Drezina 1600 R
4 posters
Stranica 1 / 1.
Drezina 1600 R
Jedan raritet na izlazu iz kolodvora Lupoglav u smjeru Pule/Raše. Drezina stoji na goloj zemlji, nema motora, pored ove na kotačima je i još jedna kabina. Nisam nikoga pitao ali, upućuje li to da je bilo više ovakvih drezina?
Par podataka koji su na boku vozila:
TIP: drezina 1600R
Dozv. za prijevoz: 5 osoba
Najveća dozvoljena brzina: 60km/h
Nosivost: 900 kg
Težina vozila: 1600 kg
Hidraulično okretanje
Proizvođač: IMV Novo Mesto
Izvođač: Mostovna Lb
Godina izrade: 1981.
HŽ numeracija: 98 78 9 405 321-2
Par podataka koji su na boku vozila:
TIP: drezina 1600R
Dozv. za prijevoz: 5 osoba
Najveća dozvoljena brzina: 60km/h
Nosivost: 900 kg
Težina vozila: 1600 kg
Hidraulično okretanje
Proizvođač: IMV Novo Mesto
Izvođač: Mostovna Lb
Godina izrade: 1981.
HŽ numeracija: 98 78 9 405 321-2
Gost- Gost
Re: Drezina 1600 R
Nije mi vrag dal mira i stavil sam jednu fotku na sve željezničke 4ume načeg govornog područja ako slučajno postoji još koja ovakva drezina. Reagiral se samo tine sa slovenskog 4uma:
Neznam zašto ali sve sam nekako uvjeren da je ovo jedini primjerak tog vozila! Trebali bi hitno reagirat ili kod HŽ-a (čitaj: Vlatke Škorić) ili javit HŽM-u (a to znači da ... ) ...Tin€ je napisao/la:Tudi Dolenci smo ga imeli (brez kesona).
Gost- Gost
Njima je bolje ne javljati ništa, da ga ne zadesi maćehinska briga i sudbina jedine preostale Srebrne strijelethomcro je napisao/la: javit HŽM-u (a to znači da ... ) ...
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Još bi najbolje bilo ukrcati je na labudicu i odvesti na sigurno, ovakvu drezinu može popraviti praktički svaki automehaničar.
Jedino treba ići po noći od 22:00-04:40,kad kolodvor Lupoglav ne radi.
Vedran Zeman- Moderator
- Broj postova : 192
Registration date : 11.03.2008
Ali "rade" susjedi iz okolne stambene zgrade koji su nas pitali što slikamo..................Vedran Zeman je napisao/la:Još bi najbolje bilo ukrcati je na labudicu i odvesti na sigurno, ovakvu drezinu može popraviti praktički svaki automehaničar.
:qtrippy:
ma gle, trebalo bi što prije reagirati kod bilo koga. Pa taman i kod HŽM-a. Jer će je barem spremiti negdje a neće je srezat u CIOS-u ili u kakvom otpadu. I to je bolje nego da je prodaju kao staro željezo.zvrk je napisao/la:Njima je bolje ne javljati ništa, da ga ne zadesi maćehinska briga i sudbina jedine preostale Srebrne strijelethomcro je napisao/la: javit HŽM-u (a to znači da ... ) ...
Neznam baš koliko bi to bilo uspješno! Preko puta je stambena zgrada očito sa djelatnicima HŽ-a. kad smo mi bazali tim djelom, baš dok sam ja fotografirao drezinu jedna starija žene sa kata je nešto rogoborila nekome. za nekih 10-15 minuta stvoril se neki lik i odmah pitao što mi to fotografiramo i za koga to radimo i jesmo li se kome gore (mislio je na prometni ured) javili. Još jedna otežavajuća okolnost: do drezine se može samo preko 4 kolosjeka. Pogledaj:kiki273 je napisao/la:Ali "rade" susjedi iz okolne stambene zgrade koji su nas pitali što slikamo..................Vedran Zeman je napisao/la:Još bi najbolje bilo ukrcati je na labudicu i odvesti na sigurno, ovakvu drezinu može popraviti praktički svaki automehaničar.
:qtrippy:
Drezina se vidi slijeva, između pragova i telefona a zgrada o kojoj ti pišem je ona velika iza signala zdesna. s labudicom se može doć do te zgrade ali nema šanse da je samo tako odneseš a da to netko ne čuje. Sjetio sam se još nečega , ima cucaka k'o pleve. Dok smo mi tamo bili, sva sreća da su bili vezani!, lajali su na svaki naš pokret .
Treba nekome stvarno skrenut pažnju na tu drezinu.
Gost- Gost
Bilo je bilo još takvih drezina na ovome području, nažalost dvije su se sudarile 1988 između Boruta i Cerovlja na otvorenoj pruzi, sa tragičnim ishodom.
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Na vlaki.info je nađena još jedna fotografija drezine ali malo drugačijeg izgleda. Naše, nažalost, odavno više nema! Jednostavno je nestala i otišla u povijest.
Info source: vlaki.info
Photo source: www.bahnbilder.de
Info source: vlaki.info
Photo source: www.bahnbilder.de
Gost- Gost
Stranica 1 / 1.