Zagorje vu snegu
5 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Zagorje vu snegu
Najbolja supruga na svijetu dobavila se vođenja nekog seminara u Tuheljskim toplicama. To automatizmom zahtijeva i prisustvo vašeg izvjestitelja u ulozi dežurnog šofera, logističara, trhonoše, informatičara... i da ne nabrajam, ukratko: Katica za sve. Iako svježe otrgnut od letargije izazvane blagdanskim dernecima, nisam se jako bunio iz dva posve prizemna razloga:
ad 1. - Terme Tuhelj su izrazito ugodna lokacija, a brčkanje u bazenu je uključeno u cijenu hotela
ad 2. - prugice, vlakići i kolodvori u tom zakutku Lijepe naše su mi relativno nepoznati pa eto zgodne prilike da produbim znanje šalabajzajući po benovoj i ivogovoj župi.
Nebih vas, vrli štioci, zamarao detaljima smještaja, slikama s bazena te prizora oko švedskog stola u hotelskom restoranu već odmah prelazim in medias (t)res: Kolodvor Zabok, Pfaffmobilom 10+ kilometara od hotela, a uvidom u VR zaključujem da tu ima dosta zanimljivog muvinga. Stoga sam ga odabrao ishodištem svojih aktivnosti. Odmah da se izmaknem: Ovo su područje raniji posjetitelji obradili i oglodali do kosti pa se ne kanim s time baviti – ja ću jednostavno opisati kako mi je bilo!
Ponedjeljak, 4. siječanj
Iz konfiguracije mjesta vidi se kako je kolodvor izvorno bio na rubu naselja, danas polako urasta u njega.
Vidi, vidi! Imaju i manevru!
Jako uredna stražarnica i ŽCPR u funkciji (pače, ovdje se stvaraju prilične gužve jer kolodvor ima samo tri prolazna kolosjeka pa se često vrše operacije preko prve skretnice, a ta je odmah do ceste)
Pogled u pravcu Zaprešića...
... i pogled u pravcu kolodvora!
Plavac/Macosa koji se vidi u daljini je predestiniran za Đurmanec. Kad iz Gornje Stubice stigne kompozicija koja se zaustavi ispred njega tj. na peronu, ovaj jadnik (koji kreće tri minute ranije) se mora izvući natraške skroz preko prve skretnice i ceste pa onda proći dužinom cijele stanice te se opet vratiti da bi se pozicionirao ispred Plavca za Stubicu A sve to zato jer nekako u slično vrijeme stigne iz Budinšćine Plavac za Zagreb, a iz Zagreba klasika za Varaždin. Dobro da tamo nisam prometnik...
Dizelnapojnici. Ovo je jedino mjesto gdje se Plavci mogu nafte napiti između Zagreba i Varaždina. Rekli su mi da će s njima biti problema kad uteturamo u €U jer nisu ekološki izvedeni tj. nemaju separatore za skupljanje i obradu onoga što prokaplje i iscuri.
Rijetko zgodan grafit (nije da ga odobravam). Izdaleka izgleda kao da voze bicikl
Kolodvorska zgrada. Ono lijevo s narančastim cimerom je pekara koja to zapravo nije jer samo prodaje pekarske proizvode
ad 1. - Terme Tuhelj su izrazito ugodna lokacija, a brčkanje u bazenu je uključeno u cijenu hotela
ad 2. - prugice, vlakići i kolodvori u tom zakutku Lijepe naše su mi relativno nepoznati pa eto zgodne prilike da produbim znanje šalabajzajući po benovoj i ivogovoj župi.
Nebih vas, vrli štioci, zamarao detaljima smještaja, slikama s bazena te prizora oko švedskog stola u hotelskom restoranu već odmah prelazim in medias (t)res: Kolodvor Zabok, Pfaffmobilom 10+ kilometara od hotela, a uvidom u VR zaključujem da tu ima dosta zanimljivog muvinga. Stoga sam ga odabrao ishodištem svojih aktivnosti. Odmah da se izmaknem: Ovo su područje raniji posjetitelji obradili i oglodali do kosti pa se ne kanim s time baviti – ja ću jednostavno opisati kako mi je bilo!
Ponedjeljak, 4. siječanj
Iz konfiguracije mjesta vidi se kako je kolodvor izvorno bio na rubu naselja, danas polako urasta u njega.
Vidi, vidi! Imaju i manevru!
Jako uredna stražarnica i ŽCPR u funkciji (pače, ovdje se stvaraju prilične gužve jer kolodvor ima samo tri prolazna kolosjeka pa se često vrše operacije preko prve skretnice, a ta je odmah do ceste)
Pogled u pravcu Zaprešića...
... i pogled u pravcu kolodvora!
