Od Mlake do kolodvora
3 posters
Stranica 1 / 1.
Od Mlake do kolodvora
Krenuo sam pješke na sastanak s namjerom da po zalazećem suncu snimim dio teretnog kolodvora na Mlaci ali nažalost nije mi se ostvarila ideja. Kad sam krenuo od kuće bilo je sunca ali kako sam se približavao navlačili su se oblaci i uvjeti za snimanje su postali dosta nepovoljni. Ali idemo redom!
Pješke sam došao preko Giardina.
Potok na Mlaki.
Citaro taman kreće na zeleno.
Svjetionik je još tu.
Željeznički most.
Ja skrećem lijevo i idem uz prugu, gore pruga za Šapjane, dolje ka kolodvoru.
Iskliznica.
Jedan usamljeni Gbs.
Mjesto gdje se čiste putnički vagoni.
Zanima me čemu služi ovaj ormar, neko električno napajanje je samo za što?
Betonski bik.
Kolosjek na kome se peru putnički vagoni.
Pješke sam došao preko Giardina.
Potok na Mlaki.
Citaro taman kreće na zeleno.
Svjetionik je još tu.
Željeznički most.
Ja skrećem lijevo i idem uz prugu, gore pruga za Šapjane, dolje ka kolodvoru.
Iskliznica.
Jedan usamljeni Gbs.
Mjesto gdje se čiste putnički vagoni.
Zanima me čemu služi ovaj ormar, neko električno napajanje je samo za što?
Betonski bik.
Kolosjek na kome se peru putnički vagoni.
Zadnja promjena: thomcro; ned 9 stu 2008 - 22:47; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Re: Od Mlake do kolodvora
Drugi dio.
Opazio sam ovaj motorić, neki tip se motao oko ove teretne kompozicije (najvjerovatnije je stavljao listice).
Bl.
Ove papuče se rabe ...
.. ove su još na čekanju.
Remiza, stari pragovi, pruga za Matulje ...
Radi se bez obzira na nedjelju.
Niti jedne Žutke.
Još jedna manevra.
Vagonet "Infrastrukture":
Ograničenje brzine.
Pasarela koja nije u upotrebi zbog dotrajalosti. Mada bi ja prije rekao da nema tko bi preko nje išao na drugu stranu.
Opazio sam ovaj motorić, neki tip se motao oko ove teretne kompozicije (najvjerovatnije je stavljao listice).
Bl.
Ove papuče se rabe ...
.. ove su još na čekanju.
Remiza, stari pragovi, pruga za Matulje ...
Radi se bez obzira na nedjelju.
Niti jedne Žutke.
Još jedna manevra.
Vagonet "Infrastrukture":
Ograničenje brzine.
Pasarela koja nije u upotrebi zbog dotrajalosti. Mada bi ja prije rekao da nema tko bi preko nje išao na drugu stranu.
Gost- Gost
Treći dio.
Baterijska makinjeta. Ima i znakovito ime.
104-ka, jedina na koju sam nabasao! Ima kasnije još jedna ali joj nisam vidio broj jer je bila iza vagoná.
Oko pošte.
Poštanske kočije, pardon, kolica.
Evo me već na kolodvoru.
U daljini oblaci imaju svoj ples.
Bikovi su još tu ali nema ničega što bi se na njih naslonilo.
Na kolodvoru nikoga osim mene i službenog osoblja. Al' ima kanti/ćikobernica.
I nečija torba!
Maca u svojim mislima.
Pogled sa pasarele.
Tko zna kad će ovo srediti?
Evo i te druge. Došla je iz Šapjana i vraća se natrag kao rivalica. Ali broj nisam vidio.
Baterijska makinjeta. Ima i znakovito ime.
104-ka, jedina na koju sam nabasao! Ima kasnije još jedna ali joj nisam vidio broj jer je bila iza vagoná.
Oko pošte.
Poštanske kočije, pardon, kolica.
Evo me već na kolodvoru.
U daljini oblaci imaju svoj ples.
Bikovi su još tu ali nema ničega što bi se na njih naslonilo.
Na kolodvoru nikoga osim mene i službenog osoblja. Al' ima kanti/ćikobernica.
I nečija torba!
Maca u svojim mislima.
Pogled sa pasarele.
