Cjelovit filmski zapis vožnje od Lupoglava do Pule (napokon und finalmente)
5 posters
Stranica 1 / 1.
Cjelovit filmski zapis vožnje od Lupoglava do Pule (napokon und finalmente)
Kako su u posljednje vrijeme kontinentalci počeli provaljivati na istarsku prugu, odlučio sam još jednom napraviti cjelovito dokumentirani put od Rijeke do Pule. Da ostane budućim pokoljenjima dok mi nisu precipelcugarili sve istarske šinje
Započeo sam na riječkom kolodvoru pokušajem nabave odgovarajuće vozne isprave. Usput sam zamijetio originalno rješenje zaključavanja bočnih ulaznih vrata jer je brava koju je moj imenjak postavio prilikom gradnje riječkog kolodvora s vremenom malo oslabila.
Kartu nisam nabavio jer je jedina putnička blagajna bila privremeno zatvorena – djelatnica je, naime, otišla na . Stoga sam malo prošnjofao po peronu. Nigdje ničega osim beskrajnih kolona Easa s celuloznom oblovinom (tko je rekao da nemamo izvoznu privredu?)
Kartu sam nabavio (neću vas zamarati slikom), a onda sam se vratio na peron snimiti dolazak IC500 sveudilj se nadajući kako ću uspjeti napraviti 376 osrednju fotografiju žutke, ali brus – vlak iz Zagreba je dobrundao na I. peron, 1. kolosjek
Tih je dizela sve više i polako se volens-nolens navikavam na zasvinjene kolosjeke (zbilja, zar ne postoji neka vrst pelene za ova čudesa koja očito stalno kaplju i cijede se?)
Evo za ljubitelje tekstura.
Uzgred, čujem da su ih već nekoliko upropastili na riječkoj pruzi?
U 10:30 putrpali smo se u HŽ-ov DMB za prvi odsječak putovanja do Lupoglava. Vrijeme je bilo cmocavo, olovni i teški oblaci visili su nad Kvarnerom, a sve se lijepilo od vlage. Bojim se da mi putovanje baš neće pružiti neku ugodu. No, vidjet ćemo – nada umire posljednja
Započeo sam na riječkom kolodvoru pokušajem nabave odgovarajuće vozne isprave. Usput sam zamijetio originalno rješenje zaključavanja bočnih ulaznih vrata jer je brava koju je moj imenjak postavio prilikom gradnje riječkog kolodvora s vremenom malo oslabila.
Kartu nisam nabavio jer je jedina putnička blagajna bila privremeno zatvorena – djelatnica je, naime, otišla na . Stoga sam malo prošnjofao po peronu. Nigdje ničega osim beskrajnih kolona Easa s celuloznom oblovinom (tko je rekao da nemamo izvoznu privredu?)
Kartu sam nabavio (neću vas zamarati slikom), a onda sam se vratio na peron snimiti dolazak IC500 sveudilj se nadajući kako ću uspjeti napraviti 376 osrednju fotografiju žutke, ali brus – vlak iz Zagreba je dobrundao na I. peron, 1. kolosjek
Tih je dizela sve više i polako se volens-nolens navikavam na zasvinjene kolosjeke (zbilja, zar ne postoji neka vrst pelene za ova čudesa koja očito stalno kaplju i cijede se?)
Evo za ljubitelje tekstura.
Uzgred, čujem da su ih već nekoliko upropastili na riječkoj pruzi?
U 10:30 putrpali smo se u HŽ-ov DMB za prvi odsječak putovanja do Lupoglava. Vrijeme je bilo cmocavo, olovni i teški oblaci visili su nad Kvarnerom, a sve se lijepilo od vlage. Bojim se da mi putovanje baš neće pružiti neku ugodu. No, vidjet ćemo – nada umire posljednja
- Broj postova : 11496
Registration date : 17.03.2008
Re: Cjelovit filmski zapis vožnje od Lupoglava do Pule (napokon und finalmente)
Nada se pokazala dosta opravdanom. Izgleda da u slobodnoj i samostalnoj 'Rvackoj Ištrijani uvijek prođu malo bolje. U Lupoglavu je bilo suho
Ovi idu u Rijeku. Bijeg posljednjih omladinaca koji su do zadnjeg časa uživali u moru i suncu
Industrijski kolosjek? Neeee! Kofer
Održavatelji infrastrukture su marendali u kabini ove napravice
Pitao sam ih da li možda idu sanirati prugu prema Raši – rekli su da ne. Vrlo decidirano
Ovi idu u Rijeku. Bijeg posljednjih omladinaca koji su do zadnjeg časa uživali u moru i suncu
Industrijski kolosjek? Neeee! Kofer
Održavatelji infrastrukture su marendali u kabini ove napravice
Pitao sam ih da li možda idu sanirati prugu prema Raši – rekli su da ne. Vrlo decidirano
Na zadnjem kolosjeku bila je parkirana velika kompozicija srbijanskih vagona s lamarinima iz Skopja za BU a scoio olivi što bi rekao moj prijatelj Franzi Blašković
Vagon je iz nekih prošlih, bratstvo-jedinstvenih vremena...
