Bosphorus Europe Express
4 posters
Stranica 1 / 1.
Bosphorus Europe Express
U odnosu na Rijecku prugu, ovo je pomalo OT, ali kao sto znate, jucer je jedna Helga (i Hercules) prosla Hrvatsku po X koridoru. Helga je bila ES64 032 (LZB 189 932), a Hercules ER20 013.
Nekoliko fotografija:
Dobova, 10.25 - HZ-ova ASEA je upravo sjela na vlak. Covjek madju kolosijecima (lijevi, u poluprofilu) je postigao brzinski rekord sa Taurusom od 357 km/h!!!
Iza ASEA-e - Helga. Iako se misljenja oko toga dosta razlikuju, meni se ovo crno bojenje bas svidja!
I, iza Helge, Hercules - motor mu gotovo necujno prede... Iako volim nove lokomotive, i rado bi ovakvo sto vidio u Hrvatskoj, Karavela ipak ima ljepsi zvuk
10.50 - odlazak iz Dobove. Fotka je nastala nekoliko stotina metara istocnije od izlaznih skretnica Dobove, nesto iza putnog prijelaza.
Ranzirni kolodvor
Helga s boka
Izlaz sa RK: vlak 46923 ide prema Sidu...
pozdrav
toma
Nekoliko fotografija:
Dobova, 10.25 - HZ-ova ASEA je upravo sjela na vlak. Covjek madju kolosijecima (lijevi, u poluprofilu) je postigao brzinski rekord sa Taurusom od 357 km/h!!!
Iza ASEA-e - Helga. Iako se misljenja oko toga dosta razlikuju, meni se ovo crno bojenje bas svidja!
I, iza Helge, Hercules - motor mu gotovo necujno prede... Iako volim nove lokomotive, i rado bi ovakvo sto vidio u Hrvatskoj, Karavela ipak ima ljepsi zvuk
10.50 - odlazak iz Dobove. Fotka je nastala nekoliko stotina metara istocnije od izlaznih skretnica Dobove, nesto iza putnog prijelaza.
Ranzirni kolodvor
Helga s boka
Izlaz sa RK: vlak 46923 ide prema Sidu...
pozdrav
toma
Re: Bosphorus Europe Express
Kako ne, poznato itekako, to je događaj mjeseca za railfanove, mogu samo zamisliti sačekuše uz prugu Od Dobove do Ranžirnog, pa i dalje.
Krasne loksice, bez obzira na crnu boju. Nego, je li se zna, da li će to biti uobičajena praksa prolaska ovakvog vlaka ili ?
Krasne loksice, bez obzira na crnu boju. Nego, je li se zna, da li će to biti uobičajena praksa prolaska ovakvog vlaka ili ?
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Ima li tko kakve informacije, hoće li biti ponovo organiziran taj vlak, pošto smo prošle godine napravili (mislim na HŽ) cirkus sa onom Aseom ?
O tome bi se dalo komentirati.
O tome bi se dalo komentirati.
ne naarcise ono je bajka sa ocvalom ljepoticom i tima teretnim vlakom
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
Da baš bajka sa ocvalom ljepoticom, kad su već išli na taj korak, pa da su barem stavili jednu od serija 302-311, ali vjerujte mi da je moglo i bez toga proći.
Narcis je napisao/la:Da baš bajka sa ocvalom ljepoticom, kad su već išli na taj korak, pa da su barem stavili jednu od serija 302-311, ali vjerujte mi da je moglo i bez toga proći.
Ne bi trebali stavljat uopšte...
cokla- Broj postova : 759
Registration date : 18.03.2008
Jasno da nisu trebali stavljat našu lokomotivu, kad je Helga vukla kroz sve države, naravno osim Hrvatske, onda je mogla i od Dobove do Tovarnika.
Ne smije po zakonu (tko li ga je samo osmislio). Tim potezom se baš nismo pokazali prema EU.
Ne smije po zakonu (tko li ga je samo osmislio). Tim potezom se baš nismo pokazali prema EU.
Ali smo štitili svoje interese. Ako nešto zakonom nije dozvoljeno zašto ga onda svjesno kršiti?Narcis je napisao/la:... Tim potezom se baš nismo pokazali prema EU.
Gost- Gost
Da mi je samo znati kakve smo to svoje interese štitili, a o poštivanju zakona ne bih pretjerano komentirao, tu bi se dalo štošta govoriti.
Neznam, sve ti piše u sličnoj temi na zeljeznicama.Narcis je napisao/la:Da mi je samo znati kakve smo to svoje interese štitili, a o poštivanju zakona ne bih pretjerano komentirao, tu bi se dalo štošta govoriti.
Gost- Gost
Pa odonud mi je i došla inspiracija da probudim ovu temu, jer je i tamo se tema zakuhala ponovo, mišljenja su različita.
Stranica 1 / 1.