Desant na Istru
+3
KAPO
LLeon
kiki273
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Desant na Istru
tomo i ja smo nagovorili pfaffa da isprobamo novi pfaffmobil u ekšnu. Odabrali smo bližu destinaciju, točnije Istru, Buzet. Sezonski vlak dolazi u 9,04 i u Buzetu je izmjena loksi. To do sada još nitko nije evidentirao. Krenuli smo točno po dogovoru, u 6:55 te kako bi izbjegli plaćanje pristojbe za uporabu tunela idemo preko Učke. Čim smo prošli poklon nebo je postalo tmurno i crno, munje u daljini sjevaju, kiša pada ko luda ali nama to ne smeta...........
Prva postaja nam je Lupoglav (tamo gdje je sve počelo), naljepnica uredno na ćenifi stoji i dalje.
Dve dizelke, dakle 100%
Usamljeni šved
Barba bojnik
Naš šole
Kako su birtije u Lupoglavu bile zatvorene stajemo u Buzetu u trgovačkom lancu gosp. Č (Da nebude reklame) Neki piju kafu a neki kupuju marendu i uz ćakulu zaključujemo da nam je vrijeme da se dignemo u naselje Željeznička stanica Buzet (Tako piše)
Prva postaja nam je Lupoglav (tamo gdje je sve počelo), naljepnica uredno na ćenifi stoji i dalje.
Dve dizelke, dakle 100%
Usamljeni šved
Barba bojnik
Naš šole
Kako su birtije u Lupoglavu bile zatvorene stajemo u Buzetu u trgovačkom lancu gosp. Č (Da nebude reklame) Neki piju kafu a neki kupuju marendu i uz ćakulu zaključujemo da nam je vrijeme da se dignemo u naselje Željeznička stanica Buzet (Tako piše)
Parkirali smo pfaffmobil i krenuli se javiti prometnom osoblju. Šef stanice nam kaže da vlak kasni u dolasku oko 35 min; ali da svaki dan kasni u prosjeku 20-tak min., kao i da putnika bude u prosjeku 20 - 30 a ponekad i stotinjak. I što drugo nego zujati po kolodvoru sljedećih 45 min.
Stiže i 036 sa vlakopratno-manevarskim osobljem
tomo zuji sve u 16!
Pridružuje nam se i bračni par austrijanaca koji su došli čekati sina koji će doći vlakom. Pošto ne znaju engleski uspjeli smo im na njemačkom objasniti da su na pravom mjestu i da vlak kasni našto više od pol ure.
Za to vrijeme pfaff ih je slikao za uspomenu i dugo sjećanje
A onda smo se i mi malo slikavali
Puna ratna sprema
Stiže i 036 sa vlakopratno-manevarskim osobljem
tomo zuji sve u 16!
Pridružuje nam se i bračni par austrijanaca koji su došli čekati sina koji će doći vlakom. Pošto ne znaju engleski uspjeli smo im na njemačkom objasniti da su na pravom mjestu i da vlak kasni našto više od pol ure.
Za to vrijeme pfaff ih je slikao za uspomenu i dugo sjećanje
A onda smo se i mi malo slikavali
Puna ratna sprema
U 9:49 rampa se počela spuštati
036 se sprema za manevru
U 9:52 pojavljuje se SŽ 664 103 dakle kasni 50-tak min. u dolasku
Kondori vrše primopredaju
Broj vlaka i relacija
Restoran
103 ide strojno nazad u Divaču
Naši i vaši
036 se sprema za manevru
U 9:52 pojavljuje se SŽ 664 103 dakle kasni 50-tak min. u dolasku
Kondori vrše primopredaju
Broj vlaka i relacija
Restoran
103 ide strojno nazad u Divaču
Naši i vaši
Slo kondor pomaže putniku iskracti kolesa
103 pred odlazak
Kompozicija
Ručna kočnica
103 ode!
