U lovu na Žutke
+5
seabral
Phalanx
Jean
Drempa
ZlayoZg
9 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: U lovu na Žutke
Sad tek dolaze na dizanje ona 2 filma koja su duža i teža ali su zato najljepši od svih do sad stavljenih zato molim za malo strpljenja jer u pitanju je 800mb za dizanje a to traje .
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
Odlazak brzog vlak iz stanice Jurdani za Ljubljanu
https://www.youtube.com/watch?v=3yDoFkwm7Fw
https://www.youtube.com/watch?v=3yDoFkwm7Fw
Zahvaljujući našem Zlaji, u nedjelju 09.08.2009. okupila se poprilično brojna ekipa na kruženju riječkim okruženjem ( ah, kako sam to divno izrekao :tease: ).
Doček Zlaye i Drempe na riječkom kolodvoru:
Mješovita ZG-RI ekipa odlučila je isprobati dozvole za slikavanje. RVR je samo mirno promatrao. Što ćeš, sve je po PS-u:
Nakon zujanja po kolodvoru, ekipa se povlači u "Cres" na dogovor i zatim pravac zapad na okretnicu. Nailazimo na prazno parkiralište HŽ-a u Baračevoj ( valjda 20-tak mjesta ), ali čuvar nas svejedno upozorava da tu ne bi smjeli parkirati jer je to njihov parking. Nakon kraćeg uvjeravanja da ćemo kratko, čovjek je ipak popustio. No tek tada ga očekuje pravi posao. Deveteročlana ekipa okupira portu i pokazuje dozvole. Kako ni to nije dovoljno netko od nas mora dati na uvid osobnu. Za opći interes žrtvovao se LL. NAkon što smo probili prvu crtu fronte, ulazimo u područje okretnice gdje nastaju ove nevesele fotke rashodovanih žutki, manevri i litorina:
108
002
022
Grupne:
Litorine:
Aktivna manevra 308:
A sada na okretnicu da vidimo ča je novega:
Okretnica:
Mreža vodova:
Rampa:
Kadrovi zatečenih žutki i manevre:
001
101
U društvu sa manevrom:
Manevra:
Tomo u akciji "za texture":
Nakon okretnice hitamo u Matulje. S obzirom da brzi za Ljubljanu dolazi tek za cca pol sata, imamo vremena za obilazak kolodvora Jurdani:
gdje su od posljednjeg snimanja ( kolega Kiki i ja ) nikli novi nosači za 3kV mrežu:
Ukrepe :
Nakon razgovora ugodnog sa ljubaznom mladom prometnicom, odlučujemo da brzi dočekamo u Jurdanima. Pripremama se pristupa sa velikom pozornošću:
Svaki kamen , svaka grota, sve je zauzeto budnim pripadnicima DPŽŠ i KLJŽ:
A tada dolazi njezino veličanstvo 102 sa ekipom:
Ekipa sa fotićima i kamerama privlači popriličnu pozornost strojovođe ali i putnika:
Odlazak u smjeru Šapjana:
Nakon obavljenog posla sastanak s nogu:
i s klupice:
S obzirom da do slijedećeg zadatka-teretni u Matuljima, ima još vremena , usput zastajemo na stajalištima Jušići i Rukavac, te procjenjujemo da je dovoljno vremena za obilazak sjevernog portala tunela Rukavac:
Drempa i LLeon ( u dubini tunela ):
Vraćamo se prema stajalištu Rukavac:
A sad juriš na kolodvor Opatija-Matulji:
gdje vlada poprilična pustoš-siestaaa:
Dok čekamo teretni iz Jurdana, u oko mi upada čudno savijena šina:
i novoofarbani međnik:
Dolazi naš radni zadatak:
Brojanjem vagona na Drempinoj snimci dolazimo do broja od 28 vagona. Bravo!
Nakon ove akcije, ekipa se pomalo osipa zbog poslovnih i privatnih obaveza, a preostali odlaze na kolodvor Škrljevo. I tamo tišina:
S obzirom da imamo dovoljno vremena, odlazimo cca kilometar niz prugu do Svetog Kuzma gdje čekamo putničku kompoziciju:
Ovdje ispod negdje se sakrio LL.
Za kraj ekšna ostavili smo kolodvor Brajdica. iako se na kontejnerskom radi punom parom, sam kolodvor je u stanju mirovanja:
Skretnica prema tunelu Brajdica i zanimljiv infrastrukturni element:
Lijevo tunel, desno bik:
Na ulazu u tunel razmišljamo o pješačenju kroz njega, ali zasada nema ozbiljne namjere-možda je tako i najpametrnije, jer je cijeli tunel u nepreglednom lijevom zavoju i podosta uzak ( niše postoje, ali... ).
Drempa se ukrcava, a naš Zlayo je odlučio gulit noćnu u Matuljima. Zahvaljujem svim sudionicima ekšna i organizatoru Zlayi koji nas je okupio ovu nedjelju i u očekivanju slijedeće akcije pozdrav svim forumašima od Kiće.
