Oguline, da ti nima Kleka...
+2
Pfaff
Jean
6 posters
Stranica 1 / 1.
Oguline, da ti nima Kleka...
Put me ponovno nanio na mjesto "nesreće" - mjesto gdje mi je željeznica ušla pod kožu: u Ogulin. Pola jedan ujutro, na kolodvoru samo dva manevrista i prometnik. Pažnju im odvraće bljeskanje blica, a vlak 825 samo što nije stigao. Svjetla se već vide u daljini, a Turnerica 109 već čeka da se namontira na stražnji kraj vlaka i povuče ga prema Splitu. Evo ga konačno:
Postavke za noćno fotkanje nikako naštimati! Očito predugo nisam fotografirao noću, morat ću to malo vježbati ovih dana dok sam na godišnjem! Jedan manevrist otkopčava ASEA-u s jednog kraja kompozicije, a na drugi kraj drugi manevrist prikopčava Turnericu. Evo i nje:
Sa par minuta zakašnjenja odlazi prema Splitu, a ja se nastavljam muvati po kolodvoru. ASEA sa dva Bl-a odmara ispred prometnog ureda:
Na četvrtom kolosijeku teretna kompozicija sastavljena mahom od Uckk-z vagona:
Na čelu brunda nekakav dizel. Pretpostavljam 2062-1XX, ali dok sam došao do nje prometnik ju je otpremio prema Oštarijama. Istog prometnika zanimalo je što i za koga slikam u ovo nedoba, pa je u funkciju morala dozvola i iskaznica...
Kolodvorska zgrada:
Dok sam fotografirao kolodvorsku zgradu, iz sna se probudila manevra 2132-306, koja je odmarala na šestom kolosijeku:
Za kraj ove noćne šetnje spuštam se pored autobusnog kolodvora do muzejske parnjače uspomeničene u parku mojeg djetinjstva, kojeg više nema. Ni parka ni djetinjstva...:
Postavke za noćno fotkanje nikako naštimati! Očito predugo nisam fotografirao noću, morat ću to malo vježbati ovih dana dok sam na godišnjem! Jedan manevrist otkopčava ASEA-u s jednog kraja kompozicije, a na drugi kraj drugi manevrist prikopčava Turnericu. Evo i nje:
Sa par minuta zakašnjenja odlazi prema Splitu, a ja se nastavljam muvati po kolodvoru. ASEA sa dva Bl-a odmara ispred prometnog ureda:
Na četvrtom kolosijeku teretna kompozicija sastavljena mahom od Uckk-z vagona:
Na čelu brunda nekakav dizel. Pretpostavljam 2062-1XX, ali dok sam došao do nje prometnik ju je otpremio prema Oštarijama. Istog prometnika zanimalo je što i za koga slikam u ovo nedoba, pa je u funkciju morala dozvola i iskaznica...
Kolodvorska zgrada:
Dok sam fotografirao kolodvorsku zgradu, iz sna se probudila manevra 2132-306, koja je odmarala na šestom kolosijeku:
Za kraj ove noćne šetnje spuštam se pored autobusnog kolodvora do muzejske parnjače uspomeničene u parku mojeg djetinjstva, kojeg više nema. Ni parka ni djetinjstva...:
Registration date : 04.09.2008
Re: Oguline, da ti nima Kleka...
Baš si me raznježio. Lijepo. Znači, uživaš na GO. Oće biti štogod i za rubriku "Njam njam" ili si na dijeti?
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Baš divna noćna impresija, grada podno Kleka.
I kažeš prometnik te "legitimisao".
I kažeš prometnik te "legitimisao".