A uz oblak dima ode i 036 u 10:05; dakle 50-tak min kašnjenja u polasku
Slo kondor pomaže putniku iskracti kolesa
103 pred odlazak
Kompozicija
Ručna kočnica
103 ode!
A uz oblak dima ode i 036 u 10:05; dakle 50-tak min kašnjenja u polasku
Odlučujemo vratiti se doma preko Muna. Prvo skretanje nakon Buzeta jest ono za Rakitovec, ali gospođa u plavom nam je rekla da je to malogranični i da ne smijemo tuda nego da moramo na Jelovice, pa smo odlučili poć na pijaču u Podgorje.
tomo lovi EU texture!
Toliko od mene, pozdrav!
tomo lovi EU texture!
Toliko od mene, pozdrav!
Ekipa mala al' opaka, u sastavu Pfaff kao glavni kapo od makine, kiki kao glavni navigator i moja malenkost kao glavno smetalo i kadro-upadalo, odlučila je vidjeti što se to jutrom događa na buzetskom kolodvoru i kakva to čuda dolaze iz susjedne Slovenije. Prognoza je bila da će bit kiše celi dan ma već prvi pogled na nebo mi i nije baš tako izgledao mada su se oblaci na Kvarnerom lijepo razigrali
Kako je glavni od makine odlučio da nećemo ni kune dat mrskom nam neprijatelju tako smo odlučili da idemo cestom preko mile nam Učke. Pri vrhu već drugačija slika, magla/oblak ne dozvoljava nikakvo ni pomišljanje da bi stali i štogod snimili tako da smo samo produžili. Dočim smo se počeli spuštat počele su padat i prve kapi kiše al' ništa značajno. Ali čimo smo skrenuli na ipsilon ...
... a i Učka se skrila
Bog zna je ta kiš'ca bila razlogom crkavanja i ovog busa
Došavši u Lupoglav intezivno se tražilo mjesto ispijanja kaf'ce ali sve je bilo još tvrdo zaprto. E ali je zato na kolodvoru bilo živo. Pretpostavljam da je ovo vrlo rijetka situacija, ufatit sav lokomotivski vozni park u Istri na jednom mjestu i još k tome bok uz bok , 2062 049 sa teretnim i 036 koja će strojno do Buzeta
2062 049
Dio njenog postolja sa pjeskarom, kočionim cilindrom, papučama ...
S druge pak strane 036
Bila i na SP-u prošle godine!
Ekipa mala al' opaka, u sastavu Pfaff kao glavni kapo od makine, kiki kao glavni navigator i moja malenkost kao glavno smetalo i kadro-upadalo, odlučila je vidjeti što se to jutrom događa na buzetskom kolodvoru i kakva to čuda dolaze iz susjedne Slovenije. Prognoza je bila da će bit kiše celi dan ma već prvi pogled na nebo mi i nije baš tako izgledao mada su se oblaci na Kvarnerom lijepo razigrali
Kako je glavni od makine odlučio da nećemo ni kune dat mrskom nam neprijatelju tako smo odlučili da idemo cestom preko mile nam Učke. Pri vrhu već drugačija slika, magla/oblak ne dozvoljava nikakvo ni pomišljanje da bi stali i štogod snimili tako da smo samo produžili. Dočim smo se počeli spuštat počele su padat i prve kapi kiše al' ništa značajno. Ali čimo smo skrenuli na ipsilon ...
... a i Učka se skrila
Bog zna je ta kiš'ca bila razlogom crkavanja i ovog busa
Došavši u Lupoglav intezivno se tražilo mjesto ispijanja kaf'ce ali sve je bilo još tvrdo zaprto. E ali je zato na kolodvoru bilo živo. Pretpostavljam da je ovo vrlo rijetka situacija, ufatit sav lokomotivski vozni park u Istri na jednom mjestu i još k tome bok uz bok , 2062 049 sa teretnim i 036 koja će strojno do Buzeta
2062 049
Dio njenog postolja sa pjeskarom, kočionim cilindrom, papučama ...
