Od Lupoglava do Pule i natrag (puno slika)
5 posters
Stranica 1 / 1.
Od Lupoglava do Pule i natrag (puno slika)
Opet sam od kolege Pfaffa sa željeznica.net dobio nešto interesantno:
Morao sam službeno u Pulu. Amo-tamo way. Važan sastanak. Odlučio sam biti lukav – odvezao sam se autom u Lupoglav, parkirao vozilo, kupio povratnu kartu do Pule i priuštio si railfanovski izlet.
Ujedno sam izbjegao vrludanje Pulom u traženju jeftinog (besplatnog) parkinga.
U Lupoglavu sam čekao Šveda koji stiže ravno iz Buzeta. Novo sređen – s novim 'rvackim kockicama na uniformi. Grafitičari su ga se već dokopali, ali se ipak vidi koja je bila izvorna dizajnerska ideja...
Ovaj je u pričuvi! Krenuli smo bez puno krzmanja...
Ž.st. Borut. Veli kolega Narcis da je ovo najdulji kolodvor u Istri
Unutrašnjost je jako uredna i čista. Nema nigdje pušenja :( . Veli mi vlakopratno osoblje da je i publika vrlo uredna i da se lijepo odnosi prema vlakovima. Pohvalno!
Vrijeme šaromigasto, al' suho. Jako sam zadovoljan jer sam kišober ostavio u autu.
Ž.st. Cerovlje
Zahvaljujuć obilnim kišama u lipnju 2008., sve je prekrasno bujno zeleno
Ž.st. Pazin – tu sam već bio!
To je onaj čuveni slijepi kolosijek
Ž.st. Kanfanar
Tračnice izbliza
Ono kockasto u daljini je TDR
Vidi se gdje se odvaja nekadašnja rovinjska pruga :(
ŽCPR u smjeru Pula – i tu smo već bili
Zgodan detalj – obično pogon rampe ponire u dubinu, al' se ovdje nekome nije dalo kopati!
Stajalište Smoljanci
Ž.st. Savičenta. Ne znam zašto, ali ako se ne varam, još pred 20-tak godina se mjesto uobičajeno zvalo Svetvinčenat, sad su uzeli talijansku verziju :hm
Suputnici u vlaku su uglavnom srednjoškolci koji idu u Pulu. Muški u odjeljku "A" raspravljaju o nogometu, a djevojčice su u odjeljku "B" te u opuštenoj pozi uz muziku s mobitela ponavljaju gradivo
Ovaj vlak ne staje u Čabrunićima, ali staje u Čabrunići selu :hm
Crvena fleka nije prometnikova kapa već detalj grafita na staklu...
Stajalište Juršići...
... i mali "Autotransov" bus na ŽCPR.
Ovdje je lijepa nizbrdica pa je, što bi rekao Franci Blašković, ...Lokomotivfűhrer raspizdija tuta forca zdolun proti Bumbariji... te smo tako časkom stigli do Vodnjana!
Najviši zvonik u Istri
Morao sam službeno u Pulu. Amo-tamo way. Važan sastanak. Odlučio sam biti lukav – odvezao sam se autom u Lupoglav, parkirao vozilo, kupio povratnu kartu do Pule i priuštio si railfanovski izlet.
Ujedno sam izbjegao vrludanje Pulom u traženju jeftinog (besplatnog) parkinga.
U Lupoglavu sam čekao Šveda koji stiže ravno iz Buzeta. Novo sređen – s novim 'rvackim kockicama na uniformi. Grafitičari su ga se već dokopali, ali se ipak vidi koja je bila izvorna dizajnerska ideja...
Ovaj je u pričuvi! Krenuli smo bez puno krzmanja...
Ž.st. Borut. Veli kolega Narcis da je ovo najdulji kolodvor u Istri
Unutrašnjost je jako uredna i čista. Nema nigdje pušenja :( . Veli mi vlakopratno osoblje da je i publika vrlo uredna i da se lijepo odnosi prema vlakovima. Pohvalno!
