taj balkon! razočaranje
besposlenpop
besposlenpop

Broj postova : 420
Age : 63
Lokacija : Zagreb zapad
Registration date : 18.06.2021

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa sri 8 pro 2021 - 10:06

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (10)


Sjeverni dio kolodvora. Tamo lijevo neki je kolosijek ulovio stranputicu.

Zagrebačke pruge - Page 4 13J4278-124

Ta je stranputica industrijski kolosijek za spremište voznog parka (lijevi) i Pliva otopine (desni s iskliznicom)

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-282-Kolodvor-Hrvatski-Leskovac-kolosijek-Pliva-Otopine-278-139

Ta stranputica prolazi lijevo duž zgrade sa šahovnicom.

Zagrebačke pruge - Page 4 16J4278-125

Iz bližeg (ono straga, iza plota, su Pliva otopine)

Zagrebačke pruge - Page 4 18J4278-140

Jugoistočni izlazni pogled iz kolodvora Hrvatski Leskovac (gle kako se u naizgled ravnici pruga diže!)

Zagrebačke pruge - Page 4 17J4278-133

Na samom izlazu (ili ulazu, ovisi kako gledate) iz kolodvora je ŽCPR Bedekova ul. koja u širem smislu spaja Lučko i Goli Breg

Zagrebačke pruge - Page 4 11J4278-123

Zagrebačke pruge - Page 4 12J4278-121

Ode pruga dalje mimo tvornice Pliva otopine (tu proizvode kapi za nos i slične tekućine)

Zagrebačke pruge - Page 4 10J4278-122

U daljnjem nastavku nakon manje od kilometra došli bismo do ŽCP Gornjodemerska ul…

(nema slike)

… a odmah iza njega na nadvožnjak autoceste A1/A6

(nema ni ove slike)

Kojih 400 m nakon autocestinog nadvožnjaka pruga iz grada Zagreba prelazi u Zagrebački županiju prestavši biti predmetom naše priče. Za oproštaj bismo mogli baciti jedan (čeznutljivi?) pogled u daljinu, da imamo sliku (ali bi bila slična kao već ranije viđene). Došla kasna jesen, ide zima, pak sam nekako prestao biti voljan tumarati naokolo.

Kad sam napisao: oproštaj, mislio sam (samo) na prugu M202, ne na cijelu temu.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

borna and besposlenpop like this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by besposlenpop sri 8 pro 2021 - 10:54

gaspa je napisao/la:
Sjeverni dio kolodvora. ...
...
Biće ipak južni.
Sjeverni se jedva nazire u daljini ...

gaspa je napisao/la:
...
Ta je stranputica industrijski kolosijek za spremište voznog parka (lijevi) i Pliva otopine (desni s iskliznicom)
...
Ta stranputica prolazi lijevo duž zgrade sa šahovnicom.
...
Te limene garaže su za ETP-ove TMD-ove.
besposlenpop
besposlenpop

Broj postova : 420
Age : 63
Lokacija : Zagreb zapad
Registration date : 18.06.2021

borna likes this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa sri 8 pro 2021 - 18:32

besposlenpop je napisao/la:Biće ipak južni. Sjeverni se jedva nazire u daljini ...
Zapravo, da. Sve je stvar shvaćanja i pristupa, ali... zapravo, da. Južni je dominantan a kamo je pjesnik gledao...

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pet 10 pro 2021 - 15:31

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (11)


Ostanimo mi lijepo u Zagrebu (tako nam i naslov teme sugerira) i vratimo se u željeznički Remetinec, do mjesta učeno zvanog Delta rasputnica u kojem se od pruge M202 (na slici desno) odvaja pruga M404 (na slici lijevo). Nije ona duplo ni vrijednija, ni veća, zato što ima dupli broj. Pruga k'o pruga.

Zagrebačke pruge - Page 4 48J6278-164

Vidjeli ste i onaj šturc s bikom, da se netko neplanirano ne zaleti na M202.

