Gomulke ili Litorine (serija 6011)
+27
ZlayoZg
train
LLeon
Pfaff
DD
Marioo
KAPO
NP-549
zele
Stjepan
Phalanx
knorr
Jim-Zlaja
file
Barney
ines
Jean
Thommo
NClight
seabral
cokla
Vedran Zeman
Pula-Terminal
nukleusri
Narcis
novi_shef
kiki273
31 posters
Stranica 4 / 9.
Stranica 4 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Re: Gomulke ili Litorine (serija 6011)
thomcro je napisao/la:Kako su Litorine imale ono podno kanalno grijenje, sjećam se k'o klinac sam išal nekamo na izlet u Gorski kotar sa školom ... djelomično mi se đon rastopil od grijanja jer sam nogu držal na tom kanalu .
kad je to bilo? koliko ja znam uvijek je imala isto grijanje....
knorr- Broj postova : 33
Registration date : 20.07.2008
Negdje oko '70-'71, išao sam u 5-6 razred O.Š.knorr je napisao/la:kad je to bilo? koliko ja znam uvijek je imala isto grijanje....
Gost- Gost
thomcro je napisao/la:Negdje oko '70-'71, išao sam u 5-6 razred O.Š.knorr je napisao/la:kad je to bilo? koliko ja znam uvijek je imala isto grijanje....
moguće da se ja tad još nisam uopće provozao u litorini...
Ako netko ima informaciju ... što je sa Litorinom? Gdje se nalazi? Nema je u maperu!!! Neću ni pomisliti da je možda u kvaru negdje!
Gost- Gost
thomcro je napisao/la:Ako netko ima informaciju ... što je sa Litorinom? Gdje se nalazi? Nema je u maperu!!! Neću ni pomisliti da je možda u kvaru negdje!
da što neg u kvaru...ne bi valjda stajala zbog viška vučnih vozila...
Malo da vam istjeram suze na oči !
Photo by P. Vidaković
Photo by P. Vidaković
Gost- Gost
:(
Vratite nam našu Litorinu!!!!!
Jel' ovo slikano na Brajdici? To mora da je bilo kad se gradila pristupna cesta garaže Zagrad.
Vratite nam našu Litorinu!!!!!
Jel' ovo slikano na Brajdici? To mora da je bilo kad se gradila pristupna cesta garaže Zagrad.
Registration date : 04.09.2008
Jean je napisao/la:... Jel' ovo slikano na Brajdici? ...
Gost- Gost
tomo je napisao/la:Danas sam se čul sa seabralom i između ostalog mi je rekao da bi se jako volio voziti u Litorini. Nažalost, ali doista nažalost, to više nikako nije moguće samo iz razloga što je Litorina otpisana forever!
...nisam baš pratio tu priču, iako sam primjetio da je više nema na kolodvoru, pa samo pitanje: što to znači - otpisana / jel u voznom stanju, pa samo ne vozi, ili uopće ne može voziti?
Registration date : 29.02.2008
Koliko se je culo sada na zadnjem sastanku, litorina je neaktivna, nema dijelova, a vrlo vjerojatno da ih nikad vise nece ni biti.
- Broj postova : 6447
Da, znam da je nemoguće, ali bilo bi lijepo da su tvoji screenshotovi stvarnost i bio bi mi ogromni gušt još jednom se popesti Litorinom od Rijeke do recimo Vrata ili Fužina. Hvala za lijepe screenshotovetomo je napisao/la:Danas sam se čul sa seabralom i između ostalog mi je rekao da bi se jako volio voziti u Litorini. Nažalost, ali doista nažalost, to više nikako nije moguće samo iz razloga što je Litorina otpisana forever! Ako će ova dva screena biti imalo kompenzirajući bit ću barem malo sretan!
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
narcis je napisao/la:Koliko se je culo sada na zadnjem sastanku, litorina je neaktivna, nema dijelova, a vrlo vjerojatno da ih nikad vise nece ni biti.
Tnx narcis! Eto, kad čovjek ne dođe na sastanak, ostane totalno neinformiran
U svakom slučaju, šteta za vlak koji je svakako jedan od najpoznatijih simbola Riječke pruge.