Plavac/Macosa koji se vidi u daljini je predestiniran za Đurmanec. Kad iz Gornje Stubice stigne kompozicija koja se zaustavi ispred njega tj. na peronu, ovaj jadnik (koji kreće tri minute ranije) se mora izvući natraške skroz preko prve skretnice i ceste pa onda proći dužinom cijele stanice te se opet vratiti da bi se pozicionirao ispred Plavca za Stubicu A sve to zato jer nekako u slično vrijeme stigne iz Budinšćine Plavac za Zagreb, a iz Zagreba klasika za Varaždin. Dobro da tamo nisam prometnik...
Dizelnapojnici. Ovo je jedino mjesto gdje se Plavci mogu nafte napiti između Zagreba i Varaždina. Rekli su mi da će s njima biti problema kad uteturamo u €U jer nisu ekološki izvedeni tj. nemaju separatore za skupljanje i obradu onoga što prokaplje i iscuri.
Rijetko zgodan grafit (nije da ga odobravam). Izdaleka izgleda kao da voze bicikl
Kolodvorska zgrada. Ono lijevo s narančastim cimerom je pekara koja to zapravo nije jer samo prodaje pekarske proizvode
- Broj postova : 11476
Registration date : 17.03.2008
Re: Zagorje vu snegu
Westgate Zabok. Sad sam već na civilnoj strani kolodvora
Biblioteka simpatičnog naziva
Na kolodvoru postoje dvije zgrade. Ova je malo južnije (smjer Zaprešić) i jako je derutna za razliku od one druge koja ima pekaru.
Na onu tamo mislim!
U svojim planovima bio sam limitiran jednom činjenicom: organizator me, naime, providio punim pansionom u hotelu što je značilo da se u razdoblju od 12:00 do najkasnije 14 ha moram uprispodobiti na ručku. Šteta bi bilo da propadne, ne?
Za svoju prvu vožnju vlakom odabrao sam relaciju do Gornje Stubice – svega 20-tak minuta, a usput ću se prisjetiti krajolika koje smo ljetos posjetili nakon krkanja na Bedekovačkim jezerima .
Odabrao sam si 3212 u 10:42. Sa svim čekanjima, trebao bih se vratiti nešto iza podneva. Taman!
Onda sam si nabavio i voznu ispravu (iako me nitko nije ništa pitao)
Prometalo je od one lijepe, stare, nepreuređene vrste. Moj cilj su ona uska vrata na kraju vagona...
Evo sam se instalirao. Onaj Plavac s biciklom nas je već obišao. Desno su 3009 za Zagreb i 3004 za Varaždin
Evo što je Pfaff snimijo 3. siječnja 2011. na pruzi za Gornju Stubicu:
Prugom od Zaboka do Gornje Stubice 1. dio (Zabok – Stubičke toplice)
Prugom od Zaboka do Gornje Stubice 2. dio (Stubičke toplice – Gornja Stubica)
Biblioteka simpatičnog naziva
Na kolodvoru postoje dvije zgrade. Ova je malo južnije (smjer Zaprešić) i jako je derutna za razliku od one druge koja ima pekaru.
Na onu tamo mislim!
U svojim planovima bio sam limitiran jednom činjenicom: organizator me, naime, providio punim pansionom u hotelu što je značilo da se u razdoblju od 12:00 do najkasnije 14 ha moram uprispodobiti na ručku. Šteta bi bilo da propadne, ne?
Za svoju prvu vožnju vlakom odabrao sam relaciju do Gornje Stubice – svega 20-tak minuta, a usput ću se prisjetiti krajolika koje smo ljetos posjetili nakon krkanja na Bedekovačkim jezerima .
Odabrao sam si 3212 u 10:42. Sa svim čekanjima, trebao bih se vratiti nešto iza podneva. Taman!
Onda sam si nabavio i voznu ispravu (iako me nitko nije ništa pitao)
Prometalo je od one lijepe, stare, nepreuređene vrste. Moj cilj su ona uska vrata na kraju vagona...
Evo sam se instalirao. Onaj Plavac s biciklom nas je već obišao. Desno su 3009 za Zagreb i 3004 za Varaždin
Evo što je Pfaff snimijo 3. siječnja 2011. na pruzi za Gornju Stubicu:
Prugom od Zaboka do Gornje Stubice 1. dio (Zabok – Stubičke toplice)
Prugom od Zaboka do Gornje Stubice 2. dio (Stubičke toplice – Gornja Stubica)
Evo me na cilju. Snježna pustinja. Nigdje nikog iako se u pogonu "Done" nešto puši. Znači da još uvijek rade...
Majstor (želio je ostati anoniman) i ja smo se prebacili na suprotnu stranu. Usprkos želje za anonimnošću, negdje kod Stubičkih toplica se prisjetio da je jedne subote lani tamo u jarku i oko mosta bila hrpa tipova koji su slikali njegov vlak te da mu je kolega strojovođa rekao da je i on bio među njima...
Volim ove prizore ledene čipke na stablima i plavog neba.