Vrijeme šaromigasto, al' suho. Jako sam zadovoljan jer sam kišober ostavio u autu.
Ž.st. Cerovlje
Zahvaljujuć obilnim kišama u lipnju 2008., sve je prekrasno bujno zeleno
Ž.st. Pazin – tu sam već bio!
To je onaj čuveni slijepi kolosijek
Ž.st. Kanfanar
Tračnice izbliza
Ono kockasto u daljini je TDR
Vidi se gdje se odvaja nekadašnja rovinjska pruga :(
ŽCPR u smjeru Pula – i tu smo već bili
Zgodan detalj – obično pogon rampe ponire u dubinu, al' se ovdje nekome nije dalo kopati!
Stajalište Smoljanci
Ž.st. Savičenta. Ne znam zašto, ali ako se ne varam, još pred 20-tak godina se mjesto uobičajeno zvalo Svetvinčenat, sad su uzeli talijansku verziju :hm
Suputnici u vlaku su uglavnom srednjoškolci koji idu u Pulu. Muški u odjeljku "A" raspravljaju o nogometu, a djevojčice su u odjeljku "B" te u opuštenoj pozi uz muziku s mobitela ponavljaju gradivo
Ovaj vlak ne staje u Čabrunićima, ali staje u Čabrunići selu :hm
Crvena fleka nije prometnikova kapa već detalj grafita na staklu...
Stajalište Juršići...
... i mali "Autotransov" bus na ŽCPR.
Ovdje je lijepa nizbrdica pa je, što bi rekao Franci Blašković, ...Lokomotivfűhrer raspizdija tuta forca zdolun proti Bumbariji... te smo tako časkom stigli do Vodnjana!
Najviši zvonik u Istri
Pfaff- Administrator
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Re: Od Lupoglava do Pule i natrag (puno slika)
Ž.st. Vodnjan
Ovaj ružni krpež od krova se srećom ne vidi odozdo s perona, a osim toga, onima koji su amo krenuli ionako nije do gledanja krova :wink:
Gospon prometnik
Pa-pa, Vodnjan
Vodnjan stajalište. Ova pustopoljina od parkirališta djeluje malo neobično u urednoj i zelenoj Istri
Stajalište Galižana
Još Galižane
I evo nas sretno u Puli!
Prilična gužva na kolodvoru. Bilo je s nama nešto mladih engleskih turista koji su potegli iz Rijeke za vidit Pulu
Moj Šved
Dizelka s tenderom :hm
Spomen loksa na stanici. Poznata pod nadimkom "caffettiera" – mi bi valjda radije rekli "čajnik". Ima izvorne okupatorske oznake...
BU a Scoio Olivi – siguran znak da sam u Puli!
Moj Šved se vraća na I. peron, 2. kolosijek ukrcati putnike za Lupoglav
Opet plavi vagon...
Ovaj ružni krpež od krova se srećom ne vidi odozdo s perona, a osim toga, onima koji su amo krenuli ionako nije do gledanja krova :wink:
Gospon prometnik
Pa-pa, Vodnjan
Vodnjan stajalište. Ova pustopoljina od parkirališta djeluje malo neobično u urednoj i zelenoj Istri
Stajalište Galižana
Još Galižane
I evo nas sretno u Puli!
Prilična gužva na kolodvoru. Bilo je s nama nešto mladih engleskih turista koji su potegli iz Rijeke za vidit Pulu
Moj Šved
Dizelka s tenderom :hm
Spomen loksa na stanici. Poznata pod nadimkom "caffettiera" – mi bi valjda radije rekli "čajnik". Ima izvorne okupatorske oznake...
BU a Scoio Olivi – siguran znak da sam u Puli!
Moj Šved se vraća na I. peron, 2. kolosijek ukrcati putnike za Lupoglav
Opet plavi vagon...
