Zima 2023. / 2024.
+3
besposlenpop
kriticar
Pfaff
7 posters
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Zima 2023. / 2024.
Bez brige - taj redovno nagrne gomilu OBG pred izlaz i zašodra ceste.Pfaff je napisao/la:A nemaš grtalicu?besposlenpop je napisao/la: Niš posebno.
Dok ne odlopatam ispred garaže, ni ne računam u zimu.
besposlenpop- Broj postova : 1466
Registration date : 18.06.2021
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
borna likes this post
Prikladno:
Pfaff likes this post
Ovi Vakulonci su brljafci. Prognoze su im za niš. Meni grtalica cijelo popodne radi u leru na minimumu u očekivanju najavljenih nezapamćenih nanosa snijega, a od snijega ni "S". Samo sam badava potrošio gorivo...
borna likes this post
Gromoglasnim najavama Vortexa i kojekakvih ledenih opasnosti smo prestrašili (ne)vrijeme pa se sve izjalovilo
Bolje i tako nego da je najavljeno nešto mlako (kao što je) a da nas je zadesilo jače.
Nekada je jučerašnja obilna cjelodnevna kiša bila snijeg samo što je tada bilo 10 C hladnije.
Bolje i tako nego da je najavljeno nešto mlako (kao što je) a da nas je zadesilo jače.
Nekada je jučerašnja obilna cjelodnevna kiša bila snijeg samo što je tada bilo 10 C hladnije.
borna- Moderator
- Broj postova : 9433
Registration date : 16.11.2010
Pfaff likes this post
U Zagrebu od snijega nema ni S, možda podalje od centra ga ima u tragovima?
Na Medvednici ga ima svega par centimetara, gore je trenutno -8 C a u gradu su temperature oko 0.
Na momente zapuše sjeverac tako da nije baš ugodno.
U Baškoj je 5 C ali bura ga dere sa jakih 18-19 m/s pa je dojam daaleko hladniji, sutra će se temperatura zraka
spustiti do 0 a vjetar samo malo oslabiti.
Na Medvednici ga ima svega par centimetara, gore je trenutno -8 C a u gradu su temperature oko 0.
Na momente zapuše sjeverac tako da nije baš ugodno.
U Baškoj je 5 C ali bura ga dere sa jakih 18-19 m/s pa je dojam daaleko hladniji, sutra će se temperatura zraka
spustiti do 0 a vjetar samo malo oslabiti.
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Vama ne valja kad ima snijega, al ne valja ni kad ga ima.
A ne valja im ni kad ga ima.besposlenpop je napisao/la:Vama ne valja kad ima snijega, al ne valja ni kad ga ima.
Sad se jade jer nisu ispali žrtve, ne mogu izazivati našu sućut jer su, jadni, zatrpani i muče se s probijanjem prtina i probijanjem nasipa kojim im je papak s ralicom zatvorio pristup garaži. Zamjensko gajenje povrća ipak ne pobuđuje sažaljenje. To se lako opljevi.
Registration date : 14.05.2008
Pfaff and besposlenpop like this post
Je, koliko je posla i muke bilo pripremit toliko drva za ogrijev a ako se ne potroše pokvarit će se i mogu se bacit
Osim toga ono zadnje prošlogodišnje strojno grtanje svoga dvorišta za vježbu se pokazalo uzaludnim jer je snijeg
ionako okopnio a kupovina skupog benzina za motorček je bila nepotrebna, benzin se brzo kvari i hlapi
Ja sam pak uzaludno pripremio lopatu za snijeg pred podrumom i napisao raspored čišćenja na kojem sam
sebe poonosno stavio na prvo mjesto (kao uvijek)
Osim toga ono zadnje prošlogodišnje strojno grtanje svoga dvorišta za vježbu se pokazalo uzaludnim jer je snijeg
ionako okopnio a kupovina skupog benzina za motorček je bila nepotrebna, benzin se brzo kvari i hlapi
Ja sam pak uzaludno pripremio lopatu za snijeg pred podrumom i napisao raspored čišćenja na kojem sam
sebe poonosno stavio na prvo mjesto (kao uvijek)
borna- Moderator
Pfaff and besposlenpop like this post
Lapsus calamiti, trebalo je biti ima/nema.gaspa je napisao/la:A ne valja im ni kad ga ima.besposlenpop je napisao/la:Vama ne valja kad ima snijega, al ne valja ni kad ga ima.
...
Pfaff likes this post
borna likes this post
Započelo je najavljivanje snjegovića u Zagrebu
U noći od utorka na srijedu bi moglo pasti 4 cm snijega no mršavim dnevnim zatopljenjem na 3 C mogao bi se otopiti.
Nešto ozbiljnije izgleda petak 19.1 kada se očekuje 8 cm bjeline, dnevna temperatura neće ići iznad 0.
Dan prije će biti kratkoročno zatopljenje na 9 C što je znatno manje od ranije najavljenih 14 C!
U noći od utorka na srijedu bi moglo pasti 4 cm snijega no mršavim dnevnim zatopljenjem na 3 C mogao bi se otopiti.