Tuda ćemo se vratiti, al' ćemo najprije sač'kat 50 minuta. Srećom ovdje ima biblioteka koju pamtim iz nekih toplijih dana pa smo si majstor i ja popili nešto osvježavajuće
A ima i ćenifa koja pamti neke bolje dane...
U povratku se zovemo 3219. Zanimljivo, veli mi majstor da više nemaju one knjižice s voznim redom u upravljačnici već pred svaki polazak dobije putni nalog s upisanim vremenima vožnje. Kakva je to kerefeka?
Lijepo se vidi taj pipir u onom stalku za VR skroz desno
Evo i filmića s povratka...
Prugom od Gornje Stubice do Zaboka 1. dio (Gornja Stubica – Stubičke toplice)
Prugom od Gornje Stubice do Zaboka 2. dio (Stubičke toplice – Zabok)
Stigli smo bez zakašnjenja, sjeo sam u auto i gonjen glađu pojurio ka hotelu. Ipak sam se sjetio da mi je usput i mjesto Zeusova porijekla pa sam svratio slikati rodnu kuću...
Još malo zimske idile...
Majstor (želio je ostati anoniman) i ja smo se prebacili na suprotnu stranu. Usprkos želje za anonimnošću, negdje kod Stubičkih toplica se prisjetio da je jedne subote lani tamo u jarku i oko mosta bila hrpa tipova koji su slikali njegov vlak te da mu je kolega strojovođa rekao da je i on bio među njima...
Volim ove prizore ledene čipke na stablima i plavog neba.
Tuda ćemo se vratiti, al' ćemo najprije sač'kat 50 minuta. Srećom ovdje ima biblioteka koju pamtim iz nekih toplijih dana pa smo si majstor i ja popili nešto osvježavajuće
A ima i ćenifa koja pamti neke bolje dane...
U povratku se zovemo 3219. Zanimljivo, veli mi majstor da više nemaju one knjižice s voznim redom u upravljačnici već pred svaki polazak dobije putni nalog s upisanim vremenima vožnje. Kakva je to kerefeka?
Lijepo se vidi taj pipir u onom stalku za VR skroz desno
Evo i filmića s povratka...
Prugom od Gornje Stubice do Zaboka 1. dio (Gornja Stubica – Stubičke toplice)
Prugom od Gornje Stubice do Zaboka 2. dio (Stubičke toplice – Zabok)
Stigli smo bez zakašnjenja, sjeo sam u auto i gonjen glađu pojurio ka hotelu. Ipak sam se sjetio da mi je usput i mjesto Zeusova porijekla pa sam svratio slikati rodnu kuću...
Još malo zimske idile...
Nakon popodnevnog brčkanja i namakanja utruđenih kostiju, vratio sam se u Zabok odraditi i društvene obveze. Red je javiti se lokalnim 4rumašima kako bi znali tko im se smuca po župi. Tu je na prvom mjestu ivog, a kako ni Zaprešić nije daleko, dogovorio sam se i s Portosom.
Tajming nam je bio prvoklasan – svi smo bili točni, a Portos je još dobavio i Silvera i Zagija
Za mjesto druženja odabrali smo biblioteku "Fulir" u sklopu kolodvorskih objekata (u prvom planu je pekara koja to zapravo nije)
Meni je oko odmah zapelo za...
Zagi i ja smo bili solidno suzdržani dok su ostali malo pokrstili svoje napitke
Evo iivoga (bez deve, veli da su mu se smučile)
Trenutak nesmotrenosti i prijatelj mi se dokopao fotića...
Svi smo se držali jako mudro, ali onda je Portos posegao za ostacima božićnice pa nam se vratio osmjeh na lica. Hvala mu!
Tajming nam je bio prvoklasan – svi smo bili točni, a Portos je još dobavio i Silvera i Zagija
Za mjesto druženja odabrali smo biblioteku "Fulir" u sklopu kolodvorskih objekata (u prvom planu je pekara koja to zapravo nije)
Meni je oko odmah zapelo za...
Zagi i ja smo bili solidno suzdržani dok su ostali malo pokrstili svoje napitke
Evo iivoga (bez deve, veli da su mu se smučile)
Trenutak nesmotrenosti i prijatelj mi se dokopao fotića...
Svi smo se držali jako mudro, ali onda je Portos posegao za ostacima božićnice pa nam se vratio osmjeh na lica. Hvala mu!
Utorak, 4. siječanj, The show goes on...
Evo me opet u Zaboku. Kolodvor je (trenutačno) pust, ako izuzmemo dizela na teretnom
Ovi zagorski kolodvori imaju nekakve čudne šturceve koji bi htjeli zaći kolodvorskoj zgradi s civilne strane? Za ovog Plavca su mi rekli da dođe ujutro, onda odspava cijeli dan u šturcu, a navečer se vrati odakle je i došao. Čudna posla???
Službeni vagon za sakupljače. I u Istri imaju takvog
Na listici piše odakle i kamo
Majstor si malo dremle jer mu se spati neče...
