Kako sam opet bijo na sajmu KŽMZ u Zagrebu (21.11.2007)
3 posters
Stranica 1 / 1.
Kako sam opet bijo na sajmu KŽMZ u Zagrebu (21.11.2007)
Kasnojesenski termin sajma, naveo me da opet posjetim Metropolu. Podučen različitim prijašnjim iskustvima, stavio sam na vagu razloge ZA i PROTIV i na kraju se ipak odlučio na putovanje samovozom.
Nakon ugodnih 2 i sitno sata vožnje od rodnog doma, stigao sam autoputem u Zaprešić te parkirao službeno vozilo blizu lokalne željezničke pruge (zapravo u ulici A. Mihanovića, al' nećemo u potankosti).
Za kn 11,20 (kako li izgleda 0,20 od krznene životinjice? Repić?) imaš kartu do Zagreba, a možeš u Zaprešiću ostati koliko hoćeš. U usporedbi s Bandićevim parkirnim haračem, ovo je super. Toplo preporučam.
Evo mog/našeg mađara. Moj domaćin Portos i ja se ukrcavamo. Meni je to prvi put da se vozim mađarom. Portos me uvjerava da će mi to iskustvo ubrzo postati svakodnevica
Nakon nepunih 20-tak minuta vožnje, eto nas u Zagrebu. Po tradiciji slikam par infrastrukturnih detalja...
Nakon kave i bureka u Importanne centru, sreli smo se s Drempom koji je dočekao Narcisa koji je doletio avionom iz Labina. Mladi su otišli pjehe do Trga žrtava, a ja sam pričekao crvenu Katicu na liniji 13. i gospodski se dovezao na odredište.
I – evo me na izložbi / sajmu
Kako su mi objasnili, tema izložbe je ovoga sleda nešto kao: "Kako i čeme smo se nekad igrali". Pa da vidimo nešto antičkih izložaka. Loksa u prednjem planu ima obnovljeni kotao i novi cilindar, a uskoro se planira i probna potpala...
Vele da još jedino malo pušta na fučkaljki, ostalo su zadihtali!
Odgovarajući vagon...
... i stanična dizalica. Cijelo se vrijeme, promatrajući ove izloške, nisam mogao othrvati razmišljanju koliko je morala (u realnim omjerima) koštati ovakva igračka. A-u!
Jedna druga loksa (izgleda i ona na paru) s grtalicom. (Da li je u kutiji bio i snijeg?)
Kat njiže u istoj vitrini model dizelke i vagona сделано б СССР. Lijepo, napajanje preko treće tračnice...
HO-područje. Modeli su nešto mlađi
Da se vidi kako su to nekad radili. Nema digitalizacije
Ovako nešto imam i ja (bože, al' sam star)
Ovi maljčiki su predivni
Lijepo, zglobno, švicarsko?
Zaboravio sam pitati, ali mislim da je ovo G kolosijek.
Patnja moje mladosti. Što bi nekoć rekla Berta Ambrož: Brez besed...
Brown-Bovery, Winterthur, Rhätische Bahn...
A evo ga i u pokretu. Nije bogznašta, al' mi je za dušu!
Evo par maketa. Ova mi se najviše dopala, ima izvrstan layout.
Lassen wir Augen schprechen
Moj lokalni prežidente pase okice
Još par maketa
Vodonapojnik oliti pipica!
Slobodan sam primijetiti da je sajam ove godine bio malo skromniji. Bar po volumenu. I malo skuplji. Bar se meni činilo
I Đuro S. Zlikovsky se uprispodobio. Vidi se da mu prija obiteljski život. Postao je nekako smiren i blag...
Sve u svemu, bilo je ipak živahno.
Forumaška bratija se skupila u krčmi uz kavu i bezalkoholne bućkuriše. je i dalje out
Za one koji ne znaju: Narcis, Drempa, STIB, Portos (pušta bradu što ga je izmijenilo do neprepoznatljivosti) i
Ne znaš tko je bolje raspoložen – STIB ili seabral
Portos, Gjuro S. i vaš izvjestitelj
STIB je postao malo zabrinut. Upravo je saznao da će morati ići kupiti metlicu i škovaceru (miščafl) za čišćenje pijeska – Ivog je, naime, nenadano otputovao u (A)Libiju pa očekujemo opću zaprašenost na podforumu Putopisi
seabral u antikvarijatu
Dio riječke modelarske ekipe u suprotnom kutu
Moj domaćin Portos je imao opsežne planove za nas iz dalekih krajeva. Skupio je i nešto aboridžana te organizirao roštilj kod prijatelja u Pušči. Najprije smo se vratili vlakom u Zaprešić.