Pfaff- Administrator
Neću vas zamarati detaljima sastanka, ali evo par sličica iz Pule.
Ova se institucija stručno zove Vespazian. Taj je slučajno dao sagraditi i pulsku arenu!
Ova je malo veća i stalno je posjednuta osobljem
Natpis je pravi vojnički – vidi se da je Pula bila ratnički grad...
Tu nema dalje – a nekoć su putnički vlakovi vozili u luku, puno bliže centru grada
Ranžirni kolosijeci. Lijevo je bus parking i ACY marina Pula
Ima nešto aktivnosti na teretnom dijelu kolodvora
Ipak će nam trebati tunel jer je Pula našla novi izvozni proizvod!
Pogled na pulsku luku...
... i brodogradilište
Stanično skladište za komadnu robu
Dobri detalji konstrukcije krova/strehe
Putnička blagajna
Čekaonica. Da stol nije pošaran, dojam bi bio izvrstan
Stanični peron u hladu zelenila
Odlični K.u.K stupovi
Lokomotivska remiza i manevra koja se odmara. To je, čini mi se, jedina u Puli
Opa! U izvornoj livreji. Wow!
U međuvremenu stiže Šved koji će me u 17:20 odvesti natrag prema kući
Još malo nje:
Vraćam se prema stanici. Evo opet manevre
Stanična zgrada s peronom
Lažna uzbuna – Šved izvodi neke čudne štosove i skriva se na teretnom dijelu stanice
Aha! Ide na pojilište (daj za 200 kn!)
Ha, dobro, onda idem i ja na pojilište. Ovo je gazdarica ugostiteljskog objekta. Kava je bila dobra i po razumnoj cijeni – ostali ugostitelji u Puli misle da su Dubrovnik
Ova se institucija stručno zove Vespazian. Taj je slučajno dao sagraditi i pulsku arenu!
Ova je malo veća i stalno je posjednuta osobljem
Natpis je pravi vojnički – vidi se da je Pula bila ratnički grad...
Tu nema dalje – a nekoć su putnički vlakovi vozili u luku, puno bliže centru grada
Ranžirni kolosijeci. Lijevo je bus parking i ACY marina Pula
Ima nešto aktivnosti na teretnom dijelu kolodvora
Ipak će nam trebati tunel jer je Pula našla novi izvozni proizvod!
Pogled na pulsku luku...
... i brodogradilište
Stanično skladište za komadnu robu
Dobri detalji konstrukcije krova/strehe
Putnička blagajna
Čekaonica. Da stol nije pošaran, dojam bi bio izvrstan
Stanični peron u hladu zelenila
Odlični K.u.K stupovi
Lokomotivska remiza i manevra koja se odmara. To je, čini mi se, jedina u Puli
Opa! U izvornoj livreji. Wow!
U međuvremenu stiže Šved koji će me u 17:20 odvesti natrag prema kući
Još malo nje:
Vraćam se prema stanici. Evo opet manevre
Stanična zgrada s peronom
Lažna uzbuna – Šved izvodi neke čudne štosove i skriva se na teretnom dijelu stanice
Aha! Ide na pojilište (daj za 200 kn!)
Ha, dobro, onda idem i ja na pojilište. Ovo je gazdarica ugostiteljskog objekta. Kava je bila dobra i po razumnoj cijeni – ostali ugostitelji u Puli misle da su Dubrovnik
Pfaff- Administrator
Krenuli smo natrag i zapeli u Vodnjanu. Čekamo "međunarodni" iz Buzeta koji kasni Strojovođa me ljubazno pozvao da kroz prozor upravljačnice napravim par fotki. Lijepo se vidi uzletna rampa na kraju kolodvora.
Evo, stiže...
Ž.st. Žminj
Krajcar brijeg ima jog za boći na stanici
Jedna putnica manje...
