Zagorsko- dalmatinski mix ili kako provesti idealan godišnji odmor
+3
gaspa
Pfaff
LLeon
7 posters
Stranica 1 / 2.
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Zagorsko- dalmatinski mix ili kako provesti idealan godišnji odmor
Kako provesti idealan godišnji odmor? Svatko ima svoj recept, a LLeon je ovog ljeta napravio spoj kontinentalnog i morskog turizma. Kombinacija pitoresknih zagorskih brežuljaka i surovog dalmatinskog sunca, kamena i soli. Našlo se „genijalaca“ koji su me pitali: „Ideš u toplice, a imaš more pod nosom?“ Glupani ne shvaćaju da je upravo u tome bit. Želim obići Zagorje, i uživati u svim blagodatima SPA & wellness ponude (termalni bazeni, masaže, saune, fitness…). Nakon 5 dana topličarenja mi je ostalo viška vremena i novaca, pa sam se zaletio do Dalmacije na još 3 dana. Na tom osmodnevnom putovanju u kojemu sam proputovao doslovno pola Hrvatske i prešao ravno 2000 km, našlo se i vremena za željeznicu, autobusni i pomorski promet.
Krenuvši prema Zagorju, naravno, starom cestom jer nam se ne žuri, a i uvijek prednost dajem zavojitoj Lujzijani pred jurcanjem autocestom. Zaustavljamo se iznad Lokvarskog- nekad Omladinskog- jezera. Idealan kadar za početak putopisa.
Slijedeće stajalište- Karlovac. Novo željezničko stajalište nasuprot autobusnog kolodvora me sve više podsjeća na riječku D 404
U Karlovcu ipak prednost dajemo autocesti pred starom karlovačkom. Jasno mi je da ovi strani tudumi ne kuže kako mogu izaći na izlazu Demerje (gdje se plaća samo „plastikom“), ali u ovoj par kilometarskoj koloni sa lijeve strane je bilo i puno HR registracija. A stojte u koloni tutleki za izlaz Lučko. Na izlazu Demerje čekanje- 0 minuta, a platit se može najobičnijom debitnom karticom (to je ona sa kojom dižete lovu na bankomatu).
Smještaj u toplicama, upoznavanje bliže okoline, bazena, večera, spavanje, svanuo je novi dan, doručak i- pokret. Obilazak zagorskih brega. Na cesti Zabok- Kumrovec lijevo oko mi je zapelo za kolodvor Klanjec. Draga, već dugo putujemo (10 minuta) malo ćemo se odmorit. Čekaj me u autu, brzo ću ja skoknut nešto vidjet.
Kolodvor je zaposjednut- samo stambeno. Zadnji vlak je ovuda prošao, ako se ne varam, prije ravnih 10 godina.
Teretno skladište i prvi kolosjek zarastao u travi.
Pogled na drugu stranu, prema Zagrebu
Ako nekome treba- vozni red- autobusa, naravno.
Koja pila…
Krenuvši prema Zagorju, naravno, starom cestom jer nam se ne žuri, a i uvijek prednost dajem zavojitoj Lujzijani pred jurcanjem autocestom. Zaustavljamo se iznad Lokvarskog- nekad Omladinskog- jezera. Idealan kadar za početak putopisa.
Slijedeće stajalište- Karlovac. Novo željezničko stajalište nasuprot autobusnog kolodvora me sve više podsjeća na riječku D 404
U Karlovcu ipak prednost dajemo autocesti pred starom karlovačkom. Jasno mi je da ovi strani tudumi ne kuže kako mogu izaći na izlazu Demerje (gdje se plaća samo „plastikom“), ali u ovoj par kilometarskoj koloni sa lijeve strane je bilo i puno HR registracija. A stojte u koloni tutleki za izlaz Lučko. Na izlazu Demerje čekanje- 0 minuta, a platit se može najobičnijom debitnom karticom (to je ona sa kojom dižete lovu na bankomatu).
