Splitsko okružje
+12
kriticar
gti150
Narcis
ikar
andrej
portos
maky
markost
2062 036
Pfaff
gaspa
tram4
16 posters
Stranica 2 / 5.
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Re: Splitsko okružje
S Hrvata
2062 036- Broj postova : 254
Registration date : 29.05.2008
bartol kasic
snimka dolaska bartola kasica u split.......
https://www.youtube.com/watch?v=7pnDs_Tk8lg
andrej- Broj postova : 34
Registration date : 06.10.2008
KORCULA
snimka prvog isplovljavanja korcule za velu luku............
https://www.youtube.com/watch?v=sDZfMmE7BwY
https://www.youtube.com/watch?v=sDZfMmE7BwY
andrej je napisao/la:snimka dolaska bartola kasica u split.......
što te nije bilo strah dok se tako približavao rivi
tram4- Broj postova : 27
Registration date : 13.08.2008
2062 036 je napisao/la:na Lastovo su prije par godina ugradili takozvane bow-thruster-e na provu,tako da sad može bez problema pristajat,a i rampe su zamjenjene.(ovo je ono šta ja znam,inače mi ovo nije baš u struci)
Lastovo će sigurno još dosta dugo ostati u jadroliniji, i u njega su stvarno puno uložili...1993 ili 94 nakon požara ugrađeni su mu novi motori, zatim 2002. ugrađen pramčani propeler, i 2003/2004 - četiri i pol mjeseca je bio u kraljevici, potpuno su mu obnovljeni svi saloni i napravljena nova gornja paluba,stavljena mu je nova krmena rampa a 2006 i nova pramčana rampa ....evo i tekst i slobodne dalmacije od 23.03.2004, kad se vratio s remonta:
S DETALJNOG REMONTA VRATIO SE NAJBRŽI JADROLINIJIN TRAJEKT
Nova mladost Lastova
Nova mladost Lastova
Nakon cjelovitog remonta u škveru u Kraljevici, koji je trajao četiri i pol mjeseca, na liniji između Splita, Vele Luke i Lastova ponovno plovi Jadrolinijin trajekt "Lastovo". Premda zvuči poput prosječne novinske vjestice, povratak veterana bijele flote u akvatorij srednjodalmatinskog arhipelaga mogao bi sličiti priči o ružnom pačetu. Najbrži, ali donedavno ne baš i najugledniji trajekt nacionalnog putničkog brodara, zablistao je punim sjajem s kompletno izmijenjenom čeličnom konstrukcijom, novom sunčanom palubom kapaciteta 210 sjedala i tri obnovljena putnička salona u kojima se može smjestiti oko 400 osoba. Opsežni radovi "progutali" su 980 tisuća eura, ali su, kažu poznavatelji prilika, zadovoljili i poslovično oprezni ukus bodula.
Prođirali smo "Lastovom" u društvu njegova zapovjednika kap. Zdenka Perka i kap. Ante Mrvice, Jadrolinijina koordinatora za splitsko plovno područje. Dvojac naših domaćina nije krio zadovoljstvo novim brodskim "lookom":
— Mislim da "Lastovo" ispunjava najviše europske standarde opreme i sigurnosti. Sve je kompletno preuređeno od limova do vrha jarbola, pri čemu su korišteni nezapaljivi materijali. Putnicima će vjerojatno najatraktivniji biti pramčani salon, koji je predviđen za nepušače i obitelji s djecom te srednji salon-kafić s tapeciranim sjedalima. Krmeni salon, naprimjer, izgleda kao fast food. U sve unutarnje prostore ugrađen je moderni sustav klimatizacije i grijanja, instalirana su četiri televizora, podignut strop, a uređeni su i sanitarni čvorovi — kaže nam barba Perko i dodaje kako je posebno ponosan na kipić sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, smješten u posebnoj vitrini u srednjem salonu.
Osim putničkih prostora, "Lastovo" je još prošle godine dobilo novi pramčani propulzor, čime je povećana njegova manevarska sposobnost. Budući da mu je produžena i stražnja ukrcajna rampa, trajekt kapaciteta 600 putnika i 60 automobila, spreman je za more i turističku sezonu, što potvrđuje i koordinator Mrvica:
— "Lastovo" će biti jedan od naših stožernih brodova ovog ljeta. U idućih mjesec dana, dok se "Istra" ne vrati s remonta, plovit će za Lastovo, a kasnije za Vis. Ali, ako bude trebalo, ovaj brod ljeti će ponekad "uvatit" i prugu za Supetar.
Ovo je samo početak i primjer modernizacije Jadrolinijine flote, koji će se najvjerojatnije nastaviti s obnovom "Valuna" u rujnu — zaključuje Ante Mrvica.[i][i]
... a Valun se dan danas nije obnovija...
markost- Broj postova : 77
Registration date : 15.06.2008
Jedan mi je čovjek koji pomorac preciznije capo rekao da bi mu se trebala ugraditi još jedna cimunjera.
Gost- Gost
Lubenice uplovile u luku Split.
Lubenice će mijenjati Lastovo na liniji za Rogač. SUtra ujutro Lastovo ide u remont u Šibenik.
Sjećam se da je u lipnju Lubenice vozila liniju Split-Rogač jer sam bio na Marku Polu i bas kada smo mi isplovljavali Lubenice su bile došle iz pravca Šolte.
Gost- Gost
MARKO POLO je napisao/la:Slike o Dubrovniku su odlične.
Hvala
Dajte molim vas, slikajte lubenice u Splitu, baš me zanima taj prizor. Hm... što nisu 95-te vozile na liniji Split-Supetar????
tram4- Broj postova : 27
Registration date : 13.08.2008
1995. su plovile u Japanu.
evo nešto starija slika Lubenica iz 2007.
evo nešto starija slika Lubenica iz 2007.
To će ti malo teže ić jer su "Lubenice" trenutno u Rijeci, zimuju u Porto Barošu.tram4 je napisao/la:... slikajte lubenice u Splitu, ...
Gost- Gost
Jutros su takale u Split.
2062 036 je napisao/la:Jutros su takale u Split.
Sutra ću provjerit gdje je što.MARKO POLO je napisao/la:Jesu li još Supetar i Brestova još u Porto Barošu?
Gost- Gost
Danas je BRESTOVA oko 13.30 otplovila u nepoznatom smjeru.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Registration date : 29.02.2008
Evo jedne slike Lubenica od prošle zime kada je vozija na liniji Split - Rogač:
Inače davno prije Lubenice su znale vozit i na liniji Split-Supetar.
Inače davno prije Lubenice su znale vozit i na liniji Split-Supetar.
markost- Broj postova : 77
Registration date : 15.06.2008
A 2001. su plovile za Stari Grad.
Jadrolinija zna svoje trajekte zimi poslati na mrtvi vez na Cres ili u Lošinj.
Gost- Gost
Evo upravo sam saznao da je brestova odišla u dok a Supetar će još ostati u Porto Barošu.
Gost- Gost
MARKO POLO je napisao/la:Evo upravo sam saznao da je brestova odišla u dok a Supetar će još ostati u Porto Barošu.
A koji onda plovi na liniji Brestova - Porozina?
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Stranica 2 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
Stranica 2 / 5.