Uvijek me veseli vidjeti kako željezničari uređuju okoliš oko službenih zgrada
To je bilo na stajalištu Heki
Polje kapule lijevo
Njiva krumpira desno – u zbiru: Kalandraka!
Slava tebi, Pazin grade...
Diazlica mi je pobjegla, al' sam uslikao vagon!
U prvom redu je kukuruz, a iza krumpir. Da još negdje posade kosti od pršuta, bilo bi sve za maneštru!
Ovo je (mislim) Cerovlje. Križamo se s teretnim...
Ova plava s tenderom se već vraća u Pulu. Svaka čast!
Kod stajališta Hum je neko klizište pa se vozi polako. Sanacija se obavlja starim čeličnim pragovima – ti bar ne zagađuju okoliš...
Opet sam u upravljačnici. Penjemo se prema Lupoglavu
U daljini vijadukt na Ypsilonu
Sasvim pristojna brzina. Ja sam se danas prvi put vozio Švedom i moram priznati da je malo čudan osjećaj biti u jednom vagonu – k'o tramvaj za Dolje!
Naš strojovođa
Veliki zavoj pred Lupoglavom
Ž.st. Lupoglav
Opraštam se od ljubaznih domaćina i Šveda. On ne ide dalje, ali se odmah vraća u Pulu – jadni ljudi, k'o da voze gradski autobus.
To je onaj moj od jutros...
Stanična zgrada
Povijesna lokacija – ovdje je sve počelo
Dokaz putovanja
Prijedlog HŽ-u: Kad bi karte bile samo centimetar niže, lijepo bi stale u standardni novčanik – ovako vire pa se zgužva rub i onda su poslije nespretne za skeniranje
Evo, stiže...
Ž.st. Žminj
Krajcar brijeg ima jog za boći na stanici
Jedna putnica manje...
Uvijek me veseli vidjeti kako željezničari uređuju okoliš oko službenih zgrada
To je bilo na stajalištu Heki
Polje kapule lijevo
Njiva krumpira desno – u zbiru: Kalandraka!
Slava tebi, Pazin grade...
Diazlica mi je pobjegla, al' sam uslikao vagon!
U prvom redu je kukuruz, a iza krumpir. Da još negdje posade kosti od pršuta, bilo bi sve za maneštru!
Ovo je (mislim) Cerovlje. Križamo se s teretnim...
Ova plava s tenderom se već vraća u Pulu. Svaka čast!
Kod stajališta Hum je neko klizište pa se vozi polako. Sanacija se obavlja starim čeličnim pragovima – ti bar ne zagađuju okoliš...
Opet sam u upravljačnici. Penjemo se prema Lupoglavu
U daljini vijadukt na Ypsilonu
Sasvim pristojna brzina. Ja sam se danas prvi put vozio Švedom i moram priznati da je malo čudan osjećaj biti u jednom vagonu – k'o tramvaj za Dolje!
Naš strojovođa
Veliki zavoj pred Lupoglavom
Ž.st. Lupoglav
Opraštam se od ljubaznih domaćina i Šveda. On ne ide dalje, ali se odmah vraća u Pulu – jadni ljudi, k'o da voze gradski autobus.
To je onaj moj od jutros...
Stanična zgrada
Povijesna lokacija – ovdje je sve počelo
Dokaz putovanja
Prijedlog HŽ-u: Kad bi karte bile samo centimetar niže, lijepo bi stale u standardni novčanik – ovako vire pa se zgužva rub i onda su poslije nespretne za skeniranje
Pfaff- Administrator
Kapa dolje ! Detaljno, opsežno i jako interesantno ... A vidi se i da je i tebi vožnja u upravljačnici jako dobro sjela.
Odlično da si fotkao sve kolodvore i stajališta .... sad imam dosta štofa za ispravak moje Bahn simulacije.
Odlično da si fotkao sve kolodvore i stajališta .... sad imam dosta štofa za ispravak moje Bahn simulacije.