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Dan Pobjede i Domovinske zahvalnosti označio je početak godišnjeg, a to po tradiciji znači i posjet Ogulinu. Evo par novih impresija ispod Kleka:
dan PRVI
Relativno kasno krenuli iz Rijeke, u Ogulinu samo popili kavu i nastavili dalje. Moj plan je bio provesti popodne uz bežičnu Ličku prugu, ali je ostatku obitelji nakon šalabazanja od Ilirske Bistrice do Pivke i po Maloj Bukovici i Kopru, bilo dosta pruge, tako da smo pored stanica Oštarije-Ravnice, Vojnovac, Latin, Plaški i Blata samo prozujali... I izbili na Ličku magistralu. Kad smo već na pragu Plitvica, odlučili smo se okrijepiti u krugu nacionalnog parka (nažalost, financijska situacija nije dopustila da obiđemo sama jezera), a večera je pala u Borju. Jedina fotka koju sam tu večer opalio je ova fotka nekadašnje radarske baze JNA na vrhu Gola Plješivica (vojni kompleks vazduhoplovne baze Željava):
Povratak preko Slunja. Trebali smo još svratiti do Rastoka, ali se dan već približio kraju. I neka je, prešli smo skoro 300 kilometara.
dan DRUGI
Protokolarne obaveze u OG (čitaj odlazak na groblje i posjet rodbini) ostavljaju malo vremena za "šalabazanje". Ipak, predvečernji odlazak u dućan koristim za posjet kolodvoru. Manevra 2132-305 na svojoj uobičajenoj poziciji:
ASEA 307 odmara sa tri putnička vagona pa prvom kolosijeku, a žuti vagoni stvaraju sjenu koja smeta da fotka bolje uspije:
Uto stiže i 4060, sa još jednom ASEA-om podtipa "Portos" na čelu:
...i ode prema Hreljinu:
Na putu do Plodina bacam pogled sa mosta. Dobra, koju Ogulinci zovu Đula, nije pretjerano visoka, ali je bogata vodom:
dan PRVI
Relativno kasno krenuli iz Rijeke, u Ogulinu samo popili kavu i nastavili dalje. Moj plan je bio provesti popodne uz bežičnu Ličku prugu, ali je ostatku obitelji nakon šalabazanja od Ilirske Bistrice do Pivke i po Maloj Bukovici i Kopru, bilo dosta pruge, tako da smo pored stanica Oštarije-Ravnice, Vojnovac, Latin, Plaški i Blata samo prozujali... I izbili na Ličku magistralu. Kad smo već na pragu Plitvica, odlučili smo se okrijepiti u krugu nacionalnog parka (nažalost, financijska situacija nije dopustila da obiđemo sama jezera), a večera je pala u Borju. Jedina fotka koju sam tu večer opalio je ova fotka nekadašnje radarske baze JNA na vrhu Gola Plješivica (vojni kompleks vazduhoplovne baze Željava):
Povratak preko Slunja. Trebali smo još svratiti do Rastoka, ali se dan već približio kraju. I neka je, prešli smo skoro 300 kilometara.
dan DRUGI
Protokolarne obaveze u OG (čitaj odlazak na groblje i posjet rodbini) ostavljaju malo vremena za "šalabazanje". Ipak, predvečernji odlazak u dućan koristim za posjet kolodvoru. Manevra 2132-305 na svojoj uobičajenoj poziciji:
ASEA 307 odmara sa tri putnička vagona pa prvom kolosijeku, a žuti vagoni stvaraju sjenu koja smeta da fotka bolje uspije:
Uto stiže i 4060, sa još jednom ASEA-om podtipa "Portos" na čelu:
...i ode prema Hreljinu:
Na putu do Plodina bacam pogled sa mosta. Dobra, koju Ogulinci zovu Đula, nije pretjerano visoka, ali je bogata vodom:
dan TREĆI
Dok sam ispijao kavicu poslije ručka, začuo sam karakteristično brundanje pod prozorom. Izlazim na balkon da vidim o čemu se radi i uočavam ovaj prizor:
Spuštam se do kolodvora da poslikam još neke panorame koje mi fale, ali i da okinem koju "za uspomenu i dugo sjećanje". Dvije poduže kompozicije Taddsova na četvrtom i šestom kolosijeku sprečavaju me da brundavu Turnericu na petom okinem en face:
Šetam se prvim kolosijekom prema ložioni. Usput prolazim pored remize za drezine:
Ispred nje odmara žuti vagončić za prijevoz plinskih boca kojima se u zimi griju skretnice:
Za simulante u ilegali - slikan i pod pravim kutom!
