Jesen 2016
+9
ICE-3M
inflameswetrust
kriticar
K 357
LLeon
buShip fun
Jean
Damir
borna
13 posters
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4
Re: Jesen 2016
Hoćeš izrađivat zaklon za termo ili ćeš pustiti ovako da vidiš kako će se ponašati? Možda zbog toga i jesi malo bio topliji od Delnica.
P.S. Možeš i konzolu koji put slikati kad radiš jutarnje preglede
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
Neću zasad. Dogovorio sam sa Zoranom da probamo ovako. Senzor je u debelom hladu na negrijanom zidu visoko ispod strehe di sunca ni mjeseca neće vidjeti.buShip fun je napisao/la:Hoćeš izrađivat zaklon za termo ili ćeš pustiti ovako da vidiš kako će se ponašati? Možda zbog toga i jesi malo bio topliji od Delnica.
A što se tiče Delnica, moja pokojna punica je znala reć da je u Delnicama uvijek za jedan kaput više zima!
Konzolu mi je nespretno slikati jer sam ju šutnuo u neki kut di mi ne smeta. Ima to sve na internetotu!
- Broj postova : 11491
Registration date : 17.03.2008
Kažu da će padati snjega, ćeš slikar?
Pfaff je napisao/la:Neću zasad. Dogovorio sam sa Zoranom da probamo ovako. Senzor je u debelom hladu na negrijanom zidu visoko ispod strehe di sunca ni mjeseca neće vidjeti.buShip fun je napisao/la:Hoćeš izrađivat zaklon za termo ili ćeš pustiti ovako da vidiš kako će se ponašati? Možda zbog toga i jesi malo bio topliji od Delnica.
A što se tiče Delnica, moja pokojna punica je znala reć da je u Delnicama uvijek za jedan kaput više zima!
Konzolu mi je nespretno slikati jer sam ju šutnuo u neki kut di mi ne smeta. Ima to sve na internetotu!
Ja prvo što napravim ujutro je provjerim situaciju na konzoli, nekako mi je draže nego na inernetu, a i odmah vidim dal sve uredno radi, da li prima sa senzora podatke.
Evo ga tute:buShip fun je napisao/la:Pfaff je napisao/la:Neću zasad. Dogovorio sam sa Zoranom da probamo ovako. Senzor je u debelom hladu na negrijanom zidu visoko ispod strehe di sunca ni mjeseca neće vidjeti.buShip fun je napisao/la:Hoćeš izrađivat zaklon za termo ili ćeš pustiti ovako da vidiš kako će se ponašati? Možda zbog toga i jesi malo bio topliji od Delnica.
Ja prvo što napravim ujutro je provjerim situaciju na konzoli, nekako mi je draže nego na inernetu, a i odmah vidim dal sve uredno radi, da li prima sa senzora podatke.
I onda bi ja za slikati ga morao posebno postaviti rasvjetu, šetati oko stola da ulovim rakuras... Jer moj je dnevni boravak mali i moram ekonomizirati s utroškom i korištenjem prostora. I to sve onako bunovan. Bogbudistobom...
A kad smo već kod toga, ja obožavam kod automatskih uređaja da su baš to - automatski tj. mogu oni to i bez mene
PS:
Ja prvo što napravim ujutro je, da prostiš...buShip fun je napisao/la:Ja prvo što napravim ujutro je provjerim situaciju na konzoli...
Vidi se tko je pravi meteopat!
borna- Moderator
- Broj postova : 9460
Registration date : 16.11.2010
Hahah, lijepo si joj mjesto našao. Ja ti samo kažem da ne bude da nisi znao , ovaj uređaj možda je automatski, ali ipak traži malo više pažnje od običnih. Ili ćemo ti mi vikat kad budu crtice išle umjesto brojki
Pokorno javljam da je noćašnji pljusak pokazao da sve fercera kako spada
J tehniku kad je volovi vuku.buShip fun je napisao/la:ovaj uređaj možda je automatski, ali ipak traži malo više pažnje od običnih.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Moj prijatelj Darko ovu napravu zove "Vakulometar"
Resetirala ti je kišu iz nekog razloga.
Nemam pojma. Bio sam u Delnicama. I ma tu još brdo nejasnoća, a kinesko uputstvo je neupotrebljivo.buShip fun je napisao/la:Resetirala ti je kišu iz nekog razloga.
Pretpostavljam da je nešto ispritiskala jer nikako ne uspijevam isključiti zvuk od alarma, a toliko nervira da počnemo histerično pritiskati sve što dohvatimo . Ako tako nastavi, ću ga čekićem.
Obilna kiša napravila "nered" u prometu u Rijeci, u subotu bi mogao pasti i - snijeg
Noćas je konačno počeo padati ozbiljan snijeg.
Pokušavao sam uloviti papka s grtalicom, ali se taj skrivao negdje iza ugla!
Jutros je trapatura bila mrčuk iznad nule. Nije hladno jer zasad ne puše
Snijeg je od one gnjecavo-mokre varijante. Cestu su postrugali jedino ću morati onaj bedem na ulazu jer ako zaledi...
Snjegobran za Vakulometar dobro funkcionira
Hmmm? Treba kišobran?
Krov je topao pa klizi-puzi...
Tiramolu ću otrest, samo da slikam
I škale je natrpalo. Dobro da ne puše jer bi ga bilo do podesta
Brižni , zavukao se u snijeg k'o malamut
Noćas je konačno počeo padati ozbiljan snijeg.
Pokušavao sam uloviti papka s grtalicom, ali se taj skrivao negdje iza ugla!