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Pero, prenesi kolegi Pfaffu čestitke za ovakav poduhvat. Bez obzira koliko puta smo bili tim đirom, uvijek druge oči drugačije vide. Jako dabar i nadasve zanimljiv putopis!... Da još negdje posade kosti od pršuta, bilo bi sve za maneštru! ...
Gost- Gost
Bila je prilika pa eto...thomcro je napisao/la:Jako dabar i nadasve zanimljiv putopis!
Mislim da znam što Te posebno oduševilo
Pfaff- Administrator
Bolje pršut bez kosti... Da još negdje posade kosti od pršuta, bilo bi sve za maneštru! ...
Pero, pa ovo je pravi railfan-putopis po svim propisima Gušt ga je gledati/čitati!! Kad sam se prošle godine vozio tom prugom (a to mi je bilo prvi i zadnji put) bio sam ugodno iznenađen svime - i vlakom, i brzinom, uređenim kolodvorima... Sve skupa mi je ostao jedan lijepi dojam u sjećanju. Nadam se da je i tebi tako...
Phalanx- Moderator
- Broj postova : 545
Registration date : 29.02.2008
Greška ... kapula i kosti od pršuta.Pero je napisao/la:... Mislim da znam što Te posebno oduševilo
https://2img.net/h/i204.photobucket.com/albums/bb287/mkrema2/LupoglavPula/LupoglavPula056.jpg
Kad te obveze prema faxu nebudu spriječavale lako se nešto može organizirat.Phalanx je napisao/la:... a to mi je bilo prvi i zadnji put ...
Gost- Gost
Kaže mi Kiki273 da se putnički križaju u Vodnjanu, a teretni (komada 1) u Borutu. Teretni ide oko 13 ha iz Pule, vozi do Buzeta, tamo ga preda Slovencima i preuzme novi i vraća se u Pulu. Ja sam ga sreo u Borutu oko 18:40.zvrk je napisao/la:Odlično da si fotkao sve kolodvore i stajališta .... sad imam dosta štofa za ispravak moje Bahn simulacije.
Ima još jedna zgodna kombinacija s "međunorodnim" (koji isto ide do Buzeta pa se putnici prekrcavaju) koji do Lupoglava ide kao dupli pa se onda jedan Šved vozi do granice, a drugi se vraća u Pulu, ali ne znam detalje. Čekamo Kikija da Ti pojasni
Pfaff- Administrator
Neka kolega Narcis objasni,on je kompetentniji za takva pitanja
Pero je napisao/la:Kaže mi Kiki273 da se putnički križaju u Vodnjanu, a teretni (komada 1) u Borutu. Teretni ide oko 13 ha iz Pule, vozi do Buzeta, tamo ga preda Slovencima i preuzme novi i vraća se u Pulu. Ja sam ga sreo u Borutu oko 18:40.zvrk je napisao/la:Odlično da si fotkao sve kolodvore i stajališta .... sad imam dosta štofa za ispravak moje Bahn simulacije.
Ima još jedna zgodna kombinacija s "međunorodnim" (koji isto ide do Buzeta pa se putnici prekrcavaju) koji do Lupoglava ide kao dupli pa se onda jedan Šved vozi do granice, a drugi se vraća u Pulu, ali ne znam detalje. Čekamo Kikija da Ti pojasni
Putnicki se krizaju u Vodnjanu, to je tocno, ali samo radnim danom.
teretni vlak po maperu ima polazak iz Pule u 13.37, i tocno da se u Buzetu mijenjaju lokse i teret.
Medjunarodni vlak do Pule vozi samo po ljeti "zeleni" Ljubljana-Pula i to direktni, a ostalo vozi samo Divaca-Buzet, za Pulu presjedanje na naseg Sveda.
Dupli Sved ide iz Pule u 13.20 i u Lupoglavu se odvaja, jedan nastavlja za Buzet, a drugi se vraca u Pulu, kao linija Lupoglav-Pula (radnim danom).
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Stranica 1 / 1.