Smještaj u toplicama, upoznavanje bliže okoline, bazena, večera, spavanje, svanuo je novi dan, doručak i- pokret. Obilazak zagorskih brega. Na cesti Zabok- Kumrovec lijevo oko mi je zapelo za kolodvor Klanjec. Draga, već dugo putujemo (10 minuta) malo ćemo se odmorit. Čekaj me u autu, brzo ću ja skoknut nešto vidjet.
Kolodvor je zaposjednut- samo stambeno. Zadnji vlak je ovuda prošao, ako se ne varam, prije ravnih 10 godina.
Teretno skladište i prvi kolosjek zarastao u travi.
Pogled na drugu stranu, prema Zagrebu
Ako nekome treba- vozni red- autobusa, naravno.
Koja pila…
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Re: Zagorsko- dalmatinski mix ili kako provesti idealan godišnji odmor
Nastavljamo dalje cestom prema Kumrovcu.
I dolazimo do željezničkog mosta preko Sutle. Tehnički gledano, zadnja 2 stupa su u Sloveniji.
Stotinjak metara dalje- stajalište Zelenjak. Pruga je opet u Hrvatskoj.
Pogled unatrag- prema Klanjecu / Zagrebu. Tunel Zelenjak.
Tunel se nalazi u Sloveniji. Između moje pozicije i tunela je Sutla i most preko nje.
Još nekih 500 metara dalje ista situacija. Sutla, most i ode pruga u Sloveniju.
Par koraka i evo me u međunarodnom incidentu
Zastajemo u Kumrovcu posjetit Maršala
I dolazimo do željezničkog mosta preko Sutle. Tehnički gledano, zadnja 2 stupa su u Sloveniji.
Stotinjak metara dalje- stajalište Zelenjak. Pruga je opet u Hrvatskoj.
Pogled unatrag- prema Klanjecu / Zagrebu. Tunel Zelenjak.
Tunel se nalazi u Sloveniji. Između moje pozicije i tunela je Sutla i most preko nje.
Još nekih 500 metara dalje ista situacija. Sutla, most i ode pruga u Sloveniju.
Par koraka i evo me u međunarodnom incidentu
Zastajemo u Kumrovcu posjetit Maršala
Kakva su to vremena došla da „vlak“ staje sa civilne strane kolodvora
Kolodvor Kumrovec nit se nalazi u kolodvorskoj ulici, nit se nalazi u Kumrovcu. Nalazi se u susjednom selu- Razvor.
Prođimo na službenu stranu kolodvora
U grmlju čami zaboravljeni žuti vagon.
Kao i ova iskliznica
Kao i svi kolosjeci, zarasli u travu.
Zagorje je poznato kao vinorodni kraj. Vinova loza raste i među tračnicama.
Zavirimo u čekaonicu
Čuo sam od starijih da su ovakva upozorenja nekad postojala, ali ih nisam nikad svojim očima vidio.
Još jedan pogled na kolodvorsku zgradu
Bez ovoga putopis ne bi bio potpun
Kolodvor Kumrovec nit se nalazi u kolodvorskoj ulici, nit se nalazi u Kumrovcu. Nalazi se u susjednom selu- Razvor.
Prođimo na službenu stranu kolodvora
U grmlju čami zaboravljeni žuti vagon.
Kao i ova iskliznica
Kao i svi kolosjeci, zarasli u travu.
Zagorje je poznato kao vinorodni kraj. Vinova loza raste i među tračnicama.
Zavirimo u čekaonicu
Čuo sam od starijih da su ovakva upozorenja nekad postojala, ali ih nisam nikad svojim očima vidio.
Još jedan pogled na kolodvorsku zgradu
Bez ovoga putopis ne bi bio potpun
Prelazim šengensku granicu, dobivam u putovnicu pečat BISTRICA OB SOTLI. Čovjek se odmah bolje osjeća kad ga 50 metara od ulaska u državu dočeka ŽCP. Doduše, još uvijek ona ista pruga izvan prometa, no i to je već nešto.
Kolodvor Imeno
Na kojemu me dočekao Fiat 814-125
Baš kad sam htio prošetat kolodvorom, ugledam sa druge strane graničnu policiju. Ajmo mi dalje, put pod noge. Nisam baš bio raspoložen za objašnjavanje.
