Riječka pruga by K 357
3 posters
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 1 / 1.
Re: Riječka pruga by K 357
Evo malo da osvjezim temu (kao sto je bilo i najavljeno )
Ovi su screenovi okaceni jos dok je bila 3kV mreza , te dok su zutke i ( u mom trainzu ) brizitke vozile po rjeckoj pruzi. Slijede screenovi sa nove 25kV pruge od Ilirske bistrice do Delnica !!!
Ovi su screenovi okaceni jos dok je bila 3kV mreza , te dok su zutke i ( u mom trainzu ) brizitke vozile po rjeckoj pruzi. Slijede screenovi sa nove 25kV pruge od Ilirske bistrice do Delnica !!!
K 357- Broj postova : 714
Registration date : 24.09.2012
Krecemo sa 3kV Slovenija ..
Ilirska Bistrica
ampagnje , promjena sustava mreze ... Na kraju kolodvora se vidi prva Asea ( 109 )
Jurdani sa malo manje snijega nego apjane ..
Rukavac ( preko prijelaza laganom voznjom ).
Matuglji , tu je negdje granica sa snijegom ( 213 m nadmorske visine )
Krnjevo most ( takodjer lagana voznja 25 km /h )
Rijecka remiza i park..
Rijecki skup skretnica ˝Istra˝
Ilirska Bistrica
ampagnje , promjena sustava mreze ... Na kraju kolodvora se vidi prva Asea ( 109 )
Jurdani sa malo manje snijega nego apjane ..
Rukavac ( preko prijelaza laganom voznjom ).
Matuglji , tu je negdje granica sa snijegom ( 213 m nadmorske visine )
Krnjevo most ( takodjer lagana voznja 25 km /h )
Rijecka remiza i park..
Rijecki skup skretnica ˝Istra˝
Glavni dio kolodvora Rijeka
Prijelaz preko Rijecine
Kolodvor Pecine ( prema rijeci )
Renoviran kolodvor Brajdica .. ( uskoro zapocinju radovi i u stvarnom zivotu )
Dolje lijevo za Bakar , desno za Rijeku
Malo prije tunela iznad Bakra
Kolodvori oici za ispraznjivanje i punjenje nafte !
Kolodvor oici
Bakar terminal za rasuti teret .
Prijelaz preko Rijecine
Kolodvor Pecine ( prema rijeci )
Renoviran kolodvor Brajdica .. ( uskoro zapocinju radovi i u stvarnom zivotu )
Dolje lijevo za Bakar , desno za Rijeku
Malo prije tunela iznad Bakra
Kolodvori oici za ispraznjivanje i punjenje nafte !
Kolodvor oici
Bakar terminal za rasuti teret .
Glavni kolodvor , vec je spremna kompozicija elektra + dizel
Kolodvor krljevo ( i on ce sad na rekonstrukciju jer je razmak izmedju kolosjeka premalen ) .
CP Meja
Meja
Melnice
Ulaz u kolodvor Plase
Izlaz / ulaz
Kolodvor krljevo ( i on ce sad na rekonstrukciju jer je razmak izmedju kolosjeka premalen ) .
CP Meja
Meja
Melnice
Ulaz u kolodvor Plase
Izlaz / ulaz
Kolodvor Zlobin
Drivenik i Lic su mi se negdje izgubili ( bit ce screenovi neki drugi put ) . Fuzine ..
Nasip prije ravnice kod Vrata
Vrata
Tu je jos uspon ..
A tu vise nije .. Najvisa tocka rijecke pruge je 852 m sad se spustamo !
Malo prije kolodvora Lokve poznati nasip..
Kolodvor Lokfe
Drivenik i Lic su mi se negdje izgubili ( bit ce screenovi neki drugi put ) . Fuzine ..
Nasip prije ravnice kod Vrata
Vrata
Tu je jos uspon ..
A tu vise nije .. Najvisa tocka rijecke pruge je 852 m sad se spustamo !
Malo prije kolodvora Lokve poznati nasip..
Kolodvor Lokfe
Prijelaz preko autoceste prije Delnica...
Malo je snijega i na cestu preslo ?!?
I kolodvor Delnice sa kompozicijom IC vlaka ( Delnice - Rijeka - Ilirska Bistrica )
Mapa se sada sastoji i od preko 200 baseborda ( 700 x 700 m ) ili preko 60 km pruge, a velicina joj je i do 25 MB sto je dosta za Trainz... Ako se vozi ogranicenim brzinama u mojoj mapi moze se za manje od 2h stici sa jednog kraja na drugi a samo od Rijeke do Delnica putnickim vlakom treba 1:02 h . Zasada je u planu do ljeta stici do Moravica !
K 357
Malo je snijega i na cestu preslo ?!?
I kolodvor Delnice sa kompozicijom IC vlaka ( Delnice - Rijeka - Ilirska Bistrica )
Mapa se sada sastoji i od preko 200 baseborda ( 700 x 700 m ) ili preko 60 km pruge, a velicina joj je i do 25 MB sto je dosta za Trainz... Ako se vozi ogranicenim brzinama u mojoj mapi moze se za manje od 2h stici sa jednog kraja na drugi a samo od Rijeke do Delnica putnickim vlakom treba 1:02 h . Zasada je u planu do ljeta stici do Moravica !