Jutros je trapatura bila mrčuk iznad nule. Nije hladno jer zasad ne puše
Snijeg je od one gnjecavo-mokre varijante. Cestu su postrugali jedino ću morati onaj bedem na ulazu jer ako zaledi...
Snjegobran za Vakulometar dobro funkcionira
Hmmm? Treba kišobran?
Krov je topao pa klizi-puzi...
Tiramolu ću otrest, samo da slikam
I škale je natrpalo. Dobro da ne puše jer bi ga bilo do podesta
Brižni , zavukao se u snijeg k'o malamut
Naravno da nemamo u kući mlijeka za kavu! Prvo ovosezonsko
Vakulometar je taman u dosegu metle
Kaže moja susjeda da nije zima, moraš samo imati toplu vunenu kapicu!
I dođite na grudanje, ako vam je lazno!
Došao bi, ali izvjesce i poziv si kasno stavio i nebi stigao do mraka. A i Martinje se još osijeca pa je bolje stajati doma. A ove sezone vec sam imao priliku voziti po snijegu i to sa ljetnim gumama. Iskustvo koje ne bii volio ponoviti.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6189
Registration date : 14.05.2008
Bogami, fino napadalo
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Kažu da je od Zagreba pa nadalje na zapad prometni kolaps jučer bio cijeli dan?!
inflameswetrust- Broj postova : 758
Registration date : 24.10.2014
Petak popodne je i inače gužva, a kad se još uplete kiša, veselje je tu.inflameswetrust je napisao/la:Kažu da je od Zagreba pa nadalje na zapad prometni kolaps jučer bio cijeli dan?!
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Ja mislio planirao preko vikenda do Ogulina i usput svratiti po literaturu za skeniranje, ali zeznule me vremenske prilike. I ljetne gume.
Možda sljedeći vikend...
Možda sljedeći vikend...
Registration date : 04.09.2008
Ljetne gume su dobre do 15.11. Onda naglo oćelave!Jean je napisao/la:Ja mislio planirao preko vikenda do Ogulina i usput svratiti po literaturu za skeniranje, ali zeznule me vremenske prilike. I ljetne gume.
Ljetne gume jesu dobre do najniže temperature od 5-6 c, na nižim gube elastičnost i postaju krute pa samim time i opasne bez obzira
koliko profila imaju. Kod zimskih guma koje su u osnovi mekše je obrnuti slučaj - one su kod temperatura iznad 25 c previše mekane
i počinju slabije držati te se ubrzano troše!
Drugi značajan faktor za dobro ponašanje guma je starost, godinama guma postaje sve tvrđa pa samim time i sve slabije drži.
Kao neka granica za starost gume se uzima 5 do 6 godina. /vidio sam dosta starih auta koji malo voze sa gumama starim i do 20
godina koje su po ps-u imale još dovoljno profila no takve su pogotovo na mokrom i hladnom jako opasne!/
Tzv "cjelogodišnje" gume su kompromis- ljeti su lošije od običnih a zimi slabije od zimskih, no moglo bi se reći i da su zimi bolje
od ljetnih a ljeti od zimskih. One mogu biti preporuka za one koji se malo voze (i sporo, sa manjim vozilima), koji se neće upuštati u
vožnju po visokom snijegu ili jurnjavu na vrućinama.
Pravilan pritisak u gumama je također važan, kako za držanje ceste i potrošnju guma i benzina.
Manja greška je imati viši pritisak od nižega, ljudi se boje pucanja guma a one će puknuti prije kod preniskog pritiska radi pregrijavanja
(jer se guma više mijesi / deformira tokom okretanja). I držanje na cesti je bolje kod malo višeg pritiska, jedino je vozilo malo "tvrđe".
To vam govorim iz dugogodišnjeg iskustva sa autima, kako svakodnevnog tako i na trkama (gdje s gume pumpaju i do 50 posto
višeg pritiska od standarnog!)
koliko profila imaju. Kod zimskih guma koje su u osnovi mekše je obrnuti slučaj - one su kod temperatura iznad 25 c previše mekane
i počinju slabije držati te se ubrzano troše!
Drugi značajan faktor za dobro ponašanje guma je starost, godinama guma postaje sve tvrđa pa samim time i sve slabije drži.
Kao neka granica za starost gume se uzima 5 do 6 godina. /vidio sam dosta starih auta koji malo voze sa gumama starim i do 20
godina koje su po ps-u imale još dovoljno profila no takve su pogotovo na mokrom i hladnom jako opasne!/
Tzv "cjelogodišnje" gume su kompromis- ljeti su lošije od običnih a zimi slabije od zimskih, no moglo bi se reći i da su zimi bolje
od ljetnih a ljeti od zimskih. One mogu biti preporuka za one koji se malo voze (i sporo, sa manjim vozilima), koji se neće upuštati u
vožnju po visokom snijegu ili jurnjavu na vrućinama.
Pravilan pritisak u gumama je također važan, kako za držanje ceste i potrošnju guma i benzina.
Manja greška je imati viši pritisak od nižega, ljudi se boje pucanja guma a one će puknuti prije kod preniskog pritiska radi pregrijavanja
(jer se guma više mijesi / deformira tokom okretanja). I držanje na cesti je bolje kod malo višeg pritiska, jedino je vozilo malo "tvrđe".
To vam govorim iz dugogodišnjeg iskustva sa autima, kako svakodnevnog tako i na trkama (gdje s gume pumpaju i do 50 posto
višeg pritiska od standarnog!)
borna- Moderator
- Broj postova : 9460
Registration date : 16.11.2010
Kiša u Rijeci.....
Stranica 3 / 4. • 1, 2, 3, 4