Evo ovako, po mojim informacijama, obje garniture Litorine su out. 003/004 je vani kod okretnice i služila je kao izvor rezervnih djelova za 015/016. S obzirom da se sve to maksimalno iscrpilo i da djelova više nema obje garniture su ! Ima li šanse da se revitaliziraju/poprave? Teško! Kako znamo kako HŽ radi, teštko je povjerovati da bi se rezervni djelovi nabavili van Hrvatske. Već iz i same činjenice što se sprema promjena sistema napajanja. Da, znam, to je i biti će alibi za sve glupave odluke. A Litorina je mogla vozit do samog kraja 3Kv napona.
I baš kako sam sebralu rekao, nakon što smo se odvezli sa riječkog kolodvora na proslavu do okretnice prošle godine, vjerujem da se poslije toga nitko od forumaša sa niti jednog 4uma više nije vozio u Litorini!
Nažalost, istina je bolna ali život je takav. Ostala su samo sjećanja.
I baš kako sam sebralu rekao, nakon što smo se odvezli sa riječkog kolodvora na proslavu do okretnice prošle godine, vjerujem da se poslije toga nitko od forumaša sa niti jednog 4uma više nije vozio u Litorini!
Gost- Gost
tomo je napisao/la:I baš kako sam sebralu rekao, nakon što smo se odvezli sa riječkog kolodvora na proslavu do okretnice prošle godine, vjerujem da se poslije toga nitko od forumaša sa niti jednog 4uma više nije vozio u Litorini!
...a nekima (poput Phalanxa ) bilo je to jedinih desetak minuta vožnje u litorini... Naravno, ostati će u lijepom sjećanju, kao kompozicija koja je zasluženo otišla u mirovinu, prešavši tisuće kilometara po 3kV prugama i ugostivši tisuće putnika u svojem "retro" interijeru...
Litorina u JŽ bojanju. Prekrasna slika tomo, još je i nadstrešnica bila na 2. peronu.
Nažalost nema, ono što imamo nešto slika litorine sa okretaljke, uskoro će postati povijesni artefakt.tomo je napisao/la:Da. Danas nema ni jednog ni drugog!
Samo da malo vrijeme posluži ... ... otići ću ja opet tamo. I to radnim danom da mogu uć u radionu i u Litorinu. Najvjerovatnije idući tjedan, ovaj više neću moć.
Gost- Gost
Tražeći po DVD-ovima fotografije za jednu drugu temu naletio sam na ovo za koje mislim da ih nisam nigdje stavio. Poslijepodnevni putnički za Moravice.
Sačekuša
Sačekuša
Gost- Gost
Ovo ...
... bi moglo biti sa prošlogodišnje proslave kad se Litorinom išlo do okretnice. Vrlo je vjerovatno da je ovo fotografija Dragutina Staničića.
Izvor: www.hznet.hr/
... bi moglo biti sa prošlogodišnje proslave kad se Litorinom išlo do okretnice. Vrlo je vjerovatno da je ovo fotografija Dragutina Staničića.
Izvor: www.hznet.hr/
Gost- Gost
Ima još detalja koji upućuju na to da ova zadnja slika zaista je sa prošlogodišnje proslave - po grafitima se vidi da je riječ o garnituri 015/016, a kombi krapinske registracije na peronu pokupio je mikrofone i opremu iz čekaonice u kojoj su Kalmeta i ekipa slavodobitno, po peti put potpisali ugovor o početku gradnje nizinske pruge. Krov kolodvorske zgrade se zeleni, što znači da je datum slika nastala u drugoj polovici 2008.
Namjerno ne spominjem datum 4.10.2008. iz EXIF-a (koji bi upućivao na to da je slika nastala dan nakon proslave na okretnici), jer u tom istom EXIF-u stoji i vrijeme nastanka 23:25, a fotka je nastala danju. Dakle - vrijeme u EXIF-u nije točno.
Namjerno ne spominjem datum 4.10.2008. iz EXIF-a (koji bi upućivao na to da je slika nastala dan nakon proslave na okretnici), jer u tom istom EXIF-u stoji i vrijeme nastanka 23:25, a fotka je nastala danju. Dakle - vrijeme u EXIF-u nije točno.
Registration date : 04.09.2008
Što se tiče gornje fotke i EXIF-a...
Ovo za 04.10. je datum i vrijeme zadnjeg petljanja po fotki.
Nadnevak nastanka fotke je upravo 03.10.08. u 16:29.
Ovo za 04.10. je datum i vrijeme zadnjeg petljanja po fotki.
Nadnevak nastanka fotke je upravo 03.10.08. u 16:29.
Vedran Zeman- Moderator
- Broj postova : 192
Registration date : 11.03.2008
Stranica 4 / 9. • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Stranica 4 / 9.