Doček Zlaye i Drempe na riječkom kolodvoru:
Mješovita ZG-RI ekipa odlučila je isprobati dozvole za slikavanje. RVR je samo mirno promatrao. Što ćeš, sve je po PS-u:
Nakon zujanja po kolodvoru, ekipa se povlači u "Cres" na dogovor i zatim pravac zapad na okretnicu. Nailazimo na prazno parkiralište HŽ-a u Baračevoj ( valjda 20-tak mjesta ), ali čuvar nas svejedno upozorava da tu ne bi smjeli parkirati jer je to njihov parking. Nakon kraćeg uvjeravanja da ćemo kratko, čovjek je ipak popustio. No tek tada ga očekuje pravi posao. Deveteročlana ekipa okupira portu i pokazuje dozvole. Kako ni to nije dovoljno netko od nas mora dati na uvid osobnu. Za opći interes žrtvovao se LL. NAkon što smo probili prvu crtu fronte, ulazimo u područje okretnice gdje nastaju ove nevesele fotke rashodovanih žutki, manevri i litorina:
108
002
022
Grupne:
Litorine:
Aktivna manevra 308:
A sada na okretnicu da vidimo ča je novega:
Okretnica:
Mreža vodova:
Rampa:
Kadrovi zatečenih žutki i manevre:
001
101
U društvu sa manevrom:
Manevra:
Tomo u akciji "za texture":
Nakon okretnice hitamo u Matulje. S obzirom da brzi za Ljubljanu dolazi tek za cca pol sata, imamo vremena za obilazak kolodvora Jurdani:
gdje su od posljednjeg snimanja ( kolega Kiki i ja ) nikli novi nosači za 3kV mrežu:
Ukrepe :
Nakon razgovora ugodnog sa ljubaznom mladom prometnicom, odlučujemo da brzi dočekamo u Jurdanima. Pripremama se pristupa sa velikom pozornošću:
Svaki kamen , svaka grota, sve je zauzeto budnim pripadnicima DPŽŠ i KLJŽ:
A tada dolazi njezino veličanstvo 102 sa ekipom:
Ekipa sa fotićima i kamerama privlači popriličnu pozornost strojovođe ali i putnika:
Odlazak u smjeru Šapjana:
Nakon obavljenog posla sastanak s nogu:
i s klupice:
S obzirom da do slijedećeg zadatka-teretni u Matuljima, ima još vremena , usput zastajemo na stajalištima Jušići i Rukavac, te procjenjujemo da je dovoljno vremena za obilazak sjevernog portala tunela Rukavac:
Drempa i LLeon ( u dubini tunela ):
Vraćamo se prema stajalištu Rukavac:
A sad juriš na kolodvor Opatija-Matulji:
gdje vlada poprilična pustoš-siestaaa:
Dok čekamo teretni iz Jurdana, u oko mi upada čudno savijena šina:
i novoofarbani međnik:
Dolazi naš radni zadatak:
Brojanjem vagona na Drempinoj snimci dolazimo do broja od 28 vagona. Bravo!
Nakon ove akcije, ekipa se pomalo osipa zbog poslovnih i privatnih obaveza, a preostali odlaze na kolodvor Škrljevo. I tamo tišina:
S obzirom da imamo dovoljno vremena, odlazimo cca kilometar niz prugu do Svetog Kuzma gdje čekamo putničku kompoziciju:
Ovdje ispod negdje se sakrio LL.
Za kraj ekšna ostavili smo kolodvor Brajdica. iako se na kontejnerskom radi punom parom, sam kolodvor je u stanju mirovanja:
Skretnica prema tunelu Brajdica i zanimljiv infrastrukturni element:
Lijevo tunel, desno bik:
Na ulazu u tunel razmišljamo o pješačenju kroz njega, ali zasada nema ozbiljne namjere-možda je tako i najpametrnije, jer je cijeli tunel u nepreglednom lijevom zavoju i podosta uzak ( niše postoje, ali... ).
Drempa se ukrcava, a naš Zlayo je odlučio gulit noćnu u Matuljima. Zahvaljujem svim sudionicima ekšna i organizatoru Zlayi koji nas je okupio ovu nedjelju i u očekivanju slijedeće akcije pozdrav svim forumašima od Kiće.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Kico,zbilja predivne fotke i čestitam na tome.Zbilja je zanimljivo vidjeti fotke drugih članova iz istog ekšna.
Kako sam bio na licu mjesta,imam ove obavijesti.Ne znam zašto se tračnica savila,ali iz tog razloga je uvedena lagana vožnja kroz kolodvor od 20 km/h.Tu večer su trebali doći ZOP-ovci na popravak i raditi noću,ali su morali put Škrljeva i do trena mog odlaska (7:19) nisu došli.kico101 je napisao/la:Dok čekamo teretni iz Jurdana, u oko mi upada čudno savijena šina:
https://2img.net/h/i87.photobucket.com/albums/k142/kico101/Zeljeznica%202/P8090172_edited.jpg
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Hvala na informaciji iz prve ruke. Ima li kakvih noćnih fotki?ZlayoZg je napisao/la:Kako sam bio na licu mjesta,imam ove obavijesti.Ne znam zašto se tračnica savila,ali iz tog razloga je uvedena lagana vožnja kroz kolodvor od 20 km/h.Tu večer su trebali doći ZOP-ovci na popravak i raditi noću,ali su morali put Škrljeva i do trena mog odlaska (7:19) nisu došli.
kico101- Moderator
Ima jedna ili dvije Žutke,zgrade i ostalog.Stavim sutra.kico101 je napisao/la:Ima li kakvih noćnih fotki?
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Jeez.ZlayoZg je napisao/la:Ima jedna ili dvije Žutke,zgrade i ostalog.Stavim sutra.kico101 je napisao/la:Ima li kakvih noćnih fotki?
kico101- Moderator
Upravo dižem navedeni teretni vlak težak 465 mb dužina 1minuta i 30 sekundi .
