Rijeka-Moravice-Rijeka u 1061-016
4 posters
Stranica 1 / 1.
Rijeka-Moravice-Rijeka u 1061-016
Kao prvo, pozdrav forumašima!
Jučer sam kod prijatelja Glažara iskoristio "Kviska" za vožnju u 1061 lokomotivi , pa evo par desetaka slika koje će vam dijelom dočarati ovaj (meni) vrhunski doživljaj!
Nije baš krenulo optimistično, najava je bila da bruta baš i nema, pa će eventualno upasti rivanje do Jurdana, ako i to... Hm, pa meni je sve dobro, bar ću dijelom vidjeti onu prugu za Šapjane...
Kad, stižem ja na kolodvor, a ono - gužva u 16-ercu! 1061-017 upravo je stigla s teretnjakom i produžila u teretni park. 102, 016 i 007 su bile na izlasku iz depoa, pa su otišle u teretni park po svoje vlakove. Ispostavilo se da će 016, na kojem su me Glažar i njegov vježbenik srdačno pozvali, u tandemu sa 102 odvući dugi vlak praznih Tads vagona do Lokava, a mi onda sami idemo do Moravica s vlakom.
Dakle, zanimljiva akcija se sprema! Kako Glažar kaže: - Kad god se Thommo popne na lokomotivu, ne gine nam 7-8 sati vožnje i čekanja!! Ja se nisam žalio!
016 izlazi iz depoa i ide do svog vlaka, par slika iz kabine:
U teretnom parku:
Zaprega i vučna skopčane. Kroz Eas-e se vidi 017 u depou.
Bilo je vremena, pa sam prošetao do depoa. Ljepotica 103 ljeska se na podnevnom suncu:
Izlaz prema Matuljima, i dvije kompozicije spremne za izlaz prema kolodvoru:
Pri prolasku drugim kolosijekom primijetio sam zanimljiv teret na trećem, šine, vjerojatno austrijski izvoz, pošto su svi vagoni OBB:
Već smo u Plasama, James Bond 007 nas je stigao, pa zajedno čekamo putničkog iz Moravica. I evo ga, vuče 015. Krećemo van, a 007 ostaje u Plasama.
Fužine, križanje. Vodonapojnik, relikt parne vuče. Zanimljiv je i most i dolina rječice koju pruga prolazi na izlazu iz kolodvora.
Ima dosta "remontaških" vozila i vagona:
I u Zalesini imamo zeleno:
Jučer sam kod prijatelja Glažara iskoristio "Kviska" za vožnju u 1061 lokomotivi , pa evo par desetaka slika koje će vam dijelom dočarati ovaj (meni) vrhunski doživljaj!
Nije baš krenulo optimistično, najava je bila da bruta baš i nema, pa će eventualno upasti rivanje do Jurdana, ako i to... Hm, pa meni je sve dobro, bar ću dijelom vidjeti onu prugu za Šapjane...
Kad, stižem ja na kolodvor, a ono - gužva u 16-ercu! 1061-017 upravo je stigla s teretnjakom i produžila u teretni park. 102, 016 i 007 su bile na izlasku iz depoa, pa su otišle u teretni park po svoje vlakove. Ispostavilo se da će 016, na kojem su me Glažar i njegov vježbenik srdačno pozvali, u tandemu sa 102 odvući dugi vlak praznih Tads vagona do Lokava, a mi onda sami idemo do Moravica s vlakom.
Dakle, zanimljiva akcija se sprema! Kako Glažar kaže: - Kad god se Thommo popne na lokomotivu, ne gine nam 7-8 sati vožnje i čekanja!! Ja se nisam žalio!
016 izlazi iz depoa i ide do svog vlaka, par slika iz kabine:
U teretnom parku:
Zaprega i vučna skopčane. Kroz Eas-e se vidi 017 u depou.
Bilo je vremena, pa sam prošetao do depoa. Ljepotica 103 ljeska se na podnevnom suncu:
Izlaz prema Matuljima, i dvije kompozicije spremne za izlaz prema kolodvoru:
Pri prolasku drugim kolosijekom primijetio sam zanimljiv teret na trećem, šine, vjerojatno austrijski izvoz, pošto su svi vagoni OBB:
Već smo u Plasama, James Bond 007 nas je stigao, pa zajedno čekamo putničkog iz Moravica. I evo ga, vuče 015. Krećemo van, a 007 ostaje u Plasama.
Fužine, križanje. Vodonapojnik, relikt parne vuče. Zanimljiv je i most i dolina rječice koju pruga prolazi na izlazu iz kolodvora.