Službeni podaci prikazuju prugu u suprotnom smjeru

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-300-Pruga-H-110

Možete usporediti prugu u izvedenoj i nacrtanoj stvarnosti.

Zagrebačke pruge - Page 4 M404-orto-i-karta

Eto nas na onom ŽCPRR, ovaj put s južne strane

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-315-278-165

Odmah iza opisanog prijelaza pogoni su pekarne Klara koja je imala svoj industrijski kolosijek. Čini se, barem po jednom planu Zagreba, da je taj kolosijek imao spoj na glavnu prugu samo s istočne strane.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-305

Zagrebačke pruge - Page 4 60J6278-172

Dio kompleksa pekarne - pogađate gdje je (bila) pruga

Zagrebačke pruge - Page 4 61J6278-166

Bila? Tragovi se još naziru odn. izviruju iz asfalta i zemlje

Zagrebačke pruge - Page 4 62J6278-167

Osvrnemo li se - tragovi nisu nestali

Zagrebačke pruge - Page 4 63J6278-170

Idući dalje željezo više nećemo naći ali drvo u vidu pragova da

Zagrebačke pruge - Page 4 64J6278-169

I tu negdje, malo dalje, nekad bila (sad se spominjala) skretnica za Klarin kolosjek

Zagrebačke pruge - Page 4 65J6278-168

Ovaj propust povezuje sjevernu Hermanovu i južnu Perjasičku ulicu (iz koje je i slikano)

Zagrebačke pruge - Page 4 67J6278-178

Pruga je izvedena kao pravilni luk. Počinje njezino (lijeva pruga) približavanje sisačkoj pruzi (desna). Između njih vrijedni lokalni stanovnici uredili su male vrtove.

Zagrebačke pruge - Page 4 70aJ6278-188

Dokaz da je južna pruga u funkciji

Zagrebačke pruge - Page 4 70bJ56278-190

Dvije pruge se sreću na ulazu u kolodvor Klara (a jednom, onom M404, čak i vlak nailazi).

Zagrebačke pruge - Page 4 J6278-179

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

borna likes this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pon 13 pro 2021 - 11:13

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (12)


A sad se opet resetiramo na Savski most i preskačemo na kolosijek pruge M502 na njegovom južnom, prekosavskom, kraju. Prvo malo službenih podataka o pruzi, odn. dionici koju obrađujem (obzirom da više ne znam odakle sam tablicu nabavio, ne mogu vam o njoj dati podrobnija objašnjenja).

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-401-Pruge-H-112-ZG-VG

Ovo smo već vidjeli iz drugih pozicija – prostorno razdvajanje pruga M202 i M502 nakon Zelenog mosta. Ovaj niži, desni, dio trasa je pruge do uklonjenog premalog nadvožnjaka preko tadašnje Aleje Borisa Kidriča, danas Avenije Dubrovnik.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-405-278-367

Eto nas na novom nadvožnjaku. Stari je bio desno od njega, što se vidi po ostatku nasipa i osi pruge do skretanja.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-407-278-368

Pogled prema Sisku. Vidi se kako se pruga S-zavojem vraća na nekadašnju trasu.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-408-278-369

Sad smo otprilike na mjestu gdje je pruga oduvijek bila.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-411-278-344

Vodi pruga ravno između Trokuta i Trnskog. Ovaj desni koridor trasa je nakadašnje velesajamske pruge o kojoj će biti riječ.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-414-278-192

Prethodni tekst vrijedi i za ovu sliku. A desno se čak i vide ostaci velesajamske pruge.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-415-M502-Trnsko-278-352

Pruga na nasipu razdvaja, ali to nije spriječilo domišljate stanovnike da na ovom dijelu ugaze čak 5 divljih prijelaza. Ovo je jedan od njih. Pristup iz Trnskog.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-416-M502-Trnsko-278-354

Prelaženje nije baš bezopasno i treba se dobro uvjeriti da u blizini nema vlaka.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-410-M502-Trnsko-278-353

Nisu svi spojevi Trokuta i Trnskog divlji. Dolazimo i do jednog civiliziranog nadvožnjaka nad pješačkom i biciklističkom stazom.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-418-278-366

