Desant KLJŽ-ovaca na Zagreb Ranžirni kolodvor
+3
Marioo
Pfaff
ZlayoZg
7 posters
Stranica 1 / 1.
Desant KLJŽ-ovaca na Zagreb Ranžirni kolodvor
Dana 13.06.2010 organiziran je posjet članova Kluba ljubitelja željeznice Zagreb Ranžirnom kolodvoru.
Sastanak je bio dogovoren ispred hotela "Porin" u 9 i 30.Među prvima samo došli ja i Vedran Zeman koji je došao vlakom 982 i kojeg sam pričekao na Maksimiru i transportirao na RK.Tamo su nas već čekali Rudolf T i zagi988.Nedugo poslije nas su počeli pristizati i drugi,iako ne ovim redoslijedom:seabral,Ante-vž,Renato,ruxrux,Stanley,Toma,drempa-tzv-v7 kao organizator obilaska,reiche06,Zeus,te naš domaćin i voditelj Alen Križić kojemu se zahvaljujem na odvajanju slobodnog vremena za nas railfanove. :super2:Bilo je tu još nekih kojima ne zanm imena,pa nek me netko drugi dopuni.
Nakon kratkog susreta i uvodne riječi gosp.Križića o samom ranžirnom kolodvoru i tehnologiji rada,prvo smo krenuli do postavnice 1.
Kratko zaustavljanje
Zgrada postavnice 1
Iza leđa se prišuljala 1141 378 koja je iz prijemne skupine otišla prema otpremnoj
Prilikom dolaska,malo smo pričekali da se najavi naš dolazak gore na postavnicu.Nakon zelenog svjetla smo se uputili gore uz napomenu da budemo tihi jer je rad u tijeku,pa da ne bi ometali osoblje u radu.
Postavni stol prijemne skupine
Pogled na prijemnu skupinu sa postavnice.
Sastanak je bio dogovoren ispred hotela "Porin" u 9 i 30.Među prvima samo došli ja i Vedran Zeman koji je došao vlakom 982 i kojeg sam pričekao na Maksimiru i transportirao na RK.Tamo su nas već čekali Rudolf T i zagi988.Nedugo poslije nas su počeli pristizati i drugi,iako ne ovim redoslijedom:seabral,Ante-vž,Renato,ruxrux,Stanley,Toma,drempa-tzv-v7 kao organizator obilaska,reiche06,Zeus,te naš domaćin i voditelj Alen Križić kojemu se zahvaljujem na odvajanju slobodnog vremena za nas railfanove. :super2:Bilo je tu još nekih kojima ne zanm imena,pa nek me netko drugi dopuni.
Nakon kratkog susreta i uvodne riječi gosp.Križića o samom ranžirnom kolodvoru i tehnologiji rada,prvo smo krenuli do postavnice 1.
Kratko zaustavljanje
Zgrada postavnice 1
Iza leđa se prišuljala 1141 378 koja je iz prijemne skupine otišla prema otpremnoj
Prilikom dolaska,malo smo pričekali da se najavi naš dolazak gore na postavnicu.Nakon zelenog svjetla smo se uputili gore uz napomenu da budemo tihi jer je rad u tijeku,pa da ne bi ometali osoblje u radu.
Postavni stol prijemne skupine
Pogled na prijemnu skupinu sa postavnice.
Zadnja promjena: ZlayoZg; pon 14 lip 2010 - 22:15; ukupno mijenjano 5 put/a.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Re: Desant KLJŽ-ovaca na Zagreb Ranžirni kolodvor
Iskreno,ne znam koje je ovo radno mjesto,pa nek me netko dopuni. Mislim da je jedno od mjesta prometnika vlakova.
Pogled na ranžirnu skupinu.
Inače,preko ovih kolosijeka,malo bliže postavnici,treba ići nadvožnjak koji bi spajao autocestu Zagreb-Sisak sa Sarajevskom cestom.Ima "protivnika" te ideje jer bi nadvožnjak trebao ići iznad one zone gdje ima najviše iskakanja vagona,pa bi bilo bolje da se nadvožnjak pomakne još prema sredini ranžirne skupine.
Po izlasku iz postavnice,imali smo prilike vidjeti spuštanje vagona preko grbine i djelovanje kolosiječnih kočnica.
Poslije demonstriranja rada kočnica,na kratko nam se pridružio i šef kolodvora gosp.Ivica Vilić.
Poslije kratkog razgovora sa gosp.Vilićem,dogovarali smo se u kojem ćemo smjeru ići,pa smo se odlučili da ćemo na vrh grbine i prijemnoj skupini.
Đuran 010 odmara na "Brku 1.Inače ima još i "Brk 2".
Penjemo se na vrh grbine,a Ante-vž i seabral su malo oduljili sa fotkanjem.
Vrh grbine.
Pogled na ranžirnu skupinu.
Inače,preko ovih kolosijeka,malo bliže postavnici,treba ići nadvožnjak koji bi spajao autocestu Zagreb-Sisak sa Sarajevskom cestom.Ima "protivnika" te ideje jer bi nadvožnjak trebao ići iznad one zone gdje ima najviše iskakanja vagona,pa bi bilo bolje da se nadvožnjak pomakne još prema sredini ranžirne skupine.