Stajalište Podčetrtek
Nemam pojma što je ovo. Valjda je fotić sam opalio.
I evo me na cilju svog današnjeg putovanja- termalni zabavni park Aqualuna.
http://www.terme-olimia.com/hr/therme/aqualuna/
Pozabavimo se najprije ŽCP-om i stajalištem. Pogled prema Rogaškoj slatini/ Celju
Mazalica i pogled prema Imenom.
Neka punčka je izgubila…
Vaš reporter. Leži, a iđe
Natjecanje u brzinskom spuštanju niz tobogan. Nije me išlo. Ispao sam u prvom krugu, sa debelim zaostatkom (srednja staza).
I bolje, jer da sam došao do finala, trebao bih četveronoške uz tobogan
Pogled sa vrha tobogana.
Kolodvor Imeno
Na kojemu me dočekao Fiat 814-125
Baš kad sam htio prošetat kolodvorom, ugledam sa druge strane graničnu policiju. Ajmo mi dalje, put pod noge. Nisam baš bio raspoložen za objašnjavanje.
Stajalište Podčetrtek
Nemam pojma što je ovo. Valjda je fotić sam opalio.
I evo me na cilju svog današnjeg putovanja- termalni zabavni park Aqualuna.
http://www.terme-olimia.com/hr/therme/aqualuna/
Pozabavimo se najprije ŽCP-om i stajalištem. Pogled prema Rogaškoj slatini/ Celju
Mazalica i pogled prema Imenom.
Neka punčka je izgubila…
Vaš reporter. Leži, a iđe
Natjecanje u brzinskom spuštanju niz tobogan. Nije me išlo. Ispao sam u prvom krugu, sa debelim zaostatkom (srednja staza).
I bolje, jer da sam došao do finala, trebao bih četveronoške uz tobogan
Pogled sa vrha tobogana.
Preporučio bih svakome posjet ovom aquaparku. Cijena ulaznice je pristupačna 11,5€ tjedan/ 13,5€ vikend, a čeka vas 10 različitih tobogana, bazen sa valovima, bazen za djecu, razni animacijski programi i natjecanja.
Nakon cjelodnevne zabave, krenuli smo put Rogaške slatine i dalje na granični prijelaz Đurmanec. Na putu do Rogaške (cca 10 km) pruga i cesta se 5 puta presjecaju.
1.
2.
3.
4.
5.
Glavni ulaz na kolodvor- modna oblačila. Genijalno!
Neizostavni dio
Čakalnica, potniška blagajna i prometna pisarna. Sve zaključano, a na vratima piše da se karte kupuju u travel agency (pored modnih oblačila)
Pogled prema Celju, rampa tovornog skladišća i LLeonmobil na rampi.
Autobusni kolodvor Rogaška slatina
Jedan u nizu hotela.
Nakon cjelodnevne zabave, krenuli smo put Rogaške slatine i dalje na granični prijelaz Đurmanec. Na putu do Rogaške (cca 10 km) pruga i cesta se 5 puta presjecaju.
1.
2.
3.
4.
5.
Glavni ulaz na kolodvor- modna oblačila. Genijalno!
Neizostavni dio
Čakalnica, potniška blagajna i prometna pisarna. Sve zaključano, a na vratima piše da se karte kupuju u travel agency (pored modnih oblačila)
Pogled prema Celju, rampa tovornog skladišća i LLeonmobil na rampi.
Autobusni kolodvor Rogaška slatina
Jedan u nizu hotela.
Ipak promjena plana. Ne idemo na Đurmanec, nego se vraćamo prema Olimju. Zaboravili smo na posjet čokoladarnici. Toplo preporučam posjet svim putnicima sladokuscima. Jest da su cijene malo poveće (od 21 €/ kg nadalje) ali čokolada je vrhunska i sve ručno rađeno.
Povratak u hotel, večera, bolovi od tobogana, spavanje, doručak, novi izlet.
Bili smo u posjetu Maršalu, pa bi bio red da odemo i u rodnu kuću njegovog generala.
