Laurus- fotke
5 posters
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Laurus- fotke
Evo, išao sam dočekati vlak. 415 Zuerich HB - Beograd.
I evo kako izgleda.
Na čelu je bila, Brena 014.
(5 vagona)
I evo kako izgleda.
Na čelu je bila, Brena 014.
(5 vagona)
Re: Laurus- fotke
Evo. Malo sam prošetao do pruge, vidjeti kanal i ide li koji vlak...
...Naravno! Kanal je pun vode. Inače je dubina kanala cca 1m i širina 1m...
...
Ovo je moj prijelaz, preko kanala do pruge... a na sredini kanala se nalazi daska. A kolci su čisto tako reda radi, i za pridržati se.
U planu mi je napraviti "stepenice" u toj suhoj travi...
...
Sada pruga...
Naišao je, i teretni vlak... ali nisam uspio ga bolje slikat, jer sam stao uz neko "žbunje"
Moj prijelaz odozgora (sa pruge)
Malo sam ukrao kamenja HŽ-u...
.Več je skoro i zaraslo...
- - -
I evo još mog stalnog pratitelja. (pratiteljice) Line.
Uvjek smenom ide do pruge i ispod pruge, pošto sam je izdresirao. Je poslušna pa ide bez "vodilice"
...Naravno! Kanal je pun vode. Inače je dubina kanala cca 1m i širina 1m...
...
Ovo je moj prijelaz, preko kanala do pruge... a na sredini kanala se nalazi daska. A kolci su čisto tako reda radi, i za pridržati se.
U planu mi je napraviti "stepenice" u toj suhoj travi...
...
Sada pruga...
Naišao je, i teretni vlak... ali nisam uspio ga bolje slikat, jer sam stao uz neko "žbunje"
Moj prijelaz odozgora (sa pruge)
Malo sam ukrao kamenja HŽ-u...
.Več je skoro i zaraslo...
- - -
I evo još mog stalnog pratitelja. (pratiteljice) Line.
Uvjek smenom ide do pruge i ispod pruge, pošto sam je izdresirao. Je poslušna pa ide bez "vodilice"
Opet! Sam išao do pruge i ispod pruge...
Išao sam vidjeti kako izgleda "kanal" cca 2m dubine i 2.5m širine...
Pa sam slikao i malo oko i po pruzi.
Zatvoreni prijelaz preko pruge, ima več 2.5 godine kako je zatvoren. Iz razloga što se bude radio drugi kolosjek...
...Dok sam bio u šetnji, našao je Mađarac i putnički vlak...
A ja ču vam samo pokazati slike putničkog, Mađarac mi je previše mutan... (Fotić me ponekad zaj*****)
- Na ćelu je bila Asea 303 a za nju je bila zakopčana još jedna Asea, sa podignutim pantografom...
.I onda je opet fotić počeo gnjaviti... Ali vide se dvije lokse i tri vagona...
_______
Lijepi pozdrav!
p.s. Ovom prilikom bi pitao, zašto često stave dvije ispravne lokse na kompoziciju?
Išao sam vidjeti kako izgleda "kanal" cca 2m dubine i 2.5m širine...
Pa sam slikao i malo oko i po pruzi.
Zatvoreni prijelaz preko pruge, ima več 2.5 godine kako je zatvoren. Iz razloga što se bude radio drugi kolosjek...
...Dok sam bio u šetnji, našao je Mađarac i putnički vlak...
A ja ču vam samo pokazati slike putničkog, Mađarac mi je previše mutan... (Fotić me ponekad zaj*****)
- Na ćelu je bila Asea 303 a za nju je bila zakopčana još jedna Asea, sa podignutim pantografom...
.I onda je opet fotić počeo gnjaviti... Ali vide se dvije lokse i tri vagona...
_______
Lijepi pozdrav!
p.s. Ovom prilikom bi pitao, zašto često stave dvije ispravne lokse na kompoziciju?
Pošto imam dvije memorijske kartice od 2 i 4Gb ... Na ovoj od 2Gb, sam našao slike sa Zagrebačkog glavnog kolodvora. Prije 2 godine...
...Pa evo kako je bilo.
"Brenći"
I za kraj uspinjaća!
A snimljeno je; Dana 14.12.2011 godine ... Što znači, malo više od godinu i pola....