Isti nadvožnjak gladan iz Trokuta. Do njega vodi jedna grana Hermanove ul. Većina ostalih ulica u kvartu ima maštovita imena: I. trokut, II. trokut,…XV. trokut.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-422a-Hermanova-ul-i-prolaz-u-Trnsko-417-012

Nešto dalje, prije spoja s prugom M404, jedan je stariji propust. Prilaz iz Trnskog.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-424a-Nadvo-njak-Trnsko-vrtovi-Trokut-417-008

Džungla s druge strane nije ništa manja. U ovom dijelu Trokuta nalaze se mali vrtovi koje obrađuje lokalno stanovništvo, a koje ste vidjeli pred kraj opisa pruge M404-.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-424b-Nadvo-njak-vrtovi-Trokut-Trnsko-417-009

Pregledali ste i pročitali ovo brzo. Da ste išli pješice, potrajalo bi osjetno dulje. Zato ćemo za danas odmoriti.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

Pfaff and borna like this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa sri 15 pro 2021 - 11:08

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (13)


Jesmo li orni za slijedeću dionicu? Našoj pruzi se s desna odn. zapada pridružuje pruga M404 (koja je na slici lijevo, ali i dalje zapadno). Pruge su se srele, što još ne znači da su se i dodirnule. Sisačkom trasom nailazi 1349 Zagreb-Volinja.

Zagrebačke pruge - Page 4 70cJ56278-187

Desni zatravljeni koridor trasa je bivše velesajamske pruge. Iz malo daljeg bezvlačna slika izgleda ovako

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-426_M404_i_M202

Sad već zalazimo u slijedeću cjelinu, a to je Klara. Na ulazu pruga ide preko ceste, što znači da je tu ŽCP, ali ne obični, već ŽCPR. Ova cesta povezuje naselja Trnsko i Siget (sjeverno od pruge) i Glogovec (južno od pruge). Sjeverno od pruge ime joj je Radmanovačka, a južno Utinjska ul. Po Utinji, rječici na Banovini. Pogled sa sjevera (iz Radmanovačke)

Zagrebačke pruge - Page 4 71aJ5278-196

Na ovoj strani se Radmanovačkoj ulici neposredno pred njenim prelaskom preko pruge pridružuje s istoka kolni put. To je omogućilo semaforu dobivanje društva pa sad njih dva (ili dvoje?) lijepo ćaskaju trepčući svaki svoje (ali ipak sinkronizirano).

Zagrebačke pruge - Page 4 71bJ5278-205

Pogled na ŽCPR s juga (iz Utinjske)...

Zagrebačke pruge - Page 4 71cJ5278-186

...pa pogled sa strane, iz nekog poluprofila (al' ste se nagledali). Međutim, nije ova slika ovdje bez veze, tek da popunim post. U produžetku onog slijepog kolosijeka ograničenog odbojnikom nekad je išla pruga. Velesajamska. Sve o njoj ćete saznati na vrijeme. Neko buduće.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-433-CP-Radmanova-ka-Utinjska-smjer-Sisak

Dakle, taj prijelaz uvod je u kompleks Klara. Kad gledate niz prugu čini vam se da još dugo na njoj neće biti ništa, pa se pitate jesam li vas namagarčio a Klara nam se zapravo krije iza leđa.

Zagrebačke pruge - Page 4 71dJ5278-185

Nisam i ne krije se. Iza leđa nam je ovo. Ranije smo vidjeli dvije pruge koje se približavaju, vidjeli smo i vlak na jednoj od njih (sisačkoj), ali one se ni ovdje još uvijek nisu spojile i svaka dalje tjera po svome. Zagledamo li pažljivo, uočit ćemo i da obje pruge nisu na istoj visini. Dakle: lijeva pruga je M404. Srednja je sisačka (M502). A desna? Desna se spaja sa sisačkom a ficlek njezinog ravnog nastavka završava bikom. Pruga djeluje nekako naprasno prekinuta. Pa i jest! To je početak (ili kraj?) nekadašnje industrijske pruge za velesajam (napušteni koridor jasno se ocrtava u nastavku).