Austrijska cisterna. Obratite paznju na zimske bandaže
Evo me opet u Zaboku. Kolodvor je (trenutačno) pust, ako izuzmemo dizela na teretnom
Ovi zagorski kolodvori imaju nekakve čudne šturceve koji bi htjeli zaći kolodvorskoj zgradi s civilne strane? Za ovog Plavca su mi rekli da dođe ujutro, onda odspava cijeli dan u šturcu, a navečer se vrati odakle je i došao. Čudna posla???
Službeni vagon za sakupljače. I u Istri imaju takvog
Na listici piše odakle i kamo
Majstor si malo dremle jer mu se spati neče...
Austrijska cisterna. Obratite paznju na zimske bandaže
Dva poetska detalja u zimskom ozračju
Ima i e-mail. Možda nekome posluži za Trainz
Manevra se zavukla između dva kompleta cisterni pa se šeće cili dan po rivi...
Ima i e-mail. Možda nekome posluži za Trainz
Manevra se zavukla između dva kompleta cisterni pa se šeće cili dan po rivi...
Odabrao sam si relaciju za vožnju Plavcem, sad si idem kupiti ausvajz. Najprije pogled na čekaonicu. Ovdje je obično gužvet'na
Danas ću do Đurmanca. To je još jedan od onih osunećenih putnih pravaca koji su nekoć vodili 'Rvate u €uropu
Putna karta
To je onaj što prije polaska izvodi kerefeke obilazeći kolegu koji ide za Stubicu
Piše
Nešto za Stanleyevu kolekciju grafita (a možda nekome i posluži za Trainz )
Nije onaj Plavac od jučer – ovaj nema narisan bicikl
Danas ću do Đurmanca. To je još jedan od onih osunećenih putnih pravaca koji su nekoć vodili 'Rvate u €uropu
Putna karta
To je onaj što prije polaska izvodi kerefeke obilazeći kolegu koji ide za Stubicu
Piše
Nešto za Stanleyevu kolekciju grafita (a možda nekome i posluži za Trainz )
Nije onaj Plavac od jučer – ovaj nema narisan bicikl
Sad je već nastala gužva u 10 i pol
Krajnji je čas da se ukrcam, s majstorom (koji se nije dao slikati) sam već sve dogovorio...
Evo što je Pfaff snimijo 4. siječnja 2011. na pruzi za Đurmanec:
Prugom od Zaboka do Đurmanca 1. dio (Zabok – Sv.Križ Začretje)
Prugom od Zaboka do Đurmanca 2. dio (Sv.Križ Začretje – Krapina)
Prugom od Zaboka do Đurmanca 3. dio (Krapina – Đurmanec)
Zahvalan sam mom domaćinu, majstoru Stjepanu, na iscrpnim komentarima svega zanimljivog uz prugu, baš mi je to sve lijepo objasnio i pokazao.
Krajnji je čas da se ukrcam, s majstorom (koji se nije dao slikati) sam već sve dogovorio...
Evo što je Pfaff snimijo 4. siječnja 2011. na pruzi za Đurmanec:
Prugom od Zaboka do Đurmanca 1. dio (Zabok – Sv.Križ Začretje)
Prugom od Zaboka do Đurmanca 2. dio (Sv.Križ Začretje – Krapina)
Prugom od Zaboka do Đurmanca 3. dio (Krapina – Đurmanec)
Zahvalan sam mom domaćinu, majstoru Stjepanu, na iscrpnim komentarima svega zanimljivog uz prugu, baš mi je to sve lijepo objasnio i pokazao.
Ovdje još nikad nisam bio – kolodvor Đurmanec. Zgrada me nekako podsjeća na staru sarajevsku vijećnicu
Pače: Pogranični kolodvor
Ovo nije prozor od kuhinje žene šefa stanice već od prometnog ureda
Stari vodonapojnik su preselili ovamo kao spomenik slavnim vremenima (da li je i tu nekad stajao onaj čuveni natpis "Posljednja prije granice"?)
Moj se plavac malo svinuo jer je i kolodvor Đurmanec u zavoju poput Brod Moravica. Ono iznad je autoput Zagreb - Macelj
Dio mjesta istočno od pruge...
... i dio zapadno od pruge
Pače: Pogranični kolodvor
Ovo nije prozor od kuhinje žene šefa stanice već od prometnog ureda
Stari vodonapojnik su preselili ovamo kao spomenik slavnim vremenima (da li je i tu nekad stajao onaj čuveni natpis "Posljednja prije granice"?)
Moj se plavac malo svinuo jer je i kolodvor Đurmanec u zavoju poput Brod Moravica. Ono iznad je autoput Zagreb - Macelj
Dio mjesta istočno od pruge...
... i dio zapadno od pruge
Eko-ćenifa. Bila je zaključana (ili je brava smrzla) pa nisam bio u mogućnosti izvesti vizualno-olfaktornu analizu stanja (A i korisnički aspekt je provjeren malo dalje iza nekog plota!)