Moram se pohbvaliti – kad je došao kondor, ja sam jedini imao kartu "kako bog zapoveda", ostali su imali nekakve papiriće. Fuj!
Šćućurite se da ne trošim dvije slike
Vatrica je već lijepo gorila
A ćevapćićko se mam prifatijo posla!
Dok su se ostali napajali odličnim bijelim vinom, on je glancao...
Mato, naš domaćin, nas je uveo u svetište
Ovako su se nekoć rasvjetljavali željeznički vagoni.
Što jes' – jes'
Sad će Narcis svojima u Istri objasniti kako se to radi u zagorskim bregima...
Došao nam je još jedan gost – Lovac_na_pruge je upravo dobio republičku nagradu za inovaciju pa se došao pohvaliti
Čokanjče do čokanjčeta...
Portos je zadovoljan. Može i biti – osim roštilja, sfrigao je i izvanredan pomfrit!
Navali, narode!
Ne samo da kuha, čisti, fotografira nego i pere (a čuo sam i da zna peglati). Ne znam što čeka ta ženska čeljad, ovakva se prilika ne propušta
Lijepo je vidjeti sretne prijatelje
Još jednom veliko hvala našem domaćinu Mati
I toliko o tome. Nadam se da ćemo smisliti nešto lijepo i za proljeće 2010.
Nakon ugodnih 2 i sitno sata vožnje od rodnog doma, stigao sam autoputem u Zaprešić te parkirao službeno vozilo blizu lokalne željezničke pruge (zapravo u ulici A. Mihanovića, al' nećemo u potankosti).
Za kn 11,20 (kako li izgleda 0,20 od krznene životinjice? Repić?) imaš kartu do Zagreba, a možeš u Zaprešiću ostati koliko hoćeš. U usporedbi s Bandićevim parkirnim haračem, ovo je super. Toplo preporučam.
Evo mog/našeg mađara. Moj domaćin Portos i ja se ukrcavamo. Meni je to prvi put da se vozim mađarom. Portos me uvjerava da će mi to iskustvo ubrzo postati svakodnevica
Nakon nepunih 20-tak minuta vožnje, eto nas u Zagrebu. Po tradiciji slikam par infrastrukturnih detalja...
Nakon kave i bureka u Importanne centru, sreli smo se s Drempom koji je dočekao Narcisa koji je doletio avionom iz Labina. Mladi su otišli pjehe do Trga žrtava, a ja sam pričekao crvenu Katicu na liniji 13. i gospodski se dovezao na odredište.
I – evo me na izložbi / sajmu
Kako su mi objasnili, tema izložbe je ovoga sleda nešto kao: "Kako i čeme smo se nekad igrali". Pa da vidimo nešto antičkih izložaka. Loksa u prednjem planu ima obnovljeni kotao i novi cilindar, a uskoro se planira i probna potpala...
Vele da još jedino malo pušta na fučkaljki, ostalo su zadihtali!
Odgovarajući vagon...
... i stanična dizalica. Cijelo se vrijeme, promatrajući ove izloške, nisam mogao othrvati razmišljanju koliko je morala (u realnim omjerima) koštati ovakva igračka. A-u!
Jedna druga loksa (izgleda i ona na paru) s grtalicom. (Da li je u kutiji bio i snijeg?)
Kat njiže u istoj vitrini model dizelke i vagona сделано б СССР. Lijepo, napajanje preko treće tračnice...
HO-područje. Modeli su nešto mlađi
Da se vidi kako su to nekad radili. Nema digitalizacije
Ovako nešto imam i ja (bože, al' sam star)
Ovi maljčiki su predivni
Lijepo, zglobno, švicarsko?
Zaboravio sam pitati, ali mislim da je ovo G kolosijek.
Patnja moje mladosti. Što bi nekoć rekla Berta Ambrož: Brez besed...
Brown-Bovery, Winterthur, Rhätische Bahn...
