Linija 10a Rijeka (Delta) - Paveki
+4
LLeon
kico101
kiki273
Narcis
8 posters
Stranica 1 / 1.
Linija 10a Rijeka (Delta) - Paveki
Jednu nedjelju poslijepodne, uputio sam se autobusom Autotroleja linija 10A Rijeka-Žurkovo-PAVEKI, polazak sa Delte u 16,45.
Terminal Delta
I dolazi bus g.b. 646
Bus staje na peronu, putnici se ukrcavaju, kontrola putnih karata te prodaja istih u tijeku
Unaprijed se ispričavam što su neke fotografije malo mutne, jer je slikano iz busa u vožnji, pa tako malo drhtaj ruku, malo rupe na cesti su učinile svoje, nadam se da mi nećete zamjeriti
I krećemo sa Delte, skrećemo u ulicu Slavka Cindrića prema Piramidi
Pa prolazimo ulicom Šetalište XIII divizije
Dolazimo na Pećine / Plumbum okretište linije 2, nitko ne ulazi i nastavljamo dalje...
Vozimo se Jadranskom magistralom D8, prolazimo pokraj brodogradilišta "Viktor Lenac".
Pogled sa ceste
Pa pogled sa druge strane uvale
Dolazimo na Vrh Martinšćice
Pa smo u Kostreni i skrećemo prema Žurkovu
Prolazimo po Žurkovu
Već smo u Pavekima, Šojska ulica gdje je i okretište, odnosno korekcija reda vožnje
Paveki,
Još je nekoliko minuta do polaska za Rijeku u 17.05, pa je uslijedio jedan mali "fotosession" busa 646
646 iznutra, pogled prema stražnjem dijelu
Pa pogled prema prednjem dijelu
Display je promijenjen na smjer Rijeka i vrijeme za polazak 17,05
Prolazimo pokraj diskonta Kostrena
Pa se vraćamo na magistralu
Doričići
Pokraj Osnovne škole Kostrena
Pokraj benzinske
Pa ponovo vrh Martinšćice ispod "Plodina"
Ponovo "Viktor Lenac", pogled prema Gornjoj Vežici
Pa ulazimo u Rijeku, ulica Janka Polić Kamova
Podvožnjak na Piramidi
Strossmayerova ulica
Ispod hotela "Neboder"
Križanićeva ulica
Most preko Rječine
I zadnja stanica linije 10a Fiumara
Ja sam se iskrcao na Fiumari, a bus 646 je dalje nastavio kao linija 20 Rijeka-Pehlin-KLANA
Spustio se mrak, počela je padati kiša , tako da više nije bio gušt ni fotkati ni vozikati se autobusima , za kraj nekoliko slika sa Jelačićevog trga u nedjeljnu kišovitu večer.
Toliko od mene za sada, lijepi pozdrav :cro:
Terminal Delta
I dolazi bus g.b. 646
Bus staje na peronu, putnici se ukrcavaju, kontrola putnih karata te prodaja istih u tijeku
Unaprijed se ispričavam što su neke fotografije malo mutne, jer je slikano iz busa u vožnji, pa tako malo drhtaj ruku, malo rupe na cesti su učinile svoje, nadam se da mi nećete zamjeriti
I krećemo sa Delte, skrećemo u ulicu Slavka Cindrića prema Piramidi
Pa prolazimo ulicom Šetalište XIII divizije
Dolazimo na Pećine / Plumbum okretište linije 2, nitko ne ulazi i nastavljamo dalje...
Vozimo se Jadranskom magistralom D8, prolazimo pokraj brodogradilišta "Viktor Lenac".