Tu je i ova zgodna kompozicijica dvoosovinskih vagončića HŽ Infrastrukture:
Interesantan način osiguranja od samopokretanja:
Tu je i priručno skladište signalno-sigurnosne opreme i raznorazne otpadne skalamerije:
Kažu da na Kleku žive vještice. Do Ogulina dolaze vlakom, a ovdje ih čeka nešto karakterističnije prijevozno sredstvo kojim će nastaviti put prema Kleku:
Dok sam ispijao kavicu poslije ručka, začuo sam karakteristično brundanje pod prozorom. Izlazim na balkon da vidim o čemu se radi i uočavam ovaj prizor:
Spuštam se do kolodvora da poslikam još neke panorame koje mi fale, ali i da okinem koju "za uspomenu i dugo sjećanje". Dvije poduže kompozicije Taddsova na četvrtom i šestom kolosijeku sprečavaju me da brundavu Turnericu na petom okinem en face:
Šetam se prvim kolosijekom prema ložioni. Usput prolazim pored remize za drezine:
Ispred nje odmara žuti vagončić za prijevoz plinskih boca kojima se u zimi griju skretnice:
Za simulante u ilegali - slikan i pod pravim kutom!
Tu je i ova zgodna kompozicijica dvoosovinskih vagončića HŽ Infrastrukture:
Interesantan način osiguranja od samopokretanja:
Tu je i priručno skladište signalno-sigurnosne opreme i raznorazne otpadne skalamerije:
Kažu da na Kleku žive vještice. Do Ogulina dolaze vlakom, a ovdje ih čeka nešto karakterističnije prijevozno sredstvo kojim će nastaviti put prema Kleku:
Ljubav divlje kamilice i tračnica dokazao je još onomad Seabral:
Sa druge strane drezinske remize nastavlja se kolosijek. Ili završava, ovisno o perspektivi:
Nastavljam dalje prema ložioni. U krugu ložione nailazim i na Plassera:
Kroz Taddsove na četvrtom kolosijeku uočavam nešto plavo na čelu kompozicije na šestom:
Dolazim do mjesta odakle se vidi manevar u krugu ložione. Dvije skuplane Turnerice idu na punjenje pjeskara, a iz pozadine muving promatraju još jedna Turnerica i Šved. Negdje u dubini ložione je i nesretna žutka 007:
Dok sam tako fotkao zbivanja u krugu ložione, iz smjera Oštarija i Krpela zamjetih dizel garnituru. Koji li je to vrag? Ako je 520, kasni dobrih sat i pol, ako je 523 - kasni samo 11 minuta manje, a ako je 4054 - uranio je dobrih dvadeset minuta...
Bilo što bilo, 2044 je lokomotiva karakteristična za sjevernu Hrvatsku. Ne sjećam se čak niti u krajnje izvanrednim situacijama da sam tu lokomotivu viđao na Riječkoj pruzi... Eto ekskluzive:
Sa druge strane drezinske remize nastavlja se kolosijek. Ili završava, ovisno o perspektivi:
Nastavljam dalje prema ložioni. U krugu ložione nailazim i na Plassera:
Kroz Taddsove na četvrtom kolosijeku uočavam nešto plavo na čelu kompozicije na šestom:
Dolazim do mjesta odakle se vidi manevar u krugu ložione. Dvije skuplane Turnerice idu na punjenje pjeskara, a iz pozadine muving promatraju još jedna Turnerica i Šved. Negdje u dubini ložione je i nesretna žutka 007:
Dok sam tako fotkao zbivanja u krugu ložione, iz smjera Oštarija i Krpela zamjetih dizel garnituru. Koji li je to vrag? Ako je 520, kasni dobrih sat i pol, ako je 523 - kasni samo 11 minuta manje, a ako je 4054 - uranio je dobrih dvadeset minuta...