A evo ga i u pokretu. Nije bogznašta, al' mi je za dušu!
Evo par maketa. Ova mi se najviše dopala, ima izvrstan layout.
Lassen wir Augen schprechen
Moj lokalni prežidente pase okice
Još par maketa
Vodonapojnik oliti pipica!
Slobodan sam primijetiti da je sajam ove godine bio malo skromniji. Bar po volumenu. I malo skuplji. Bar se meni činilo
I Đuro S. Zlikovsky se uprispodobio. Vidi se da mu prija obiteljski život. Postao je nekako smiren i blag...
Sve u svemu, bilo je ipak živahno.
Forumaška bratija se skupila u krčmi uz kavu i bezalkoholne bućkuriše. je i dalje out
Za one koji ne znaju: Narcis, Drempa, STIB, Portos (pušta bradu što ga je izmijenilo do neprepoznatljivosti) i
Ne znaš tko je bolje raspoložen – STIB ili seabral
Portos, Gjuro S. i vaš izvjestitelj
STIB je postao malo zabrinut. Upravo je saznao da će morati ići kupiti metlicu i škovaceru (miščafl) za čišćenje pijeska – Ivog je, naime, nenadano otputovao u (A)Libiju pa očekujemo opću zaprašenost na podforumu Putopisi
seabral u antikvarijatu
Dio riječke modelarske ekipe u suprotnom kutu
Moj domaćin Portos je imao opsežne planove za nas iz dalekih krajeva. Skupio je i nešto aboridžana te organizirao roštilj kod prijatelja u Pušči. Najprije smo se vratili vlakom u Zaprešić.
Moram se pohbvaliti – kad je došao kondor, ja sam jedini imao kartu "kako bog zapoveda", ostali su imali nekakve papiriće. Fuj!
Šćućurite se da ne trošim dvije slike
Vatrica je već lijepo gorila
A ćevapćićko se mam prifatijo posla!
Dok su se ostali napajali odličnim bijelim vinom, on je glancao...
Mato, naš domaćin, nas je uveo u svetište
Ovako su se nekoć rasvjetljavali željeznički vagoni.
Što jes' – jes'
Sad će Narcis svojima u Istri objasniti kako se to radi u zagorskim bregima...
Došao nam je još jedan gost – Lovac_na_pruge je upravo dobio republičku nagradu za inovaciju pa se došao pohvaliti
Čokanjče do čokanjčeta...
Portos je zadovoljan. Može i biti – osim roštilja, sfrigao je i izvanredan pomfrit!
Navali, narode!
Ne samo da kuha, čisti, fotografira nego i pere (a čuo sam i da zna peglati). Ne znam što čeka ta ženska čeljad, ovakva se prilika ne propušta
Lijepo je vidjeti sretne prijatelje
Još jednom veliko hvala našem domaćinu Mati
I toliko o tome. Nadam se da ćemo smisliti nešto lijepo i za proljeće 2010.
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Re: Kako sam opet bijo na sajmu KŽMZ u Zagrebu (21.11.2007)
Već sam se pobojao da te ufatila kak'a bolešćina , nema fotki, nema te na 4umu ... sve u svemu . Btw ...
S obzirom da nisi napisao da zna štrikat ... možda je to uzrok!?Pfaff je napisao/la:... Ne samo da kuha, čisti, fotografira nego i pere (a čuo sam i da zna peglati). Ne znam što čeka ta ženska čeljad, ovakva se prilika ne propušta ...
Gost- Gost
Kolega, legendo...
Nego gdje si našao onaj kartončić molim te?
Nego gdje si našao onaj kartončić molim te?
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Kartončići se uredno prodaju u kiosku na stajalištu Zaprešić - Sava...Narcis je napisao/la:Nego gdje si našao onaj kartončić molim te?
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Bravo!!!
Nadam se da ti je bilo lijepo kod mene i da ćemo pamtiti prošli vikend po dobrom jelu i provodu.
Moram dovesti Matu kod mene da mu pokažem temu, biti će mu jako drago.
Nadam se da ti je bilo lijepo kod mene i da ćemo pamtiti prošli vikend po dobrom jelu i provodu.
Moram dovesti Matu kod mene da mu pokažem temu, biti će mu jako drago.
Registration date : 14.06.2008
Stranica 1 / 1.