Koji fotoaparat koristite?
+36
Laurus
klek
borna
Josip
K 357
Damir
Silver
Stjepan
lappino
leteči vlak
Marioo
KAPO
Thommo
Vedran Zeman
Drempa
ben
LLeon
Miha
Jean
ZlayoZg
portos
Phalanx
2062 036
Pfaff
Barney
cokla
kriticar
gaspa
EuroTrakker
novi_shef
Krpan
Trainz
Narcis
kico101
nukleusri
kiki273
40 posters
Stranica 3 / 12. • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12
Re: Koji fotoaparat koristite?
Koliko pixela?
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Nema puno, 5.1 , 12x optički zoom. Digitalni nemam pojma jer to i ovako ne koristim.Narcis je napisao/la:Koliko pixela?
Gost- Gost
Lipa makinaDrempa je napisao/la:Lipa makina
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Evo šta se desi kad kreneš po špežu u Plodine, pa naletiš na ovo;
S praktičnom torbom za nošenje
A i moj kamkomder lijepo legne gore, s obzirom da ima navoj sa strane, ne u sredini.
Ima i mali praktični nivelator
Za mene početnika-amatera sasvim dovoljno za početak.
S praktičnom torbom za nošenje
A i moj kamkomder lijepo legne gore, s obzirom da ima navoj sa strane, ne u sredini.
Ima i mali praktični nivelator
Za mene početnika-amatera sasvim dovoljno za početak.
90 kuna, a visina bi rekao da je 1,50 m.
Stvarno jeftino, stativ je savim solidan za te novce.
Vedran Zeman- Moderator
- Broj postova : 192
Registration date : 11.03.2008
Ma kažem ja, za mene sasvim solidno, a i za te novce ne možeš očekivat bogzna što, a kakve će slike biti, vidjet ćete.
Neš falit jer bit je u tome da stroj stoji a stajat će isto i na tripodu od 600 kuna i na tripodu od 100 kuna (ovi skuplji imaju malo deblje noge, nekoliko nivelatora ...).Narcis je napisao/la:... a kakve će slike biti, vidjet ćete.
Gost- Gost
LLeon ima novu igračku! :skok :
Stari Sonyjev model DSC- S80 je nakon 4 godine vjernosti i cca 12000 okidanja počeo otkazivati poslušnost pa ga je zamjenio novi model DSC- H20 Vrlo sam zadovoljan starim modelom, pa sam odlučio ostat vjeran Sonyju, a ovaj model sam odabrao prije svega zbog malih dimenzija, a serija H je top serija kompaktnih digitalaca, a stepenicu (ili dvije) ispod DSLR mašinerije. Prve probne smimke su vrlo zadovoljavajuće i sada se očekuje vatreno krštenje. :foto2:
10,1 Mpixela
10x optički zoom; 20x digitalni
ISO raspon: 100 - 3200 ISO
Dijagonala LCD-a: 3 "
Interna memorija 11MB (zanemarivo malo)
Vanjska memorija: Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo- (u paketu sam dobio karticu od 2 GB)
Raspon ekspozicija: od 30" do 1/2000"
Najveća razlučivost video zapisa: 1280 x 720 @ 30 fps
Dimenzije: 107 x 69 x 47 mm
Masa: 250 g
Stari Sonyjev model DSC- S80 je nakon 4 godine vjernosti i cca 12000 okidanja počeo otkazivati poslušnost pa ga je zamjenio novi model DSC- H20 Vrlo sam zadovoljan starim modelom, pa sam odlučio ostat vjeran Sonyju, a ovaj model sam odabrao prije svega zbog malih dimenzija, a serija H je top serija kompaktnih digitalaca, a stepenicu (ili dvije) ispod DSLR mašinerije. Prve probne smimke su vrlo zadovoljavajuće i sada se očekuje vatreno krštenje. :foto2:
10,1 Mpixela
10x optički zoom; 20x digitalni
ISO raspon: 100 - 3200 ISO
Dijagonala LCD-a: 3 "
Interna memorija 11MB (zanemarivo malo)
Vanjska memorija: Memory Stick Duo, Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo- (u paketu sam dobio karticu od 2 GB)
Raspon ekspozicija: od 30" do 1/2000"
Najveća razlučivost video zapisa: 1280 x 720 @ 30 fps
Dimenzije: 107 x 69 x 47 mm
Masa: 250 g
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
... počeli smo opasno kupovat dobre "pile". Očito su nam apetiti porasli i mali kompakti više nisu dovoljni. Nadam se da će te dobro i dugo služit!
