TAM - Tovarna avtomobilov in Motorjev
+8
leteči vlak
Patentee 1833
ZlayoZg
Jean
NP-549
Thommo
novi_shef
kiki273
12 posters
Vlakovi :: Ostala prijevozna sredstva :: Kamioni :: TAM, FAP
Stranica 3 / 3.
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Re: TAM - Tovarna avtomobilov in Motorjev
Taj je bio još i dobar (moglo se relativno pristojno popet u "sanduk") al' model 5000 DV ... što sam mrzio taj kamion!!! Trebalo bi na križ razapet (mislio sam napisat nešto puno gore al' sam se suzdržao ) onoga tko je izmislio takvu konstrukciju! Toliko tvrd da je skoro pa izbijao bubrege (zna se kako su svakave budaletine u JNA dobile volan u ruke i onda se iživljavali na rezervistima!) a popet se na njega bilo je pravo umijeće.Pfaff je napisao/la:... najneudobniji ...
Ali svi vojni TAM-ovi su imali i dobrih strana ... kad smo išli na VV (a kako sam sudbinski bil vezan za kazan ) uglavnom smo spavali u kamionima jer su cerade bile kvalitetnije. Imali smo rastegnuta šatorska krila čisto pro forme (dolazili su oficirčići u obilaske pa da vide da ima nečega) ali pretežito se spavalo u kamionima pogotovo kad je kiša lila (znate ono ... vojsku prate 3 K: kuhinja, kurve i kiša ).
Gost- Gost
Priča mi otac kad je vozio TAM 130 njuškaš da se toliko nagutao mirisa ulja i samog dima koji je "trebao" izlaziti na ispuh da je pravo čudo što je danas živ.Pfaff je napisao/la:Stari, dobri "Dajc" - najneudobniji od svih vojnih kamijona!
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
TAM 125 T 10
Registration date : 21.01.2010
Na Hreljinu, na početku spojne ceste između čvorova Hreljin i Oštrovica ima kamenolom. I u kamenolomu drobilica...
Drobilica je napravljena od starog TAM-a 4500
Obratite pažnju na prigon drobilice izveden kardanskim vratilom od mjenjačke kutije, a produžetak auspuha u nebeske visine je posebno zanimljiv!
Drobilica je napravljena od starog TAM-a 4500
Obratite pažnju na prigon drobilice izveden kardanskim vratilom od mjenjačke kutije, a produžetak auspuha u nebeske visine je posebno zanimljiv!
- Broj postova : 11519
Registration date : 17.03.2008
Stranica 3 / 3. • 1, 2, 3
Vlakovi :: Ostala prijevozna sredstva :: Kamioni :: TAM, FAP
Stranica 3 / 3.