Narcis i Actros svuda pomalo 1.dio
Stranica 1 / 1.
Narcis i Actros svuda pomalo 1.dio
Došao je i na mene red da malo provozim naš promotivni kamiončić Društvo Prijatelja Željeznice "Štacion" MB Actros. Preuzeo sam ga u nedjelju 06.12.2009. od Kiki273 nakon našeg izleta Dubrovnik-Metković-Ploče sa stanjem km 20611, uz vožnju do Labina je naraslo na 20689km. Vremenski uvjeti prva tri dana nisu baš dopuštali neku skitnju, u četvrtak 10.12.2009. je ponovo zasjalo sunce, odmah ujutro nakon doručka akcija. Pošto je Labin grad ugljena, a ima još uvijek i nekih tragova rudarske željeznice, krenuli smo najprije na Pjacal, u podnožje rudarskog tornja ili popularno lokalni izričaj Šoht. Koji još uvijek nekako uspijeva odolijevati zubu vremena, ali ipak zadnju radnu aktivnost je imao negdje 1987.
A evo i još uvijek se naziru tragovi željeznice ili ono što je od nje ostalo.
Čelične sajle rudarskog dizala još uvijek su na mjestu. (tek toliko za usporedbu)
Ostali dizala
A koloturi su bili nekada u ovoj zgradi, danas je tu skladište namještaja privatne firme.
Pogled prema gore
Jedna povijesna
Napuštamo Labin i spuštamo se u Rašu...
A evo i još uvijek se naziru tragovi željeznice ili ono što je od nje ostalo.
Čelične sajle rudarskog dizala još uvijek su na mjestu. (tek toliko za usporedbu)
Ostali dizala
A koloturi su bili nekada u ovoj zgradi, danas je tu skladište namještaja privatne firme.
Pogled prema gore
Jedna povijesna
Napuštamo Labin i spuštamo se u Rašu...
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Re: Narcis i Actros svuda pomalo 1.dio
U Raši jedan kratki foto predah na rudarskim vagonetima.
Na ovome mjestu je nastala zajednička slika velikog pješačkog maratona Lupoglav-Raša, dionica Kršan-Raša, pa je i Actros zaslužio da se fotka na instome mjestu.
Napuštamo mi Rašu i vozimo se dalje do Most Raša, e tu prelazimo na normalni kolosijek.
Na ovome mjestu je nastala zajednička slika velikog pješačkog maratona Lupoglav-Raša, dionica Kršan-Raša, pa je i Actros zaslužio da se fotka na instome mjestu.
Napuštamo mi Rašu i vozimo se dalje do Most Raša, e tu prelazimo na normalni kolosijek.
Najprije stajemo na žcp-u Most Raša preko D421 Most Raša-Bršica
U smjeru kolodvora Raša (a gdje je pruga nestala)?
Evo je ovdje, točno po sredini moje sjene, ili ja po sredini pruge.
Prema Bršici
200 m do...
Actros stoji točno na mjestu nekadašnjeg ulazno signala u kolodvor Raša iz pravca Štalija, davno je maknut.
Malo signalizacije
Trenutno na poziciji
Malo se igramo skrivača
Pa smo išli malo dalje do Štalija,
Posjetiti željeznički most
Taman između dvije šine
U smjeru kolodvora Raša (a gdje je pruga nestala)?
Evo je ovdje, točno po sredini moje sjene, ili ja po sredini pruge.
Prema Bršici
200 m do...
Actros stoji točno na mjestu nekadašnjeg ulazno signala u kolodvor Raša iz pravca Štalija, davno je maknut.
Malo signalizacije
Trenutno na poziciji
Malo se igramo skrivača
Pa smo išli malo dalje do Štalija,
Posjetiti željeznički most
Taman između dvije šine
Kad smo već na Štalijama bio bi grijeh da ne posjetimo i Bršicu, da vidimo što se zbiva, pošto je radni dan.
A putem do Bršice smo sreli ovo:
Kad nema manevre ni dizelke za prijevoz tereta od skladišta do pristaništa, dobri su i traktori.
E sad slijedi nešto malo (špijunskih) slika, jer ipak je to carinska zona, a i policija i carina su bili u điru.
Na Trget smo se samo otišli okrenuti, jer kao fol, mi smo u tranzitu.
Idemo nazad, još ćemo malo njuškati, fotić sam namjestio na multispot, pa što ispadne, ispadne, ali...nije ni loše, vidite sami.
Taj dan, 2 broda su bila istovremeno na Bršici, znači ipak ima nekog muvinga, a skladišta na Štalijama su krcata tereta (dasaka), a do pred par godina se to sve vozilo vlakom.
