*00
+15
Damir
borna
Silver
Miha
sali
kico101
kiki273
seabral
Barney
5ar
LLeon
Narcis
gaspa
Pfaff
kobler
19 posters
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: *00
SVE NAŠE ĆENIFE
Baš mi se dopao onaj naslov: Sve naše ćenife. Jer baš ih ima svakakvih. Na ovoj slijedećoj, danas prikazanoj, odlično se vježbao i primijenio marketing. Ćenife uglavnom očekujete na trgovima, kolodvorima i mjestima većih zbivanja. A dok Celjem prolazite neupečatljivom, uskom i jedva 100 m dugom Gledališkom ulicom, uz jednu zgradu na rubu parkirališta ugledate kao neki uspravni metalni kiosk bez prozora. Na krovnom vijencu čitate W CE. Naravno da sam prvo pomislio na ćenifu i čudni natpis s kojeg je otpalo drugo slovo (E). A onda sam shvatio: riječ je o celjskom zahodu. Ono CE kratica je za Celje. Nisam ulazio (a baš ste tu sliku čekali, je li?). Pogled izvana
Baš mi se dopao onaj naslov: Sve naše ćenife. Jer baš ih ima svakakvih. Na ovoj slijedećoj, danas prikazanoj, odlično se vježbao i primijenio marketing. Ćenife uglavnom očekujete na trgovima, kolodvorima i mjestima većih zbivanja. A dok Celjem prolazite neupečatljivom, uskom i jedva 100 m dugom Gledališkom ulicom, uz jednu zgradu na rubu parkirališta ugledate kao neki uspravni metalni kiosk bez prozora. Na krovnom vijencu čitate W CE. Naravno da sam prvo pomislio na ćenifu i čudni natpis s kojeg je otpalo drugo slovo (E). A onda sam shvatio: riječ je o celjskom zahodu. Ono CE kratica je za Celje. Nisam ulazio (a baš ste tu sliku čekali, je li?). Pogled izvana
Registration date : 14.05.2008
borna and besposlenpop like this post
Tako nekako, samo ja znam verziju sa Golub krep papirom.gaspa je napisao/la:Je li to ona sa starom tramvajkartom? Kad se presavine dvaput a kut presavijanja otrgne...
besposlenpop- Broj postova : 1549
Registration date : 18.06.2021
A otrgnuti kut se upotrijebi za očistiti ispod nokta?gaspa je napisao/la:Je li to ona sa starom tramvajkartom? Kad se presavine dvaput a kut presavijanja otrgne...
- Broj postova : 11597
Registration date : 17.03.2008
Samo prije toga treba iskoristiti veći komad s rupom.Pfaff je napisao/la:A otrgnuti kut se upotrijebi za očistiti ispod nokta?gaspa je napisao/la:Je li to ona sa starom tramvajkartom? Kad se presavine dvaput a kut presavijanja otrgne...
Daklem, procedura je kako slijedi: prst kroz rupu, iščeprkati brabonjke, papirom obrisati prst i na kraju iščistiti ono ispod nokta. Je li tako, drugovi?besposlenpop je napisao/la:Samo prije toga treba iskoristiti veći komad s rupom.Pfaff je napisao/la:A otrgnuti kut se upotrijebi za očistiti ispod nokta?gaspa je napisao/la:Je li to ona sa starom tramvajkartom? Kad se presavine dvaput a kut presavijanja otrgne...
Vidim da smo većinom baštinili revolucionarne navade naših starih.Pfaff je napisao/la:Daklem, procedura je kako slijedi: prst kroz rupu, iščeprkati brabonjke, papirom obrisati prst i na kraju iščistiti ono ispod nokta. Je li tako, drugovi?besposlenpop je napisao/la:Samo prije toga treba iskoristiti veći komad s rupom.Pfaff je napisao/la:A otrgnuti kut se upotrijebi za očistiti ispod nokta?gaspa je napisao/la:Je li to ona sa starom tramvajkartom? Kad se presavine dvaput a kut presavijanja otrgne...
Pfaff likes this post
Iz traktata crnorisca Hrabra: Stari bo Slavjani papira ne imahu već prstima i lisjem...besposlenpop je napisao/la:Vidim da smo većinom baštinili revolucionarne navade naših starih.Pfaff je napisao/la:Daklem, procedura je kako slijedi: prst kroz rupu, iščeprkati brabonjke, papirom obrisati prst i na kraju iščistiti ono ispod nokta. Je li tako, drugovi?besposlenpop je napisao/la:Samo prije toga treba iskoristiti veći komad s rupom.Pfaff je napisao/la:A otrgnuti kut se upotrijebi za očistiti ispod nokta?gaspa je napisao/la:Je li to ona sa starom tramvajkartom? Kad se presavine dvaput a kut presavijanja otrgne...
gaspa and besposlenpop like this post
Da malo oživahnem zamrlu temu (zbilja, zar nitko od 4umaša više ne koristi javne zahode, svi idu po grmlju i šašu?)
Za početak još malo Goluba/Palome. Ovo je snimljeno u stanu mog mlađeg sina koji to još uvijek koristi. Razlog je prozaičan: često ga pohode curice u dobi od 200 - 300 mjeseci, a koji pokolj na tariguzu u rolama one mogu načiniti...