Pogled sa ceste
Pa pogled sa druge strane uvale
Dolazimo na Vrh Martinšćice
Pa smo u Kostreni i skrećemo prema Žurkovu
Prolazimo po Žurkovu
Već smo u Pavekima, Šojska ulica gdje je i okretište, odnosno korekcija reda vožnje
Paveki,
Još je nekoliko minuta do polaska za Rijeku u 17.05, pa je uslijedio jedan mali "fotosession" busa 646
646 iznutra, pogled prema stražnjem dijelu
Pa pogled prema prednjem dijelu
Display je promijenjen na smjer Rijeka i vrijeme za polazak 17,05
Prolazimo pokraj diskonta Kostrena
Pa se vraćamo na magistralu
Doričići
Pokraj Osnovne škole Kostrena
Pokraj benzinske
Pa ponovo vrh Martinšćice ispod "Plodina"
Ponovo "Viktor Lenac", pogled prema Gornjoj Vežici
Pa ulazimo u Rijeku, ulica Janka Polić Kamova
Podvožnjak na Piramidi
Strossmayerova ulica
Ispod hotela "Neboder"
Križanićeva ulica
Most preko Rječine
I zadnja stanica linije 10a Fiumara
Ja sam se iskrcao na Fiumari, a bus 646 je dalje nastavio kao linija 20 Rijeka-Pehlin-KLANA
Spustio se mrak, počela je padati kiša , tako da više nije bio gušt ni fotkati ni vozikati se autobusima , za kraj nekoliko slika sa Jelačićevog trga u nedjeljnu kišovitu večer.
Toliko od mene za sada, lijepi pozdrav :cro:
Narcis- Administrator
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Re: Linija 10a Rijeka (Delta) - Paveki
Davno otvorena tema....; 579 Slika kao da je iz prospekta tvornice.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Vozač išo' pi - pi;kico101 je napisao/la:10 kaznenih bodova. Bus bez vozača na stanici prije okretišta. I krivo okrenuta tabela.
Ti ono zoveš okretištem? Ovo je barem ugibalište, a "okretište" je malo žute piture nasred prometnog traka.
Btw. vozač ima ćenifu na Delti, a ne da uneređuje elitni dio prigrada.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Tabela je ispravno okrenuta s obzirom da se radi o kružnoj liniji.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Nije istina. Autobus nije došao do zadnjeg stajališta u istom smjeru. A to što je linija kružna je pravno ništavno.ikar je napisao/la:Tabela je ispravno okrenuta s obzirom da se radi o kružnoj liniji.
Znači, čovjek ( koji, igrom slučaja, nije lokalac ) na Žurkovu ulazi u bus i misli kako ide u Rijeku. Ide, ali preko Paveka, ali koga briga.
kico101- Moderator
Papa štrumpf kaže da nije bitno kako zovemo stvari, već što one formalno jesu. Može ti biti uz ugibalište i wc i restoran i klimatizirana čekaonica, ali to je stajalište. Ono nešto sa malo žutog na asfaltu je okretište. Točka.LLeon je napisao/la:Ti ono zoveš okretištem? Ovo je barem ugibalište, a "okretište" je malo žute piture nasred prometnog traka.kico101 je napisao/la:10 kaznenih bodova. Bus bez vozača na stanici prije okretišta. I krivo okrenuta tabela.
Zadnja promjena: kico101; sub 19 stu 2011 - 19:59; ukupno mijenjano 1 put.
kico101- Moderator
kico101 je napisao/la:Znači, čovjek ( koji, igrom slučaja, nije lokalac ) na Žurkovu ulazi u bus i misli kako ide u Rijeku. Ide, ali preko Paveka, ali koga briga.
Pa bit je da mu piše da ide u Rijeku, jer jedino tako može doć. A ne da čeka čeka, i prođe bus za neke Paveke. Isto tako je i na gradskim kružnim linijama - Pa većina na Liniji 1 okreće tabelu/displej na AKM, na liniji 2 kod Orijenta itd.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Znam ja da se tako radi, ali govorim o nekakvoj logici. Mislim da je ispravno da na tabeli piše smjer okretišta ili zadnjeg stajališta ( ako je kružna linija ), a ne konačno odredište. Nisam siguran koliko baš putnika ulazi od Žurkova do Paveka i ima namjeru putovanja prema Rijeci, ali sigurno je više onih koji idu do Paveka. Isto je i na Krimeji/Vojaku u smjeru Trsata. Putnik koji kod Orijenta ulazi u 2-ku u smjeru Trsata sigurno neće ići na Srdoče ( iako, vjerojatno, ima i takvih ), već na Trsat, pa je red da tako i piše. Tabela/display se može okrenuti eventualno na Vidikovcu ili kod Crkve, ali ne kod Orijenta.
Kada je uvedena linija 1B Trsat-Strmica imala je onu plastičnu tabelu 1B TRSAT-STRMICA-TRSAT. Strmicu ste trebali tražiti između redaka. Ali, reći ćete, na Strmicu ionako idu samo lokalci. Pa onda tabela i ne treba, jer što bi se neki drugi putnik namjernik vozio privatnom linijom.