Civilna strana kolodvora. Prigradnja služi za prihvat prekograničnog prometa?
Bacim pogled u unutrašnjost
Blagajna – radi!
Čuuuj! ... u slučaju pojačane frekvencije putnika...
Netko se igrao službenim muhurom...
Izlazna vrata na civilnu stranu – ne rade (fali kvaka)
Civilna strana kolodvora. Prigradnja služi za prihvat prekograničnog prometa?
Bacim pogled u unutrašnjost
Blagajna – radi!
Čuuuj! ... u slučaju pojačane frekvencije putnika...
Netko se igrao službenim muhurom...
Izlazna vrata na civilnu stranu – ne rade (fali kvaka)
Kad sunce pokaže svoju jačinu, onda se uglavnom sjedi ovdje
Dva zanimljiva detalja: Izvorne pločice iz vremena gradnje pruge tj. kolodvorske zgrade. Gotovo identične sam nedavno fotkao u Divači.
Drugo: Lijevanoželjezni stup tipskog modela je dobio podnožje jer je iz nekog razloga krov nadstrešnice viši od standarda. Ili se varam
Na kolodvoru nema ni kioska za novine, a nekmoli biblioteke pa treba šetati u potrazi za zanimljivostima. Objekte sam iscrpio, da vidimo čega još ima...
Tri žute platforme za tračnice. Meščini da su ovdje već neko vrijeme
Prema €uropi vode samo rđave tračnice – ovdje više ne stanuje željeznica
Iz daljine sam mislio da su tračnice obilježene nečime, ali sad vidim da je u pitanju neka čudna toplo-hladno igra sa snijegom
ŽCPR koji to više nije (slično onima na raškoj pruzi), a u daljini se nazire i znak zatvora
Ne'š vjerovat' – ovo je bik!
Dva zanimljiva detalja: Izvorne pločice iz vremena gradnje pruge tj. kolodvorske zgrade. Gotovo identične sam nedavno fotkao u Divači.
Drugo: Lijevanoželjezni stup tipskog modela je dobio podnožje jer je iz nekog razloga krov nadstrešnice viši od standarda. Ili se varam
Na kolodvoru nema ni kioska za novine, a nekmoli biblioteke pa treba šetati u potrazi za zanimljivostima. Objekte sam iscrpio, da vidimo čega još ima...
Tri žute platforme za tračnice. Meščini da su ovdje već neko vrijeme
Prema €uropi vode samo rđave tračnice – ovdje više ne stanuje željeznica
Iz daljine sam mislio da su tračnice obilježene nečime, ali sad vidim da je u pitanju neka čudna toplo-hladno igra sa snijegom
ŽCPR koji to više nije (slično onima na raškoj pruzi), a u daljini se nazire i znak zatvora
Ne'š vjerovat' – ovo je bik!
Idem natrag po pruzi bez straha, zaštitnih obilježja i ničim neometan. Onaj moj Plavac djeluje nekako malen ispod vijadukta – k'o da sam na sajmu KŽMZ
Uvijek imam sliku Zagorja s brežuljcima načičkanim vinogradima i s kletima između, ali i ovaj zimski prizor ima svoje čari, ne?
Detalj tehnologije
Kao što i ime kaže... (Ima u GK nešto što se zove podmetaš, ali to nije to)
Nekadašnje robno skladište. Izgleda da je u nekoj funkciji, bar mi tako daje naslutiti onaj sanduk - u takvima obično drže pružni pribor.
U sljedu koldvorskih građevina uočio sam ovu zanimljivost, ali ne berem svrhu i namjenu?
Dvije slike s druge (istočne) strane tj. sa ceste koja vodi tik uz kolodvor
Uvijek imam sliku Zagorja s brežuljcima načičkanim vinogradima i s kletima između, ali i ovaj zimski prizor ima svoje čari, ne?
Detalj tehnologije
Kao što i ime kaže... (Ima u GK nešto što se zove podmetaš, ali to nije to)
Nekadašnje robno skladište. Izgleda da je u nekoj funkciji, bar mi tako daje naslutiti onaj sanduk - u takvima obično drže pružni pribor.
U sljedu koldvorskih građevina uočio sam ovu zanimljivost, ali ne berem svrhu i namjenu?
Dvije slike s druge (istočne) strane tj. sa ceste koja vodi tik uz kolodvor
Vrijeme je krenuti natrag. Evo i VR-a
Oprema je postavljena
Desna noga je već na stepenici, posljednji osvrtaj (za razliku od Šveda, ovaj se zbilja može savinuti )
Detalji unutrašnjosti. Srećom neobnovljen, mene jako podsjeća na pokojne Gomulke. Inače zavidno čist
I pogledi čvrsti, i ljepljivi prsti...
Svinutost iznutra
I sada malo slikopisne zabilježbe...