S druge pak strane 036
Bila i na SP-u prošle godine!
Zadnja promjena: tomo; ned 18 srp 2010 - 21:13; ukupno mijenjano 1 put.
Gost- Gost
Re: Desant na Istru
Vidi vidi kamo se sve neće USKOK skrit !
Idealna prilika za snimit film dok ovako miruju i ne brundaju!!!
Malo ta trane šved u iščekivanju svojih putnika
U smjeru Buzeta
A vid' slikača, jedan u parteru drugi na galeriji
Uskoro smo otišli za Buzet al' prije toga smo stali da neki (2/3) ispiju jutarnji doping da mogu kasnije funkcionirat (ja sam ostao vjeran sebi i "drmnul" ... Jamnu ). Pogled na buzetski stari grad
Našla se tu i jedna Lada. I to Lada Njiva
Uskoro je bilo opet vrijeme za polazak i ubrzo smo došli na buzetski kolodvor odakle s jedne strane puca lud pogled na bijelu Istru ...
... a sa druge na visoke grote iznad kolodvora!
Idealna prilika za snimit film dok ovako miruju i ne brundaju!!!
Malo ta trane šved u iščekivanju svojih putnika
U smjeru Buzeta
A vid' slikača, jedan u parteru drugi na galeriji
Uskoro smo otišli za Buzet al' prije toga smo stali da neki (2/3) ispiju jutarnji doping da mogu kasnije funkcionirat (ja sam ostao vjeran sebi i "drmnul" ... Jamnu ). Pogled na buzetski stari grad
Našla se tu i jedna Lada. I to Lada Njiva
Uskoro je bilo opet vrijeme za polazak i ubrzo smo došli na buzetski kolodvor odakle s jedne strane puca lud pogled na bijelu Istru ...
... a sa druge na visoke grote iznad kolodvora!
Gost- Gost
Kako je vlak zbog kojeg smo došli kasnio oko pol sata tako smo na neki način morali skratit vrijeme, par detalja
Kapo od makine u potrazi ...
Ma ni ja nisam sjedio skrštenih ruku !
Kapo od makine u potrazi ...
Ma ni ja nisam sjedio skrštenih ruku !
Gost- Gost
Okrenem se ja da krenem natrag ... a ono ... vidi vidi, Pfaff se dobro zagledal jel to lokomotiva ima ljetne il' još uvijek zimske bandaže!!!
Ovako željeznicu vide mačke i pasi
Ima tu svega, samo treba gledat oko sebe, šterna
Ručna pumpa za vodu
Pfaffovog prijatelja prijatelj ( )
Stablo na rubu grote
Na Učki se vidi TV toranj i radari
Ovako željeznicu vide mačke i pasi
Ima tu svega, samo treba gledat oko sebe, šterna
Ručna pumpa za vodu
Pfaffovog prijatelja prijatelj ( )
Stablo na rubu grote
Na Učki se vidi TV toranj i radari
Gost- Gost
Približilo se i vrijeme dolaska vlaka zbog kojeg smo i došli. I evo ga, spušta se prema buzetskom kolodvoru
Fejs tu fejs, dvije aždahe, jedna zelena druga plava!
Zelena ode na treći kolosjek i uskoro će strojno za Divaču
Plava će isto uskoro dalje ali sa vagonima
Pfaff u punoj ratnoj opremi sve to uredno dokumentira
A ni ja ne stojim baš skrštenih ruku
Malo sam otišao dalje da uhvatim vlak na odlasku
Gost- Gost
Nakon što smo se oprostili od ljubaznih domaćina odosmo i mi dalje, al' prije toga treba preko ŽCP-a
A ni pad nije baš zanemariv!!!
Stadosmo mi tako nasred pruge, sve za dobru fotografiju , prema Divači ...