Ima dosta "remontaških" vozila i vagona:
I u Zalesini imamo zeleno:
Zadnja promjena: Thommo; pon 2 lip 2008 - 11:01; ukupno mijenjano 2 put/a.
Re: Rijeka-Moravice-Rijeka u 1061-016
Kolodvor Moravice dočekao nas je solidno napunjen, ASEA 201 nas je trebala odbaciti nazad u 3kV područje. Ali čekalo se, najprije je Karavela 014 dotutnjala s teretnim iz smjera Ogulina, a za njom i nagibni.
Litorina čeka nove zadatke, a Karavela odlazi na odmor na livadu!
Derutni toranj za ukrcaj ugljena:
Naše dvije lokomotive strpljivo čekaju da manavra složi teški vlak za Rijeku. Malo dosadi čekati 2 i pol sata... :(
Za to vrijeme stigao je novi teretni iz Zagreba, ovaj put ASEA 221 in charge:
Mi smo malo "istražili" službeni Ut-z vagon, koji se koristi za prateće osoblje sabirno-manipulativnog vlaka. Ovo je kraći "model", vjerojatno nastao pregradnjom kakvog G vagona. Oni plavi su duži, nastali su od Gbs vagona.
Sklapaju se dva SM vlaka sa tucanikom za dionice pod remontom:
I napokon izlaz! Moja omiljena 109 odmara u Moravicama.
U Skradu smo križali putnički, lok. je 017 koju smo vidjeli ranije u Rijeci:
Ostatak slika je na Glažarovom aparatu, pa ako bude interesa, mogu ih staviti naknadno. Uživajte, ja jesam!
Litorina čeka nove zadatke, a Karavela odlazi na odmor na livadu!
Derutni toranj za ukrcaj ugljena:
Naše dvije lokomotive strpljivo čekaju da manavra složi teški vlak za Rijeku. Malo dosadi čekati 2 i pol sata... :(
Za to vrijeme stigao je novi teretni iz Zagreba, ovaj put ASEA 221 in charge:
Mi smo malo "istražili" službeni Ut-z vagon, koji se koristi za prateće osoblje sabirno-manipulativnog vlaka. Ovo je kraći "model", vjerojatno nastao pregradnjom kakvog G vagona. Oni plavi su duži, nastali su od Gbs vagona.
Sklapaju se dva SM vlaka sa tucanikom za dionice pod remontom:
I napokon izlaz! Moja omiljena 109 odmara u Moravicama.
U Skradu smo križali putnički, lok. je 017 koju smo vidjeli ranije u Rijeci:
Ostatak slika je na Glažarovom aparatu, pa ako bude interesa, mogu ih staviti naknadno. Uživajte, ja jesam!
Ovo je dobra šala, jel' tako. Znaš da se upija bilo kakva slika. Zato brzo Glažara smuti da stavi slike .Thommo je napisao/la:... pa ako bude interesa ...
Gost- Gost
Dobro onda, kad mi stavi na CD ću dodati još slika!
Komentar na vožnjicu?
Komentar na vožnjicu?
Šta to treba komentirat ? Po meni, slike govore same za sebe!Thommo je napisao/la:Komentar na vožnjicu?
Gost- Gost
Bravo. Nadam se da ću se i ja jednom uvaliti da osjetim taj filing vožnje u loksi :wave: :skok :
EuroTrakker- Broj postova : 245
Registration date : 24.03.2008
Super putopis, s nestrpljenjem očekujem nastavak priče; vožnja u loksi hm, ima nas još kojima je to neostavreni san
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Odične fotke !!! Jesi si uspio sačuvati još kojeg Kviska u rukavu ?Thommo je napisao/la:
Komentar na vožnjicu?
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Hvala na pohvalama! Baš sam htio to podijeliti s vama, ipak je 1061 legenda ovih pruga!
Što se tiče Kviska, pa vrijedi mi uvijek, ali ne želim ga baš često koristiti... Da me domaćin ne istjera iz kabine!
Uz to, ženi i meni stiže prinova u 10. mjesecu, pa slobodno vrijeme neće više ovisiti samo o meni... :angel:
Što se tiče Kviska, pa vrijedi mi uvijek, ali ne želim ga baš često koristiti... Da me domaćin ne istjera iz kabine!
Uz to, ženi i meni stiže prinova u 10. mjesecu, pa slobodno vrijeme neće više ovisiti samo o meni... :angel:
Stranica 1 / 1.