Tu se lijepo vidi kako je pruga M404 (lijeva) i dalje autonomna

Zagrebačke pruge - Page 4 74aJ5278-181

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-436a-Klara-sjever-278-183-2

i dosta dalje je još uvijek sama za sebe

Zagrebačke pruge - Page 4 74fJ5278-180

Na predzadnjoj slici možete provjeriti što ste, u okviru jedne druge infrastrukturne teme, naučili o skretnicama.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

Pfaff, borna and besposlenpop like this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pet 17 pro 2021 - 12:55

Na veselje mojim vjernim pratiteljima prugoljupcima, prije nego me do kraja uhvati božićna euforija, poslije koje pak slijedi novogodišnja, iza svega toga oporavak, pa istom onda možemo razmišljati o daljnjem postanju.


ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (14)


Malo tehnike iz tog dijela

Zagrebačke pruge - Page 4 74gJ5278-200

Zagrebačke pruge - Page 4 74dJ5278-201

Zagrebačke pruge - Page 4 74eJ5278-202

Trokolosiječna dionica u središtu Klare prema Zagrebu (lijevo: M404, sredina: M502, diretissima za Glavni kolodvor, desna: pomoćna, spaja se na M502 a nekad je vodila do velesajma)

Zagrebačke pruge - Page 4 80bJ5278-238

Međutim, razvrstavanje tko-kuda počinje pred ranžirnim kolodvorom (i onaj naš teretnjak s pruge M404 skreće, evo, lijevo na sisačku, a dalje će opet lijevo na ranžirni - ali, o tom potom)

Zagrebačke pruge - Page 4 80aJ5278-182

Tu, na skretanju lijevo za ranžirni kolodvor (ravno za Sisak) već i manevre imaju posla. I tek tu se desna M404 može plasirati za Sisak ili ranžirni kolodvor

Zagrebačke pruge - Page 4 80cJ5278-239

Desno od grananja s prethodne slike je prizemnica. Piše: Zagreb Klara ali to nije putnička stanica (ta je par stotina metara dalje)

Zagrebačke pruge - Page 4 80dJ5278-240

Nakon što su se pruge razdvojile i umnožile - eto nam cestovnog prijelaza (s jugozapadne strane, odakle je i slikano, Mrkšina ul. a sa sjeveroistočne, nakon svih pruga, Oreškovićeva ul.) koji spaja Zaprudski otok i Svetu Klaru. A gle 4 rampe! Opet ŽCPRR!

Zagrebačke pruge - Page 4 81bJ5278-241

Opet vrijedi ona priča - pazi koja se rampa spušta i gdje onda staneš. Samo je to ovdje puno ozbiljnije, jer zbog više kolosijeka 2 vlaka mogu zaista voziti istodobno! Kao na viđenim maketama. A što je između dvije pruge? Lokalni nadzorno-upravljački centar.

Zagrebačke pruge - Page 4 81cJ5278-242

Sjeverna strana.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-453-CP-Klara-364-139

Svaka im čast, koliko su motke duge.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

Pfaff and borna like this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by Pfaff pet 17 pro 2021 - 17:21

To je jako gužvovito. Ne bi ja tuda...

______________________________________
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.


Zagrebačke pruge - Page 4 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 9903
Age : 73
Lokacija : Rijeka
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pon 20 pro 2021 - 10:27

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (15)


Ranžirnim kolodvorom ćemo se zabavljati u budućnosti, a sad pogledajmo kako to izgleda dalje prema Sisku. Opet se tračnice zapetljavaju i raspetljavaju

Zagrebačke pruge - Page 4 82aJ5278-243

Čini se, najčešće korišteni uređaj na našim prugama.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-455-Klara

Obrnemo li se nazad, prema Zagrebu, pogled je slijedeći. A tu lijevo, najlijevije, prazan je pojas, dušu dao za još jedan kolosijek. U pravu ste, kolosijek je tu i bio, a kome je i zašto smetao - ne znam. Misle da su tri sasvim dosta?

