Zaboravljene željeznice
2 posters
Stranica 1 / 1.
Zaboravljene željeznice
Najprije sam otvorio temu iz slijedećeg posta. Nisam je mogao pametno svrstati nigdje drugdje, a bijah svjestan da neće imati puno odgovora, bar ne dok se netko ne nacrta na licu mjesta, ili nam naši slovenski članovi ne dadnu dodatne podatke.
Onda mi vrag nije dao mira, pa sam čeprkao dalje. Pa sam našao novu zaboravljenu željeznicu. I onda je uslijedilo malo prekrajanje tako da naposlijetku imamo jednu zajedničku temu koja će okupljati priloge o svim zaboravljenim željeznicama, prvenstveno u najbližem okruženju, do kojeg znatuželjnici mogu doći bez suviše muke i troškova. Hrvatske pruge dobijat će svoje zasebne teme.
Onda mi vrag nije dao mira, pa sam čeprkao dalje. Pa sam našao novu zaboravljenu željeznicu. I onda je uslijedilo malo prekrajanje tako da naposlijetku imamo jednu zajedničku temu koja će okupljati priloge o svim zaboravljenim željeznicama, prvenstveno u najbližem okruženju, do kojeg znatuželjnici mogu doći bez suviše muke i troškova. Hrvatske pruge dobijat će svoje zasebne teme.
Registration date : 14.05.2008
Rudnička željeznica Žalec-Zabukovica
Bit će ovo kratka (pod)tema. Kratka glede priloga. Ujedno još jedna lekcija (samo: kome?) kako se to radi, kako to rade drugi, kako se cijeni i njeguje povijesna baština.
Sve (ili mnogo) o ovoj željeznici imate kliknete li na ovu poveznicu, a od nje se sami igrajte i istražujte kud će vas sve daljnje poveznice odvesti.
Nije to ni tako daleko i pomalo me zanima (još nisam čitao! - žurio sam nalaz podijeliti s vama) je li i što ostalo i danas. Ako je - za ekšne se i ne mora ići predaleko.
(za zemljopisne neznalice, Žalec je mjesto niti 10 km zapadno od Celja, a Zabukovica mu onda dođe još malo jugozapadno; preko brda, južno, su Trbovlje)
Sve (ili mnogo) o ovoj željeznici imate kliknete li na ovu poveznicu, a od nje se sami igrajte i istražujte kud će vas sve daljnje poveznice odvesti.
Nije to ni tako daleko i pomalo me zanima (još nisam čitao! - žurio sam nalaz podijeliti s vama) je li i što ostalo i danas. Ako je - za ekšne se i ne mora ići predaleko.
(za zemljopisne neznalice, Žalec je mjesto niti 10 km zapadno od Celja, a Zabukovica mu onda dođe još malo jugozapadno; preko brda, južno, su Trbovlje)
Idrijska željeznica - mit ili stvarnost?
I slovenski željeznički arheolozi imaju posla, i očigledno ga obavljaju s entuzijazmom i veseljem. Pa je jedan takav njihov nalaz objavljen u dvama časopisima - Komunitatoru i reviji Slovenskih željeznica, Novoj progi. Tekst je u oba slučaja isti ali su slike različite. Tragalo se za ostacima pruge kroz Idriju, o kojoj se samo pričalo, bez suviše konkretnih dokaza. Pa onda - izvolite: Nova proga i Komunitator
Re: Zaboravljene željeznice
Izvanredno! Imamo li mi u Lijepoj našoj neki časopis u kojem bi mogli objaviti istraživanja, meknimo, pruge u Plominu?gaspa je napisao/la:I slovenski željeznički arheolozi imaju posla, i očigledno ga obavljaju s entuzijazmom i veseljem. Pa je jedan takav njihov nalaz objavljen u dvama časopisima - Komunitatoru i reviji Slovenskih željeznica, Novoj progi. Tekst je u oba slučaja isti ali su slike različite. Tragalo se za ostacima pruge kroz Idriju, o kojoj se samo pričalo, bez suviše konkretnih dokaza. Pa onda - izvolite: Nova proga i Komunitator
- Broj postova : 11457
Registration date : 17.03.2008
Stranica 1 / 1.