Bilo što bilo, 2044 je lokomotiva karakteristična za sjevernu Hrvatsku. Ne sjećam se čak niti u krajnje izvanrednim situacijama da sam tu lokomotivu viđao na Riječkoj pruzi... Eto ekskluzive:
Lokomotiva se premješta sa čela vlaka na začelje! To znači da nije riječ o 4054. Uvid u Mapper pouzdano otkriva da je riječ o vlaku 520, koji je od Splita do Ogulina nabrao gotovo sat i pol zakašnjenja. Kasniji ponovni uvid u Mapper pokazat će da je do Zagreba zakašnjenje naraslo na ukupno 104 minute! Živjeli!
Kompozicija je spremna za polazak:
Još jedan pogled na egzota:
Kompozicija je spremna za polazak:
Još jedan pogled na egzota:
Ako ste protekli slijed slika dovoljno brzo vrtili, mogli ste vidjeti filmić o tome kako se 2044 sa jednog kraja vlaka premjestila na drugi. Ako, pak, ne uspjevate od slika napraviti film, a željni ste slike u pokretu, ja ću vam prikratiti muke. Film o odlasku navedenog vlaka iz Ogulina:
Dok sam slikao panoramu civilne stane kolodvora, sa one službene se opet začulo neko komešanje. ASEA 015 sa nekakvim bačvama samo je prozujala kolodvorom i nastavila prema Hreljinu:
Uskoro pristiže ASEA 382 sa novom turom Taddsova:
...i odlazi na drugi kraj kolodvora:
Uto se iz ložione dovukao i Šved za Vrhovine (vlak 5243), koji putnike ukrcava ispred zgrade prometnog ureda:
Dok sam slikao panoramu civilne stane kolodvora, sa one službene se opet začulo neko komešanje. ASEA 015 sa nekakvim bačvama samo je prozujala kolodvorom i nastavila prema Hreljinu:
Uskoro pristiže ASEA 382 sa novom turom Taddsova:
...i odlazi na drugi kraj kolodvora:
Uto se iz ložione dovukao i Šved za Vrhovine (vlak 5243), koji putnike ukrcava ispred zgrade prometnog ureda:
Budući da se iz klasike koja glumi nagibnog iskrcalo podosta svijeta (očito je, barem u ovo ljetno doba veza Split-Rijeka pun pogodak!), poslikao sam panoramu punog kolodvora i htio ispratiti 4054 za Moravice, ali...
Vrijeme do dolaska putničkog za Moravice odlučio sam prikratiti fotkanjem obližnjeg autobusnog kolodvora (o tome više kroz koji dan u prikladnoj temi), ali sam se malo zaboravio, pa me glas najavljivača sa razglasa zatekao na valjda najudaljenijem mjestu autobusnog kolodvora. Zato do kraja još samo ova fotka ogulinske parnjače:
Dvije visinske vizure Ogulina (sa terase "moje" zgrade): Prema gradu, sa Klekom u pozadini (da mi Pfaff ne prigovori da u cijelom Ogulinopisu nema Kleka):
I na drugu stranu, prema ložioni:
Ode šved za Vrhovine:
Kad je nakon nesreće žutka 007 otpremljena u Ogulin, pitao sam se zašto baš tamo. Odgovor je vjerojatno zato da dok se istraga ne provede ne bude baš u riječkom depou, ali vjerojatno i blizina pogona Metisa, što će biti praktično kada istraga bude privedena kraju:
Ima tu i nekakvih vagona. Moram još malo proučiti taj dio pruge. Kud li su ušli?
Za sam kraj nešto potpuno nevezano za željeznicu. Detalji iz zgrade, koji će možda potaknuti nostalgiju u seniora. Radi se o sedmerokatnici:
Na terasu se izlazi kroz malu prostorijicu:
...u kojoj je smješteno ovo:
Znate li što je to? U vrijeme dok još nije bilo veš-mašina, ovdje su žene prale veš. U zgradi sa 30 stanova postoje dvije ovakve veš-kuhinje, ali već dugo u njima nema vode. Jedna veš-kuhinja danas služi kao predprostor terase, a druga je zaključana i u njoj je pohranjen "sitan inventar" zgrade (zastave, alat za popravljanje lifta...), a ljudi ju koriste i za omiljeni ogulinski sport...
