HŽ serija 2063 (Karavele)
+35
MarioB
inflameswetrust
Laurus
mrki
echo
2041024
borna
K 357
leteči vlak
Damir
Patentee 1833
novi_shef
zele
knorr
Vedran Zeman
Jean
Miha
kobler
sali
Pfaff
Dash9
Marioo
cokla
Vice
nukleusri
milepaclo
Drempa
Phalanx
seabral
NP-549
kico101
Narcis
LLeon
ikar
kiki273
39 posters
Stranica 1 / 17.
Stranica 1 / 17. • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Re: HŽ serija 2063 (Karavele)
Ovih dana su vrlo aktivne pošto su Helge otišle kući a žutke su u stanju kakvom jesu............
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Registration date : 29.02.2008
Navodno da izvlače teretne iz Bakra.ikar je napisao/la:... A di su žutke :(
Gost- Gost
Blizu Škrljeva. Čekao putnički iz Rijeke, dočekao 2 063 001 sa dvije Žutke 101 i 106
Kamo bi mogao veseli trojac iz Rijeke do Škrljeva, nego na drugi kolosjek i nazad za Bakar. Eh da sam se ja toga odmah sjetio, ulovio bi ih i za nazad, a ovako sam ja napustio čeku, a oni mi pobjegli prema Bakru. Iz drugog smjera bi bio bolji filmić, zbog boljeg položaja sunca. :sunny:
Kamo bi mogao veseli trojac iz Rijeke do Škrljeva, nego na drugi kolosjek i nazad za Bakar. Eh da sam se ja toga odmah sjetio, ulovio bi ih i za nazad, a ovako sam ja napustio čeku, a oni mi pobjegli prema Bakru. Iz drugog smjera bi bio bolji filmić, zbog boljeg položaja sunca. :sunny:
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Super ideja, baš si se dobro sjetio, ali bacit malo pogled i na grafikon, pogotovo za kolodvor Škrljevo, znaš da uvijek ima nekog muvinga prema Bakru ili iz Bakra, btw gdje si se sakrio, dok je fotić jadan fotkao ispod 200 t?
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Imam još neke slične ideje i ova mi nije uspjela 100% kako sam htio zbog sunca koje je udaralo prema objektivu. A i za prvi put sam Sonya dosta duboko ukopao iz straha da ga ralica ne pomete.
Jesi li ti bio u vojsci i tamo kopao ležeći rov. Jest da je malo zafrknuto između pragova...narcis je napisao/la:btw gdje si se sakrio
340t ugrubo računajućinarcis je napisao/la:dok je fotić jadan fotkao ispod 200 t?
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Evo čiste ekskluzive . Ideja za 10, izvedba isto tako-uopće nije bitno što Sunce nije baš u odgovarajućoj poziciji. Za prvi put-nema greške. Ali ipak, savjet : bolje ne probavati ovo prečesto, jer je preveliki rizik da fotić ozbiljno strada ( gledajući svojedobno pragove na dionici od Fužina do Vrata, imam dojam da stršeći dijelovi ispod vagona nisu ništa neobično, jer onako izrezani pragovi morali su biti dobro "obrađeni" ).
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
001
Registration date : 15.03.2008
Ma kakvo brisanje, dobro je to.
Nego samo mi kaži kada si ju slikao točno? I da li je išla iz Rijeke ili prema Rijeci?
Nego samo mi kaži kada si ju slikao točno? I da li je išla iz Rijeke ili prema Rijeci?
Zar upaljena svjetla na loksi ne daju odgovor na ovo drugo pitanje ?narcis je napisao/la:Nego samo mi kaži kada si ju slikao točno? I da li je išla iz Rijeke ili prema Rijeci?
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Uppppssssss....seabral je napisao/la:Zar upaljena svjetla na loksi ne daju odgovor na ovo drugo pitanje ?narcis je napisao/la:Nego samo mi kaži kada si ju slikao točno? I da li je išla iz Rijeke ili prema Rijeci?
Da se malo iskupim za prijašnji lapsus.
2063-014 na kolodvoru Škrljevo.
2063-014 na kolodvoru Škrljevo.
...i tako se ja danas vraćam iz Karolyvarosa s B700, kad ono par kilometara prije Škrljeva vlak stane, u vagonu specifičan miris (zapaljenih guma + užarenih kočnica + domaćih jagoda) i pretpostavljate, lokomotiva se zapalila... Radilo se o 2063 006 koja nas je vukla iz Moravica, a u nastavku slijedi ekskluziva (ili bar mislim da je):
"Strojovođe se igraju vatrogasaca"
Epilog: nakon dvadesetak minuta stajanja, i "borbe s vatrenom stihijom", krenusmo i nekako se dokotrljasmo do Fiume...
"Strojovođe se igraju vatrogasaca"
Epilog: nakon dvadesetak minuta stajanja, i "borbe s vatrenom stihijom", krenusmo i nekako se dokotrljasmo do Fiume...
Ajde de, samo da ste došli do Rijeke, a što li je bilo???
narcis je napisao/la:Ajde de, samo da ste došli do Rijeke, a što li je bilo???
Iskreno, nemam pojma... Nismo jako dugo čekali, pa sam pretpostavio da im je to "uobičajena" pojava Uglavnom, dobro se dimilo iz prednjeg dijela mašine...
Mislim da je došlo do zapaljenja nafte u ispuhu zbog lošeg izagaranja te se stvori sloj u alspuhu koji se dužim radom lokomotive jako zagrije pa dolazi do zapljenja , to je česta pojava u americi na njihovim emd i ge lokomotivama .
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Danas se dogodio,za mene,jedan tužan događaj.Izgleda da smo ostali bez Karavele 006.
Slikano mobitelom danas u 15:30.
Stala je 2063 006,motori ugašeni,kod lokomotive su strojovođe,prometnik i još neka dvojica u odorama.Ne znam što se događa.Po slici se vidi da je nešto kod prednjih osovina jer se jedan radnik sagnuo dolje.Pomislio sam:idem se presvući,pa se vratim.
Evo slika:
I nakon što sam otišao se presvući i vratio se natrag sa fotićem(cca 10 minuta),lokomotiva je manevrom već povučena natrag u kolodvor,a po pragovima između tračnica je trag crnog ulja,kao što se vidi na fotkama.Nisam baš stručnjak za motore,ali mislim da je riknuo motor(getriba).Sve u svemu,izgleda da smo ostali bez svima nama voljene Karavele 006 na neko vrijeme.Nažalost.
Slikano mobitelom danas u 15:30.
Stala je 2063 006,motori ugašeni,kod lokomotive su strojovođe,prometnik i još neka dvojica u odorama.Ne znam što se događa.Po slici se vidi da je nešto kod prednjih osovina jer se jedan radnik sagnuo dolje.Pomislio sam:idem se presvući,pa se vratim.
Evo slika:
I nakon što sam otišao se presvući i vratio se natrag sa fotićem(cca 10 minuta),lokomotiva je manevrom već povučena natrag u kolodvor,a po pragovima između tračnica je trag crnog ulja,kao što se vidi na fotkama.Nisam baš stručnjak za motore,ali mislim da je riknuo motor(getriba).Sve u svemu,izgleda da smo ostali bez svima nama voljene Karavele 006 na neko vrijeme.Nažalost.
ZlayoZg- Administrator
Sve manje je i njih.
Ako je vjerovati maperu,Karavela 006 ponovno vozi i to na riječkoj pruzi.
ZlayoZg- Administrator
ZlayoZg- Administrator
Stranica 1 / 17. • 1, 2, 3 ... 9 ... 17
Stranica 1 / 17.