Train Hungary Magánvasút
+16
LLeon
Narcis
Jean
Gedeon
KAPO
Pfaff
borna
K 357
ZlayoZg
Stjepan
inflameswetrust
NP-549
Thommo
Josip
Damir
MarioB
20 posters
Stranica 1 / 5.
Stranica 1 / 5. • 1, 2, 3, 4, 5
MarioB- Broj postova : 90
Registration date : 24.09.2012
Re: Train Hungary Magánvasút
Odlične fotke Mario!
Ove ispupčene lampe me bodu u oči...uopće mi se ne sviđaju (to je samo moje miljenje).
Ove ispupčene lampe me bodu u oči...uopće mi se ne sviđaju (to je samo moje miljenje).
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Takva svjetla imaju sve rumunjske, makedonske, srpske i bosanske ASEA-e, za vrijeme J-a lokomotive su dolazile sa tim svjetlima ili sa trobojnima (uto, crveno, zeleno).
Josip- Broj postova : 453
Registration date : 16.12.2012
Znam taj podatak,ali jednostavno mi ne sjedaju.
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Nije mi jasno čemu homologacija (valjda da se pare uberu). Tim vie to je to ex-H lokomotiva. Slično kao kad kupim polovni auto u Njemačkoj pa mi nekakav 'ercegovački auto-diler mora izdati potvrdu da tip auta koji decenijama prometuje u zapadnoj Europi smije i na hrvatske ceste...
A ema bojanja mi se sviđa (i nisu raspisivali međunarodni natječaj)
A ema bojanja mi se sviđa (i nisu raspisivali međunarodni natječaj)
- Broj postova : 11499
Registration date : 17.03.2008
Moda zato to je original ASEA, a ne Končar-ica. Ovo ima samo kod nas. Daju lokomotivu ća jer je viak i onda im ista dođe nazad uzimat posao.
To ti je ko kad ti dođe novi kolega u firmu, ti ga uči poslu, a on kasnije postane ef i potjera te s posla.
To ti je ko kad ti dođe novi kolega u firmu, ti ga uči poslu, a on kasnije postane ef i potjera te s posla.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
J farovi nisu bili ba takvi, tj. nisu bili ba toliko veliki kao na ovoj "Mađarici":Josip je napisao/la:Takva svjetla imaju sve rumunjske, makedonske, srpske i bosanske ASEA-e, za vrijeme J-a lokomotive su dolazile sa tim svjetlima ili sa trobojnima (uto, crveno, zeleno).
novi_shef je napisao/la:Moda zato to je original ASEA, a ne Končar-ica. Ovo ima samo kod nas. Daju lokomotivu ća jer je viak i onda im ista dođe nazad uzimat posao.
Ako si ti (u ovom slučaju H) lijenčina i neradnik, i brine se samo kako očuvati status quo, a ne prilagođava se novim vremenima/poslovima/okruenju, onda ni ne zasluuje nego da te potjeraju ća.
Malo generaliziram, ali nije daleko od realnosti.
Osim toga, zato bi im "uzimali posao"? Moda Mađari ugovore poslove koje H Cargo ne moe/neće/ne zna. Propusnost pruge RI - ZG - Botovo ionako nije iskoritena ni 20%, mjesta za dodatne vlakove ima ohoho.
Thommo je napisao/la:Propusnost pruge RI - ZG - Botovo ionako nije iskoritena ni 20%, mjesta za dodatne vlakove ima ohoho.
Zna li netko koliki je teretni promet u dananje vrijeme u odnosnu na kraj osamdesetih godina ?
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Meni se ba sviđa. Samo neka se prometuje. Kad krene homologacija kojekakvih stranih dizela, jo i bolje! Ima tu mjesta za napredak (pada mi na pamet VC koridor).
Jedino to sam pametno čuo prije nekoliko godina je manje od trećine u odnosu na TP Zagreb sredinom 80ih... No konkretne podatke moda će znati netko drugi.
Zna li netko koliki je teretni promet u dananje vrijeme u odnosnu na kraj osamdesetih godina ?
Jedino to sam pametno čuo prije nekoliko godina je manje od trećine u odnosu na TP Zagreb sredinom 80ih... No konkretne podatke moda će znati netko drugi.
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Damir je napisao/la:Odlične fotke Mario!
Hvala
Pfaff je napisao/la:Nije mi jasno čemu homologacija (valjda da se pare uberu). Tim vie to je to ex-H lokomotiva.
Je ona ex. H lokomotiva, ali ima razlike u opremi poto nije obnovljena u Končaru kao i nae pa zato mora na homologaciju.