Zagrebačke pruge - Page 4 82bJ5278-263

Ostaci ostataka

Zagrebačke pruge - Page 4 82cJ5278-262

Opći pogled na aktivne i napuštenu trasu

Zagrebačke pruge - Page 4 82dJ5278-258

Dugo već pričamo o Klari i gledamo je, pa evo napokon i stanične zgrade. Prije same slike učena definicija ovog kolodvora

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-460a-Kolodvori-5-Klara

Na plotu je pisalo svašta, a čini mi se i da ovdje piše svašta. Kakav prijelaz s dvokolosiječne pruge na jednokolosiječnu? Pa to su opet bile dvije poredne (paralelne) jednokolosiječne pruge. Ili možda misle da dvokolosiječna pruga dolazi iz ranžirnog kolodvora? A gle tek kolosijeke. Pet ih je. Mi vidimo tri. I četvrtog eliminiranog. Gdje je peti? Pokušat ćemo naći odgovor i na to pitanje.

Shema svakako ne govori u prilog toj petkolosiječnoj teoriji. Ili ipak? Kod same stanične zgrade vidimo kolosijeke 12, 13 i 14. Kolosijeci 2, 3 i 4 su desno. Kolosijek 2 ide za Karlovac, kolosijek 3 je u produžetku kolosijeka 13, označen kao glavni prolazni kolosijek. Do Zagreba se iz Siska i ne može drukčije nego kolosijecima 13 i 3.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-460b-Klara

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

Pfaff and borna like this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by besposlenpop pon 20 pro 2021 - 11:48

gaspa je napisao/la:...
Na plotu je pisalo svašta, a čini mi se i da ovdje piše svašta. Kakav prijelaz s dvokolosiječne pruge na jednokolosiječnu? Pa to su opet bile dvije poredne (paralelne) jednokolosiječne pruge. Ili možda misle da dvokolosiječna pruga dolazi iz ranžirnog kolodvora? A gle tek kolosijeke. Pet ih je. Mi vidimo tri. I četvrtog eliminiranog. Gdje je peti? Pokušat ćemo naći odgovor i na to pitanje.
...
Točno - sjeverni (ovdje najdonji) i srednji iz smjera RK su završetak dvokolosječne pruge M402 Sava rasputnica - Zagreb Ranžirni kolodvor - Zagreb Klara.
Dileme o broju kolosjeka ostaju i dalje, jer se na shemi ne vide dovoljno jasno brojevi ...
besposlenpop
besposlenpop

Broj postova : 420
Age : 63
Lokacija : Zagreb zapad
Registration date : 18.06.2021

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pon 17 sij 2022 - 10:29

Jest da Klara može predstavljati kao neki logični završetak cjeline, ali nije! Idemo mi, nakon gotovo mjesec dana, dalje.

ZAGREBAČKE ŽELJEZNIČKE PRUGE – JUŽNI DIO (16)


Pustimo papire, okrenimo se u smjeru Siska i promotrimo putničku željezničku postaju Klara

Zagrebačke pruge - Page 4 83aJ5278-247

Za one koji vole stanične zgrade en face.

Zagrebačke pruge - Page 4 83bJ5278-248

Pa malo iskosa.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-461c-st-Klara

Vidimo da je zgrada dosta odmaknuta od pruge tako da bi ispred nje mirne duše mogao stati još jedan kolosijek (ne bi, doduše, stao pod portal kontaktne mreže nego bi bio izvan njega, ali moglo bi se tu raditi o nečem starijem, iz doba petrolejki.

