Cruiseri u Rijeci
+11
lappino
kiki273
Narcis
buShip fun
novi_shef
NP-549
blacktag
gaspa
Pfaff
gorgoroth
Tomek
15 posters
Stranica 2 / 3.
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Re: Cruiseri u Rijeci
NP-549 je napisao/la:E da sad ima tu neko sa mozgom pa da se organizira izlet na Plitvice, 20 autobusa bi imalo posla
Plitvice su bile razlog dolaska gostiju koje je pokojna "Dalmacija" preko neke engleske agencije dovozila u travnju i svibnju 1998. godine...tada je "port of call" bila ...Crikvenica (gosti su stizali tenderima), a jednom je zbog bure "Dalmacija" bila pristala i u Rijeku...
lappino- Broj postova : 314
Registration date : 12.09.2010
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Registration date : 29.02.2008
Slažem se, organizacija je mogla to puno bolje napraviti (iako srdačnosti osoblja na dočeku, koliko sam vidio, nije nedostajalo), a onom otpadu sa slike ispred, ne treba trošiti riječi..
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
A odpad donosi novce,šta je u tome loše,najbolje da su i svo drvo kontejnere i sav ostali teret maknuli samo za jedan kruzer,malo previše kritičnosti u svemu i svačemu
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
Možda je na krivom mjestu?
Pa gdje bi drugo trebao biti,ipak je ovo još teretna luka
Opet ste se počeli prepucavati jednosložnim komentarima. Da vas malo počistim dok se primirite?
- Broj postova : 11497
Registration date : 17.03.2008
Pa šta sam krivo rekao,luka mora raditi,a u nedostatku pravog tereta preživljava se s starim željezom,šta je tu krivo što sam napisao.Problem je što to nekome ružno izgleda,e to je tako kako je,raditi se mora,ionako je ovo jedini kruzer što je došao
novi_šef je napisao/la:
Rijeka dočekuje svoje turiste....
Prvi kruzer stigao u Rijeku
U Rijeku je stigao prvi kruzer ove sezone. Turistički su radnici zadovoljni, na Kvarneru ove godine očekuju dosad najveći broj plovećih hotela.
Od 1700 putnika koji su iz Engleske krenuli na 16 dana krstarenja, njih 500 odlučilo se za izlete autobusima u Poreč, Rovinj, Gorski kotar, Krk ili samo obići Rijeku.
Ni jaka kiša ni hladno vrijeme nisu umanjili dobro raspoloženje putnika. Dočekale su ih naše narodne nošnje, smokve, sir, kroštule.
Rijeka se želi pozicionirati kao odredište kruzerskog turizma. Sagrađen je i novi putnički terminal. Koliko će biti pristajanja, a koliko sidrenja, nitko ne zna. O tome odlučuje zapovjednik broda.
Dosad su već 33 kruzera najavila dolazak na Kvarner, u Rijeku, Opatiju, Mali Lošinj, Rab. No o našem turističkom umijeću ovisi koliko će oni potrošiti na obali.
Izvor: HRT Dnevnik
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=162125&tx_ttnews[backPid]=38&cHash=3608e0794f
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
Upao mi je jako ovaj komentar:
"Koliko će biti pristajanja, a koliko sidrenja, nitko ne zna. O tome odlučuje zapovjednik broda."
Da, i u slučaju Oriane kriv je bio zapovjednik broda, tj. njegova odluka, možeš mislit. Vidio sam tu izjavu na TV, a glavni krivac zašto Oriana nije pristala, je nesposobnost riječke lučke uprave produbiti gaz i napraviti od "putničkog terminala" putnički terminal.
@Pfaff, bez uvrede, ali represijom nećeš ništa postići. Uopće se nismo prepucavali, nego diskutirali. Ja i dalje smatram da starom željezu, koje istina nosi zaradu, nije mjesto na najistaknutijim dijelovima luke. Ista takva nakupina otpada, nalazi se u blizini broda Orient Adventure, pa mi jedino nije jasno zašto sve nije na istoj hrpi, upravo tamo, ili se možda radi o različitom materijalu?
"Koliko će biti pristajanja, a koliko sidrenja, nitko ne zna. O tome odlučuje zapovjednik broda."
Da, i u slučaju Oriane kriv je bio zapovjednik broda, tj. njegova odluka, možeš mislit. Vidio sam tu izjavu na TV, a glavni krivac zašto Oriana nije pristala, je nesposobnost riječke lučke uprave produbiti gaz i napraviti od "putničkog terminala" putnički terminal.
@Pfaff, bez uvrede, ali represijom nećeš ništa postići. Uopće se nismo prepucavali, nego diskutirali. Ja i dalje smatram da starom željezu, koje istina nosi zaradu, nije mjesto na najistaknutijim dijelovima luke. Ista takva nakupina otpada, nalazi se u blizini broda Orient Adventure, pa mi jedino nije jasno zašto sve nije na istoj hrpi, upravo tamo, ili se možda radi o različitom materijalu?
radi se o velikim količinama koje ne bi stale na jedno mjesto,a i dva broda dođu po te materijale,ne odvozi se jednim,btw rijetko se jedan brod prebaci s lukobrana na orlandov gat
buShip fun je napisao/la:Upao mi je jako ovaj komentar:
Nije samo gaz problem, same dimenzije luke za brod duljine 261m su malo pretijesne!
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
mislim da je maksimalo što se danas parkira je 225 m,upravo tih dimenzija dolazi bulker s sojom ispod silosa
ikar je napisao/la:buShip fun je napisao/la:Upao mi je jako ovaj komentar:
Nije samo gaz problem, same dimenzije luke za brod duljine 261m su malo pretijesne!
Imam frenda koji je pomorac i upravo mi kaže, da ako je on mogao s kontejnerašem od 400 m van luke "na rikverc", negdje u Kini, zašto ne bi mogao i zapovjednik Oriane, ako bi pristao s unutarnje strane lukobrana, na isti način izaći van, bez okretanja unutar luke.
Nije za usporedbu, ali znam i da je Marko Polo znao izlaziti vožnjom unatrag, bez okretanja.
buShip fun je napisao/la:
Nije za usporedbu, ali znam i da je Marko Polo znao izlaziti vožnjom unatrag, bez okretanja.
Čemu šijanje kroz cijelu luku???
gti150- Broj postova : 180
Registration date : 22.06.2008
gti150- Broj postova : 180
Registration date : 22.06.2008
Ovo napokon opravdava ime teme.
5ar- Broj postova : 278
Registration date : 17.03.2008
Al nam je sređen Molo longo, nema šta. A s druge strane, napokon kruzer unutar luke.
I zašto ja vidim samo pola slike ili je tako slikano?
I zašto ja vidim samo pola slike ili je tako slikano?
gti150 je napisao/la:buShip fun je napisao/la:
Čemu šijanje kroz cijelu luku???
Marko Polo kao i Liburnija (a danas i Adonia) znali su šijat do bazena Zagrebačke obale u slučaju jake bure jer je područje kod terminala nesigurno (premalo prostora) za okret. Adonia je većih dimenzija i nije se mogla okrenuti ispred terminala nego su također okretali na bazenu Zagrebačke obale.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Stranica 2 / 3. • 1, 2, 3
Stranica 2 / 3.