Toliko za ovaj put!
Vrijeme do dolaska putničkog za Moravice odlučio sam prikratiti fotkanjem obližnjeg autobusnog kolodvora (o tome više kroz koji dan u prikladnoj temi), ali sam se malo zaboravio, pa me glas najavljivača sa razglasa zatekao na valjda najudaljenijem mjestu autobusnog kolodvora. Zato do kraja još samo ova fotka ogulinske parnjače:
Dvije visinske vizure Ogulina (sa terase "moje" zgrade): Prema gradu, sa Klekom u pozadini (da mi Pfaff ne prigovori da u cijelom Ogulinopisu nema Kleka):
I na drugu stranu, prema ložioni:
Ode šved za Vrhovine:
Kad je nakon nesreće žutka 007 otpremljena u Ogulin, pitao sam se zašto baš tamo. Odgovor je vjerojatno zato da dok se istraga ne provede ne bude baš u riječkom depou, ali vjerojatno i blizina pogona Metisa, što će biti praktično kada istraga bude privedena kraju:
Ima tu i nekakvih vagona. Moram još malo proučiti taj dio pruge. Kud li su ušli?
Za sam kraj nešto potpuno nevezano za željeznicu. Detalji iz zgrade, koji će možda potaknuti nostalgiju u seniora. Radi se o sedmerokatnici:
Na terasu se izlazi kroz malu prostorijicu:
...u kojoj je smješteno ovo:
Znate li što je to? U vrijeme dok još nije bilo veš-mašina, ovdje su žene prale veš. U zgradi sa 30 stanova postoje dvije ovakve veš-kuhinje, ali već dugo u njima nema vode. Jedna veš-kuhinja danas služi kao predprostor terase, a druga je zaključana i u njoj je pohranjen "sitan inventar" zgrade (zastave, alat za popravljanje lifta...), a ljudi ju koriste i za omiljeni ogulinski sport...
Toliko za ovaj put!
To se po fiumanski zvalo "lišijera" (od lukšija = lužina koja je nastajala korištenjem bukovog pepela za pranje robe)Jean je napisao/la:Znate li što je to? U vrijeme dok još nije bilo veš-mašina, ovdje su žene prale veš. U zgradi sa 30 stanova postoje dvije ovakve veš-kuhinje, ali već dugo u njima nema vode. Jedna veš-kuhinja danas služi kao predprostor terase, a druga je zaključana i u njoj je pohranjen "sitan inventar" zgrade (zastave, alat za popravljanje lifta...), a ljudi ju koriste i za omiljeni ogulinski sport...
Inače, slikice su izvrsne! Jasno
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Da, kad već nema ćenife dobra je i lišijera. Al kud su je stavili u potkrovlje?! Kod mene doma je u suterenu. U uredu je isto u suterenu.
I, kao što pohvali Pfaff, jasno!
I, kao što pohvali Pfaff, jasno!
Registration date : 14.05.2008
Iz prve ruke.Kolosjek za novu lokaciju Metisa iskorišten stari kolosjek(popravljen ) koji je vodio do starog pogona pilane i vodi u krug firme gdje i završava.Dosta aktivan!
klek- Broj postova : 100
Registration date : 14.07.2011
Bio sam zabrinut za tebe. Nije te bilo na zadnja 2 ekšna (ne moraš objašnjavat, znam razloge) da ti se nije što dogodilo, splasnuo interes za šalabajzanje? Kad ono, evo Jeana u punom sjaju, na domaćem terenu.
