Naslov: Foto-safari u SŽ kolodvoru Hrpelje-Kozina
+3
seabral
Barney
Thommo
7 posters
Stranica 1 / 1.
Naslov: Foto-safari u SŽ kolodvoru Hrpelje-Kozina
Jučer (4.9.) sam vozio prijatelje na tršćanski aerodrom Ronchi, a u povratku sam stao na mali foto-safari u SŽ kolodvoru Hrpelje-kozina.
Kolodvor je srednje veličine, ali se nalazi na magistralnoj pruzi Ljubljana-Koper, pa je promet gust. U nešto više od sat vremena koliko sam proveo tu, prošlo je 5 vlakova! I to, zamislite slučajnosti, svih pet u istom pravcu, prema Kopru!
Nemam puno fotki jer sam se koncentrirao na snimanje video materijala kamericom. Nešto fotki je ipak ispalo dobro, iako je bilo oblačno i rano jutro.
Inače, zanimljivo je da kolodvor služi kao mjesto gdje strojovođe duže lokomotive. Kad sam ja došao, parkirane su bile četiri Brižitke i dvije Žive 541, obje u reklamnom bojanju. Nakon jednog sata svih 6 je bilo poslano prema Kopru.
Parkirane lokomotive. Zelena je 541-001, a "MAMMUT" je 541-104.
Brižitke 033 i 016:
Prošli su ovi vlakovi:
Najprije je kolodvorom bez stajanja protutnjao kontejnerski vlak s Brižitkom. Nisam vidio broj.
Onda je krenuo teretnjak s cisternama koji je očito čekao kontejneraša da ga pretekne. Na čelu Brižitka 363-034. Dvije od parkiranih Brižitki spojili su mu na čelo, lok. 033 i 016, i onda je taj vlak s 3 (tri!) Brižitke krenuo. Srednja lok. nije imala dignut pantograf!
363-034 s cisternama, prije spajanja još dvije lokomotive:
I izlaz prema Kopru, nažalost nisam snimio filmić jer sam bio predaleko:
Onda je u kolodvor ušao teretnjak sa 17 Fals vagona (Thomcro: Falsovi!!!! ), a vukle su Živa 541-105 i Brižitka. Stao je na prolaznom kolosijeku, jer je ubrzo trebao stići putnički.
Sljedeći je vlak stvarno bio putnički, Siemens Desiro na lokalnoj liniji prema Kopru u 7:59. Nema fotki jer sam snimio filmić.
Na južnoj strani kolodvora stajale su off-line dvije Brižitke, 030 (lijevo) i 015.
Pojavili su se strojovođe, njih dvoje, svaki je ušao u svoju i otišli su na drugi kraj stanice. Mislio sam da su otišle prema Ljubljani, ali su ih spojili na dva Taurusa i taj vlak od četiri (!) lokomotive je nakon putničkog otišao prema Kopru!
Onda sam čekao na odjavu ovog lokomotivskog vlaka, i ispratio Živu, Brižitku i Falsove.
I još dvije fotografije iz sjevernog dijela kolodvora. Smjer prema Ljubljani...
... i prema Kopru:
Sve u svemu zanimljivih sat vremena, pet vlakova, tri Siemens lokomotive, šest Brižitki, dvije drezine i jedan Siemens EMV.
Kolodvor je srednje veličine, ali se nalazi na magistralnoj pruzi Ljubljana-Koper, pa je promet gust. U nešto više od sat vremena koliko sam proveo tu, prošlo je 5 vlakova! I to, zamislite slučajnosti, svih pet u istom pravcu, prema Kopru!
Nemam puno fotki jer sam se koncentrirao na snimanje video materijala kamericom. Nešto fotki je ipak ispalo dobro, iako je bilo oblačno i rano jutro.
Inače, zanimljivo je da kolodvor služi kao mjesto gdje strojovođe duže lokomotive. Kad sam ja došao, parkirane su bile četiri Brižitke i dvije Žive 541, obje u reklamnom bojanju. Nakon jednog sata svih 6 je bilo poslano prema Kopru.
Parkirane lokomotive. Zelena je 541-001, a "MAMMUT" je 541-104.
Brižitke 033 i 016:
Prošli su ovi vlakovi:
Najprije je kolodvorom bez stajanja protutnjao kontejnerski vlak s Brižitkom. Nisam vidio broj.
Onda je krenuo teretnjak s cisternama koji je očito čekao kontejneraša da ga pretekne. Na čelu Brižitka 363-034. Dvije od parkiranih Brižitki spojili su mu na čelo, lok. 033 i 016, i onda je taj vlak s 3 (tri!) Brižitke krenuo. Srednja lok. nije imala dignut pantograf!
363-034 s cisternama, prije spajanja još dvije lokomotive:
I izlaz prema Kopru, nažalost nisam snimio filmić jer sam bio predaleko:
Onda je u kolodvor ušao teretnjak sa 17 Fals vagona (Thomcro: Falsovi!!!! ), a vukle su Živa 541-105 i Brižitka. Stao je na prolaznom kolosijeku, jer je ubrzo trebao stići putnički.
Sljedeći je vlak stvarno bio putnički, Siemens Desiro na lokalnoj liniji prema Kopru u 7:59. Nema fotki jer sam snimio filmić.
Na južnoj strani kolodvora stajale su off-line dvije Brižitke, 030 (lijevo) i 015.
Pojavili su se strojovođe, njih dvoje, svaki je ušao u svoju i otišli su na drugi kraj stanice. Mislio sam da su otišle prema Ljubljani, ali su ih spojili na dva Taurusa i taj vlak od četiri (!) lokomotive je nakon putničkog otišao prema Kopru!
