Stara rampa odlazi u povijest
+4
LLeon
Damir
Narcis
KAPO
8 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stara rampa odlazi u povijest
Neki dan sam dobio tužnu vijest da stara mehanička rampa u Matuljima odlazi u povijest! Kroz mjesec i pol zamijenit će ju novo električno !
Za sada su postavljeni temelji za branik i mehanizam, temelji za svjetlosne signale i temelj za kućicu sa raznom elektrikom unutra.
Još me više šokirala činjenica da će biti postavljeni POLUBRANICI !!! Na nepreglednom zavoju gdje se vlak ne vidi do zadnjeg momenta oni će stavit polubranike??? Djelatnici na kolodvoru nemogu vjerovat da će to napravit! Bit će poginulih!
O ovome ja pričam: Prema Matuljima nadolazeći vlak se može malo vidjeti sa desne strane. Sa lijeve strane je usijek i zid i vlak se ne vidi do zadnjeg momenta (kada je kasno).
Ovo je prema Jušićima. Sa lijeve strane je crvena kuća (skladište) koje zaklanja pogled na prugu. Sa desne strane se nalazi kuća i zid. NEMA ŠANSE da se vidi nadolazeći vlak.
Za sada su postavljeni temelji za branik i mehanizam, temelji za svjetlosne signale i temelj za kućicu sa raznom elektrikom unutra.
Još me više šokirala činjenica da će biti postavljeni POLUBRANICI !!! Na nepreglednom zavoju gdje se vlak ne vidi do zadnjeg momenta oni će stavit polubranike??? Djelatnici na kolodvoru nemogu vjerovat da će to napravit! Bit će poginulih!
O ovome ja pričam: Prema Matuljima nadolazeći vlak se može malo vidjeti sa desne strane. Sa lijeve strane je usijek i zid i vlak se ne vidi do zadnjeg momenta (kada je kasno).
Ovo je prema Jušićima. Sa lijeve strane je crvena kuća (skladište) koje zaklanja pogled na prugu. Sa desne strane se nalazi kuća i zid. NEMA ŠANSE da se vidi nadolazeći vlak.
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Re: Stara rampa odlazi u povijest
... s obzirom da smo Kapo i ja zajedno nekoliko puta snimali baš na tom ŽCP-u i znamo da je ovaj dosta nepregledan iz sva 4 smjera (2 sa ceste i 2 sa pruge) odluka o polubranicima je loša i suluda. Bit će pitanje vremena kad će netko glavu ostaviti na tom ŽCP-u! Jer uvijek ima luđaka kojima se nekud žuri i koji će obići spušteni polubranik i podletjet pod nadolazeći vlak. Još će, donekle!, bit dobro ako vlak bude išao u smjeru Rijeke jer tad nema neku veliku brzinu ali onaj koji bude dolazio iz Rijeke ima relativno veliku brzinu (neznam koliki je Vmax na tom djelu al' bar je 40 km/h ... a na to treba nadodat i težinu vlaka) ... neće bit dobro!KAPO je napisao/la:...
...
Dobro je što će se (napokon) maknut mehanička rampa i zamjeti je sa električno pokretanom al' odluka o polubranicima ...
Gost- Gost
Vmax je 50km/h, vlak za RI je opasniji jer je veliki pad i jako ubrzava.dida je napisao/la: ... bit dobro ako vlak bude išao u smjeru Rijeke jer tad nema neku veliku brzinu ali onaj koji bude dolazio iz Rijeke ima relativno veliku brzinu (neznam koliki je Vmax na tom djelu al' bar je 40 km/h ... a na to treba nadodat i težinu vlaka) ...
Mene zanima, zašto se ugrađuju samo polubranici, da li je cijena presudna ili nešto drugo?
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Nisu normalni! Kao da je nešto falilo ovim sadašnjim rampama??
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Može li netko, meni neukome, objasnit što fali polubranicima?
Moron koji ide zaobilazit spuštene polubranike i ne zaslužuje ništa drugo nego završit pod kotačima vlaka. U tom slučaju, jedino mi je žao strojovođe koji ga nosi na duši.
Moron koji ide zaobilazit spuštene polubranike i ne zaslužuje ništa drugo nego završit pod kotačima vlaka. U tom slučaju, jedino mi je žao strojovođe koji ga nosi na duši.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Ništa samo nisu primjereni za taj ŽCP. Sigurnije bi bilo sa branicima (kao do sada)LLeon je napisao/la:Može li netko, meni neukome, objasnit što fali polubranicima?
Slažem se!LLeon je napisao/la:Moron koji ide zaobilazit spuštene polubranike i ne zaslužuje ništa drugo nego završit pod kotačima vlaka.
Gost- Gost
LLeon je napisao/la:Može li netko, meni neukome, objasnit što fali polubranicima?
Konacno glas razuma na topicu....
Citam prvih par postova i nevjerujem sta pisu... hehe
gti150- Broj postova : 180
Registration date : 22.06.2008
Ajd malo pojasni za nas koji ne razumijemo što smo mi to pisali da ti to ne vjeruješ.gti150 je napisao/la:...
Da je ŽCP nepregledan?
Da neće bit nesrećá?
Da je ŽCP bolje osiguran branicima nego polubranicima?
Što?
Gost- Gost
dida je napisao/la:Ajd malo pojasni za nas koji ne razumijemo što smo mi to pisali da ti to ne vjeruješ.gti150 je napisao/la:...
Da je ŽCP nepregledan?
Da neće bit nesrećá?