Gost- Gost
Dali se to meni čini ili sa dobio konkurenciju ili su vam se svidli moji filmovi te da dodam samo jednu sitnicu sada sam vlasnik 12GB Ekstrim 3 memoriskih kartica kupio sam još jednu od 8GB + 4GB tako da sada moj Canon neče biti problema sa prostorm za video i fotke
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
Dobra ti je igračka, LLeone, itekako dobra. Zeissov objektiv obećava a i svjetlosne značajke su mu dobre. I ne trebaš previše žaliti za DSLR-ovima - s njima samo puno posla, što su savršeniji. Pa onda treba pročitati priručnik od 446 strana (kao što je moj). A ako nemaš više objektiva i pribora (međuprstenovi, mijeh,...) onda ti DSLR i nije potreban. Impresionira kvarat kile mase. A kako su ti slike i dosad bile super, očekujemo takve i dalje.LLeon je napisao/la:LLeon ima novu igračku!
Registration date : 14.05.2008
Ovo vrijedi za sve. Na LLeonovoj igrački zamijećujem neki navoj na objektivu - trebao bi biti za filtere. Ako već hoćete oplemeniti svoje igračke uputno je i korisno ali ne nužno nabaviti:
1. UV filter - osim što filtrira UV zrake, služi kao zaštita umjesto poklopca objektiva, pa je fotić uvijek spreman za akciju, bez petljanja s poklopcem
2. Polarizacijski filter - eliminira odbljeske od stakla, metala i drugih sjajnih površina i dramatično naglašava detalje u nekim situacijama (oblaci npr.); malo je skup, ne smijete zaboraviti da ga imate (kod rotiranja aparata treba rotirati i filter, u mračnijim dijelovima dodatno kvari - zatamnjuje - sliku)
3. Telekonverter - naravno, nije high-tech i ne daje preveliku kvalitetu, ali umjesto skupih teleobjektiva možete staviti jeftiniju predleću fiksnog povećanja, pa u kombinaciji sa zoomom dobijete telezoom
4. Širokokutni konverter - kao i telekonverter ali proširuje kut slikanja.
Sve ove spravice su univerzalne (recimo Hamine ili tako nešto) i pašu (ušarafljuju se) na sve objektive s navojem. Dimenzija im je određena promjerom objektiva u mm (podatak iz kataloga fotića); dakle ima raznih dimenzija.
1. UV filter - osim što filtrira UV zrake, služi kao zaštita umjesto poklopca objektiva, pa je fotić uvijek spreman za akciju, bez petljanja s poklopcem
2. Polarizacijski filter - eliminira odbljeske od stakla, metala i drugih sjajnih površina i dramatično naglašava detalje u nekim situacijama (oblaci npr.); malo je skup, ne smijete zaboraviti da ga imate (kod rotiranja aparata treba rotirati i filter, u mračnijim dijelovima dodatno kvari - zatamnjuje - sliku)
3. Telekonverter - naravno, nije high-tech i ne daje preveliku kvalitetu, ali umjesto skupih teleobjektiva možete staviti jeftiniju predleću fiksnog povećanja, pa u kombinaciji sa zoomom dobijete telezoom
4. Širokokutni konverter - kao i telekonverter ali proširuje kut slikanja.
Sve ove spravice su univerzalne (recimo Hamine ili tako nešto) i pašu (ušarafljuju se) na sve objektive s navojem. Dimenzija im je određena promjerom objektiva u mm (podatak iz kataloga fotića); dakle ima raznih dimenzija.
Mislim da to ipak nije navoj nego je kućište tako ukoso brušeno/tokareno. Odma' sam išal pogledat na svom Kodaku, i on to ima i to nije navoj nego tako "pada" unutra prema leći.gaspa je napisao/la:... zamijećujem neki navoj na objektivu ...
Gost- Gost
Služim narodu!!!gaspa je napisao/la:A kako su ti slike i dosad bile super, očekujemo takve i dalje.
Hvala Gaspa na pojašnjenju i opisu filtera. I meni se na slici činilo da je navoj na objektivu, ali kao što reče Tomo to je samo nazubljena konusna površina.gaspa je napisao/la:Na LLeonovoj igrački zamijećujem neki navoj na objektivu - trebao bi biti za filtere. Ako već hoćete oplemeniti svoje igračke uputno je i korisno ali ne nužno nabaviti:
Čeprkajući malo po internetu našao sam da se na moju igračku stvarno može montirati filter i to komplet polarizirajućih filtera (šifra proizvoda: VF-58CPKS).
http://www.sony.hr/product/dsc-h-series/dsc-h20#pageType=Accessories
U jednom Sonyjevom katalogu kojega sam pokupio na jednom prodajnom mjestu piše da odgovarajućih filtera i objektiva ima više: 1,7 konverterski teleobjektiv(VCL-DH1758); 0,7 konverterski širokokutni teleobjektiv(VCL-DH0758); objektiv za snimanje izbliza(VCL-M3358); komplet ND filtara(VF-58M). Trenutno mi objektivi i filteri nisu na vrhu prioriteta, pa će malo sačekat, ali dobro je znati što čemu služi.