Onda sam čekao na odjavu ovog lokomotivskog vlaka, i ispratio Živu, Brižitku i Falsove.
I još dvije fotografije iz sjevernog dijela kolodvora. Smjer prema Ljubljani...
... i prema Kopru:
Sve u svemu zanimljivih sat vremena, pet vlakova, tri Siemens lokomotive, šest Brižitki, dvije drezine i jedan Siemens EMV.
Re: Naslov: Foto-safari u SŽ kolodvoru Hrpelje-Kozina
Izgleda da ću morat u Sloveniju ako hoću snimit čega poštenog!Thommo je napisao/la:... Onda je u kolodvor ušao teretnjak sa 17 Fals vagona (Thomcro: Falsovi!!!! ), ...
Gost- Gost
Da. Osim Coklinih fotografija i ovaj putopis pokazuje (ili barem daje dojam) kako se u Sloveniji sve prasi od silnog prometa.
No, to me nista ne smeta da Thommi dadem maksimalnu ocjenu.
Barney
No, to me nista ne smeta da Thommi dadem maksimalnu ocjenu.
Barney
Barney- Broj postova : 930
Registration date : 29.02.2008
Hvala ti za lijepe fotke, Thommo. :mig:
Vidimo da su ti vlakovi prema Kopru sami od sebe uletavali u kadar. Da si odlučio fotkati vlakove u pravcu Buzeta i Lupoglava vjerojatno bi se načekao barem pola dana.
Vidimo da su ti vlakovi prema Kopru sami od sebe uletavali u kadar. Da si odlučio fotkati vlakove u pravcu Buzeta i Lupoglava vjerojatno bi se načekao barem pola dana.
Zadnja promjena: seabral; sub 5 ruj 2009 - 21:47; ukupno mijenjano 1 put.
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Svaka čast,Thommo na ovim fotkama.Stvarno puno događaja u tako kratko vrijeme.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Jako lijepo - moj tip akcije: Uletis, snimis i doma si na marendi
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
..ili da je subota, do ponedjeljka nista.seabral je napisao/la: Da si odlučio fotkati vlakove u pravcu Buzeta i Lupoglava vjerojatno bi se načekao barem pola dana.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Stjepan- Broj postova : 467
Registration date : 12.03.2009
@Thommo je bio u pravom trenutku na kol.H.Kozina.Jedna ljetna oluja doslovce je upepelila SS uređaj na TK kol.Črnotiči a tih dana su majstori zaradi neminovnog napretka opravljali posle u cepišču Prešnica:
i selili SS uređaj iz zgrade u:
I zato su vlakovi vozili u 20 minutnom razmaku (umjesto5-10minut),i kao što se vidi iz Narcisovih slika imali su po dvije,trije pa i četiri lokmotive na čelu vlaka (ni na slici).Sutra očekujemo potpunu normalizaciju na toj pruzi.
i selili SS uređaj iz zgrade u:
I zato su vlakovi vozili u 20 minutnom razmaku (umjesto5-10minut),i kao što se vidi iz Narcisovih slika imali su po dvije,trije pa i četiri lokmotive na čelu vlaka (ni na slici).Sutra očekujemo potpunu normalizaciju na toj pruzi.
Zadnja promjena: Stjepan; sri 23 ruj 2009 - 7:08; ukupno mijenjano 1 put.
Je li se među kolosijecima još negdje vide tragovi odvojka nekadašnje pruge od Hrpelja-Kozine prema Trstu preko Drage ?
(ovo isto sam prije par tjedana pitao na zeljeznice.net, ali tamo nisam uspio dobiti odgovor ... možda ovdje budem bolje sreće)
(ovo isto sam prije par tjedana pitao na zeljeznice.net, ali tamo nisam uspio dobiti odgovor ... možda ovdje budem bolje sreće)
Na ŽP H.Kozina je sadašnji ind.kolosjek INE na trasi nekadašnje pruge prema Trstu,nakon čega je bivšu trasu povozila autocesta dalja trasa pa je dobro vidljiva
Hvala ti na ovom brzom odgovoru.
Sad si mi dao materijala za razmišljanje i planiranje
... e sad si se odao!!! Sad nemaš razloga da ne staneš u "Cresu" .seabral je napisao/la:Hvala ti na ovom brzom odgovoru.
Gost- Gost
Da, al' kad ga ovi naši šmokljani natoče :zuja: , neće se nikad više vrnut!tomo je napisao/la:... e sad si se odao!!! Sad nemaš razloga da ne staneš u "Cresu" .seabral je napisao/la:Hvala ti na ovom brzom odgovoru.
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Ni peron na kraju sveta , samo je zgrada između, ćemo ga lako hitit va vagon. Ni on kot ja da je potreban viličar za utovarit mrtvo telo .
Btw, Pfaff, šta si gledal "Kuda idu divlje svinje"? Vidim da imaš u potpisu pjesmicu koju je rado pjevao Mile Vrbica iz istoimene serije .
Btw, Pfaff, šta si gledal "Kuda idu divlje svinje"? Vidim da imaš u potpisu pjesmicu koju je rado pjevao Mile Vrbica iz istoimene serije .
Gost- Gost
Bez brige, cijepljen sam ja protiv toga već godinama.Pfaff je napisao/la: Da, al' kad ga ovi naši šmokljani natoče :zuja: , neće se nikad više vrnut!
Niti najtvrdoglaviji me nisu uspjeli nagovoriti da promijenim mišljenje
Stranica 1 / 1.