... a izgleda da je zreo za oporavak!
Veseljaci su u punom galopu odjurili prema Buzetu
Vagon je iz nekih prošlih, bratstvo-jedinstvenih vremena...
... a izgleda da je zreo za oporavak!
Veseljaci su u punom galopu odjurili prema Buzetu
A mi ćemo s ovim papagajkom prema Puli. Nisan šal za ten, ali vlak 4707 za Pulu polazi iz Lupoglava. Oni koji idu iz Buzeta za Pulu moraju, dakle, krenuti ranije!
Dogovorio sam se s majstorom i pravodobno instalirao slikopisnozabilježbeno očvrsje u upravljačnici. Napokon ću (nadam se - ako ne bude kišilo, baterije ne zakažu, a memorijska kartica ne vrisne) uspjeti snimiti cijelu trasu u komadu.
Kad sam ju ugledao, spontano sam vrisnuo: "Neeee, tako nešto lijepo na HŽ-u još nisam vidio!". naša kondorica. Dopustila je da ju slikam samo pod uvjetom da ju slikam skupa s majstorom. Evo, tako sam i uštedio jednu sliku...
Krenuli smo. Nešto sitno kiši, ali izgleda da neće dalje od Huma kojemu se upravo približavamo. Lijevo je vijadukt Mrzlići na istarskom ipsilonu čije će cijene u skoroj budućnosti nadamo se, natjerati ljude da se opet okrenu željeznici!
Cerovlje. Cjelokupno osoblje nas je radosno dočekalo i ispratilo
A eto kako prva dionica pruge izgleda na filmu:
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Lupoglav - Borut)
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Borut - Pazin)
Dogovorio sam se s majstorom i pravodobno instalirao slikopisnozabilježbeno očvrsje u upravljačnici. Napokon ću (nadam se - ako ne bude kišilo, baterije ne zakažu, a memorijska kartica ne vrisne) uspjeti snimiti cijelu trasu u komadu.
Kad sam ju ugledao, spontano sam vrisnuo: "Neeee, tako nešto lijepo na HŽ-u još nisam vidio!". naša kondorica. Dopustila je da ju slikam samo pod uvjetom da ju slikam skupa s majstorom. Evo, tako sam i uštedio jednu sliku...
Krenuli smo. Nešto sitno kiši, ali izgleda da neće dalje od Huma kojemu se upravo približavamo. Lijevo je vijadukt Mrzlići na istarskom ipsilonu čije će cijene u skoroj budućnosti nadamo se, natjerati ljude da se opet okrenu željeznici!
Cerovlje. Cjelokupno osoblje nas je radosno dočekalo i ispratilo
A eto kako prva dionica pruge izgleda na filmu:
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Lupoglav - Borut)
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Borut - Pazin)
Ovu kuću u Pazinu uvijek slikam. Tu mi živi prijateljica (Portos: Bez primisli, molim!)
Majstor je dobro naložio...
... i časkom smo stigli do Svetog Petra u šumi
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Pazin - Sveti Petar u šumi)
U Sv. Peri su se iskrcala dva UK railfana koji su dmaho udarili slikavat'. Veselo smo si mahali
Kondorica je u upravljačnicu donijela šljive kojima ju je obdario prometnik u Sv. Petru
Grickajući šljivice stigli smo i do Smoljanaca. Nadam se da još uvijek na tabli s ključevima imaju onu staru kartu od Rovinjke
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Sveti Petar u šumi - Smoljanci)
U Kanfanaru nam je dobavilo i kafu. Ovaj Šved ima i vagon-restoran Već mi dugo nije bilo ovako lijepo na vožnji vlakom.
Evo nas u Vodnjanu, a onda zamalo i u Puli. Bez trunke zakašnjenja.
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Smoljanci - Vodnjan)
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Vodnjan - Pula)
Majstor je dobro naložio...
... i časkom smo stigli do Svetog Petra u šumi
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Pazin - Sveti Petar u šumi)
U Sv. Peri su se iskrcala dva UK railfana koji su dmaho udarili slikavat'. Veselo smo si mahali
Kondorica je u upravljačnicu donijela šljive kojima ju je obdario prometnik u Sv. Petru
Grickajući šljivice stigli smo i do Smoljanaca. Nadam se da još uvijek na tabli s ključevima imaju onu staru kartu od Rovinjke
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Sveti Petar u šumi - Smoljanci)
U Kanfanaru nam je dobavilo i kafu. Ovaj Šved ima i vagon-restoran Već mi dugo nije bilo ovako lijepo na vožnji vlakom.