...Sinulo mi je na pamet, kada budem imao vremena prerovati ču neke CD-e. Jer imam nešto još u "bazi" fotografija.
Pošto me od uvjek fasciniraju i zanimaju željenice...
---
A do tada, lijepi pozdrav!!!
...Pa evo kako je bilo.
"Brenći"
I za kraj uspinjaća!
A snimljeno je; Dana 14.12.2011 godine ... Što znači, malo više od godinu i pola....
...Sinulo mi je na pamet, kada budem imao vremena prerovati ču neke CD-e. Jer imam nešto još u "bazi" fotografija.
Pošto me od uvjek fasciniraju i zanimaju željenice...
---
A do tada, lijepi pozdrav!!!
Dok sam ih čekao, dvoumio sam se da snimim filmić ili fotkam... Ali sam se onda ipak odlučio za filmiće.
Putnički vlak 2015
...iz smjera Zagreba
i
Putnički vlak 2014
...iz smjera Kutine
A sada slike...
Vlak 415
...iz smjera Zagreba
Moja pratiteljica, Lina.
...Pozdrav.
Putnički vlak 2015
...iz smjera Zagreba
i
Putnički vlak 2014
...iz smjera Kutine
A sada slike...
Vlak 415
...iz smjera Zagreba
Moja pratiteljica, Lina.
...Pozdrav.
4.4.13
Šetnja po polju...
Zavoj prema Repušnici
Zavoj prema Kutini
"Pružni" prijelaz
Semafor je očigledno pokvaren, jer kada je vlak blizu žuto, nema vlaka žuto i kada vlak prolazi žuto
...
I onda kada sam već krenuo kući, na pruzi se pojavio Nagibni vlak- Jako rijetko prometuje na relaciji Zagreb-Vinkovci ...
---Ovo sam slikao sa štale, česta pojava na garniturama putničkog vlaka...
Vagon 1 i 2 razreda (ABeel)
Sada, današnje fotke...
Danas sam imao, dobar ulov ...
Brzi vlak, a na čelu je bila Brena 008 a poslije nje je bila -||- 001...
Nemam podatke, o ovom vlaku...
...Imao sam u planu slikati "Mađarca" ali vikenom ne prometuje. Tako da je on na redu u ponedeljak...
Šetnja po polju...
Zavoj prema Repušnici
Zavoj prema Kutini
"Pružni" prijelaz
Semafor je očigledno pokvaren, jer kada je vlak blizu žuto, nema vlaka žuto i kada vlak prolazi žuto
...
I onda kada sam već krenuo kući, na pruzi se pojavio Nagibni vlak- Jako rijetko prometuje na relaciji Zagreb-Vinkovci ...
---Ovo sam slikao sa štale, česta pojava na garniturama putničkog vlaka...
Vagon 1 i 2 razreda (ABeel)
Sada, današnje fotke...
Danas sam imao, dobar ulov ...
Brzi vlak, a na čelu je bila Brena 008 a poslije nje je bila -||- 001...
Nemam podatke, o ovom vlaku...
...Imao sam u planu slikati "Mađarca" ali vikenom ne prometuje. Tako da je on na redu u ponedeljak...
Nagibni je "provozao" ponovno? Nije li bilo jedno vrijeme da su svi nagibni bili povučeni iz prometa (razbijeni, neispravni, istrčali kilometražu)?
Registration date : 04.09.2008
Jean ... sram te bilo kako to neznaš! ... tri su ili će biti vraćena (pa to i ja znam kojeg to baš ni najmanje ne zanima)Jean je napisao/la:Nagibni je "provozao" ponovno? ...
Gost- Gost
To je bila proba do Vinkovaca i natrag nagibala 007/008(vlakovi 38951/38950).Jučer i danas vozi za Split i to na vlakovima 521 i 522.Jean je napisao/la:Nagibni je "provozao" ponovno? Nije li bilo jedno vrijeme da su svi nagibni bili povučeni iz prometa (razbijeni, neispravni, istrčali kilometražu)?
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3066
Registration date : 19.09.2008
Znači da bih ga mogao uloviti još dok sam u Ogulinu?
Registration date : 04.09.2008
Jean je napisao/la:Nagibni je "provozao" ponovno? Nije li bilo jedno vrijeme da su svi nagibni bili povučeni iz prometa (razbijeni, neispravni, istrčali kilometražu)?
Gledao sam, nije bio naveden u voznom redu... Što bi moglo značiti, probna vožnja ili _________.