I Tomin fotić se može oplemeniti širokokutnim objektivom.
http://store.kodak.com/store/ekconsus/en_US/DisplayProductDetailsPage//productID.146583600?CID=go&idhbx=p850accessories
(ispod slike fotoaparata kliknuti na accessories)
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Lijepa je nova igračka LLeon , mora da su slike dobre, a pogoto one z visoka
Uhhh ... baš ti hvala za ovaj link!!!LLeon je napisao/la:...
I Tomin fotić se može oplemeniti širokokutnim objektivom.
http://store.kodak.com/store/ekconsus/en_US/DisplayProductDetailsPage//productID.146583600?CID=go&idhbx=p850accessories
(ispod slike fotoaparata kliknuti na accessories)
Gost- Gost
Da, to je to. Standardne veličine za predleće su 0,7 za širokokutnu i 1,7 za tele. Doduše, nije mi baš jasno kako se to montira a da ne razvalite fotić - očigledno nekako sjedne u onaj brušeni dio.
Razmišljajte o širokokutnom (iako će vam, korištenjem takve predleće, slike na rubovima zasigurno biti iskrivljene - zaobljene). Nikad dosta širine. Sjetite se ljubljanskog muzeja, kako niste mogli obuhvatiti lokomotive u cijelosti (i usporedite s mojim širokokutnim slikama istog muzeja )
Razmišljajte o širokokutnom (iako će vam, korištenjem takve predleće, slike na rubovima zasigurno biti iskrivljene - zaobljene). Nikad dosta širine. Sjetite se ljubljanskog muzeja, kako niste mogli obuhvatiti lokomotive u cijelosti (i usporedite s mojim širokokutnim slikama istog muzeja )
Išao ja malo pozornije pogledat ako ima kakav navoj i bogme sam ga našao! U djelu koji je baš vezan za samo kućište aparata (u taj dio se uvlači obektiv!) sa unutarnje strane postoji navoj. Ali mislim da je plastični i da bi trebalo bit izuzetno oprezan prilikom navijanja kakvog dodatka da se taj navoj i ne ošteti. Samo nije mi baš jasno na kom to principu sve fercera jer kad se aparat upali objektiv izađe van oko 2,5 cm a kad se zuumira na maximum to ispadne i 3 cm! Izgleda da je ta dodatna leća čvrsto fixirana za sam aparat. I kako sad sve to onda fercera nije mi baš previše jasno.gaspa je napisao/la:... nije mi baš jasno kako se to montira a da ne razvalite fotić - očigledno nekako sjedne u onaj brušeni dio. ...
Gost- Gost
Sve to funkcionira, samo kod kompakata proizvođači često pribjegavaju vezanoj prodaji, često je to baš zbog uvlačenja objektiva u tijelo fotića.
Primjerice kod tog Kodaka trebaš najprije kupiti adapter sa 53 na (standardnih) 55 mm, na taj adapter se mogu šarafiti i razni filtri.
Tek onda se na taj adapter zašarafi Kodak 0,7x leća.
Na kraju dođeš sa 35 mm na 25,2 mm, po meni je isplativost upitna jer za te novce u SLR svijetu dobiješ primjerice 50 mm f/1.8 objektiv.
Primjerice kod tog Kodaka trebaš najprije kupiti adapter sa 53 na (standardnih) 55 mm, na taj adapter se mogu šarafiti i razni filtri.
Tek onda se na taj adapter zašarafi Kodak 0,7x leća.
Na kraju dođeš sa 35 mm na 25,2 mm, po meni je isplativost upitna jer za te novce u SLR svijetu dobiješ primjerice 50 mm f/1.8 objektiv.
Vedran Zeman- Moderator
- Broj postova : 192
Registration date : 11.03.2008
Ma da, i meni se to čini! Bolje je onda kupit kakvu SLR mrcinu sa dodacima nego od ovoga tražit nešto što nikad neće bit SLR.Vedran Zeman je napisao/la:... po meni je isplativost upitna ...
Gost- Gost
Zaboravite na bilo kakvo vađenje objektiva iz tijela aparata! Teško da možete postići sterilne i besprašne uvjete, pa će vam se učas zalijepiti koja trunka prašine na senzor. A onda - točkaste slike. A senzor čistiti ne znate. Nit imate čime. Što se našarafi NA objektiv - u redu. Drugo NE.
Stranica 3 / 12. • 1, 2, 3, 4 ... 10, 11, 12