K 357
Evo nekih novih screenova ! Pruga je napravljena do Moravica jos se gradi reljef od B.Moravice - Moravice !Vremenski sam malo brzi od stvarnosti ( 13 min manje :kuul: ) zbog malo vecih brzina , da se ide stvarnim standardnim brzinama trebalo bi oko 1: 40 h do Moravica !
Evo liča kojeg nisam stavio prije
Kolodvor Zalesina !
I evo kako izgleda radnja mape na papiru , to je ono od cega sve pocne ! Prugu obicno radim od kolodvora do prvog sljedeceg kolodvora a ako je razmak manji od 10 km onda radim do drugog kolodvora ! Ovo je pruga Delnice - Zalesina - Skrad ! Precrtavam iz Google Earth -a ! Ovako to izgleda: prvo se nacrta pruga u tocnom smjeru ( odredi se sjever ) , zatim se odredi dijagonala svakog zavoja i izmjeri svaka ravnica te zapise pored nje , onda se pogleda svakih 10 m uspona ili pada te se oznaci na kojoj su udaljenosti ( zaokruzeni brojevi ) ,zatim se odrede gdje su tuneli ili mostovi i povuku se crte okomito na liniju , onda jos preostaje pogledati video iz cab ridea i vidjeti na kojoj je strani KM ( crtice pored pruge ) , i jos nam nedostaju signali i prometne ceste te se signale nacrta kao kruzici a ceste linijsko !
Nakon sto se u trainzu napravi pruga i uzdigne se onda krece reljef ( pa onda sve ostalo ) , reljef radim isto iz Google Eartha tako da spustim kameru na nekoliko metara od visine tla i okrenem da vidim horizont te tako gledam gdje je smjestena koja planina , mozda se na crtezu bas nece kuziti ali ja znam gdje je planina a gdje ponor . Jo se samo oznace visine brda da se tako naprave i u trainzu
Evo kako to izgleda u trainzu kada se pruga uzdigne ...
Onda se napravi reljef neobzirno na prugu ...
Zatim se istakne pruga !
I evo jednog od najtezih kolodvora kojeg sam radio dosad u trainzu , kolodvor Moravice !! Par screenova ..
Na ovom se moze vidjeti da je kolodvor na skoro 2 baseborda ili duzina pravca kolodvora moravice 1140 m ! Vece od rijeckog parka za 200 m !
Sav ovaj mrkotrpan rad traje oko 12 h neprestanog rada za cca 20 km pruge i kolodvora logicno !
K 357
Evo liča kojeg nisam stavio prije
Kolodvor Zalesina !
I evo kako izgleda radnja mape na papiru , to je ono od cega sve pocne ! Prugu obicno radim od kolodvora do prvog sljedeceg kolodvora a ako je razmak manji od 10 km onda radim do drugog kolodvora ! Ovo je pruga Delnice - Zalesina - Skrad ! Precrtavam iz Google Earth -a ! Ovako to izgleda: prvo se nacrta pruga u tocnom smjeru ( odredi se sjever ) , zatim se odredi dijagonala svakog zavoja i izmjeri svaka ravnica te zapise pored nje , onda se pogleda svakih 10 m uspona ili pada te se oznaci na kojoj su udaljenosti ( zaokruzeni brojevi ) ,zatim se odrede gdje su tuneli ili mostovi i povuku se crte okomito na liniju , onda jos preostaje pogledati video iz cab ridea i vidjeti na kojoj je strani KM ( crtice pored pruge ) , i jos nam nedostaju signali i prometne ceste te se signale nacrta kao kruzici a ceste linijsko !
Nakon sto se u trainzu napravi pruga i uzdigne se onda krece reljef ( pa onda sve ostalo ) , reljef radim isto iz Google Eartha tako da spustim kameru na nekoliko metara od visine tla i okrenem da vidim horizont te tako gledam gdje je smjestena koja planina , mozda se na crtezu bas nece kuziti ali ja znam gdje je planina a gdje ponor . Jo se samo oznace visine brda da se tako naprave i u trainzu
Evo kako to izgleda u trainzu kada se pruga uzdigne ...
Onda se napravi reljef neobzirno na prugu ...
Zatim se istakne pruga !
I evo jednog od najtezih kolodvora kojeg sam radio dosad u trainzu , kolodvor Moravice !! Par screenova ..
Na ovom se moze vidjeti da je kolodvor na skoro 2 baseborda ili duzina pravca kolodvora moravice 1140 m ! Vece od rijeckog parka za 200 m !
Sav ovaj mrkotrpan rad traje oko 12 h neprestanog rada za cca 20 km pruge i kolodvora logicno !
K 357
theslodriver likes this post
Je ovi projekt se živi ali samo obstaja?
Jaka-theslodriver
Jaka-theslodriver
theslodriver- Broj postova : 3
Registration date : 27.01.2024
Vlakovi :: Ostalo :: Simulatori
Stranica 1 / 1.