... prema ... ups, ima nekoga! Da mi je znat što je ophodar tad pomislio
Ne, nismo krenuli doma, krenuli smo za Podgorje u Sloveniji. Al' prije toga se treba provesti preko Ćićarije. Pejzaž k'o iz priče ...
A ni pad nije baš zanemariv!!!
Stadosmo mi tako nasred pruge, sve za dobru fotografiju , prema Divači ...
... prema ... ups, ima nekoga! Da mi je znat što je ophodar tad pomislio
Ne, nismo krenuli doma, krenuli smo za Podgorje u Sloveniji. Al' prije toga se treba provesti preko Ćićarije. Pejzaž k'o iz priče ...
Gost- Gost
Nakon što smo prešli granicu i taman učli u Podgorje počelo je lagano kišiti. Ma što nas to može zaustavit kad nas krene!? Najprvo, podgorska ćenifa
U smjeru Divače
Na drugu stranu, prema Buzetu (kompozicija od Faccs-ova i Fals-ova)
Kolodvorska zgrada
Uslikaj me, uslikaj me!
Mislim da sam nešto slično vidio na sušačkom kolodvoru ad su nešto mrdali oko jedne skretnice
Skladišče
SŽ Fals
U smjeru Divače
Na drugu stranu, prema Buzetu (kompozicija od Faccs-ova i Fals-ova)
Kolodvorska zgrada
Uslikaj me, uslikaj me!
Mislim da sam nešto slično vidio na sušačkom kolodvoru ad su nešto mrdali oko jedne skretnice
Skladišče
SŽ Fals
Gost- Gost
Ima tu i rariteta! Talijanski "OM"
Uskoro je počela padat malo jače kišica tako da sam se krenuo vraćati a i zvali su me za "jednu milenijsku" , al' još samo "Priročno skladišče"
I jedan bik
Kako je počelo jače padat otišli smo u obližnju gostilnicu i dok smo tamo bili nebo se otvorilo!!!
Kad je malo kiša popustila krenuli smo za Rijeku. Već u Jurdanima nije bilo ni tragova od ikakve kiše al' je zato u tom djelu dosta puhalo. U Rijeci ... e tu je već bila druga priča, suho, sparno ... ali to je za neku drugu priču! Ova bi ovdje završila!
Velika hvala Pfaffu na vožnji i kikiju na vođenju i obojici na ugodnom druženju tijekom nedjeljnog jutra!
Do nekog drugog ...
Uskoro je počela padat malo jače kišica tako da sam se krenuo vraćati a i zvali su me za "jednu milenijsku" , al' još samo "Priročno skladišče"
I jedan bik
Kako je počelo jače padat otišli smo u obližnju gostilnicu i dok smo tamo bili nebo se otvorilo!!!
Kad je malo kiša popustila krenuli smo za Rijeku. Već u Jurdanima nije bilo ni tragova od ikakve kiše al' je zato u tom djelu dosta puhalo. U Rijeci ... e tu je već bila druga priča, suho, sparno ... ali to je za neku drugu priču! Ova bi ovdje završila!
Velika hvala Pfaffu na vožnji i kikiju na vođenju i obojici na ugodnom druženju tijekom nedjeljnog jutra!
Do nekog drugog ...
Gost- Gost
kiki273 je napisao/la:Sezonski vlak dolazi u 9,04 i u Buzetu je izmjena loksi. To do sada još nitko nije evidentirao.
Zar postoji u Istri nešto što još nije evidentirano?
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
A ćenifa?
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Ček malo, ček... Kako ste se našli u Podgorju? Zar cesta od buzetskog kolodvora preko Dana do Vodica više ne funkcionira?
Registration date : 14.05.2008
Materijalizirali smo segaspa je napisao/la:Ček malo, ček... Kako ste se našli u Podgorju? ...
Radi radi ... po njoj smo otišli tamo i vratili se.gaspa je napisao/la:... Zar cesta od buzetskog kolodvora preko Dana do Vodica više ne funkcionira?