Da je ŽCP bolje osiguran branicima nego polubranicima?
Što?
Eto, upravo sve nabrojano ne vjerujem da o tome pisete....
I vase argumentacije kontra modernijeg rjesenja....
Mislim, kad se dogodi neka nesreca na prijelazu koji je zasticen samo andrijinim krizom i znakom stop, onda ste apriori svi redom spremni sasuti kritike na vozaca automobila/kamiona/busa da zasto nije pazio da zasto ovo, zasto ono....
A ovdje brijete o tome i brinete da ce netko zaobilaziti polubranike ili ih nece primjetiti i tako stradati pod vlakom....
Hello....
Sta ima veze ako je pruga nepregledna ako je pritom zasticena polubranicima...Ima da stanes kad su branici spusteni i gotovo....
Da micu staru rampu i ne stavljaju nista osim andrijinog kriza, e to bi bilo za osudu skroz....
dida je napisao/la:
Ništa samo nisu primjereni za taj ŽCP. Sigurnije bi bilo sa branicima (kao do sada)
Ne, ne bi bili sigurniji.
Polubranici se ugrađuju s razlogom - da vozila ne mogu biti zarobljena između branika.
A za sigurnost onoga tko ide obilaziti spuštene polubranike ionako ne treba brinuti. Kad bi takvom argumentacijom krenuli, onda bi došli do toga da trebamo ograditi prugu bodljikavom žicom. Okej, nemam ništa protiv da se brine i o budalama, ali ovdje bi briga o sigurnosti budala išla na štetu onih koji poštuju propise.
Gedeon- Broj postova : 39
Registration date : 26.11.2013
... slaba ti argumentacija! Kako je sve dobro funkcioniralo sa branicima sve ove prethodne godine i na tom prijelazu nije bilo nesreća!?Gedeon je napisao/la:...
Polubranici se ugrađuju s razlogom - da vozila ne mogu biti zarobljena između branika.
...
Btw, ne čita se pozorno što se piše?
KAPO je napisao/la:... Djelatnici na kolodvoru nemogu vjerovat da će to napravit! ... (bold by dida)
Pa nismo kapo i ja napamet pisali!
Al' da se mi sad ne nadmudrujemo vrijeme će pokazat tko je u pravu ili tko nije ...
Gost- Gost
dida je napisao/la:... slaba ti argumentacija! Kako je sve dobro funkcioniralo sa branicima sve ove prethodne godine i na tom prijelazu nije bilo nesreća!?Gedeon je napisao/la:...
...
Kad je bio vizualni pregled prilikom svakog spuštanja rampe. Uglavnom, s razlogom se ugrađuju polubranici, a taj razlog nije ušteda.
Pozdrav!
Neće baš bit tako ... rampa se spuštala iz prometnog ureda a ne izvana!Gedeon je napisao/la:Kad je bio vizualni pregled prilikom svakog spuštanja rampe. ...
Gost- Gost
Stara, mehanička rampa otišla je u povijest !
Mislim da će ovdje neko nahebati!?
Trebali su staviti rampe preko cjelog kolnika da pokrije obje trake.
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
To su imali i prije, al' nije bilo moderno...Damir je napisao/la:Trebali su staviti rampe preko cjelog kolnika da pokrije obje trake.
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Nije dugo trebalo da počne obilaženje polubranika .
Nije frka u tome. Frka je što uviđaji traju prokleto dugo.KAPO je napisao/la:Nije dugo trebalo da počne obilaženje polubranika .
(po meni - oprati lokomotivu šmrkom, a obitelji unesrećenog poslati račun za vodu. par takvih škandala i da vidiš reda)
Nekidan sam tako vozio od Hreljina prema NP Oštrovica. Na ŽCPRsaR "Milja" upalilo se crveno, a ja taman tamo. Još se rampa nije ni pomakla, a ja lijepo stanem, upalim sva četri, dignem ručnu i ugasim motor. Trebali ste vidjeti divljačku reakciju tipa iza mene...
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Mora da ti je j....sve po spisku Imao sam slično iskustvo na žcp-u Zarečje, isto tako nailazim na prijelaz i upale se crvena svjetla, i ja stao i čekam sve po ps-u, lik iza mene trubi li ga trubi, ja samo otvorim prozor i dam znak rukom nek me slobodno obiđe....ali nije, je stao i čekao.Pfaff je napisao/la:Nekidan sam tako vozio od Hreljina prema NP Oštrovica. Na ŽCPRsaR "Milja" upalilo se crveno, a ja taman tamo. Još se rampa nije ni pomakla, a ja lijepo stanem, upalim sva četri, dignem ručnu i ugasim motor. Trebali ste vidjeti divljačku reakciju tipa iza mene...
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Damir je napisao/la:Mislim da će ovdje neko nahebati!?
Nekoliko postova iznad smo raspravljali zašto se ugrađuju polubranici, a ne puni branici
Damir je napisao/la:Mislim da će ovdje neko nahebati!?
Iz kojeg razloga?
Mislite da postoji efikasan lijek za budale?
Mislim da ga još nisu izmislili...
Ovaj teletabis sa mobitelom bi garant prošao ispod brklje da je preko cijele ceste tako da žali bože truda za takve....a i kočionih papuča kompozicije...
Možda bi ga pameti donekle naučio kakav cajac na 50 m od prijelaza da ga rebne dobro po džepu....(i ovog sa skuterom isto)
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Predobra je ova slika! Iz doba FS prije elektrifikacije !
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.