Prugom od Đurmanca do Zaboka 1. dio (Đurmanec – Krapina)
Prugom od Đurmanca do Zaboka 2. dio (Krapina – Sv.Križ Začretje)
Prugom od Đurmanca do Zaboka 3. dio (Sv.Križ Začretje – Zabok)
Oprema je postavljena
Desna noga je već na stepenici, posljednji osvrtaj (za razliku od Šveda, ovaj se zbilja može savinuti )
Detalji unutrašnjosti. Srećom neobnovljen, mene jako podsjeća na pokojne Gomulke. Inače zavidno čist
I pogledi čvrsti, i ljepljivi prsti...
Svinutost iznutra
I sada malo slikopisne zabilježbe...
Prugom od Đurmanca do Zaboka 1. dio (Đurmanec – Krapina)
Prugom od Đurmanca do Zaboka 2. dio (Krapina – Sv.Križ Začretje)
Prugom od Đurmanca do Zaboka 3. dio (Sv.Križ Začretje – Zabok)
Putem mi majstor Stjepan kaže: "Vidio sam još jednog ovakvog (Čuj: ovakvog) na stanici u Zaboku, vidil sam da se ukrcal u Začretju, ste skup?" Bo?
Daklem na kolodvoru u Zaboku, uočim trainspotterski opremljenu osobu kako čeka vlak za Zagreb: "Dobar dan! Slikate vlakove?" "A vi ste Pfaff?, Ja sam Dinko-KA!"
I tako su nastale dvije povjesne fotografije, jednu sam slikao ja, a drugu Dinko
I to bi zasad bilo to...
Daklem na kolodvoru u Zaboku, uočim trainspotterski opremljenu osobu kako čeka vlak za Zagreb: "Dobar dan! Slikate vlakove?" "A vi ste Pfaff?, Ja sam Dinko-KA!"
I tako su nastale dvije povjesne fotografije, jednu sam slikao ja, a drugu Dinko
I to bi zasad bilo to...
Pfaff je napisao/la:...
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/IshodisteZabok/IshodisteZabok088.jpg
Što se tiče textura za Trainz ... nesmem ti ni reć koliko sam toga poskidao . Si možda boćno snimil Makosu u Đurmancu sa one strane prema zgradi? Videl sam da sa te strane ima "dobar" grafit!
Kolodvor Đurmanec ... to mi izgleda k'o da je tamo i Bog rekal laku noć . Si videl koju živu dušu tamo? Naravno osim strojovođe i kondora.
Sve u svemu, vrlo zanimljiv putopis!
Gost- Gost
Nisam. Čas san snimil - to san stavil (a ako budeš dobar i pošalješ mi brojeve fotki, možeš dobiti i veliku rezoluciju)thomcro je napisao/la:Što se tiče textura za Trainz ... nesmem ti ni reć koliko sam toga poskidao . Si možda boćno snimil Makosu u Đurmancu sa one strane prema zgradi? Videl sam da sa te strane ima "dobar" grafit!
Ima i prometnik...thomcro je napisao/la:Kolodvor Đurmanec ... to mi izgleda k'o da je tamo i Bog rekal laku noć . Si videl koju živu dušu tamo? Naravno osim strojovođe i kondora.
Znao sam ja da Pfaff nešto mudrija. Povukao se u osamu zimske rezidencije i samo smišlja način kako da prikrati dane sebi i nama... Još jedna u nizu Pfaffovitih reportaža. Jako dobro, jako dobro...
Negooo, obradio sve šved-relacije, pa prešao na makozu? Sad kad počnu šalabazanja po panonskom dijelu Lijepe naše...
Negooo, obradio sve šved-relacije, pa prešao na makozu? Sad kad počnu šalabazanja po panonskom dijelu Lijepe naše...
Registration date : 04.09.2008
Haaaa, zato nisi išao s nama u Gospić, ti si bio skršen od šalabazanja po zagorju dan-dva prije.
Lijepo, lijepo prikazano, ja i Kiki smo mastili ovuda još prije nego smo ni znali za željezničke forume i vozili se Krapinskim cugom, doduše u Stubakima nismo bili, ali ima, ima vremena...
Odličan putopis !
Lijepo, lijepo prikazano, ja i Kiki smo mastili ovuda još prije nego smo ni znali za željezničke forume i vozili se Krapinskim cugom, doduše u Stubakima nismo bili, ali ima, ima vremena...
Odličan putopis !
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Hvala ma mislin da ni potrebe perche model već iman. Ovo će više bit onako, za gjedat u detalji. Ma ustvari kad se već nudiš, pošlji ovistu . Bregi su bregi, pogotovo pod snegon.Pfaff je napisao/la:... (a ako budeš dobar i pošalješ mi brojeve fotki, možeš dobiti i veliku rezoluciju) ...
Unapred se zahvaljujen na fotografije !
Gost- Gost
Nisam, ne - ima još Švedova oko Varaždina...Jean je napisao/la:Negooo, obradio sve šved-relacije, pa prešao na makozu? Sad kad počnu šalabazanja po panonskom dijelu Lijepe naše...