U njegovom rodnom selu veliki lijepi kolodvor
A na zidu- Maršal
Bingo! Stiže 2 044 006 sa putničkim iz Zagreba za Kotoribu
I ode…
Pogled prema Zagrebu
Prema Zaboku
Teretno skladište
Ž M
Ljubazni prometnik mi pokazuje crteže koje su napravila djeca iz obližnjeg vrtića i oni svoju postavu izložbe mijenjaju svaka 2 tjedna. Još me prometnik pita ako ću fotografirat WC da će donijet ključ. Hmmm, sigurno je netko iz Štaciona već bio ovdje prije mene. Ma neeee, ne treba, nemojte.
Sve u jednom kadru. Dječji crteži i WC, ali samo izvana.
Biljetarnica
Povratak u hotel, večera, bolovi od tobogana, spavanje, doručak, novi izlet.
Bili smo u posjetu Maršalu, pa bi bio red da odemo i u rodnu kuću njegovog generala.
U njegovom rodnom selu veliki lijepi kolodvor
A na zidu- Maršal
Bingo! Stiže 2 044 006 sa putničkim iz Zagreba za Kotoribu
I ode…
Pogled prema Zagrebu
Prema Zaboku
Teretno skladište
Ž M
Ljubazni prometnik mi pokazuje crteže koje su napravila djeca iz obližnjeg vrtića i oni svoju postavu izložbe mijenjaju svaka 2 tjedna. Još me prometnik pita ako ću fotografirat WC da će donijet ključ. Hmmm, sigurno je netko iz Štaciona već bio ovdje prije mene. Ma neeee, ne treba, nemojte.
Sve u jednom kadru. Dječji crteži i WC, ali samo izvana.
Biljetarnica
Slijedi Zabok, i to najprije autobusni kolodvor
Pa željeznički
Jasno je vidljivo koji kolosijek se najviše koristi.
Pogled prema Krapini/ Varaždinu. Rasputnica je nekih 100 m od izlazne skretnice, ali nije mi se dalo toliko pješačit, vrijeme me polako stiskalo, a i nisam htio ispitivat strpljenje svoje bolje polovice, iako je ona pokazivala izuzetnu strpljivost i još me nagovarala dok smo prolazili kraj nekih stajališta neka stanem i fotkam ih.
Među autima parkirana Macosa 012
003 i 025 Jedna stigla iz Gornje stubice, druga se sprema nekamo, ne sjećam se više…
Još jedan bingo. 2 044 020 iz Zagreba za Varaždin
ŽCP u Zlatar bistrici
Zlatar bistrica
Pa željeznički
Jasno je vidljivo koji kolosijek se najviše koristi.
Pogled prema Krapini/ Varaždinu. Rasputnica je nekih 100 m od izlazne skretnice, ali nije mi se dalo toliko pješačit, vrijeme me polako stiskalo, a i nisam htio ispitivat strpljenje svoje bolje polovice, iako je ona pokazivala izuzetnu strpljivost i još me nagovarala dok smo prolazili kraj nekih stajališta neka stanem i fotkam ih.
Među autima parkirana Macosa 012
003 i 025 Jedna stigla iz Gornje stubice, druga se sprema nekamo, ne sjećam se više…
Još jedan bingo. 2 044 020 iz Zagreba za Varaždin
ŽCP u Zlatar bistrici
Zlatar bistrica
I ovdje se vidi po kojem kolosjeku sline dizeli
Biljetarnica spartanski, ali pristojno uređena
Stari pragovi
I za kraj dana posjet svetištu Majke Božje Bistričke
Nije bilo skoro ništa ljudi niti autobusa. Samo jedan od Presečkoga, ali mi se fotka negdje zagubila. Čovjek koji prodaje suvenire mi je rekao da je to normalno za radni dan, a da vikendom bude gužve i prometa.