MarioB- Broj postova : 90
Pfaff je napisao/la:Nije mi jasno čemu homologacija (valjda da se pare uberu)....
Pa već si sam i odgovorio, a osim te izmiljotine strani operateri moraju proći i čitav niz administrativnih prepreka koje isto tako itekako kotaju a sve u svrhu da se zatiti nacionalni prevoznik. Postupak homologacije će isto tako morati proći i asee iz BiH ili Srbije koje su osamdesetih vozile po Hrvatskoj pa i one kod kojih je modernizacija nedavno rađena u Končaru, (naravno ako budu eljeli voziti po Hrvatskoj)...
Naalost, promatrajući sa strane stiče se utisak da se nacionalni prevoznik, postupcima uprave, gui kako bi to vie stranih operatera dolo...
Stjepan- Broj postova : 467
Registration date : 12.03.2009
novi_shef je napisao/la:Moda zato to je original ASEA, a ne Končar-ica.
Nikakve to veze nema, ima i H-ovih originalnih ASEA. Stvar je kao to su već rekli u opremi. Ova lokomotiva nije opremljena RDU uređajem, i ima jo neki sitnica za razliku od naih...
Thommo je napisao/la:J farovi nisu bili ba takvi, tj. nisu bili ba toliko veliki kao na ovoj "Mađarici":Josip je napisao/la:Takva svjetla imaju sve rumunjske, makedonske, srpske i bosanske ASEA-e, za vrijeme J-a lokomotive su dolazile sa tim svjetlima ili sa trobojnima (uto, crveno, zeleno).
Je istina, takvi farovi su bili originalno ugrađivani i za ASEA-e koje su izvorno bile rađene za CFR, kasnije su oni stavljali ove veće farove, ali u sutini je to slično.
Nekoliko fotki od mene po dolasku na Resnik
Dolaze..Vuče manevra "Elektrokema"
I odoe u "Gredelj"..
Dolaze..Vuče manevra "Elektrokema"
I odoe u "Gredelj"..
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Danas je u Rijeci bila THM-ova ASEA! Na probi je vukla 20 rumunjskih Uagps vagona.
Dolazak u Rijeku!
Sunčanje! H 1141 012 i 207 čekaju polazak prema Jurdanima.
Lokomotiva i kompozicija sa rumunjskim vagonima.
Dolazak u Rijeku!
Sunčanje! H 1141 012 i 207 čekaju polazak prema Jurdanima.
Lokomotiva i kompozicija sa rumunjskim vagonima.
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Treba se (vie) gibat, gibat...thomcro je napisao/la:dua mi je na nos izala dok nisam doal dole
Da me kapo zval , doal bi i ja ranije . Ovako sam dosao pred sam odlazak
K 357
K 357
K 357- Broj postova : 714
Mađarica na kolodvoru Resnik
Danas sam prolazio, zapazio te slikao (mobitelom) impresivnu lokomotivu Rumunjskog porijekla
U blizini su čekali Milan i Laci, od neke H ni traga pa bi se moglo zamisliti da je Resnik negdje na razmeđi Madarske i Austrije...
U blizini su čekali Milan i Laci, od neke H ni traga pa bi se moglo zamisliti da je Resnik negdje na razmeđi Madarske i Austrije...
borna- Moderator
- Broj postova : 9467
Registration date : 16.11.2010
Zar nije netko rekao da Rumunke ne smiju na nae pruge? Bar ih od ida dalje nisu putali...
Po uputstvu 52 bi trebala voziti normalno . Ba me zanima kako će se pokazati u vonji.Pfaff je napisao/la:Zar nije netko rekao da Rumunke ne smiju na nae pruge? Bar ih od ida dalje nisu putali...
KAPO- Broj postova : 1883
Registration date : 14.09.2009
Pfaff je napisao/la:Zar nije netko rekao da Rumunke ne smiju na nae pruge? Bar ih od ida dalje nisu putali...
Ak mogu dizelke sa 3 osovine po postolju, zakaj ne bi i Rumunjke?
Gedeon- Broj postova : 39
Registration date : 26.11.2013
Kolodvor Resnik postaje internacionalan
Danas sam projurio pokraj i vidio neto interesantno pa sam se vratio...
Milan je imao lijepu kompoziciju iza sebe
a u blizini je bio Laci sa 2 nova prijatelja
Boris
i Fredi
Na drugoj strani je isto zanimljivo
Milan je imao lijepu kompoziciju iza sebe
a u blizini je bio Laci sa 2 nova prijatelja
Boris
i Fredi
Na drugoj strani je isto zanimljivo
borna- Moderator
- Broj postova : 9467