Prije nego nastavimo eto jedne glavolomke. Na starim kartama austrijske izmjere ovdje je ucrtana jedna industrijska pruga, nazovimo je pruga Otok, jer o njoj nisam uspio pronaći podatke. Od te pruge danas, naravno, nema ni p a nije bila ni ucrtana u vojne karte JNA, što će reći da je davno nestala, vjerojatno s gospodarskim subjektom za čije je potrebe bila građena. Na slici je pokušaj interpretiranja te pruge u današnjem prostoru. Dio današnjih prometnica zadržao je smjer kao nekadašnje. Vidimo selo Zaprudje, današnju Svetu Klaru. Ono (Pf.) znači Pfarre, župa. Južno od Glogovca je bila ciglana. Ono Wh. pored pruge moglo bi značiti gostionica (Wirtshaus). A što bi bilo S.G. – potpuno je nejasno. Te kratice nema u topografskim simbolima, a ni u kraticama (ne našim, nego njemačkim!) općenito.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-450a-Pruga-otok-usporedba

Žuto točkasto ucrtana pruga u današnju lokaciju.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-450b-Otok

Da vidimo što nam slijedi dalje. Ništa posebno atraktivno. Ali, moramo odraditi i ovu dionicu.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-462-Klara-Odra

Idemo mi dalje. Ubrzo nam slijedi križanje pruge s podzemnim plinovodom.

Zagrebačke pruge - Page 4 83dJ5278-250

Lijepo uređen donji postroj kolosijeka još uvijek u kolodvoru Klara (pogled prema Sisku)

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-464

Opet malo tehnike

Zagrebačke pruge - Page 4 83eJ5278-257

I došli smo do križanja pruge i zagrebačke zaobilaznice, autoceste A3 - u 2 razine.

Zagrebačke pruge - Page 4 84aJ5278-260

Do ovdje seže kolosijek 14 kolodvora Klara. Tu se negdje odvajala i pruga otok (ako nije bila uskotračna). Njezin kolosijek mogao je proći između stanične zgrade kolodvora Klara i prvog kolosijeka (ukoliko zgrada nije novijeg datuma od te pruge, pa teorija pada u vodu.

Zagrebačke pruge - Page 4 ZP3-466b

Desnom (južnom) kolosijeku 12 ovdje je kraj odn. konačno se i neopozivo priključuje sisačkoj pruzi M502.

Zagrebačke pruge - Page 4 84cJ5278-252

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

Pfaff and borna like this post

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by Pfaff pon 17 sij 2022 - 10:49

Pitanje: Ako je plinovod podzemni, da li se to može smatrati križanjem? Odnosno, kako duboko mora biti ukopan plinovod da bi to prestalo biti križanje?
(Obrat one čudne definicije u ŽCPR - križanje u razini - a da kakvo drugo?)

______________________________________
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.


Zagrebačke pruge - Page 4 Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 9903
Age : 73
Lokacija : Rijeka
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by besposlenpop pon 17 sij 2022 - 15:55

Pfaff je napisao/la:Pitanje: Ako je plinovod podzemni, da li se to može smatrati križanjem? Odnosno, kako duboko mora biti ukopan plinovod da bi to prestalo biti križanje?
(Obrat one čudne definicije u ŽCPR - križanje u razini - a da kakvo drugo?)
Križanje sa sve četiri u Pravilniku o općim uvjetima za građenje u zaštitnom pružnom pojasu. yes
besposlenpop
besposlenpop

Broj postova : 420
Age : 63
Lokacija : Zagreb zapad
Registration date : 18.06.2021

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by gaspa pon 17 sij 2022 - 23:59

Pfaff je napisao/la:Pitanje: Ako je plinovod podzemni, da li se to može smatrati križanjem?
Pojednostavni stvar i gledaj dvodimenzionalno. Tlocrt. mrgreen

Zapravo, zanimljiva ti je opaska. Jedno od značenja te riječi, primjenjivo u ovom slučaju, je presijecanje pod nekim kutem. A tu se baš ništa ne presijeca.
(A i ta im je definicija dobra: kako se nešto presijeca ako nema kuta?)

besposlenpop je napisao/la:Križanje sa sve četiri u Pravilniku o općim uvjetima za građenje u zaštitnom pružnom pojasu.

Hm, pop me izvukao.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Zagrebačke pruge - Page 4 Empty Re: Zagrebačke pruge

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 4 / 7. Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.