Danas sam išao malo u Zagreb...
...Pa sam se prošetao do zapadnog kolodvora i imao, što za fotkati...
U dolasku
A onda...
I nakon "autograma"
Moram pod hitno promjeniti fotić, ovaj počinje lagano zaje***** kada je najpotrebnije... Nekad ne izoštri kako treba...
"Mladi gospon" je sjedio na stolicama i kada je "mađar" došao on se odmah zaputio dati svoj "autogram" skoro pa ni nije stao i več je dotrčao do njega ... Tamo u jednoj "kučici" je bio čovjek (od HŽ-a) pokazao sam, sliku i on se je ustao i otišao tamo. Pričekati dok dođe drugi "Mađarac" ... Valjda, da ga "uvati" na dijelu.
....Ali najbolje od svega, je. "Mladić" cca 15-17 godina se je upustio u avanturu po danu, i nije ga sram nikoga!
Sutra slijedi ostatak "fotkica" Imam posla za uredit i stavit "potpis" ... Ali ovo sam morao "šta prije to bolje"... Da i ostali vide.
KAKO IH/GA NIJE SRAM Pitam se jaaa.
...Pa sam se prošetao do zapadnog kolodvora i imao, što za fotkati...
U dolasku
A onda...
I nakon "autograma"
Moram pod hitno promjeniti fotić, ovaj počinje lagano zaje***** kada je najpotrebnije... Nekad ne izoštri kako treba...
"Mladi gospon" je sjedio na stolicama i kada je "mađar" došao on se odmah zaputio dati svoj "autogram" skoro pa ni nije stao i več je dotrčao do njega ... Tamo u jednoj "kučici" je bio čovjek (od HŽ-a) pokazao sam, sliku i on se je ustao i otišao tamo. Pričekati dok dođe drugi "Mađarac" ... Valjda, da ga "uvati" na dijelu.
....Ali najbolje od svega, je. "Mladić" cca 15-17 godina se je upustio u avanturu po danu, i nije ga sram nikoga!
Sutra slijedi ostatak "fotkica" Imam posla za uredit i stavit "potpis" ... Ali ovo sam morao "šta prije to bolje"... Da i ostali vide.
KAKO IH/GA NIJE SRAM Pitam se jaaa.
Nebi ja tu rekao da je stvar do aparata nego više do tebe! Zašto tako mislim? Jedna fotka ti je OK a druga ne ... tu nemože bit stvar do fotića nego do tvoje nestrpljivosti da dočekaš da aparat centrira zuum. Da je stvar do aparata onda bi sve fotke bile mutne a ne samo neke.Laurus je napisao/la:...
Moram pod hitno promjeniti fotić, ovaj počinje lagano zaje*** kada je najpotrebnije...
Još nešto, nije moje da ja brinem o tvom pravopisu (za to postoje moderatori i administratori) al', Laurus, brate, pa ti stavljaš zareze gdje ti se svidi. "Režeš" rečenice zarezima bez ikakvog smisla i reda. Na isti način pišeš velikim slovima (počinješ novu rečenicu). Usred onoga što bi po svim pravilima trebala bit cijela rečenica ti je na polovici "srežeš" točkom i nastaviš velikim slovom u drugom djelu.
Btw, jesi primjetio na dnu da postoji tab Preview da vidiš kako će ti post izgledat prije nego što ga pošalješ? Klikneš na Preview, editiraš greške i onda pošalješ "čisti" post. Probaj, vjeruj mi, iznenadit ćeš se kako je to dobra stvar!
Gost- Gost
Možda je, ali da sam sačekao nebi imao to što imam. Jer je u sekundi to napisao...dida je napisao/la:Nebi ja tu rekao da je stvar do aparata nego više do tebe!
Nisi me shvatio! Nisam ja mislio na ovu fotografiju na kojoj mulac šara nego na općenito na fotografije koje su ti mutne. Ti na nešto "naciljaš" i umjesto da sačekaš par sekundi da aparat "zaključa" zuum ti okineš i rezultat su ti ... mutne fotografije. Samsung ES65 je kompakt i može ti služiti za to što ti treba ali dopusti mu da radi kako treba (na koncu konca, pročitaj uputstvo i nekoliko puta ako treba {ta vrsta aparatá nema komplicirano uputstvo za korištenje kao DSLR aparati za koje ti treba mala matura da bi sve shvatio} da bi radio "normalne" fotografije). Kupovinom novog aparata ti ćeš opet dobivati ovakve fotografije (dvije OK a treća-četvrta mutna) i što si dobio? Niš, bacio si novac a imaš ispravan "stari" aparat.