Po izlasku iz postavnice,imali smo prilike vidjeti spuštanje vagona preko grbine i djelovanje kolosiječnih kočnica.
Poslije demonstriranja rada kočnica,na kratko nam se pridružio i šef kolodvora gosp.Ivica Vilić.
Poslije kratkog razgovora sa gosp.Vilićem,dogovarali smo se u kojem ćemo smjeru ići,pa smo se odlučili da ćemo na vrh grbine i prijemnoj skupini.
Đuran 010 odmara na "Brku 1.Inače ima još i "Brk 2".
Penjemo se na vrh grbine,a Ante-vž i seabral su malo oduljili sa fotkanjem.
Vrh grbine.
Zadnja promjena: ZlayoZg; pon 14 lip 2010 - 21:36; ukupno mijenjano 3 put/a.
ZlayoZg- Administrator
Prilikom dolaska na vrh grbine,bili smo obaviješteni i upozoreni da će se nekoliko vagona nagurati i spustiti niz grbinu.Pripremio sam "snimalo" i napravio kratki video uradak:
Kada su ti vagoni bili spušteni,još nekoliko vagona koji se ne smiju sami puštati niz grbinu je spustio Đuran 010 koji se nakon obavljenog posla vraća natrag.
Poslije naguravanja vagona odlučili smo da nećemo ići u prijemnu skupinu,nego u otpremnu i posjetu postavnici.
U prolazu smo prošli pored depoa gdje nismo išli jer nismo imali dogovor sa njima o posjeti.Znat će netko drugi malo više o tome.
Većina je htjela vidjeti i ove parnjače,ali najviše od svih Stanley.
Dok su se neki prisjećali prošlosti ,ja sam bio u sadašnjosti.
Po dolasku pred postavnicu,ekipa je otišla unutra,a ja sam poslikao ovu lijepu i dugačku kompoziciju sa ASEA-om 209.
Nakon ovoga smo otišli prema hotelu "Porin" gdje smo došli oko 11:50 i rastali se jer sam imao daljnjih obaveze,pa nisam mogao ostati,a o daljnjim aktivnostima će izvijestiti netko drugi.
Istina,nije se obišlo baš sve zbog ograničenja sa vremenom,sparnog i teškog vremena,ali i ovo je i više nego dovoljno.
Zahvala organizatorima,domaćinima,vodičima,djelatnicima RK i svim forumašima na druženju.
Nije nešto posebno fotki,ali nadam se da je dovoljno.
Toliko od mene i pozdrav.
Kada su ti vagoni bili spušteni,još nekoliko vagona koji se ne smiju sami puštati niz grbinu je spustio Đuran 010 koji se nakon obavljenog posla vraća natrag.
Poslije naguravanja vagona odlučili smo da nećemo ići u prijemnu skupinu,nego u otpremnu i posjetu postavnici.
U prolazu smo prošli pored depoa gdje nismo išli jer nismo imali dogovor sa njima o posjeti.Znat će netko drugi malo više o tome.
Većina je htjela vidjeti i ove parnjače,ali najviše od svih Stanley.
Dok su se neki prisjećali prošlosti ,ja sam bio u sadašnjosti.
Po dolasku pred postavnicu,ekipa je otišla unutra,a ja sam poslikao ovu lijepu i dugačku kompoziciju sa ASEA-om 209.
Nakon ovoga smo otišli prema hotelu "Porin" gdje smo došli oko 11:50 i rastali se jer sam imao daljnjih obaveze,pa nisam mogao ostati,a o daljnjim aktivnostima će izvijestiti netko drugi.
Istina,nije se obišlo baš sve zbog ograničenja sa vremenom,sparnog i teškog vremena,ali i ovo je i više nego dovoljno.
Zahvala organizatorima,domaćinima,vodičima,djelatnicima RK i svim forumašima na druženju.
Nije nešto posebno fotki,ali nadam se da je dovoljno.
Toliko od mene i pozdrav.
ZlayoZg- Administrator
Lijepo, baš sam zahvalan za odličan kolodvoropis.
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Marioo- Broj postova : 456
Registration date : 12.05.2008
Super reportaža i odlične fotke! Na kom sistemu rade te kolosječne kočnice?
Registration date : 04.09.2008
Fino opisano i snimljeno. Sad znam malo više i o tome.
milepaclo- Broj postova : 54
Registration date : 15.03.2008
Hvala,hvala.Jean je napisao/la:Super reportaža i odlične fotke! Na kom sistemu rade te kolosječne kočnice?
Kočnice su tipa „SAXBY R-58“ francuske proizvodnje,jednotračničke hidrauličke koje rade na principu potiska,tj. snagu kočenja određuje
masa jednog ili grupe vagona,a izlazna brzina vagona uvjetovana je vremenskim intervalom kočenja.
ZlayoZg- Administrator
Rad kočnica ima na jednom mom videu i kako se kaže organizatoru koji če svoje loše slike možda staviti .
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
@Drempa daj prijevod! Nemoj sad popizd*t nek napiši suvislo.
Mumlaš. Ak' hoćeš da se razgovaramo, daj bar da te razumijem!i kako se kaže organizatoru koji če svoje loše slike možda staviti
Registration date : 03.03.2008
Stranica 1 / 1.