Kada je Zlayo najavio svoj i Drempin dolazak u Rijeku, za mene nije bilo dileme: svi privatni i službeni poslovi se odgađaju i pravac- kolodvor. Ovdje se skupilo lijepo društvance i svi se sjatili na peron čekajući IC iz Zagreba. Zašto bih ja bio jedan u masi, zašto ih ne bi prvi dočekao? Odlazim na ŽCP u Krešimirovoj.
Evo ih. Ne samo da su došli vidjeti Žutke, nego ih je Žutka i dovukla. Barem jedna dobra stvar zbog manjka nagibnjaka.
Dok sam se ja vratio na kolodvor, dok smo se ispozdravljali, 1 061 103 je već stala na drugi kraj kompozicije spremna za povratak prema Moravicama gdje će vagone predat 25 kV kolegici, a ova nastavit do Zagreba.
Prva stanica- Cres. Kava, mineralna, sladoled, tko što voli, i dogovor o sljedećim potezima. Zlayo i Drempa su imali samo jednu želju-vidjet i uslikat Žutke, a sve ostalo su prepustili nama-lokalnim domorocima. Dogovoreno je: najprije na okretnicu, pa prema Sloveniji.
Nakon parkirališno- ulaznih peripetija, ulazimo na okretnicu gdje su nas dočekale: 3 vozne manevre, 2 očerupane, litorina 003/004 koja je po svemu sudeći odvozila svoje, cijela ergela vozno-nevoznih Žutki i još svašta nešto
Manevra 308
Manevra 060
Manevra 102
I pogled iz njene upravljačnice
Jedna od dvije očerupane- 051
1 061 001 je parkirana na ovom mjestu još od listopada 2008 kada je na okretnici bila proslava 135 godina riječke pruge. Navodno je u prosincu 2008 još nešto vozila, a je li joj budućnost SP ili je odvozila svoje to ni Nostradamus ne može predvidjet. Ako je za rashod zašto nije u grmlju među ostalima? Ako je za srednji popravak zašto već mjesecima stoji? Tim više što ih je samo 10 aktivnih.
Odlazimo do Matulja ali je do prolaska brzog za Ljubljanu još punih pola sata. Neki bi opet na kavu. J…la ih kava i sjedenje po kafićima. Od zadnja 3 sata 2 smo sjedili u Cresu. Došao sam ovdje čim više toga obić i vidjet, a ne sjedit po kafićima. Ako je tako, onda ja odoh doma. Ipak je bilo po mome i odlazimo do Jurdana gdje nam susretljiva mlada prometnica govori da će nakon brzoga proći i teretni iz Šapjana.
Kolodvorska zgrada
I sa civilne strane
Detalj iz čekaonice
Podšprajcane nove konzole KM. U pozadini spremna sačekuša.
Pogled prema Šapjanama
Pogled prema Rijeci
Prometnica izlazi, znači da je i vlak blizu. Zapravo, već ga čujemo...
... i vidimo. Strojovođa, vidjevši silne fotoaparate se nije zbunio, nego nam veselo pomahao.
Dok se oni skrižaju u Šapjanama, jer između nemaju gdje drugdje, mi imamo vremena vratit se do Matulja, a usput stat na stajalištima Jušići i Rukavac, te tunelu Rukavac. Tek toliko da ispunimo vrijeme, da ne bi nekome palo na pamet ić na kavu.
Tunel Rukavac je nekih 300-400 metara udaljen od istoimenog stajališta. Put do tunela vodi kroz duboki usjek. Sa druge strane je isto takav usjek i još k tome u zavoju.
Negdje na polovici tunela, koji je cijeli u jakom lijevom zavoju (gledano prema Rijeci).
43,6 km od Pivke, a cca 12 od Rijeke
Evo ih. Ne samo da su došli vidjeti Žutke, nego ih je Žutka i dovukla. Barem jedna dobra stvar zbog manjka nagibnjaka.
Dok sam se ja vratio na kolodvor, dok smo se ispozdravljali, 1 061 103 je već stala na drugi kraj kompozicije spremna za povratak prema Moravicama gdje će vagone predat 25 kV kolegici, a ova nastavit do Zagreba.
Prva stanica- Cres. Kava, mineralna, sladoled, tko što voli, i dogovor o sljedećim potezima. Zlayo i Drempa su imali samo jednu želju-vidjet i uslikat Žutke, a sve ostalo su prepustili nama-lokalnim domorocima. Dogovoreno je: najprije na okretnicu, pa prema Sloveniji.
Nakon parkirališno- ulaznih peripetija, ulazimo na okretnicu gdje su nas dočekale: 3 vozne manevre, 2 očerupane, litorina 003/004 koja je po svemu sudeći odvozila svoje, cijela ergela vozno-nevoznih Žutki i još svašta nešto
Manevra 308
Manevra 060
Manevra 102
I pogled iz njene upravljačnice
Jedna od dvije očerupane- 051
1 061 001 je parkirana na ovom mjestu još od listopada 2008 kada je na okretnici bila proslava 135 godina riječke pruge. Navodno je u prosincu 2008 još nešto vozila, a je li joj budućnost SP ili je odvozila svoje to ni Nostradamus ne može predvidjet. Ako je za rashod zašto nije u grmlju među ostalima? Ako je za srednji popravak zašto već mjesecima stoji? Tim više što ih je samo 10 aktivnih.