Vodiš cijelu obitelj na ekšne? Mene bi u top stavili, a onda poslali na promatranje. Osim babaroge, ona ima razumjevanja.Jean je napisao/la:Moj plan je bio provesti popodne uz bežičnu Ličku prugu, ali je ostatku obitelji nakon šalabazanja od Ilirske Bistrice do Pivke i po Maloj Bukovici i Kopru, bilo dosta pruge
Isti ovaj vlak (520) sa istom ovom lokomotivom sam uslikao u Perušiću, dva dana prije tebe, kada je već imao 51 minutu zakašnjenja, a do Zg je skupio 91 minutu kašnjenja.Jean je napisao/la:Lokomotiva se premješta sa čela vlaka na začelje! To znači da nije riječ o 4054. Uvid u Mapper pouzdano otkriva da je riječ o vlaku 520, koji je od Splita do Ogulina nabrao gotovo sat i pol zakašnjenja. Kasniji ponovni uvid u Mapper pokazat će da je do Zagreba zakašnjenje naraslo na ukupno 104 minute! Živjeli!
Baš gledam mapper od početka kolovoza do danas. Vlak 520, kad vozi 7123 ima u prosjeku 30 minuta kašnjenja, a kad je klasika ima u prosjeku 97 minuta kašnjenja. I nikoga u HŽ-u nije briga za to. Sat i pol kašnjenja, pa što.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Neželjezničko pitanje; je li ova baza još aktivna, ako nije, kako doći do nje?
https://2img.net/h/i857.photobucket.com/albums/ab138/Brki2/Zeljeznice/Ogulin%2007082011/P8050351.jpg
https://2img.net/h/i857.photobucket.com/albums/ab138/Brki2/Zeljeznice/Ogulin%2007082011/P8050351.jpg
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Neželjeznički odgovor: Nije aktivna. Ovo je nekadašnja radarska postaja Gola Plješivica. Na njoj su bili smješteni radari kojima se služila zrakoplovna baza Željava zapadno od Plitvica (na Google Earthu - to su one ravne bijele crte desno od Plitvica ).
Zrakoplovna baza Željava teško je oštećena kada od strane same JNA, 16. svibnja 1992., a čitav kompleks potpuno je napušten nakon Oluje. U radarskoj postaji na Goloj Plješivici tokom Domovinskog rata bio je utaboren kanadski bataljun snaga UNPROFOR-a. Danas je i taj postaja napuštena.
Što se tiče posjeta Željavi i Goloj Plješivici, postoji nekoliko problema:
1. administrativno-proceduralni: zrakoplovna baza Željava, vojni objekti na brdu Čalopek i radarska postaja na Goloj Plješivici protežu se linijom međunarodnog razgraničenja između Hrvatske i BiH (četiri piste i dva podzemna hangara su na teritoriju RH, a dvije piste i jedan podzemni hangar na teritoriju BiH, granica ide vrhom Plješivice - dakle objekt sa moje fotke leži točno na njoj). Stoga je za posjet tom području potrebno ishodovati dozvolu pograničnih policijskih uprava obje države.
2. zdravstveni: iako su posjeti aerodromu Željava dosta česti, pretpostavlja se da je u pojedinim tunelima koncentracija toksičnih kemijskih spojeva dovoljno velika da izazove zdravstvene probleme.
3. logistički: putevi do Čalopeka, Željave i Gole Plješivice su izuzetno loši i pristup je moguć jedino terencem, motorom ili pješice.
Više o Željavi na forumu posvećenom toj zrakoplovnoj bazi: www.zeljava-lybi.com/forum
Zrakoplovna baza Željava teško je oštećena kada od strane same JNA, 16. svibnja 1992., a čitav kompleks potpuno je napušten nakon Oluje. U radarskoj postaji na Goloj Plješivici tokom Domovinskog rata bio je utaboren kanadski bataljun snaga UNPROFOR-a. Danas je i taj postaja napuštena.
Što se tiče posjeta Željavi i Goloj Plješivici, postoji nekoliko problema:
1. administrativno-proceduralni: zrakoplovna baza Željava, vojni objekti na brdu Čalopek i radarska postaja na Goloj Plješivici protežu se linijom međunarodnog razgraničenja između Hrvatske i BiH (četiri piste i dva podzemna hangara su na teritoriju RH, a dvije piste i jedan podzemni hangar na teritoriju BiH, granica ide vrhom Plješivice - dakle objekt sa moje fotke leži točno na njoj). Stoga je za posjet tom području potrebno ishodovati dozvolu pograničnih policijskih uprava obje države.