Srijeda, 5. siječanj (Coda & Finale)
(Još 360 dana do Nove Godine, kaže Wikipedija)
Kad sam ljetos na štreki kroz Krapinu snimao jednu od epizoda Avantura Pfaffovlaka, upozorio me ivog da se čuvam ubuduće jerbo da kroz Krapinu Plavci piče ludom brzinom od 30 na sat. Palo mi je napamet da ponovim scenu u zimskom ozračju, oboružan knjižicom VR-a i suguran od iznenađenja.
Sjeo sam, dakle u službeno vozilo ekspedicije i preko brda, graba i udolina stigao u Krapinu. Dmaho sam ustanovio da od snimanja na pruzi kod onog ŽCPR-a što vodi na Hušnjakov breg ne bu niš – šikara pod snijegom, klizavo, pruga u hladu (osojna strana). Sačekušama na otvorenom polju nisam baš sklon pa sam stoga radije otišao posjetiti krapinski kolodvor. On, naime, ima jednu posebnost – pasarelu koja vodi na preko kolodvora na suprotno brdo. Mi smo u Rijeci donedavno imali dvije, ali su otišle pa-pa
Parkirao sam preko puta kolodvorske zgrade, tamo gdje staju maršrutke za zagorske brege. Lijepo se vidi kako je nekadašnji dvojezični natpis bio širi od današnjeg. Nekako ispada da je u vrijeme jednoumlja sve bilo veće
Da vidimo prostore namijenjene putujućem plebsu – blagajna izgleda k'o da su ju donesli iz Remetinca
Prilično pohabano, reć bi da u danom trenutku prostor obiluje nervoznim pripadnicima kaste polujakih
Koprivnica?
Peć lijepo grije, a za svaki slučaj su i nju otpremili u Remetinec (na uvjetnoj do proljeća)
(Još 360 dana do Nove Godine, kaže Wikipedija)
Kad sam ljetos na štreki kroz Krapinu snimao jednu od epizoda Avantura Pfaffovlaka, upozorio me ivog da se čuvam ubuduće jerbo da kroz Krapinu Plavci piče ludom brzinom od 30 na sat. Palo mi je napamet da ponovim scenu u zimskom ozračju, oboružan knjižicom VR-a i suguran od iznenađenja.
Sjeo sam, dakle u službeno vozilo ekspedicije i preko brda, graba i udolina stigao u Krapinu. Dmaho sam ustanovio da od snimanja na pruzi kod onog ŽCPR-a što vodi na Hušnjakov breg ne bu niš – šikara pod snijegom, klizavo, pruga u hladu (osojna strana). Sačekušama na otvorenom polju nisam baš sklon pa sam stoga radije otišao posjetiti krapinski kolodvor. On, naime, ima jednu posebnost – pasarelu koja vodi na preko kolodvora na suprotno brdo. Mi smo u Rijeci donedavno imali dvije, ali su otišle pa-pa
Parkirao sam preko puta kolodvorske zgrade, tamo gdje staju maršrutke za zagorske brege. Lijepo se vidi kako je nekadašnji dvojezični natpis bio širi od današnjeg. Nekako ispada da je u vrijeme jednoumlja sve bilo veće
Da vidimo prostore namijenjene putujućem plebsu – blagajna izgleda k'o da su ju donesli iz Remetinca
Prilično pohabano, reć bi da u danom trenutku prostor obiluje nervoznim pripadnicima kaste polujakih
Koprivnica?
Peć lijepo grije, a za svaki slučaj su i nju otpremili u Remetinec (na uvjetnoj do proljeća)
Vodonapojna pipica. Pretpostavljam novijeg datuma obzirom na spartansku izvedbu. Zbilja, nisam nigdje vidio spremnike za vodu. Što se s njima desilo?
Kolodvorska zgradica s prave strane. Zanimljivo – desna nadstrešnica ima stup u sredini, a lijeva ne???
Pogled niz prugu u smjeru Đurmanca i nesuđene lokacije mog foto-sessiona
I ovdje postoji šturc koji ide u beznadno. Na njemu su ovoga sleda vagoni s tamponom. Bit će obnove pruge, samo dok malo okopni i prigrije
Gotovo kao na britanskim kolodvorima – automobili parkirani među kolosjecima
Tu je i HŽ-ov kamiončić iz Koprivnice (morti su oni zgrebli onoga grafita?)
Par detalja – ako netko hoće precrtavati za Trainz
Kolodvorska zgradica s prave strane. Zanimljivo – desna nadstrešnica ima stup u sredini, a lijeva ne???
Pogled niz prugu u smjeru Đurmanca i nesuđene lokacije mog foto-sessiona
I ovdje postoji šturc koji ide u beznadno. Na njemu su ovoga sleda vagoni s tamponom. Bit će obnove pruge, samo dok malo okopni i prigrije
Gotovo kao na britanskim kolodvorima – automobili parkirani među kolosjecima
Tu je i HŽ-ov kamiončić iz Koprivnice (morti su oni zgrebli onoga grafita?)