ŽCP Sv. križ začretje
Umjesto kolodvora posjet shoping centru.
http://www.roses-fashion-outlet.com/b2c/index.aspx
Zgodno napravljeno, grad nasred livade u kojem nitko ne živi nego se samo trguje u više od 100 dućana
Biljetarnica spartanski, ali pristojno uređena
Stari pragovi
I za kraj dana posjet svetištu Majke Božje Bistričke
Nije bilo skoro ništa ljudi niti autobusa. Samo jedan od Presečkoga, ali mi se fotka negdje zagubila. Čovjek koji prodaje suvenire mi je rekao da je to normalno za radni dan, a da vikendom bude gužve i prometa.
ŽCP Sv. križ začretje
Umjesto kolodvora posjet shoping centru.
http://www.roses-fashion-outlet.com/b2c/index.aspx
Zgodno napravljeno, grad nasred livade u kojem nitko ne živi nego se samo trguje u više od 100 dućana
Slijedeća postaja- Krapina
Pasarela
I to u funkciji. Nije zatvorena kao ove naše riječke
Kolodvor sav u zelenju
Hmm, da, sad mi je jasno.
Visinski pogled prema Đurmancu
Isti takav prema Zaboku
Biljetarnica. Razmišljam si provozat se do Đurmanca ili ne.
Makoza iz Zaboka dolazi
Pasarela
I to u funkciji. Nije zatvorena kao ove naše riječke
Kolodvor sav u zelenju
Hmm, da, sad mi je jasno.
Visinski pogled prema Đurmancu
Isti takav prema Zaboku
Biljetarnica. Razmišljam si provozat se do Đurmanca ili ne.
Makoza iz Zaboka dolazi
Ulazna skretnica iz smjera Đurmanca
ŽCP u središtu grada
Prigradski autobusni promet
Vraća sa Macosa iz Đurmanca
A druga kreće prema Đurmancu. Imali su križanje u Krapini.
Na putu prema Varaždinu lovimo šveda 032
Hvatamo ga u Lepoglavi
I ode… prema Varaždinu
Prema Golubovcu
Kolodvorska zgrada…
ŽCP u središtu grada
Prigradski autobusni promet
Vraća sa Macosa iz Đurmanca
A druga kreće prema Đurmancu. Imali su križanje u Krapini.
Na putu prema Varaždinu lovimo šveda 032
Hvatamo ga u Lepoglavi
I ode… prema Varaždinu
Prema Golubovcu
Kolodvorska zgrada…
…se začudo ne nalazi u kolodvorskoj ulici
Još jedan ŽCP na putu.
Stižem u Varaždin na Špancirfest
Taxicikl iliti rikša
I malo stariji model
Ćenifa samo za Pan
Autocestom A4 do Brezničkog huma pa vrlo zavojitom D22 do Križevaca
Ovu mečku sam jedva držao. Majstor ga praši i 90km/h po ovim šikanama. Svaka čast.
Posljednja postaja kontinentalnog dijela puta- Križevci
Pothodnik vodi do 3 perona
Čekaju… Macosu za Bjelovar, a poslovni za Zagreb kasni 10 minuta
Nećemo ga čekat. Bye, bye Križevci, odoh na more.
Putopis iz Dalmacije slijedi za dan- dva.
Još jedan ŽCP na putu.
Stižem u Varaždin na Špancirfest
Taxicikl iliti rikša
I malo stariji model
Ćenifa samo za Pan
Autocestom A4 do Brezničkog huma pa vrlo zavojitom D22 do Križevaca
Ovu mečku sam jedva držao. Majstor ga praši i 90km/h po ovim šikanama. Svaka čast.
Posljednja postaja kontinentalnog dijela puta- Križevci
Pothodnik vodi do 3 perona
Čekaju… Macosu za Bjelovar, a poslovni za Zagreb kasni 10 minuta
Nećemo ga čekat. Bye, bye Križevci, odoh na more.
Putopis iz Dalmacije slijedi za dan- dva.
Bome, svaka čast Lijepo si to složijo...
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
A fakat je s njim trebalo imat strpljenja na ovom putu...
Al' da je vidio - vidio je.
A da nam je pokazao - pokazao je.
Al' da je vidio - vidio je.
A da nam je pokazao - pokazao je.