Odlazimo do Matulja ali je do prolaska brzog za Ljubljanu još punih pola sata. Neki bi opet na kavu. J…la ih kava i sjedenje po kafićima. Od zadnja 3 sata 2 smo sjedili u Cresu. Došao sam ovdje čim više toga obić i vidjet, a ne sjedit po kafićima. Ako je tako, onda ja odoh doma. Ipak je bilo po mome i odlazimo do Jurdana gdje nam susretljiva mlada prometnica govori da će nakon brzoga proći i teretni iz Šapjana.
Kolodvorska zgrada
I sa civilne strane
Detalj iz čekaonice
Podšprajcane nove konzole KM. U pozadini spremna sačekuša.
Pogled prema Šapjanama
Pogled prema Rijeci
Prometnica izlazi, znači da je i vlak blizu. Zapravo, već ga čujemo...
... i vidimo. Strojovođa, vidjevši silne fotoaparate se nije zbunio, nego nam veselo pomahao.
Dok se oni skrižaju u Šapjanama, jer između nemaju gdje drugdje, mi imamo vremena vratit se do Matulja, a usput stat na stajalištima Jušići i Rukavac, te tunelu Rukavac. Tek toliko da ispunimo vrijeme, da ne bi nekome palo na pamet ić na kavu.
Tunel Rukavac je nekih 300-400 metara udaljen od istoimenog stajališta. Put do tunela vodi kroz duboki usjek. Sa druge strane je isto takav usjek i još k tome u zavoju.
Negdje na polovici tunela, koji je cijeli u jakom lijevom zavoju (gledano prema Rijeci).
43,6 km od Pivke, a cca 12 od Rijeke
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Vraćamo se na kolodvor Opatija- Matulji. Po meni najljepša kolodvorska zgrada u široj okolici.
A sa druge strane ugostiteljski objekt znakovitog imena
Kolodvor čuvaju zli patuljak i njegov pas.
Interijer čekaonice nije mijenjan desetljećima.
Malo obnove ne bi škodilo
Kolodvor Opatija- Matulji je dobitnik brojnih nagrada i priznanja za uređenje okoliša. Većina ih datira iz razdoblja 1984-1988 dok je spadao pod Železinško gospodarstvo Ljubljana.
My name is Bond, James Bond.
Prelazimo na suprotni kraj riječkog prigrada- Škrljevo.
Pogled na kolodvor kroz šumu KM
Usamljena cisterna
I manevra koja danas nema što manevrirati
Je li netko vidio Flinstonse? Parkirali su svoje vozilo pokraj kolodvora.
Odlazimo do 2 km udaljenog Sv. Kuzma i čekamo putnički za Moravice. Kako su se svi osim Zlaye poslagali jedan do drugoga kao ptice na grani, ja prolazim ispod cestovnog nadvožnjaka i lovim ga iz jedne druge prespektive.
Vraćamo se u centar grada, na kolodvor Rijeka- Brajdica. Ekipa se polako osipa. Samo najjači ostaju, pi…ce bježe doma. Prije dolaska na kolodvor, pogled na nebesko plavo more u Zlayi budi želju za osvježenjem. Ma vidi našeg tuljana.
Plaža i nije neka IN, ali nije bilo vremena za biranje.
Kolodvorska zgrada
061 uvijek ljenčari na istom mjestu
Kako je na kolodvoru vladalo potpuno mrtvilo, a i bili smo na knap sa vremenom, žurili smo ispratiti Drempu na vlak, dok je Zlayo ostao u Rijeci „odgulit“ noćnu smjenu . Situacija ista kao i jutros kada smo krenuli u ekšn. 1061 103 + 3 vagona.
I tako prođe još jedna railfanovska zanimljiva i ispunjena nedjelja, uz dobru ekipu i dobar foto ulov.
A sa druge strane ugostiteljski objekt znakovitog imena
Kolodvor čuvaju zli patuljak i njegov pas.
Interijer čekaonice nije mijenjan desetljećima.
Malo obnove ne bi škodilo
Kolodvor Opatija- Matulji je dobitnik brojnih nagrada i priznanja za uređenje okoliša. Većina ih datira iz razdoblja 1984-1988 dok je spadao pod Železinško gospodarstvo Ljubljana.
My name is Bond, James Bond.
Prelazimo na suprotni kraj riječkog prigrada- Škrljevo.
Pogled na kolodvor kroz šumu KM
Usamljena cisterna
I manevra koja danas nema što manevrirati
Je li netko vidio Flinstonse? Parkirali su svoje vozilo pokraj kolodvora.
Odlazimo do 2 km udaljenog Sv. Kuzma i čekamo putnički za Moravice. Kako su se svi osim Zlaye poslagali jedan do drugoga kao ptice na grani, ja prolazim ispod cestovnog nadvožnjaka i lovim ga iz jedne druge prespektive.
Vraćamo se u centar grada, na kolodvor Rijeka- Brajdica. Ekipa se polako osipa. Samo najjači ostaju, pi…ce bježe doma. Prije dolaska na kolodvor, pogled na nebesko plavo more u Zlayi budi želju za osvježenjem. Ma vidi našeg tuljana.
Plaža i nije neka IN, ali nije bilo vremena za biranje.
Kolodvorska zgrada
061 uvijek ljenčari na istom mjestu
Kako je na kolodvoru vladalo potpuno mrtvilo, a i bili smo na knap sa vremenom, žurili smo ispratiti Drempu na vlak, dok je Zlayo ostao u Rijeci „odgulit“ noćnu smjenu . Situacija ista kao i jutros kada smo krenuli u ekšn. 1061 103 + 3 vagona.