Par detalja – ako netko hoće precrtavati za Trainz
Božićni nakit je OK, ali čemu metla? Pa Halloween je davno prošao?
Desni dio kolodvorske zgrade je odumro. Zanimljivo, meni se čini da su kolodvorske zgrade u 'Rvata poput starih maslina – kad stigne loše razdoblje, odbacuju suvišne dijelove
Opet?
Za utjehu: kraj kolodvorske zgrade se nalazi biblioteka "Yeti" s čistom i mirišljavom ćenifom, a usput sam popio i izvrstan macchiato
Pogled u smjeru Zaboka. Tu je i ranijespomenuta pasarela, a lijevo i zgrada robnog skladišta
Eto me na pasareli. Raspon je dosta velik pa cijela konstrukcija poprilično vibrira kad netko hoda po njoj. To su uglavnom pozamašne lokalne kumice koje čvrsto kroče u bolju budućnost tako da se sve trese
Lijepi pogled iz ptičičje perspektive
Robno skladište. Vrata su zazidana, a vagu su izbacili van na atmosferilije. Denčanih pošiljaka, dakle, više nema. Obratite se DHLu ili nekom sličnom
Zoom je zakon
Desni dio kolodvorske zgrade je odumro. Zanimljivo, meni se čini da su kolodvorske zgrade u 'Rvata poput starih maslina – kad stigne loše razdoblje, odbacuju suvišne dijelove
Opet?
Za utjehu: kraj kolodvorske zgrade se nalazi biblioteka "Yeti" s čistom i mirišljavom ćenifom, a usput sam popio i izvrstan macchiato
Pogled u smjeru Zaboka. Tu je i ranijespomenuta pasarela, a lijevo i zgrada robnog skladišta
Eto me na pasareli. Raspon je dosta velik pa cijela konstrukcija poprilično vibrira kad netko hoda po njoj. To su uglavnom pozamašne lokalne kumice koje čvrsto kroče u bolju budućnost tako da se sve trese
Lijepi pogled iz ptičičje perspektive
Robno skladište. Vrata su zazidana, a vagu su izbacili van na atmosferilije. Denčanih pošiljaka, dakle, više nema. Obratite se DHLu ili nekom sličnom
Zoom je zakon
Pogled niz prugu u smjeru Đurmanca. Baš je dobra pozicija za fotkanje! Svaki kolodvor bi morao imati pasarelu
Ovdje skroz lijevo je izvlačnjak koji, čini se, završava taman ispod pasarele (iako je i ranije prepriječen kojekakvom kramom). To je, pretpostavljam, trebalo za slučajeve kad se pobješnjela lokomotiva otme kontroli na putu nizbrdo iz Đurmanca, ne?
Evo i kolodvorske zgrade odozgo. Stakleni kavez u dubini slike je "Yeti"
Nije me ni pogledao, mužek jedan indolentni...
Dok sam se ja tu vrzmao, stigao je iz Zaboka onaj Plavac s kojim sam se dan ranije vozio u Đurmanec. Evo ga odozgo. (Zanimljivo kako sam nehotice i ničim potaknut naciljao vodonapojnik u pravcu)
Naravno da sam ja to i slikopisno zabilježio:
Ovdje skroz lijevo je izvlačnjak koji, čini se, završava taman ispod pasarele (iako je i ranije prepriječen kojekakvom kramom). To je, pretpostavljam, trebalo za slučajeve kad se pobješnjela lokomotiva otme kontroli na putu nizbrdo iz Đurmanca, ne?
Evo i kolodvorske zgrade odozgo. Stakleni kavez u dubini slike je "Yeti"
Nije me ni pogledao, mužek jedan indolentni...
Dok sam se ja tu vrzmao, stigao je iz Zaboka onaj Plavac s kojim sam se dan ranije vozio u Đurmanec. Evo ga odozgo. (Zanimljivo kako sam nehotice i ničim potaknut naciljao vodonapojnik u pravcu)
Naravno da sam ja to i slikopisno zabilježio:
Na povratku (bližilo se vrijeme ručka) sam napravio još par fotografija zasniježenog Zagorja. Izabrao sam dvije:
Odjavismo se iz hotela pa put pod kotače. GK me dočekao s plavim nebom i gotovo suhom cestom (stvari su se ubrzo promijenile na gore)
Za kraj, kako je red, mali zemljovid s obilježenim ciljnim lokacijama mojih šalabajzanja
I sad je definitivno kraj...
Odjavismo se iz hotela pa put pod kotače. GK me dočekao s plavim nebom i gotovo suhom cestom (stvari su se ubrzo promijenile na gore)
Za kraj, kako je red, mali zemljovid s obilježenim ciljnim lokacijama mojih šalabajzanja
I sad je definitivno kraj...
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.