Registration date : 14.05.2008
To ti je samo samo stvar treninga. Kako JU istreniraš.gaspa je napisao/la:A fakat je s njim trebalo imat strpljenja na ovom putu...
Ali to nije sve! (kako bi rekli u onim stupidnim reklamama) Pokazao je samo pola.gaspa je napisao/la:A da nam je pokazao - pokazao je.
DRUGI DIO
Stigli doma, prespavali i drugo jutro put pod noge, u nastavak avanture.
Karlobag, Scania Irizar Autoprijevoza Otočac u bojama Autotroleja.
Ovdje su i ćenife usidrene. Da nisu, na Pagu bi ih tražili.
Slijedeće stajanje- Maslenički most. Ovaj se ne zatvara ni za vrijeme najjačih bura. Radićev je 1,5 km sjevernije.
Na zadarskoj rivi Jadrolinijina flota:
Mediteran
Silba
Sis
Giorgio Orsini i Mijo Mirković, odnosno, Juraj Dalmatinac i Mate Balota u plovidbi
44- metarska ljepotica Agram. 2008. kada je sagrađena bila je najveća jahta u hrvatskom vlasništvu. Ne znam je li još uvijek.
Zadarski DD
Liburnijin MB Integro
Nakon punih 20 godina ponovno na Murteru
Koliko sam samo puta barkom prošao ispod ovog mosta
Ovo bi se trebalo zvati autobusni kolodvor. Hmmm, da… uglavnom, odavde dolaze i odlaze svi autobusi sa Murtera.
TAZ Dubrava u vlasništvu Murter Tradea.
Po tabeli vozi za Šibenik.Vozi ili ne vozi- ne znam. Svaki put je bila parkirana na istom mjestu.
Betina. Koja milina. Parkiraš se na plažu, mjesta koliko voliš, nema gužve, nema buke, more kristalno čisto…
Pakoštane. DAF
Ali što je ovo kraj DAF-a? Neoplan, to mi je jasno, ali ovakav bus još nisam vidio. Liči mi airport shuttle bus.
To ustvari i nije bus, nego kamper. Ima zatamnjena stakla pa jedino što sam mogao malo uslikati kroz vjetrobran.
Koliko sam samo puta barkom prošao ispod ovog mosta
Ovo bi se trebalo zvati autobusni kolodvor. Hmmm, da… uglavnom, odavde dolaze i odlaze svi autobusi sa Murtera.
TAZ Dubrava u vlasništvu Murter Tradea.
Po tabeli vozi za Šibenik.Vozi ili ne vozi- ne znam. Svaki put je bila parkirana na istom mjestu.
Betina. Koja milina. Parkiraš se na plažu, mjesta koliko voliš, nema gužve, nema buke, more kristalno čisto…
Pakoštane. DAF
Ali što je ovo kraj DAF-a? Neoplan, to mi je jasno, ali ovakav bus još nisam vidio. Liči mi airport shuttle bus.
To ustvari i nije bus, nego kamper. Ima zatamnjena stakla pa jedino što sam mogao malo uslikati kroz vjetrobran.
Club Pakoštane. Ovdje smo trebali ljetovat, ali smo se predomislili. Sad nam je žao, jer je prekrasno. Bungalovi u gustoj borovoj šumi, bez struje i vode. Već se našlo „genijalaca“ koji su me pitali: pa što će ti to? U tome i je bit. Na recepciji imaš mogućnost punjenja baterija, svakih 100m je sanitarni čvor sa tuševima, i mogućnošću pranja i peglanja robe, u smještaj je uključen all inclusive (3 obroka, i cuga). Dakle, imaš sve što ti treba, tvoje je samo da slušaš cvrčke i uživaš u hladu.
Čak ti i prtljagu dovezu na ovome, jer je naravno, zabranjen ulaz automobilima. Kod recepcije je veliki parking u debelom hladu.
Na putu prema Šibeniku srećemo Autotransovu Setru.
Šibenski most
Tko je duži?
Neobična kombinacija: Samoborček i gliser.
Na putu za šibensku luku zastajem na stajalištu Mandalina
Bingo! 2 062 113 strojno prema Šibeniku
Čak ti i prtljagu dovezu na ovome, jer je naravno, zabranjen ulaz automobilima. Kod recepcije je veliki parking u debelom hladu.