Ja sam na početku i sa Nikonom radio mutne fotografije upravo iz razloga što sam bio nestrpljiv i nisam čekao da se zuum "zaključa" ali sam se s vremenom naučio nekim stvarima i sad je sve manje takvih "loših" fotografija. Sad imam nekih drugih problema ali i njih ću s vremenom riješiti.
Moj savjet: uzmi uputstvo, upali aparat i po uputstvu fotografiraj i iznenadit ćeš se rezultatima! Btw, ja sam danas (opet) čitao uputstvo za Nikon-a po pitaj boga koji put jer mi neke stvari nisu bile jasne!
Ja sam na početku i sa Nikonom radio mutne fotografije upravo iz razloga što sam bio nestrpljiv i nisam čekao da se zuum "zaključa" ali sam se s vremenom naučio nekim stvarima i sad je sve manje takvih "loših" fotografija. Sad imam nekih drugih problema ali i njih ću s vremenom riješiti.
Moj savjet: uzmi uputstvo, upali aparat i po uputstvu fotografiraj i iznenadit ćeš se rezultatima! Btw, ja sam danas (opet) čitao uputstvo za Nikon-a po pitaj boga koji put jer mi neke stvari nisu bile jasne!
Gost- Gost
Danas predvečer... Pogled prema Repušnici...
Pošto mi ujo radi na Petrokemiji, ja sam ga zamolijo da mi kad-kad fotka vlakove i "vrijedne" manevre...
...Danas, dobijo ove fotke.
Pozdrav.
Pošto mi ujo radi na Petrokemiji, ja sam ga zamolijo da mi kad-kad fotka vlakove i "vrijedne" manevre...
...Danas, dobijo ove fotke.
Pozdrav.
Zanimljivi detalji na koje inače ne obraćamo baš pažnju a bitni su za sigurnu vožnju. Samo prva slika ti je opet mutna, na kavim postavkama slikaš
najčešće, pogledaj i napiši nam!
najčešće, pogledaj i napiši nam!
borna- Moderator
- Broj postova : 9615
Registration date : 16.11.2010
Na Samsungu "Smart" pametni program, a na Sonyju "program auto". Na oba sa automatskom bljeskalicom...borna je napisao/la:... na kavim postavkama slikaš najčešće, pogledaj i napiši nam!
- - -
Nakon malo dužeg vremena, evo i od mene nekoliko fotografija...
...
Asea 384 na vlaku 2019
Asea 106 na vlaku 61204
Pozdrav!
Palo mi je na pamet, kako bi mogao sa tavana slikati vlak.
Malo je mutno. Ali potrudit ču se, da sljedeči put bude bolje.
Malo je mutno. Ali potrudit ču se, da sljedeči put bude bolje.
Teško je ovako reći jeli problem u sporoj ekspoziciji, uoštravanju, nečistom objektivu ili nemirnoj ruci....?
Trebao bi slikati sa najmanje 1/125, izoštriti na željeni objekt (ili daljinu na kojoj će biti kad okineš ako je u pokretu)
Probaj slikati sa ručnim postavkama, i probaj tako uslikati neke bliže i daljnje objekte za probu te ponavljaj dok ne dobiješ jasnu
i oštru sliku!
Trebao bi slikati sa najmanje 1/125, izoštriti na željeni objekt (ili daljinu na kojoj će biti kad okineš ako je u pokretu)
Probaj slikati sa ručnim postavkama, i probaj tako uslikati neke bliže i daljnje objekte za probu te ponavljaj dok ne dobiješ jasnu
i oštru sliku!
borna- Moderator
Ili se kao ja okani "umjetničkog" slikavanja i piši putopiseborna je napisao/la:Probaj slikati sa ručnim postavkama, i probaj tako uslikati neke bliže i daljnje objekte za probu te ponavljaj dok ne dobiješ jasnu
i oštru sliku!
- Broj postova : 11615
Registration date : 17.03.2008
Jel se to meni čini- fotografije su bolje, oštrije...?
borna- Moderator
Stranica 1 / 2. • 1, 2