Nešto ozbiljnije izgleda petak 19.1 kada se očekuje 8 cm bjeline, dnevna temperatura neće ići iznad 0.
Dan prije će biti kratkoročno zatopljenje na 9 C što je znatno manje od ranije najavljenih 14 C!
borna- Moderator
16. siječnja
Opet ćorak - izdat ću zeleni alarm za područje Gorskog Kotara
Trapatura je na umilnih "jedva malo ispod nule"
Nebo je blistavo modrosunčano
Krov garaže puca pod teškim teretom snijega koji je noćas nakrpao, a sve u skladu s prognostičarskim obećanjima...
Neki mediji vele da je danas svjetski dan depresije - iskoristite ga kako najbolje možete!
Opet ćorak - izdat ću zeleni alarm za područje Gorskog Kotara
Trapatura je na umilnih "jedva malo ispod nule"
Nebo je blistavo modrosunčano
Krov garaže puca pod teškim teretom snijega koji je noćas nakrpao, a sve u skladu s prognostičarskim obećanjima...
Neki mediji vele da je danas svjetski dan depresije - iskoristite ga kako najbolje možete!
borna likes this post
Bojim se da ne budeš u depresiji radi izostanka snijega
Ja već jesam pomalo, noćas sam u 2 navrata išao gledati pada li najavljen snijeg u Zagrebu eda bih ga uslikao i
snimio. Bilo je samo malo mokro, možda je u predgrađima pao koji mršavi cm? Na Medvednici ga ima svega 4 cm.
I najavljen snjegović za četvrtak/petak je ispario, bit će da su nam ga ukrali nezasitni ameri koji ovih dana
"uživaju" u bjelini i niskim temperaturama.
Ja već jesam pomalo, noćas sam u 2 navrata išao gledati pada li najavljen snijeg u Zagrebu eda bih ga uslikao i
snimio. Bilo je samo malo mokro, možda je u predgrađima pao koji mršavi cm? Na Medvednici ga ima svega 4 cm.
I najavljen snjegović za četvrtak/petak je ispario, bit će da su nam ga ukrali nezasitni ameri koji ovih dana
"uživaju" u bjelini i niskim temperaturama.
borna- Moderator
Pfaff likes this post
Sinoć je Mojmira demantirala taj Dan depresije, jer je to navodno izmislil neki marketinški mag.
Zbrojil je kruške i jabuke i 'izračunal' taj datum, a sve za račun nekog trgovačkog lanca kojima je trebal poticaj pada prodaje u siječnju!
Navodno su prve godine (prije nekih 15-ak godina) povećali prodaju za 60%.
Zbrojil je kruške i jabuke i 'izračunal' taj datum, a sve za račun nekog trgovačkog lanca kojima je trebal poticaj pada prodaje u siječnju!
Navodno su prve godine (prije nekih 15-ak godina) povećali prodaju za 60%.
Pfaff likes this post
Danas je opet jedan proljetni dan usred zime....išao sam pogledati visine snijega oa DHMZ kaže da ga ima
jedino na Zavižanu, 10 cm. Sjutra će se to zacijelo promijeniti jer će temperature pasti a oborine padati.
I u Zagrebu bi ga konačno moglo biti no bit će mokar budući da se predviđa dnevna temperatura oko 0,
plus/minus 1 C. Čak i za Bašku piše: Jaka susnježica pri 3 C i olujni vjetar 20 m/s (popodne)
jedino na Zavižanu, 10 cm. Sjutra će se to zacijelo promijeniti jer će temperature pasti a oborine padati.
I u Zagrebu bi ga konačno moglo biti no bit će mokar budući da se predviđa dnevna temperatura oko 0,
plus/minus 1 C. Čak i za Bašku piše: Jaka susnježica pri 3 C i olujni vjetar 20 m/s (popodne)
borna- Moderator
besposlenpop likes this post
19. siječnja
Napokon su Vakulonci pogodili!
Noć je bila topla i u neko doba je počelo lagano kišiti. A onda se trapatura naglo strmopizdila...
... a kiša se pretvorila u snijeg
Stanje na cestama je postalo neugodno, a dosadni kaiondžije sad drhture parkirani na benzinskim pumpama. Jasno da se našlo par budala koji su mislili da su pametniji od prirode
Najavili su buru, ali je zasad još uvijek vjetar južnog smjera pa se snijeg lijepi na pendžere
Mačak se drži kuće i sasvim je zadovoljan unutarnjim ozračjem
Napokon su Vakulonci pogodili!
Noć je bila topla i u neko doba je počelo lagano kišiti. A onda se trapatura naglo strmopizdila...
... a kiša se pretvorila u snijeg
Stanje na cestama je postalo neugodno, a dosadni kaiondžije sad drhture parkirani na benzinskim pumpama. Jasno da se našlo par budala koji su mislili da su pametniji od prirode
Najavili su buru, ali je zasad još uvijek vjetar južnog smjera pa se snijeg lijepi na pendžere
Mačak se drži kuće i sasvim je zadovoljan unutarnjim ozračjem
borna and besposlenpop like this post
U Zagrebu je do podneva palo 15 cm snijega u Maksimiru no u centru je bilo možda svega 5?