Dva nova doprinosa glede udobnosti i praktičnosti
I za kraj: Jedna mudra misao
Na tu misao imam odgovor: neće baš biti jer digitus na latinskom = prst. A svi znamo da se može i prstom
Za početak još malo Goluba/Palome. Ovo je snimljeno u stanu mog mlađeg sina koji to još uvijek koristi. Razlog je prozaičan: često ga pohode curice u dobi od 200 - 300 mjeseci, a koji pokolj na tariguzu u rolama one mogu načiniti...
Dva nova doprinosa glede udobnosti i praktičnosti
I za kraj: Jedna mudra misao
Na tu misao imam odgovor: neće baš biti jer digitus na latinskom = prst. A svi znamo da se može i prstom
gaspa, borna and besposlenpop like this post
Hm, primjećujem da si posle brisanja prsta naglo uklonio isti iz kadra ... kanda si ga oblizao?
Pfaff likes this post
Aha! Šteta pekmezabesposlenpop je napisao/la:Hm, primjećujem da si posle brisanja prsta naglo uklonio isti iz kadra ... kanda si ga oblizao?
borna likes this post
Danas sam izgleda POPio previše mora pa me višak tekućine potjerao u podrum restorana i hotela Forca
Nije baš prostrano ali je savršeno čisto i uredno kao u hotelu najviše kategorije
Nekada je Forca bila opskurna birtija jer je ispred nje bilo stajalište autobusa pa je uvijek bilo žednih namjernika.
Na katu je bilo par soba za šofere koji su ovdje prenoćili pa bi se drugi dan vraćali na kontinent. Selidbom autobusne
stanice su se promijenili i gosti, dobili su prostor ispred restorana i postali ozbiljan restoran.
Pred 10-ak godina je zgrada temeljito preuređena i postala je i hotel sa lijepim sobama. Nekada je prizemno samo dio
zgrade bio restoran, pokraj je bio ured za prodaju autobusnih karata i jedna prodavaonica duhanskih proizvoda.
Slike sadašnjeg restorana će biti uskoro na drugom mjestu...
Nije baš prostrano ali je savršeno čisto i uredno kao u hotelu najviše kategorije
Nekada je Forca bila opskurna birtija jer je ispred nje bilo stajalište autobusa pa je uvijek bilo žednih namjernika.
Na katu je bilo par soba za šofere koji su ovdje prenoćili pa bi se drugi dan vraćali na kontinent. Selidbom autobusne
stanice su se promijenili i gosti, dobili su prostor ispred restorana i postali ozbiljan restoran.
Pred 10-ak godina je zgrada temeljito preuređena i postala je i hotel sa lijepim sobama. Nekada je prizemno samo dio
zgrade bio restoran, pokraj je bio ured za prodaju autobusnih karata i jedna prodavaonica duhanskih proizvoda.
Slike sadašnjeg restorana će biti uskoro na drugom mjestu...
borna- Moderator
- Broj postova : 9588
Registration date : 16.11.2010
gaspa likes this post
Mi Pfaffovi poznanici smo čudna čeljad koja fotografira ćenife, kako izvana, tako i iznutra - sve je dobro dok nas ne u'vate.
Pfaff and gaspa like this post
borna likes this post
Danas, 18. studenog, je - ako niste znali - svjetski dan ćenifa. Od poduže priče o povijesti i razvoju istih upamtio sam:
a) zovu se i zahod jer su nekad, kao izdvojene građevine, bili smješteni na zapadnoj strani gospodarstva (?!)
b) zovu se i 00 jer su u hotelima bili jedine takve prostorije na svakom katu, prve u hodniku, pa su dobile broj 00 a sobe su se dalje obilježavale s 01, 02...
Nešto su rekli i zašto je toilette.
Pojmove ćenifa i šekret nisu objasnili. Zašto je nužnik, to je bar jasno.
a) zovu se i zahod jer su nekad, kao izdvojene građevine, bili smješteni na zapadnoj strani gospodarstva (?!)
b) zovu se i 00 jer su u hotelima bili jedine takve prostorije na svakom katu, prve u hodniku, pa su dobile broj 00 a sobe su se dalje obilježavale s 01, 02...
kriticar and borna like this post
Danas je 19.studenog. Dan ćenifa je bio jučer. A upamtio si više od mene.
Za naziv na francuskom spominjali su brisanje nekim valjda mirisnim kapicama prvo cijelog tijela, a onda i inkriminiranog dijela poslije posjete 00.
Za naziv na francuskom spominjali su brisanje nekim valjda mirisnim kapicama prvo cijelog tijela, a onda i inkriminiranog dijela poslije posjete 00.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6287
borna likes this post
Ćenifa i šekret, zanimljivo, znače isto: tajno/skriveno mjestogaspa je napisao/la:Pojmove ćenifa i šekret nisu objasnili.
A danas je međunarodni dan muškaraca.kriticar je napisao/la:Danas je 19.studenog. Dan ćenifa je bio jučer. A upamtio si više od mene.
kriticar- Moderator
- Broj postova : 6287
Rekli su da toilette znači nešto kao mekana krpa.gaspa je napisao/la:Danas, 18. studenog, je - ako niste znali - svjetski dan ćenifa. Od poduže priče o povijesti i razvoju istih upamtio sam:
Pa si vi mislite ...
Meni je to svaki dan, jer ih svakog dana češem.kriticar je napisao/la:A danas je međunarodni dan muškaraca.kriticar je napisao/la:Danas je 19.studenog. Dan ćenifa je bio jučer. A upamtio si više od mene.
Stranica 6 / 6. • 1, 2, 3, 4, 5, 6