I tako prođe još jedna railfanovska zanimljiva i ispunjena nedjelja, uz dobru ekipu i dobar foto ulov.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Žutka 007 vuče teretni vlak sa 28 vagona
https://www.youtube.com/watch?v=uIN1SxMWSCI
https://www.youtube.com/watch?v=uIN1SxMWSCI
Prije samog dolaska Zg ekipe ispijamo kaficu.......
Dolazi vlak iz Zg
I Drempa
I Zlayo
Koji nije odolio fotkanju kraj žute
Opet kafica
I Prežidente
Odlazimo na okretnicu
Dolazi vlak iz Zg
I Drempa
I Zlayo
Koji nije odolio fotkanju kraj žute
Opet kafica
I Prežidente
Odlazimo na okretnicu
Žuta broj 001
Žuta broj 101
Žuta broj 001
Žuta broj 101
Škrljevo
Ćenifa na škrljevu
Sačekuša na Sv.Kuzmu
Škrljevo
Ćenifa na škrljevu
Sačekuša na Sv.Kuzmu
Fikm koji ste svi čekali a njabolje sam ostavio za kraj lokalni Rijeka -Moravice a li još nije u HD mislim da če za koju minutu biti nego da ne duljim evo ga i molio bi komentar na youtubu za ovaj video zvjezdice ili nešto napišite
https://www.youtube.com/watch?v=ySw3FUwPops
https://www.youtube.com/watch?v=ySw3FUwPops
Putopisi su
Nego na okretnici je li se pojavila koja nova žutka, odnosno je li još koja krepala, vidim da oko 001 je trava obrasla naveliko.???
Nego na okretnici je li se pojavila koja nova žutka, odnosno je li još koja krepala, vidim da oko 001 je trava obrasla naveliko.???
- Broj postova : 6447
čak dapače, 015 je nestala.narcis je napisao/la:... Nego na okretnici je li se pojavila koja nova žutka, odnosno je li još koja krepala, ...
Gost- Gost
Kamo je nestala 015 put Metisa ili???
- Broj postova : 6447
Možda je nutra u kojem boksu, 'ko zna. Trebalo bi radnim danom tamo doć i malo pronjuškat .
Gost- Gost
Evo da ja dodam par slikica sa ovg putovanja
Nakon dolaska dočekal na je Riječka ekipa te smo za daljnji dogovor sjeli na kavu
Te smo poslje kave otišli u remizu da nam pokažu Riječko groblje lokomotiva
Mali odmor u Opatija -Matulji dok čekamo brzi vlak
Jedna skupna
Brzi vlak
Škljevo
Kontenjerski terminal
I vlak koj me je vukao doma
Nakon dolaska dočekal na je Riječka ekipa te smo za daljnji dogovor sjeli na kavu
Te smo poslje kave otišli u remizu da nam pokažu Riječko groblje lokomotiva
Mali odmor u Opatija -Matulji dok čekamo brzi vlak
Jedna skupna
Brzi vlak
Škljevo
Kontenjerski terminal
I vlak koj me je vukao doma
Tema Susreti forumaša (bili ono slučajni ili ne) u podforumu Razno započeta je mojim kratkim boravkom u Zagrebu i susretom sa Zlayom. Tada mi je uz kavu najavio uzvratni susret u Rijeci tokom njegovog godišnjeg odmora. Ljubitelji sporta znaju da je uzvratni susret na domaćem terenu mala, ali ponekad vrlo značajna prednost. Još kad se okupi pravi tim i kad se to sve poklopi sa dobivanjem dozvola za slikavanje, uspjeh je zagarantiran!
Okupljanje i podjela dozvola zakazano je za 9:30, no kako sam putem od kuće do Cresa sreo prijatelja kojeg nisam vidio par godina, na njegovo inzistiranje odlazimo na "jednu brzu" u Kauflandov birc i na kolodvor dolazim koju minutu iza 10. Ekipa (u sastavu Kiki, Kobler, Tomo, Mannas, Kićo, Lleon) je već popila jutarnju kaf'cu i u stanju pripravnosti čeka da počnem vaditi papire iz fascikle:
Dozvole su podijeljene, oprema za fotkanje na >30°c je spremna, još samo da Purgeri stignu...
Uskoro bi trebali, već je 10:37. Ajmo ih sačekati na peron:
Evo vlaka! Žutka 103 i tri vagončeka:
Vidite ono nešto crveno na "gelenderu" kraj ŽCP-a? To je LLeon u sačekuši :vibro:
Ulazak na treći kolosijek:
Gdje li su Zlayo i Drempa?
Zlayo je otrčao odmah uslikati žutku dok je još vruća. Pozdravljamo se prvo sa Drempom, a nakon što je uslikao žutku koja ih je dovela i sa Zlayom i odlučujemo da ćemo ponovno skočiti do Cresa da i njih dvojica popiju jutarnju kavu i da detaljno razradimo plan kamo ćemo
Dok se mi pozdravljamo, Žutka 103 seli na prvi peron, a brigu o vagonima preuzima Manevarka 2132-104:
Dogovori i pregledavanje Zlayinih fotki sa putovanja u Cresu:
Odlučujemo da ćemo prvo do riječke okretnice. Pozdravljamo se sa Koblerom, raspoređujemo po autima i odlazimo na Piopi. Nakon dvostrukog razjašnjavanja sa portirom na ulazu, uspijevamo naći zajednički jezik i ulazimo na prostor okretnice. Lijevo od ulaza slika koja slama srce svima kojima je istosmjerna struja prirasla srcu:
Štacionov ekspert za ekstremne uvjete, kao i obično - na visini (zadatka):
Upravljačnica Žutke 018 - Puno toga je počupano...