2. zdravstveni: iako su posjeti aerodromu Željava dosta česti, pretpostavlja se da je u pojedinim tunelima koncentracija toksičnih kemijskih spojeva dovoljno velika da izazove zdravstvene probleme.
3. logistički: putevi do Čalopeka, Željave i Gole Plješivice su izuzetno loši i pristup je moguć jedino terencem, motorom ili pješice.
Više o Željavi na forumu posvećenom toj zrakoplovnoj bazi: www.zeljava-lybi.com/forum
Valjda zato što je tu odmah i terasa gdje se oprano rublje dade i osušiti. Terasa je inače, jednim manjim dijelom natkrivena, a ima i onu štangu za klofanje tepiha...gaspa je napisao/la:Da, kad već nema ćenife dobra je i lišijera. Al kud su je stavili u potkrovlje?! Kod mene doma je u suterenu. U uredu je isto u suterenu.
Slijedeći put kada budem u Ogulinu, to moram istražiti!klek je napisao/la:Iz prve ruke.Kolosjek za novu lokaciju Metisa iskorišten stari kolosjek(popravljen ) koji je vodio do starog pogona pilane i vodi u krug firme gdje i završava.Dosta aktivan!
Sve je stvar prezentacije. Ne kaže se "idemo u šoping u Kopar", pa onda 53 puta zastaneš da slikaš štriku, nego se kaže "Idem slikati štriku, a usput možda obavim i šoping u Sloveniji." E, onda se nađu njih dvije-tri kojima "baš paše" što sam ja krenuo prema Kopru, jer moraju obnoviti zalihu cipela i krpica... Pa onda ne njurgaju što stajem kraj svake kućice uz prugu, jer se smatraju mojim gostima!LLeon je napisao/la:Vodiš cijelu obitelj na ekšne? Mene bi u top stavili, a onda poslali na promatranje. Osim babaroge, ona ima razumjevanja.Jean je napisao/la:Moj plan je bio provesti popodne uz bežičnu Ličku prugu, ali je ostatku obitelji nakon šalabazanja od Ilirske Bistrice do Pivke i po Maloj Bukovici i Kopru, bilo dosta pruge
To je HŽ... Gledaj to sa vedrije strane: onih tridesetak putnika (po govoru, rekao bih da su sa sjevera Europe) koji su iz Dalmacije išli na Kvarner tri i pol sata su uživali u ljepotama Ogulina (do vlaka 702), a da je 520 stigao na vrijeme u Ogulinu bi bili samo 14 minuta prije nego 900 krene prema PGŽ.LLeon je napisao/la:Isti ovaj vlak (520) sa istom ovom lokomotivom sam uslikao u Perušiću, dva dana prije tebe, kada je već imao 51 minutu zakašnjenja, a do Zg je skupio 91 minutu kašnjenja.Jean je napisao/la:Lokomotiva se premješta sa čela vlaka na začelje! To znači da nije riječ o 4054. Uvid u Mapper pouzdano otkriva da je riječ o vlaku 520, koji je od Splita do Ogulina nabrao gotovo sat i pol zakašnjenja. Kasniji ponovni uvid u Mapper pokazat će da je do Zagreba zakašnjenje naraslo na ukupno 104 minute! Živjeli!
Baš gledam mapper od početka kolovoza do danas. Vlak 520, kad vozi 7123 ima u prosjeku 30 minuta kašnjenja, a kad je klasika ima u prosjeku 97 minuta kašnjenja. I nikoga u HŽ-u nije briga za to. Sat i pol kašnjenja, pa što.
Mali dodatak temi plavi most uredno ispjeskarili i obojili u "zeleno"
klek- Broj postova : 100
Registration date : 14.07.2011
Stranica 1 / 1.