Na putu prema Šibeniku srećemo Autotransovu Setru.
Šibenski most
Tko je duži?
Neobična kombinacija: Samoborček i gliser.
Na putu za šibensku luku zastajem na stajalištu Mandalina
Bingo! 2 062 113 strojno prema Šibeniku
Pogled na šibensko remontno brodogradilište
Veli Jože. Upravo ovih dana se raspravlja o njegovoj sudbini
Brodospasov remorker Alioth
Na drugoj strani šibenskog zaljeva trajekt Polače. Koliko znam, zadnje je bio u vlasništvu Tanker Split d.d. ali na njihovim web stranicana ga više nemaju u popisu flote.
Kolodvor Šibenik
Na kolodvoru maloprije pristigla 2 062 113
Šved 023. Viđat ćemo se mi još danas i to nekoliko puta
Servisni kanal i pogled prema Perkoviću/ Kninu
Na drugu stranu pogled prema…. hmmm… bikima
Veli Jože. Upravo ovih dana se raspravlja o njegovoj sudbini
Brodospasov remorker Alioth
Na drugoj strani šibenskog zaljeva trajekt Polače. Koliko znam, zadnje je bio u vlasništvu Tanker Split d.d. ali na njihovim web stranicana ga više nemaju u popisu flote.
Kolodvor Šibenik
Na kolodvoru maloprije pristigla 2 062 113
Šved 023. Viđat ćemo se mi još danas i to nekoliko puta
Servisni kanal i pogled prema Perkoviću/ Kninu
Na drugu stranu pogled prema…. hmmm… bikima
Kundot
Još nisu ni božićnu rasvjetu skinuli, a kamo li sat namjestili. Crnogorci su pčele radilice za njih. AEEE…
Tražeći cestu iz Brodarice prema Kninu, navigator mi je malo zabrljao. Eh, da mi je sad Jean ovdje, ovo se sigurno ne bi desilo.
Aha, ovo je prava cesta.
Drži se ceste i ne skreći
Kolodvor Drniš
Rekao sam ja da ćemo se mi opet danas vidjet
Ulaz zatvoren mrežom. Nisam vidio ima li upotrebljivi primjerak u kolodvorskoj zgradi.
Prema Šibeniku. Na više kolodvora sam vidio velike hrpe cijevi. To su cijevi budućeg plinovoda do Splita.
U ovom smjeru idemo, prema Kninu
Još nisu ni božićnu rasvjetu skinuli, a kamo li sat namjestili. Crnogorci su pčele radilice za njih. AEEE…
Tražeći cestu iz Brodarice prema Kninu, navigator mi je malo zabrljao. Eh, da mi je sad Jean ovdje, ovo se sigurno ne bi desilo.
Aha, ovo je prava cesta.
Drži se ceste i ne skreći
Kolodvor Drniš
Rekao sam ja da ćemo se mi opet danas vidjet
Ulaz zatvoren mrežom. Nisam vidio ima li upotrebljivi primjerak u kolodvorskoj zgradi.
Prema Šibeniku. Na više kolodvora sam vidio velike hrpe cijevi. To su cijevi budućeg plinovoda do Splita.
U ovom smjeru idemo, prema Kninu
Pogled sa tvrđave na Knin
Na kolodvor
Evo i mog prijatelja. Nakon Šibenika i Drniša vidimo se i u Kninu.
Just married
Da se ne zaboravi
Dani ponosa i slave
Kolodvor Knin
2 062 114
Ostaci elektrifikacije
Parnjača serije 11
Na kolodvor
Evo i mog prijatelja. Nakon Šibenika i Drniša vidimo se i u Kninu.
Just married
Da se ne zaboravi
Dani ponosa i slave
Kolodvor Knin
2 062 114
Ostaci elektrifikacije
Parnjača serije 11
Vraćajući se natrag preko Kistanja nailazimo na ovu čudnu gljivu- vodotoranj
Vrijeme je napokon i za jednu vožnju vlakom. Na relaciji Murter- Betina
Vatrogasno vozilo DVD-a Tisno. Ovih dana obilježavaju tužnu obljetnicu kornatske tragedije.