Oprostite mi na offtopičarenju ( a baš mi se nešto raspravlja ).
Kada je uvedena linija 1B Trsat-Strmica imala je onu plastičnu tabelu 1B TRSAT-STRMICA-TRSAT. Strmicu ste trebali tražiti između redaka. Ali, reći ćete, na Strmicu ionako idu samo lokalci. Pa onda tabela i ne treba, jer što bi se neki drugi putnik namjernik vozio privatnom linijom.
Oprostite mi na offtopičarenju ( a baš mi se nešto raspravlja ).
kico101- Moderator
A) tabla je okrenuta krivo i točka, okreće se na idućoj stanici!
B) zabranjeno je na ovako finoj i elitnoj liniji vozit ovakve kante! Linija 10a se može voziti samo sa elitnim vozilima MAN Lion's Regio ili najbolje Setra S415UL!
B) zabranjeno je na ovako finoj i elitnoj liniji vozit ovakve kante! Linija 10a se može voziti samo sa elitnim vozilima MAN Lion's Regio ili najbolje Setra S415UL!
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Kružnu liniju ima smisla zvati kružnom kad se pri ulasku na bilo kojem dijelu kruga plaća jedna karta do zadnje stanice kruga. Konkretno: kad 10A u Žurkovu siđe s magistrale, putnik na prvoj stanici plaća jednu kartu do Rijeke, makar ga vozili preko Paveka. Točno? Za desetku to sigurno ne vrijedi kad se uspne u Kostrenu. A za gradske linije - 2, 7a... ? U tom slučaju (kad se na početku kruga plati jedna karta koja vrijedi i za povratak odn. kad početak kruga ujedno znači i početak povratne vožnje) treba i tabelu mijenjati na toj stanici. Jer kad je pisalo Trsat-Strmica-Trsat, taj se bus odmai i vraćao. A nije ostao na Strmici. No, to je već za napredne korisnike. Oni ostali će, kako je to jednom NP lijepo rekao, uvijek pitati, čak i pri najjasnijoj tabeli.
Gdje se na tim tzv. kružnim linijama mijenjaju ne tabele nego smjer na poništavaču karata? Tamo bi trebalo okretati i tabelu.
Kići opraštamo na ofopičarenju dodajući da su ovako mali busevi ionako samo (privatno) za domaćine. Pa ni mene Autotrans svojedobno nije htio u patuljku voziti na Krasno, iako sam svoju nazočnost najavljivao još iz Zagreba. Ali, to je već druga priča.
Gdje se na tim tzv. kružnim linijama mijenjaju ne tabele nego smjer na poništavaču karata? Tamo bi trebalo okretati i tabelu.
Kići opraštamo na ofopičarenju dodajući da su ovako mali busevi ionako samo (privatno) za domaćine. Pa ni mene Autotrans svojedobno nije htio u patuljku voziti na Krasno, iako sam svoju nazočnost najavljivao još iz Zagreba. Ali, to je već druga priča.
Registration date : 14.05.2008
Koliko znam (a znam) bilo je u planu da se vozi sasvim drugom trasom nego što se vozi, bus se trebao okretat gore ispod nekadašnjeg M&M (odnosno Luje). Pa uostalom, postoje i stajališta u suprotnom smjeru.
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
smjer na PEL-u se na 10 i 10A treba okrenuti na prijelazu zona 1/2 odnosno kod pumpe kad se skrene desno s magistrale na 10a, a na gornjoj cesti kod Kostrena Commerca (1 stanica prije ambulante/pošte). Isto tako u Srokima se PEL sa A2 okreće na B3 (linija 21). A tabele se obično okreću na stanici koja je predviđena kao korekcija voznog reda, pošto, naravski, kružna nema okretište. Linija 19/20 na prvoj stanici u Klani okreće PEL sa A3 na B4 ako je kružna preko Studene
NP-549- Moderator
- Broj postova : 2443
Registration date : 15.03.2008
Bravo! Napokon u gornjem lijepa definicija stanice za korekciju voznog reda kako to i ja doživljavam - dakle ne kao krajnju, nego kao neku usputnu.
Registration date : 14.05.2008
Stranica 1 / 1.