Prije nego se uputimo na kolodvor Raša, malo infrastrukturnih detalja
A putem do Bršice smo sreli ovo:
Kad nema manevre ni dizelke za prijevoz tereta od skladišta do pristaništa, dobri su i traktori.
E sad slijedi nešto malo (špijunskih) slika, jer ipak je to carinska zona, a i policija i carina su bili u điru.
Na Trget smo se samo otišli okrenuti, jer kao fol, mi smo u tranzitu.
Idemo nazad, još ćemo malo njuškati, fotić sam namjestio na multispot, pa što ispadne, ispadne, ali...nije ni loše, vidite sami.
Taj dan, 2 broda su bila istovremeno na Bršici, znači ipak ima nekog muvinga, a skladišta na Štalijama su krcata tereta (dasaka), a do pred par godina se to sve vozilo vlakom.
Prije nego se uputimo na kolodvor Raša, malo infrastrukturnih detalja
Došli smo i na kolodvor, ništa se nije promijenilo u zadnjih 9 mjeseci (a zašto ni bi, kad vlak je )
Pošto nema ni žive duše uokolo, iskoristili smo priliku za se malo fotkati u raznim pozama
Vozić je još na istom mjestu, ne znam da li sam vam to pisao, ali nadimak mu je Valter , tako mi je pričao dežurni skretničar na kolodvoru, ali nažalost nema ništa za skretanje, i neće ni biti još dugo, dugo.
Za Štacion[b]je uvijek zeleno.
Još jednu iz drugog kuta
Pa jednu iz žablje perspektive
I kidamo doma na ručak, poslijepodne nastavak đira.
Pošto nema ni žive duše uokolo, iskoristili smo priliku za se malo fotkati u raznim pozama
Vozić je još na istom mjestu, ne znam da li sam vam to pisao, ali nadimak mu je Valter , tako mi je pričao dežurni skretničar na kolodvoru, ali nažalost nema ništa za skretanje, i neće ni biti još dugo, dugo.
Za Štacion[b]je uvijek zeleno.
Još jednu iz drugog kuta
Pa jednu iz žablje perspektive
I kidamo doma na ručak, poslijepodne nastavak đira.
Nakon ručka smo se malo spustili do mora u Rabac, tek toliko., ma da je sunce već na zalazu.
Na rivi u Rapcu
Cvjetni kompleks hotela Maslinica u daljini (Mimosa, Hedera, Narcis )
Zaštitni znak rabačke rive brod Monsun u zimskom mirovanju
Vraćamo se u Labin, alternativnim pravcem via Gornji Rabac-Ripenda-Labin
E na ovom mjestu ćemo samo nakratko stati; znate li što je ovo?
To je nekadašnji kompleks rudarske jame Ripenda, koja nikad nije zaživjela u doba rudarenja u punom smislu.
Attenti al cane (Čuvaj se psa) natpis na ogradi, ne nećemo se približavati, danas je prostor i hale u vlasništvu talijanskog poduzetnika (tekstil).
Toliko o điru Labinom i okolicom ovaj dan, navečer smo još išli do Rijeke, pa 32-jom Rijeka-Lovran-Rijeka i nazad u Labin.
Prijeđena kilometraža 10.12.2009.
Labin-Raša-Most Raša-Bršica-Trget-Labin
Labin-Rabac-Gornji Rabac-Ripenda-Labin
Labin-Rijeka-Lovran-Rijeka-Labin
iznosi 205km, TOTAL 20.894 KM
Na rivi u Rapcu
Cvjetni kompleks hotela Maslinica u daljini (Mimosa, Hedera, Narcis )
Zaštitni znak rabačke rive brod Monsun u zimskom mirovanju
Vraćamo se u Labin, alternativnim pravcem via Gornji Rabac-Ripenda-Labin
E na ovom mjestu ćemo samo nakratko stati; znate li što je ovo?
To je nekadašnji kompleks rudarske jame Ripenda, koja nikad nije zaživjela u doba rudarenja u punom smislu.
Attenti al cane (Čuvaj se psa) natpis na ogradi, ne nećemo se približavati, danas je prostor i hale u vlasništvu talijanskog poduzetnika (tekstil).
Toliko o điru Labinom i okolicom ovaj dan, navečer smo još išli do Rijeke, pa 32-jom Rijeka-Lovran-Rijeka i nazad u Labin.
Prijeđena kilometraža 10.12.2009.
Labin-Raša-Most Raša-Bršica-Trget-Labin
Labin-Rabac-Gornji Rabac-Ripenda-Labin
Labin-Rijeka-Lovran-Rijeka-Labin
iznosi 205km, TOTAL 20.894 KM
Stranica 1 / 1.