Moj najdraži vlak - Litorina, Gomulka, Poljak, Crveni... Zovite ga kako hoćete:
Stara i još starija:
Možda je ovo kvar zbog kojeg je već godinu dana van stroja:
Vraćamo se do same okretnice, a tamo osim Žutke 001 koja je već pustila korijenje na istom mjestu (ja sam je prvi put vidio na tom istom mjestu prilikom proslave dana HŽ-a početkom listopada prošle godine) zatičemo i Žutku 101 koju smo do prije koji tjedan viđali u redovitom prometu. Djeluje friško oprana, ali ona ruzinava fleka ispod vjetrobranskog stakla na strani upravljačnice B i dalje bode u oči:
Još jedna slika jedinice:
Okretnica:
Dvije manevre su operativne na okretnici, a 102 je također već duže vrijeme na bolovanju:
Pred kraj boravka na okretnici pridružuje nam se i Thommo, pa delegacija ponovno broji devet članova. Tako deveteročlani krećemo put Matulja gdje smo naumili čekati međunarodni vlak za München. No, kako do prolaska tog vlaka ima još oko 25 minuta, a na kolodvoru vlada mrtvilo (uključujući i oštariju lipog imena), odlučujemo se prešaltati na kolodvor Jurdani. Ekipa koja je prva došla do kolodvora (Mannas, Zlayo, Drempa i LLeon) već su se sve dogovorili sa prometnicom. Kaže žena "ovo je javna površina i nitko vam ne može zabraniti fotografiranje, čak i da nemate dozvole". Još kad bi tako razmišljali RVR-ovci na ostalim kolodvorima...
U Jurdanima je u tijeku "stupizacija i portalizacija", poradi projekta ISEV:
I ćenifa je tu:
Čekaonica je zatvorena, pa se može fotografirati samo kroz staklo. Dobro je i tako. Natpisna ploča na zgradi zamijenjena je novom - refletktirajućom, a stara je smještena u čekaonicu. Na zidu je grb RH pomaknut ulijevo, kako bi se na centralno mjesto smjestila slika - pendolina!
Ekipa se razmilila po kolodvoru:
Zauzimanje pozicija za sačekušu:
Konačan raspored pred dolazak brzoga igleda ovako:
Tomo (bez "h") u šumarku:
Drempa kao dominantna točka kolodvora:
Thommo (sa "h") iza betonskog temelja novog portala:
Kićo kao lutajući reporter:
I najčudnije od svega - LLeon prikovan uz tlo (bit će da je zbog sunca)!
Manevrista se nešto uzvrpoljio, bit će da vlak stiže...
Evo ga!
Strojovođe su oduševljeni foto-dočekom:
Nitko ušao, nitko izašao... Džabe ste stajali... Polazak!
Zahvaljujemo se simpatičnoj prometnici, koja osim o vlakovima vodi brigu i o ljepoti kolodvora:
Okupljanje i podjela dozvola zakazano je za 9:30, no kako sam putem od kuće do Cresa sreo prijatelja kojeg nisam vidio par godina, na njegovo inzistiranje odlazimo na "jednu brzu" u Kauflandov birc i na kolodvor dolazim koju minutu iza 10. Ekipa (u sastavu Kiki, Kobler, Tomo, Mannas, Kićo, Lleon) je već popila jutarnju kaf'cu i u stanju pripravnosti čeka da počnem vaditi papire iz fascikle:
Dozvole su podijeljene, oprema za fotkanje na >30°c je spremna, još samo da Purgeri stignu...
Uskoro bi trebali, već je 10:37. Ajmo ih sačekati na peron:
Evo vlaka! Žutka 103 i tri vagončeka:
Vidite ono nešto crveno na "gelenderu" kraj ŽCP-a? To je LLeon u sačekuši :vibro:
Ulazak na treći kolosijek:
Gdje li su Zlayo i Drempa?
Zlayo je otrčao odmah uslikati žutku dok je još vruća. Pozdravljamo se prvo sa Drempom, a nakon što je uslikao žutku koja ih je dovela i sa Zlayom i odlučujemo da ćemo ponovno skočiti do Cresa da i njih dvojica popiju jutarnju kavu i da detaljno razradimo plan kamo ćemo
Dok se mi pozdravljamo, Žutka 103 seli na prvi peron, a brigu o vagonima preuzima Manevarka 2132-104:
Dogovori i pregledavanje Zlayinih fotki sa putovanja u Cresu:
Odlučujemo da ćemo prvo do riječke okretnice. Pozdravljamo se sa Koblerom, raspoređujemo po autima i odlazimo na Piopi. Nakon dvostrukog razjašnjavanja sa portirom na ulazu, uspijevamo naći zajednički jezik i ulazimo na prostor okretnice. Lijevo od ulaza slika koja slama srce svima kojima je istosmjerna struja prirasla srcu:
Štacionov ekspert za ekstremne uvjete, kao i obično - na visini (zadatka):
Upravljačnica Žutke 018 - Puno toga je počupano...