Gost- Gost
Da i ja dodam par svojih impresija
Nedjeljno jutro je osvanulo s malo šaromigastim vremenom – upravo prema prognozi sinoptičara, ali Pfaffmobil srećom nije kabriolet
U 6:55 ukrcao sam kikija273 i barbu Bojnika (u daljem tekstu: BB) i nakon prelaska Učke starom cestom zbog poradi izbjegavanja plaćanja tunelskih nameta omraženim francuskim okupatorima, našli smo se na ishodišnoj točci svih istarskih šalabazanja – Lupoglav...
BB je odmah pohitao slikavat detalje za teksture
BB je bio preoduševljen ulovom
A kiki273 je veselo dotrčkarao do mene s najavom da možemo dalje
Evo moje suvozačke ekipe u punoj ljepoti. Kiki273 je onaj lijevo
Nedjeljno jutro je osvanulo s malo šaromigastim vremenom – upravo prema prognozi sinoptičara, ali Pfaffmobil srećom nije kabriolet
U 6:55 ukrcao sam kikija273 i barbu Bojnika (u daljem tekstu: BB) i nakon prelaska Učke starom cestom zbog poradi izbjegavanja plaćanja tunelskih nameta omraženim francuskim okupatorima, našli smo se na ishodišnoj točci svih istarskih šalabazanja – Lupoglav...
BB je odmah pohitao slikavat detalje za teksture
BB je bio preoduševljen ulovom
A kiki273 je veselo dotrčkarao do mene s najavom da možemo dalje
Evo moje suvozačke ekipe u punoj ljepoti. Kiki273 je onaj lijevo
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
U Lupoglavu su sve oštarije bile zaprte pa smo se stimulansima dopunili tek u kafiću što djeluje u sklopu novog hiperšpeceraja u Buzetu, a onda smo se popentrali još onih preostalih 5 km do kolodvora Buzet
Kolodvor je bio prazan pa smo iskoristili trenutak da se javimo u prometni ured, objasnimo svoju nakanu, pokažemo ćitabe i tako to... Onda se pojavio i pogranični policajac pa smo priču ponovno odglagoljali. Dobrohotno su nas primili na znanje i rekli da slobodno nastavimo s planiranim akcijama.
Kolodvorska praznina nije potrajala. Za nama stiže Krajina-ekspress (2062-036) strojno iz Lupoglava preuzeti Slovence čim stignu.
Namjestio se on tako na trećem (obilaznom) kolosijeku i nastavio brundati
Vaš izvjestitelj iskazuje (nerealiziranu) nakanu penjanja
Ovo je samo za ljubitelje dizela – ništa se ne zbiva, ali dobro zvuči
Kolodvor je bio prazan pa smo iskoristili trenutak da se javimo u prometni ured, objasnimo svoju nakanu, pokažemo ćitabe i tako to... Onda se pojavio i pogranični policajac pa smo priču ponovno odglagoljali. Dobrohotno su nas primili na znanje i rekli da slobodno nastavimo s planiranim akcijama.
Kolodvorska praznina nije potrajala. Za nama stiže Krajina-ekspress (2062-036) strojno iz Lupoglava preuzeti Slovence čim stignu.
Namjestio se on tako na trećem (obilaznom) kolosijeku i nastavio brundati
Vaš izvjestitelj iskazuje (nerealiziranu) nakanu penjanja
Ovo je samo za ljubitelje dizela – ništa se ne zbiva, ali dobro zvuči
Dva tužna lika: Kiki273 je upravo saznao da vlak ma zamudo ter da moramo nekako ubiti slijedećih ¾ sahata
Kolodvor Buzet nešto nije idealna lokacija za ubijanje dokolice. Provjerili smo stanje infrastrukture – nepromijenjeno, i dalje je sve 'na palentu'
Kolodvor Buzet nešto nije idealna lokacija za ubijanje dokolice. Provjerili smo stanje infrastrukture – nepromijenjeno, i dalje je sve 'na palentu'
Napokon:
Počinje užurbana priprema tehnologije
Skretničar spušta rampu na lokalnom ŽCPR (ona na cesti prema Brestu je na struju)
Prometnik i skretničar hvataju pozicije
Stiže. Malo je musav. (Dobro za 'Rvacku? )
Progrmio je naprijed po prolaznom kolosjeku. Zbilja je Regan. Od našeg Džemsa se razlikuje jedino po hladnjacima od ED kočnica, a navodno je i duži za oko metar. Nije bilo prigode da mu mjerim...