Evo i te druge. Došla je iz Šapjana i vraća se natrag kao rivalica. Ali broj nisam vidio.
Gost- Gost
Eto kako iz jedne šetnje nastane zanimljivi materijal!
Posebno je pohvalno da si uočio i ovjekovječio ćenifu ispod mosta
A što se onog ormara tiče... vidimo produžni kabel... punjač vagonskih akumulatora?
Očigledno se kabel priključuje na neki uređaj. Za priključak usisivača je ormar prevelik. Nisi vidio s druge strane ima li kakvih sklopki, instrumenata i/ili tipkala?
Posebno je pohvalno da si uočio i ovjekovječio ćenifu ispod mosta
A što se onog ormara tiče... vidimo produžni kabel... punjač vagonskih akumulatora?
Očigledno se kabel priključuje na neki uređaj. Za priključak usisivača je ormar prevelik. Nisi vidio s druge strane ima li kakvih sklopki, instrumenata i/ili tipkala?
Registration date : 14.05.2008
gaspa je napisao/la:... Posebno je pohvalno da si uočio i ovjekovječio ćenifu ispod mosta
Sa drugog 4uma .file je napisao/la:@ thomcro -"Zanima me čemu služi ovaj ormar, neko električno napajanje je samo za što? "
to je stabilno postrojenje za predgrijavanje putničkih vagona, onaj signalni znak sa izlomljenom strelicom je vezan uz njega.
Gost- Gost
A ti stvarno imaš smisla za uočiti detaljegaspa je napisao/la:Posebno je pohvalno da si uočio i ovjekovječio ćenifu ispod mosta
Ovo je stvarno sramota koliko dugo je to strganothomcro je napisao/la:
https://2img.net/h/i212.photobucket.com/albums/cc259/thomcro/Rijeka/PB090062.jpg
Koliko vidim, na riječkom kolodvoru još nisu nigdje postavili one standardne sivo-plave natpise s nazivom kolodvora ?
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Ne zazivaj jer netko bi te mogal i čut i to stavit .zvrk je napisao/la:... Koliko vidim, na riječkom kolodvoru još nisu nigdje postavili one standardne sivo-plave natpise s nazivom kolodvora ?
Gost- Gost
A ne mogu je promašit... Koliko se o njima pisalo i slikalo - trebalo bi redizajnirati grb 1.RŽB i umjesto baziliska stavit ćenifu :cenifko:zvrk je napisao/la:A ti stvarno imaš smisla za uočiti detaljegaspa je napisao/la:Posebno je pohvalno da si uočio i ovjekovječio ćenifu ispod mosta
Registration date : 14.05.2008
Pa ima ćenifa sadržana u grbu! Šta se nezna čitat grb? Što predstavlja crveno srce? Što je na ćenifskim vratima ? Izrezano srčeko.gaspa je napisao/la:... trebalo bi redizajnirati grb 1.RŽB i umjesto baziliska stavit ćenifu :cenifko:
Gost- Gost
Hoćeš mi reći da je ovo sad, gdje polovica slova fali, bolje ?thomcro je napisao/la:Ne zazivaj jer netko bi te mogal i čut i to stavit .zvrk je napisao/la:... Koliko vidim, na riječkom kolodvoru još nisu nigdje postavili one standardne sivo-plave natpise s nazivom kolodvora ?
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Pa što fali sivo-plavim natpisima, u svakom slučaju je puno bolje nego onaj svjetleći potrgani.
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
To nisam rekao.zvrk je napisao/la:Hoćeš mi reći da je ovo sad, gdje polovica slova fali, bolje ?
Kao nastavak odgovora "zvrku" a i odgovor "narcisu": bolje je nego ovo potrgano ali da su mogli nać i nešto prikladnije od tih sivih blještećih jesu.narcis je napisao/la:Pa što fali sivo-plavim natpisima, u svakom slučaju je puno bolje nego onaj svjetleći potrgani.
Gost- Gost
A s obzirom na sveukupno stanje infrastrukture HŽ-a još je sve to skupa i ok. Odite malo na prugu Volinja - Sisak Caprag pa da vidize u kakvom stanju je signalizacija, a sivo-plavi natpisi su jedina stvar koja se postavila nova na kolodvorima i stajalištima.
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Stranica 1 / 1.