Moj najdraži vlak - Litorina, Gomulka, Poljak, Crveni... Zovite ga kako hoćete:
Stara i još starija:
Možda je ovo kvar zbog kojeg je već godinu dana van stroja:
Vraćamo se do same okretnice, a tamo osim Žutke 001 koja je već pustila korijenje na istom mjestu (ja sam je prvi put vidio na tom istom mjestu prilikom proslave dana HŽ-a početkom listopada prošle godine) zatičemo i Žutku 101 koju smo do prije koji tjedan viđali u redovitom prometu. Djeluje friško oprana, ali ona ruzinava fleka ispod vjetrobranskog stakla na strani upravljačnice B i dalje bode u oči:
Još jedna slika jedinice:
Okretnica:
Dvije manevre su operativne na okretnici, a 102 je također već duže vrijeme na bolovanju:
Pred kraj boravka na okretnici pridružuje nam se i Thommo, pa delegacija ponovno broji devet članova. Tako deveteročlani krećemo put Matulja gdje smo naumili čekati međunarodni vlak za München. No, kako do prolaska tog vlaka ima još oko 25 minuta, a na kolodvoru vlada mrtvilo (uključujući i oštariju lipog imena), odlučujemo se prešaltati na kolodvor Jurdani. Ekipa koja je prva došla do kolodvora (Mannas, Zlayo, Drempa i LLeon) već su se sve dogovorili sa prometnicom. Kaže žena "ovo je javna površina i nitko vam ne može zabraniti fotografiranje, čak i da nemate dozvole". Još kad bi tako razmišljali RVR-ovci na ostalim kolodvorima...
U Jurdanima je u tijeku "stupizacija i portalizacija", poradi projekta ISEV:
I ćenifa je tu:
Čekaonica je zatvorena, pa se može fotografirati samo kroz staklo. Dobro je i tako. Natpisna ploča na zgradi zamijenjena je novom - refletktirajućom, a stara je smještena u čekaonicu. Na zidu je grb RH pomaknut ulijevo, kako bi se na centralno mjesto smjestila slika - pendolina!
Ekipa se razmilila po kolodvoru:
Zauzimanje pozicija za sačekušu:
Konačan raspored pred dolazak brzoga igleda ovako:
Tomo (bez "h") u šumarku:
Drempa kao dominantna točka kolodvora:
Thommo (sa "h") iza betonskog temelja novog portala:
Kićo kao lutajući reporter:
I najčudnije od svega - LLeon prikovan uz tlo (bit će da je zbog sunca)!
Manevrista se nešto uzvrpoljio, bit će da vlak stiže...
Evo ga!
Strojovođe su oduševljeni foto-dočekom:
Nitko ušao, nitko izašao... Džabe ste stajali... Polazak!
Zahvaljujemo se simpatičnoj prometnici, koja osim o vlakovima vodi brigu i o ljepoti kolodvora:
Registration date : 04.09.2008
Od prometnice u Jurdanima dobijamo informaciju kako teretni iz Šapjana prolazi kroz nekih pola sata. Odlučujemo da ćemo njega sačekati u Matuljima, kakav je i bio prvotni plan vezan za prethodni vlak. Sjedamo u aute i krećemo prema Matuljima, međutim, dio ekipe se negdje izgubio. Kasnije saznajemo da su išli do Rukavca.
U Matujima dio kolodvora je pretvoren u stambeni prostor:
Dio čekaonice je obnovljen, dio tek čeka obnovu:
Kolodvorska zgrada snimana iz prolaza sa suprotne strane kolosijeka:
Suncokret, girasole, napraforgo!
Pažnja, pažnja...
I opet odnekud stiže informacija kako će teretni vlak proći tek kroz petnaest minuta. Kako sam (ne samo ja) bio užasno žedan, odlučujem u tih petnaest minuta probati pronaći neki dućan koji radi. Pronalazim otvoren dućan u kojem svakodnevno kupujem marendu, a u njemu frižider pun Nikšićkog piva
Tek što sam se približio kolodvoru, čujem izdaleka trubu Žutke! Brže-bolje vadim aparat, jednom rukom ga palim, odabirem program i u posljednji trenutak hvatam teretnog prema Rijeci:
E, onda smo u miru utažili žeđ i utvrdili daljnji plan: Neki su nas morali napustiti (Tomo, Thommo i Mannas) i s njima se rastajemo na riječkom kolodvoru, a mi ostali idemo na Škrljevo, malo poslikati i loviti vlak 4603 koji bi iz Rijeke prema Moravicama kroz Škrljevo trebao proći u 15:40.
Dolazimo na Škrljevo, a tamo još tiše nego u Matuljima.
Prometnik nas je skužio sa fotićima, počeo njurgati (ipak ne razmišljaju svi kao prometnica iz Jurdana), ali se povukao nakon što smo mu predočili novoishodovane dozvole za fotografiranje!
Sa kolodvora Škrljevo puca pogled na Krasicu:
I na prugu prema Meji:
Na kolodvoru se ne događa apsolutno ništa. Samo jedna manevra odmara u hladu jednog stabla:
I jedan Zlayo odmara u hladu drugog stabla...
Stup sa ljestvama, košara na vrhu... Prazna... Bit će da je zbog sunca...