Počinje užurbana priprema tehnologije
Skretničar spušta rampu na lokalnom ŽCPR (ona na cesti prema Brestu je na struju)
Prometnik i skretničar hvataju pozicije
Stiže. Malo je musav. (Dobro za 'Rvacku? )
Progrmio je naprijed po prolaznom kolosjeku. Zbilja je Regan. Od našeg Džemsa se razlikuje jedino po hladnjacima od ED kočnica, a navodno je i duži za oko metar. Nije bilo prigode da mu mjerim...
Otkopčalo ga...
... odjurio je naprijed do ulaznog signala, promijenio kolosjek i utekao glavom bez obzira natrag u Deželu. Više ga nisam vidio
Vlak je klasika 3+1 (tri vagona + krčma). Putnika navodno između 25 i 35 iako ih znade biti i do 100.
Evo, sve piše – da znate da vam nisam lagao
A vagoni su ovakvi – starije dobi, svi se prozori dadu otvoriti – san snova svakog putujućeg željeznicoljupca...
Dotle su već prikopčali HŽ-Džemsa i majstor se veselo osmjehnuo i zaždio put Pule
Evo kako to sve skupa izgleda na filmu:
... odjurio je naprijed do ulaznog signala, promijenio kolosjek i utekao glavom bez obzira natrag u Deželu. Više ga nisam vidio
Vlak je klasika 3+1 (tri vagona + krčma). Putnika navodno između 25 i 35 iako ih znade biti i do 100.
Evo, sve piše – da znate da vam nisam lagao
A vagoni su ovakvi – starije dobi, svi se prozori dadu otvoriti – san snova svakog putujućeg željeznicoljupca...
Dotle su već prikopčali HŽ-Džemsa i majstor se veselo osmjehnuo i zaždio put Pule
Evo kako to sve skupa izgleda na filmu:
U nastavku nas je Kiki273 odnavigirao duboko u bespuća Krasa/Ćićarije pa smo preko nekih čudnih graničnih prijelaza s radnim vremenom boljeg shopping-centra stigli u Podgorje. To je prvo službeno mjesto na slovenskoj strani do kojeg se može relativno elegantno doći cestom. Pogranični organi ulaze u Rakitovcu.
Pogled na niže dolje prikazan zemljovid pokazuje zašto nismo išli do Rakitovca.
Lijepa kolodvorska zgrada koja svjedoči o nekim boljim vremenima
Bila tu i ćenifa!
"Milenijska" fotografija. Ja sam onaj lijevo
Krenuli smo prema IZHODU...
... jer nam se slovensko nebo opasno namrgodilo
Dok si rekao britva, pljuštalo je k'o iz kabla. Sad se hvalim da sam oprao auto u inozemstvu
Pogled na niže dolje prikazan zemljovid pokazuje zašto nismo išli do Rakitovca.
Lijepa kolodvorska zgrada koja svjedoči o nekim boljim vremenima
Bila tu i ćenifa!
"Milenijska" fotografija. Ja sam onaj lijevo
Krenuli smo prema IZHODU...
... jer nam se slovensko nebo opasno namrgodilo
Dok si rekao britva, pljuštalo je k'o iz kabla. Sad se hvalim da sam oprao auto u inozemstvu
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.