Slavonski krug
5 posters
Stranica 2 / 2.
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Re: Slavonski krug
Sa 10 minuta kašnjenja, u 17,22 polazimo prema Zagrebu. Tada nismo očekivali da će strojovađa tako gorljivo loviti VR. Prvi puta u životu osjetio sam kakav je osjećaj vožnje 160 km/h u običnom vagonu. Huči, ljulja se, škripi, izvija se, dimi i sve to skupa zajedno. Kočnice su se dobro naradile, a miris feroda ispunjavao je svaki odjeljak. Nama to nije smetalo. Dapače.
Kolodvor Ivankovo:
Stari Mikanovci:
Strizivojna Vrpolje ( komaraca nije bilo, ili ih nismo osjetili ):
Pravac Đakovo-Osijek:
Ovakve građevine su dosta česte uz koridor X na Slavonskom dijelu ( ne znam im namjenu ):
Većina fotki u nastavku je poprilično zamućena, a dobar razlog za to je ovo:
Jedan od većih kolodvora-Slavonski Brod:
Pasarela:
Krećemo dalje, Oriovac:
Odvojak pruge za Platernicu/Požegu:
Stara i nova Macosa u Batrini Novoj Kapeli:
Ovdje moj Sony otkazuje poslušnost ( low batery ), pa prelazim na mobitel.
Nažalost, fotke sa mobitela su toliko loše da ih ne vrijedi stavljati ovdje. Jedina koju bih izdvojio je ova, čisto da se vidi kompozicija ( iza su još 2 vagona ):
Dalje, kako je mrak padao, a umor se povećavao, uživali smo u vožnji bez pretjerane želje za fotografiranjem ( uostalom dionica od Novske do Zagreba je već ranije obrađena ).
Iako smo krenuli sa zakašnjenjem od 10 minuta, u Zagreb stižemo točno na vrijeme, u 20,59. Imamo volje i vremena, taman za još jedno pivo sa društvom koje nas je dočekalo kod kolodvora. Umorni Lleon, uspješno je kroz kišu dovezao ekipu natrag u Rijeku. Umorni, ali vrlo zadovoljni, nadamo se slijedećem ekšnu.
Zahvaljujem se Lleonu i Mannasu na odličnom društvu i do slijedćeg ekšna, pozdrav od Kiće.
Kolodvor Ivankovo:
Stari Mikanovci:
Strizivojna Vrpolje ( komaraca nije bilo, ili ih nismo osjetili ):
Pravac Đakovo-Osijek:
Ovakve građevine su dosta česte uz koridor X na Slavonskom dijelu ( ne znam im namjenu ):
Većina fotki u nastavku je poprilično zamućena, a dobar razlog za to je ovo:
Jedan od većih kolodvora-Slavonski Brod:
Pasarela:
Krećemo dalje, Oriovac:
Odvojak pruge za Platernicu/Požegu:
Stara i nova Macosa u Batrini Novoj Kapeli:
Ovdje moj Sony otkazuje poslušnost ( low batery ), pa prelazim na mobitel.
Nažalost, fotke sa mobitela su toliko loše da ih ne vrijedi stavljati ovdje. Jedina koju bih izdvojio je ova, čisto da se vidi kompozicija ( iza su još 2 vagona ):
Dalje, kako je mrak padao, a umor se povećavao, uživali smo u vožnji bez pretjerane želje za fotografiranjem ( uostalom dionica od Novske do Zagreba je već ranije obrađena ).
Iako smo krenuli sa zakašnjenjem od 10 minuta, u Zagreb stižemo točno na vrijeme, u 20,59. Imamo volje i vremena, taman za još jedno pivo sa društvom koje nas je dočekalo kod kolodvora. Umorni Lleon, uspješno je kroz kišu dovezao ekipu natrag u Rijeku. Umorni, ali vrlo zadovoljni, nadamo se slijedećem ekšnu.
Zahvaljujem se Lleonu i Mannasu na odličnom društvu i do slijedćeg ekšna, pozdrav od Kiće.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Registration date : 29.02.2008
Odlično ste to odradili ekipo, da nije bilo velikih poslovnih obveza i ja sam trebao ići sa vama, ali.....
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Hvala na objašnjenju ICE-3M.ICE-3M je napisao/la:Pa ovi na HŽ-u ne znaju niti kartu kak spada izdati Uglavnom od Zagreba do Osijeka preko Koprivnice ima 275 tarifnih kilometara, dok preko Vinkovaca ima 287, a 272 kilimetra je preko Đakova, a tom prugom niste išli Možda je to specijalni popust za railfanove, jer ste se vozili 18 kilometara više nego kaj ste platili
Sad mi je jasnije, jer nisam kužio kako to da je povratna do Osijeka 168,80kn, a povratna do Vinkovaca bi bila 174,40kn (sa HAK-ovih 30%) za istu rutu.
Ako ćemo detaljno (prema km položajima kolodvora): Zagreb- Osijek via Koprivnica ima 270,880 km, a Osijek- Zagreb via Vinkovci, Strizivojna- Vrpolje ima 289,891 km. Ukupno smo prešli 560,771 km.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Zanimljiva je ova usporedba stvarnih u odnosu na tarifne kilometre. Dakle, ako se ide prek Koprivnice plati se 4 i nekaj kilometra više, dok preko Vinkovaca skoro tri kilometra manje. Međutim ono kaj je meni posebno zanimljivo je usporedba tarifnih kilometara iz doba JŽ-a i današnjih. Neime tada je Zagreb bio udaljen od Osijeka prek Koprivnice 288 km, a preko Vinkovaca 309 km, dakle razlika je 12 odnosno 13 km To je negdje promjenjeno između 1992. i 1993. Imam karte Zagreb - Rijeka iz 1992. na kojima je 243 km, dok je 1993. kao i danas 229 km. Naravno, brzinu putovanja iz tog vremena prema Osijeku nema smisla uspoređivati sa današnjom, a preko Vinkovaca pogotovoLLeon je napisao/la:Ako ćemo detaljno (prema km položajima kolodvora): Zagreb- Osijek via Koprivnica ima 270,880 km, a Osijek- Zagreb via Vinkovci, Strizivojna- Vrpolje ima 289,891 km. Ukupno smo prešli 560,771 km.
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Stranica 2 / 2. • 1, 2
Stranica 2 / 2.