Kako još imamo dovoljno vremena, netko je predložio da 4603 sačekamo u Svetom Kuzmu, gdje je zgodno mjesto za sačekušu. Pogled puca na dobar kilometar pruge koja se u zavojima pruža iznad kuća kroz Sušačku Dragu:
Evo i vlaka:
Žutka 109 i 2 Bl vagona:
Za kraj, odlazimo do kolodvora Brajdica i kontejnerskog terminala. Cesta D-404 u izgradnji potpuno je odcjepila skladišta na sjeveru od pruge. Koristimo činjenicu da gotovo završena cesta još uvijek nije puštena u promet i njome dolazimo do same kolodvorske zgrade na Brajdici. Nastavljamo pješačiti prema ulazima u tunele - željeznički tunel Brajdica i cestovni tunel Pećine:
Nekada je Riječki zaljev bio prepun brodova koji čekaju na vez, danas tek ovaj jedan koji dimi:
Zlayo i tunel Brajdica:
Drempa i tunel Brajdica:
Bit će da je zbog sunca:
Slijepi kolosijek između željezničkog i cestovnog tunela:
Manevra na svom starom mjestu, a improviziranu nosači kontaktne mreže zamijenjeni su novima, kakvi su na 25kV prugama:
Skretničareva kućica:
Zlayo je, ugledavši more i kupače i sam dobio silnu želju da se uroni. Nije previše razmišljao...
Sjeverno od kontejnerskog terminala, između pruge i Ulice trinaeste divizije, smjestilo se nekoliko historicističkih i secesijskih vila nekadašnjih gradskih uglednika. Kuća Ružić:
I ova druga zgrada, čijeg se naziva ne mogu sjetiti, ali ću editirati post čim dođem do podatka
To je bilo to. Vraćamo se na riječki kolodvor ispratiti Drempu na vlak za Zagreb. Odlazak u stilu dolaska: Žutka 103 i tri bijelo-siva vagona:
Neke cure su ispraćale momke na isti vlak:
I konačno je došlo vrijeme polaska vlaka:
Sretno, Drempa! Dođi nam opet!
U Matujima dio kolodvora je pretvoren u stambeni prostor:
Dio čekaonice je obnovljen, dio tek čeka obnovu:
Kolodvorska zgrada snimana iz prolaza sa suprotne strane kolosijeka:
Suncokret, girasole, napraforgo!
Pažnja, pažnja...
I opet odnekud stiže informacija kako će teretni vlak proći tek kroz petnaest minuta. Kako sam (ne samo ja) bio užasno žedan, odlučujem u tih petnaest minuta probati pronaći neki dućan koji radi. Pronalazim otvoren dućan u kojem svakodnevno kupujem marendu, a u njemu frižider pun Nikšićkog piva
Tek što sam se približio kolodvoru, čujem izdaleka trubu Žutke! Brže-bolje vadim aparat, jednom rukom ga palim, odabirem program i u posljednji trenutak hvatam teretnog prema Rijeci:
E, onda smo u miru utažili žeđ i utvrdili daljnji plan: Neki su nas morali napustiti (Tomo, Thommo i Mannas) i s njima se rastajemo na riječkom kolodvoru, a mi ostali idemo na Škrljevo, malo poslikati i loviti vlak 4603 koji bi iz Rijeke prema Moravicama kroz Škrljevo trebao proći u 15:40.
Dolazimo na Škrljevo, a tamo još tiše nego u Matuljima.
Prometnik nas je skužio sa fotićima, počeo njurgati (ipak ne razmišljaju svi kao prometnica iz Jurdana), ali se povukao nakon što smo mu predočili novoishodovane dozvole za fotografiranje!
Sa kolodvora Škrljevo puca pogled na Krasicu:
I na prugu prema Meji:
Na kolodvoru se ne događa apsolutno ništa. Samo jedna manevra odmara u hladu jednog stabla:
I jedan Zlayo odmara u hladu drugog stabla...
Stup sa ljestvama, košara na vrhu... Prazna... Bit će da je zbog sunca...
Kako još imamo dovoljno vremena, netko je predložio da 4603 sačekamo u Svetom Kuzmu, gdje je zgodno mjesto za sačekušu. Pogled puca na dobar kilometar pruge koja se u zavojima pruža iznad kuća kroz Sušačku Dragu:
Evo i vlaka:
Žutka 109 i 2 Bl vagona:
Za kraj, odlazimo do kolodvora Brajdica i kontejnerskog terminala. Cesta D-404 u izgradnji potpuno je odcjepila skladišta na sjeveru od pruge. Koristimo činjenicu da gotovo završena cesta još uvijek nije puštena u promet i njome dolazimo do same kolodvorske zgrade na Brajdici. Nastavljamo pješačiti prema ulazima u tunele - željeznički tunel Brajdica i cestovni tunel Pećine:
Nekada je Riječki zaljev bio prepun brodova koji čekaju na vez, danas tek ovaj jedan koji dimi:
Zlayo i tunel Brajdica:
Drempa i tunel Brajdica:
Bit će da je zbog sunca:
Slijepi kolosijek između željezničkog i cestovnog tunela:
Manevra na svom starom mjestu, a improviziranu nosači kontaktne mreže zamijenjeni su novima, kakvi su na 25kV prugama:
Skretničareva kućica:
Zlayo je, ugledavši more i kupače i sam dobio silnu želju da se uroni. Nije previše razmišljao...
Sjeverno od kontejnerskog terminala, između pruge i Ulice trinaeste divizije, smjestilo se nekoliko historicističkih i secesijskih vila nekadašnjih gradskih uglednika. Kuća Ružić:
I ova druga zgrada, čijeg se naziva ne mogu sjetiti, ali ću editirati post čim dođem do podatka
To je bilo to. Vraćamo se na riječki kolodvor ispratiti Drempu na vlak za Zagreb. Odlazak u stilu dolaska: Žutka 103 i tri bijelo-siva vagona:
Neke cure su ispraćale momke na isti vlak:
I konačno je došlo vrijeme polaska vlaka:
Sretno, Drempa! Dođi nam opet!
Registration date : 04.09.2008
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.