Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Objava slikovnih priloga

Započni novu temu   Ova tema je zaključana: ne moľeą uređivati postove niti odgovarati.

Go down

Objava slikovnih priloga Empty Objava slikovnih priloga

Postaj by gaspa uto 18 sij 2011 - 11:37

Ovaj forum, a time i njegovi podforumi, uključivo ovaj, u svom je četvrtdesetljetnom postojanju našao i svoje mjesto u mrežnim prostorima, i svoju vjernu publiku, i svoje povremene goste. Izbor tema je zaista širok a unutar svake je mnogo toga kvalitetnog objavljeno. U cilju održavanja daljnje kvalitete i preglednosti te što lakše dostupnosti podataka, u dogovoru s Upravom foruma daje se slijedeći

N A P U T A K
ZA OBJAVU SLIKOVNIH PRILOGA
Slikovni prilozi koji se objavljuju trebaju zadovoljavati glede tehničke kvalitete, što znači da se očekuje oštrina i jasnoća detalja, što uključuje i odgovarajuću osvjetljenost.

Slikovni prilozi koji se objavljuju trebaju zadovoljavati glede kvalitete kompozicije, što znači da skošene slike te slike s odrezanim detaljima predmeta slikanja nisu dobrodošle.

Ponovno prikazivanje pojedinih predmeta slikanja objavljenih već mnogo puta treba izbjegavati (tu je prvenstveno riječ o vozilima) isto kao i ponavljanje nekog motiva iz bliskih položaja.

Od gornjeg su izuzeti slučajevi kad se po mišljenju autora (a što će potvrditi ili opovrgnuti osoblje foruma) radi o namjernoj umjetničkoj kompoziciji ili raritetnoj slici koja prikazuje neobičan ili rijedak događaj.

U slučajevima posebno uspjelih fotografija koje su zanimljive mnogim članovima za vlastitu zbirku i koje je šteta ograničiti na forumski format 800x640 preporučamo autorima njihovo pohranjivanje u nekoj svima dostupnoj bazi podataka u izvornoj veličini.

Od članova foruma očekujemo punu suradnju pri provođenju ovog Naputka i razinu samokritičnosti pri izboru slikovnih priloga nešto višu nego dosad. Na sve svoje ostale uratke koji iz bilo kojeg razloga nisu našli mjesto na ovom forumu (bilo voljom autora, bilo pridržavanjem ovog naputka...) poster može ostale članove i posjetitelje foruma uputiti posebnim linkom na svoju bazu slikovnih priloga, objavljenim unutar svog posta.

Vjerujemo da će primjenom ovog Naputka i podforum postati zanimljiviji i pregledniji.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3517
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

Započni novu temu   Ova tema je zaključana: ne moľeą uređivati postove niti odgovarati.
 
Permissions in this forum:
Moľeą odgovarati na postove.