Nekoliko kadrova mosta u Tisnom
Vrijeme je napokon i za jednu vožnju vlakom. Na relaciji Murter- Betina
Vatrogasno vozilo DVD-a Tisno. Ovih dana obilježavaju tužnu obljetnicu kornatske tragedije.
Nekoliko kadrova mosta u Tisnom
Kolodvor Benkovac
Prema Zadru
Prema Kninu i opet hrpa cijevi za plinovod
Ovdje je sigurnije stajat pod vedrim nebom nego pod nadstrešnicom
Blagajna minimalistički uređena
U čekaonici kako bi zagorci rekli: litra i voda. Za žedne putnike namjernike
Putujemo kroz Ravne kotare prema Škabrnji. Pruga nas prati sa lijeve strane
Kolodvor Škabrnja
Betonski pragovi služe kao barikade. Bolje i ovako nego kao 1990.
Prema Zadru
Prema Kninu i opet hrpa cijevi za plinovod
Ovdje je sigurnije stajat pod vedrim nebom nego pod nadstrešnicom
Blagajna minimalistički uređena
U čekaonici kako bi zagorci rekli: litra i voda. Za žedne putnike namjernike
Putujemo kroz Ravne kotare prema Škabrnji. Pruga nas prati sa lijeve strane
Kolodvor Škabrnja
Betonski pragovi služe kao barikade. Bolje i ovako nego kao 1990.
Pogled prema Kninu…
…i prema Zadru
Čekaonica
Nastavljamo dalje kroz Ravne kotare
Liburnijin MB koji vozi na liniji Zadar- Smilčić- Pridraga. Trenutno parkiran u Pridragi. Pozdrav Kići 101.
Kanjon Zrmanje
Obrovac
Stari autobusni kolodvor u Obrovcu
Vrijeme je za krenuti prema kući
Na putu kući samo jedno stajanje u Karlobagu i idealan kadar za završetak putopisa.
Hvala svima na pažnji, što ste imali strpljenja pogledati ovaj maratonski putopis do kraja. Svaki komentar je dobrodošao.
…i prema Zadru
Čekaonica
Nastavljamo dalje kroz Ravne kotare
Liburnijin MB koji vozi na liniji Zadar- Smilčić- Pridraga. Trenutno parkiran u Pridragi. Pozdrav Kići 101.
Kanjon Zrmanje
Obrovac
Stari autobusni kolodvor u Obrovcu
Vrijeme je za krenuti prema kući
Na putu kući samo jedno stajanje u Karlobagu i idealan kadar za završetak putopisa.
Hvala svima na pažnji, što ste imali strpljenja pogledati ovaj maratonski putopis do kraja. Svaki komentar je dobrodošao.
Kako znamo da Lleon voli biti koncizan i ne preopterećivati nas, nije se posebno osvrnuo na jedan datalj, a ja bih ga ipak istaknuo. Riječ je o čekaonici u Škabrnjama (službeno ime mjesta je Škabrnje, kako i piše na stanici, a u narodu se nekako uvriježilo Škabrnja) - dakle, imamo priliku vidjeti rijetki primjer objedinjene čekaonice 1. i 2. razreda (koje su u k. und k. kolodvorima bile razdvojene). Valjda je jasno koji dio na Lleonovoj slici pripada prvom, a koji drugom razredu.
Registration date : 14.05.2008
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
E moj LLeon, bogami ste se naputovali, ti i tvoja draga.
Svaka čast i hvala ti što si vaš užitak podijelio s nama, barem virtualno.
Na nekim mjestima smo već bili, negdje nismo, a negdje moramo i otići , uglavnom sve pet.
Svaka čast i hvala ti što si vaš užitak podijelio s nama, barem virtualno.
Na nekim mjestima smo već bili, negdje nismo, a negdje moramo i otići , uglavnom sve pet.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Stranica 1 / 2. • 1, 2
Stranica 1 / 2.