Zagreb - London - Zagreb
2 posters
Stranica 1 / 1.
Zagreb - London - Zagreb
Ajmo aviondžije, buđenje, da malo probudimo ovaj podforum, moje putovanje s kraja 7. i početka 8. mj.
Zračna luka Zagreb
Bila su sva 4. Dasha, ali nisu sve fotke uspjele pa evo nekih
Fokker 100 Sun Adria Airwaysa
737 - ica od SASa
Zračna luka Zagreb
I moja limuzina, Airbus A320-200 od CA koji su unajmili od Kanađana i kojem je produžen najam do slijedećeg proljeća. Avion je 1997. god. i jedini u floti ima boje Star Allianca 9A-CTM
Unutra on jedini ima ove televizore po sredini, CTF ih nema uopće, a ovi ostali baš CA-ovi 319 i 320 imaju LCDe koji se spušta iz stropa
Ovo je cockpit
Gablec u ekonomskoj klasi
Nebesa -- pogled iz Cockpita
Pogled iz putničke kabine
Evo nas iznad Londona
Sletili smo na Heathrow, uz Frankfurt najprometniji aerodrom u Europi
Midlandovi avioni - stalno preleću iznad HR. na putu ka Grčkoj, Egiptu.., ali ovako uživo sam ih prvi puta vidio
Zračna luka Zagreb
Bila su sva 4. Dasha, ali nisu sve fotke uspjele pa evo nekih
Fokker 100 Sun Adria Airwaysa
737 - ica od SASa
Zračna luka Zagreb
I moja limuzina, Airbus A320-200 od CA koji su unajmili od Kanađana i kojem je produžen najam do slijedećeg proljeća. Avion je 1997. god. i jedini u floti ima boje Star Allianca 9A-CTM
Unutra on jedini ima ove televizore po sredini, CTF ih nema uopće, a ovi ostali baš CA-ovi 319 i 320 imaju LCDe koji se spušta iz stropa
Ovo je cockpit
Gablec u ekonomskoj klasi
Nebesa -- pogled iz Cockpita
Pogled iz putničke kabine
Evo nas iznad Londona
Sletili smo na Heathrow, uz Frankfurt najprometniji aerodrom u Europi
Midlandovi avioni - stalno preleću iznad HR. na putu ka Grčkoj, Egiptu.., ali ovako uživo sam ih prvi puta vidio
Tomek- Moderator
- Broj postova : 447
Registration date : 07.04.2008
Re: Zagreb - London - Zagreb
London -- grad aviona -- dok šećete gradom iznad vas prolaze 100-ine aviona iz svih krajeva svijeta..
Grad ima 5 aerodroma koji mu gravitiraju
London - City
London - Gatwick
London - Heathrow
London - Luton
London - Stansted
Evo aviona koje sam s vremena na vrijeme iznad sebe(iznad Londona) slikao
A pogledajte dečki tek ovo -- sjedim u Starbucksu i pijuckam kavu kad vidim grdosiju iznad sebe -- da, ni manje ni više ne A380-800 od Singapura, najveći putnički avion na svijetu
U Emiratesu su pametni -- znaju da im zrakoplovi lete nisko iznad gradova te im je ovaj natpis od ispod još jedna besplatna reklama
Heliokopiter
Jumbo jet
Amerikanci stižu
Vračam se nazad -- moj avion 9A-CTi, A319-100
Prilikom povratka nazad na Heathrowu sam ovu mrcinu ulovio -- kakav je to spomenik, zna li netko više?
I evo nas u Zagrebu
Flota
I drugi dan sam ponovno morao do aerodroma, wizz i germanwings sa A320-tkama
Grad ima 5 aerodroma koji mu gravitiraju
London - City
London - Gatwick
London - Heathrow
London - Luton
London - Stansted
Evo aviona koje sam s vremena na vrijeme iznad sebe(iznad Londona) slikao
A pogledajte dečki tek ovo -- sjedim u Starbucksu i pijuckam kavu kad vidim grdosiju iznad sebe -- da, ni manje ni više ne A380-800 od Singapura, najveći putnički avion na svijetu
U Emiratesu su pametni -- znaju da im zrakoplovi lete nisko iznad gradova te im je ovaj natpis od ispod još jedna besplatna reklama
Heliokopiter
Jumbo jet
Amerikanci stižu
Vračam se nazad -- moj avion 9A-CTi, A319-100
Prilikom povratka nazad na Heathrowu sam ovu mrcinu ulovio -- kakav je to spomenik, zna li netko više?
I evo nas u Zagrebu
Flota
I drugi dan sam ponovno morao do aerodroma, wizz i germanwings sa A320-tkama
Tomek- Moderator
Svaka čast! Uživao sam u reportaži. Prelijepo je vidjeti onu mrcinu od A380!
Što je ono na Heathrow-u, čini se kao prerađen 747, kojem je nadodan srednji (peti) motor.
A, znači 9A-CTM će biti u floti do proljeća, nakon toga bye-bye? Iskreno, volio bih da Croatia proda i onaj najstariji CTF (Rijeka).
Na CTM dosta često znaju zaštekati ove televizije po sredini pa posada mora izvoditi "striptease" uživo.
Što je ono na Heathrow-u, čini se kao prerađen 747, kojem je nadodan srednji (peti) motor.
A, znači 9A-CTM će biti u floti do proljeća, nakon toga bye-bye? Iskreno, volio bih da Croatia proda i onaj najstariji CTF (Rijeka).
Na CTM dosta često znaju zaštekati ove televizije po sredini pa posada mora izvoditi "striptease" uživo.
Garage- Broj postova : 226
Registration date : 26.06.2008
A čuj, CTM je prvotno trebao biti posuđen do 2008., pa su produljili do 2009., a sad i do 2010. tako da lako moguće da opet produlje. Ctf je daleko najstariji 1991. god. i za njega je stvarno vrijeme već da polako ode.
Pričalo se da stiže 4 nova A319, ali izgleda da je to zbog krize malo stopirano.
Pričalo se da stiže 4 nova A319, ali izgleda da je to zbog krize malo stopirano.
Tomek- Moderator
Naravno, znam ja o čem se radi . Ovo je poligon za aerodromske vatrogasce gdje vježbaju gašenje požara na avionu. Daj mi malo vremena da iskopam jedan stari "Flight" gdje ima i članak i fotografija/e toga pa kad nađem oda ću to skenirat i postat. Naravno, sve je na pustoj engleštini!Tomek je napisao/la:... Prilikom povratka nazad na Heathrowu sam ovu mrcinu ulovio -- kakav je to spomenik, zna li netko više?
...
@EDIT@
Nažalost, nisam našao. Nije u "Flight-u" nego u jednom drugom časopisu vezanom baš za aerodromske vatrogasce i njihovu tehniku. A taj časopis trenutno nemogu pronaći. Ali, uglavnom, ovo na fotografiji sigurno 100% služi za vatrogasne vježbe.
Sam "objekt" ima dosta zanimljiv oblik : trup sliči na 747 a repno kormilo na MD-10.
Gost- Gost
Stranica 1 / 1.