Kako je temperatura do nedavno ostala okonulna na ulicama se topio a tamo gdje su bile obilno zasoljene
nije se niti primio. Na Sljemenu ga ima oko 30 cm.
Uskoro slijedi jedna blaža porcija
DHMZ na svojoj strani visine snijega objavljuje u 7 ujutro i 19 navečer, pišu da se iznimno objavljuje u 13.
Ovo danas im nije bilo dovoljno za iznimku?
Kako je temperatura do nedavno ostala okonulna na ulicama se topio a tamo gdje su bile obilno zasoljene
nije se niti primio. Na Sljemenu ga ima oko 30 cm.
Uskoro slijedi jedna blaža porcija
DHMZ na svojoj strani visine snijega objavljuje u 7 ujutro i 19 navečer, pišu da se iznimno objavljuje u 13.
Ovo danas im nije bilo dovoljno za iznimku?
borna- Moderator
21. siječnja
Sparina je opako popustila. Očekujem jata anofelesa
Neki mediji tvrdidu da je pred jutro bilo -20, ali ja sam namjerio otprilike -14, a i DHMZ ima slično mišljenje
Lijepi ledošmrkalj
Nismo se smrzli jerbo sam se sinoć najeo zaostalih palaćinaka pa me šećer svaka dva sata slao na pip-pi pa bih usput turijo drfce u špaker!
Otišle su dvije košarice drva
Pročeprkao sam nam stazicu za do ceste
Papak s grtalicom je dao sve od sebe, ali mu je uzmanjkalo sirovine!
Sunger u azurnomodrom blistavilu...
Sparina je opako popustila. Očekujem jata anofelesa
Neki mediji tvrdidu da je pred jutro bilo -20, ali ja sam namjerio otprilike -14, a i DHMZ ima slično mišljenje
Lijepi ledošmrkalj
Nismo se smrzli jerbo sam se sinoć najeo zaostalih palaćinaka pa me šećer svaka dva sata slao na pip-pi pa bih usput turijo drfce u špaker!
Otišle su dvije košarice drva
Pročeprkao sam nam stazicu za do ceste
Papak s grtalicom je dao sve od sebe, ali mu je uzmanjkalo sirovine!
Sunger u azurnomodrom blistavilu...
gaspa and borna like this post
borna likes this post
Što reći na ove tropske vrućine zadnjih dana?
Centralno grijanje gotovo da i ne uključujem, ujutro samo kratko dogrijem kaloriferom kuhinju dok skuham
kavočaj i doručkujem, bojler uključim tek predvečer kojih sat-dva tek toliko da zagrije radijatore.
Oblači se opet jesensko-proljetna garderoba.
Mediji nam opet prijete veelikim zahlađenjem idući tjedan no prema do sada najavljenom bit će samo
koji stupanj hladnije no i na dalje toplije od prosjeka.
Centralno grijanje gotovo da i ne uključujem, ujutro samo kratko dogrijem kaloriferom kuhinju dok skuham
kavočaj i doručkujem, bojler uključim tek predvečer kojih sat-dva tek toliko da zagrije radijatore.
Oblači se opet jesensko-proljetna garderoba.
Mediji nam opet prijete veelikim zahlađenjem idući tjedan no prema do sada najavljenom bit će samo
koji stupanj hladnije no i na dalje toplije od prosjeka.
borna- Moderator
Kaže se: nezapamćene tropske vrućine!borna je napisao/la:Što reći na ove tropske vrućine zadnjih dana?
7. ožujka
Vani je gnjilo!
Trapatura je relativno visoka za ovo doba godine
Nebo je sivo. Noćas nas je malo poškropila kišica, ali zasad se ne nazire nastavak.
Snijega sam se riješio, ostalo ga je još malo na kroviću ispod prozora spavaće sobe, ali tamo uvijek zapne
Taj ostatak snijega mi izgleda kao da je od stiropora
U zagrebačkih dnevnih 17-18 C ne bi imao opstanka, bilo je čak i ranojutarnjih 12 nekidan!
Sa jedne strane glede grijanja prilično se uštedjelo, meni je unatrag 2-3 mjeseca dnevni prosjek potrošnje
plina 6 kW (kako sada računaju). Sa druge strane priroda će zasigurno imati problema sa takvim naglim
obratima i prevratima toplo-hladno-toplo-hladno.
U zagrebačkih dnevnih 17-18 C ne bi imao opstanka, bilo je čak i ranojutarnjih 12 nekidan!
Sa jedne strane glede grijanja prilično se uštedjelo, meni je unatrag 2-3 mjeseca dnevni prosjek potrošnje
plina 6 kW (kako sada računaju). Sa druge strane priroda će zasigurno imati problema sa takvim naglim
borna- Moderator
Pfaff and mladen_lucky like this post
Nemaš beda. Sigurno će se pojaviti neki zeleni mudrac da nam objasni što moramo činiti da nam priroda bude sretna i zadovoljna...borna je napisao/la:Sa druge strane priroda će zasigurno imati problema sa takvim naglim
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3