Evo nas u Vodnjanu, a onda zamalo i u Puli. Bez trunke zakašnjenja.
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Smoljanci - Vodnjan)
Film: Švedom od Lupoglava do Pule (Vodnjan - Pula)
Po uspješno obavljenim radnim radacima zbog kojih me moj gazda i poslao u Pulu, krenuo sam natrag prema kolodvoru (dvajes' dekika oštrog hoda). Putem sam zapazio nešto o čemu nisam još vidio ništa na 4rumu (ili mi je promaklo?). Na korjenu velikog gata gdje pristaju trajekti, cruiseri i ostale mrc'ne, nalazila se nekoć okretaljka, a na gat je vodila pruga!
Znade li netko nešto više ili ima nedajbože kakijeh slika?
Iskliznica je otklopljena, a smeće među tračnicama svježe izbrazdano. Iz toga zaključujem da je pulskom rivom prošao vlak iz/za "Uljanik"
Na pulskom ranžirnom kolodvoru igraju se guranja vagona
Znade li netko nešto više ili ima nedajbože kakijeh slika?
Iskliznica je otklopljena, a smeće među tračnicama svježe izbrazdano. Iz toga zaključujem da je pulskom rivom prošao vlak iz/za "Uljanik"
Na pulskom ranžirnom kolodvoru igraju se guranja vagona
Slava tebi, Pazin-grade!
Bok, Slavice!
Smjena putnika u Pazinu
Ako je suditi po ovim slikama, putnički promet na istarskoj pruzi ima budućnost
Ajmo dalje...
I tako sam se opet jednom vratio kući iz Istre...
Pozdrav
Bok, Slavice!
Smjena putnika u Pazinu
Ako je suditi po ovim slikama, putnički promet na istarskoj pruzi ima budućnost
Ajmo dalje...
I tako sam se opet jednom vratio kući iz Istre...
Pozdrav
Al' ček malo, ček ... kako tako naprasno odjednom kraj !? Šta nisi đir počel u Lupoglavu? Kako odjednom kraj u Pazinu ? A da nisi otišal u onu kuću u Pazinu koju stalno slikavaš ?
Gost- Gost
Nećeš verovat' ma san zaspal u vlaku, a pokla mi se u Lupoglavu više ni dalo niš...tomo je napisao/la:Al' ček malo, ček ... kako tako naprasno odjednom kraj !? Šta nisi đir počel u Lupoglavu? Kako odjednom kraj u Pazinu ? A da nisi otišal u onu kuću u Pazinu koju stalno slikavaš ?
A osim toga, đir san počel u Rijeki
...Pfaff je napisao/la:Nećeš verovat' ma ...
,mea culpa, mea culpaPfaff je napisao/la:... A osim toga, đir san počel u Rijeki
Gost- Gost
Nije od presudnog značaja, ali zgodno je znati da kod odlaska svakog vlaka, ovaj barba na slici, kad na palentu okrene sve što treba, skače na ovo službeno vozilo na slici i juri tamo gdje pruga prelazi cestu (označeno žutim krugom), kako bi ručno prebacio i tu skretnicu. Svaki puta, svaki vlak za Lupoglav. Nazdravlje.
Registration date : 03.03.2008
Vidiš, to nisam znao, ali me ta skretnica nasred mosta oduvijek oduševljavala.
Hvala za info
Hvala za info
A ja neznam ni kam to vrit vodi tj. jedno je za Lupoglav, ali drugo? Objašnjenje palente čuo iz usta dotičnog, a onda i objašnjenje jurenja na biciklu, kad se vratio. Zaboravio ga pitati za šta je ovo drugo (Puris?).
Registration date : 03.03.2008
Pfaff je napisao/la:Po uspješno obavljenim radnim radacima zbog kojih me moj gazda i poslao u Pulu, krenuo sam natrag prema kolodvoru (dvajes' dekika oštrog hoda). Putem sam zapazio nešto o čemu nisam još vidio ništa na 4rumu (ili mi je promaklo?). Na korjenu velikog gata gdje pristaju trajekti, cruiseri i ostale mrc'ne, nalazila se nekoć okretaljka, a na gat je vodila pruga!
Jel to onaj isti odsječak kolosijeka na čijem je kraju fast food?
Pogleč:
https://vlakovi-ri-hr.forumcroatian.com/putopisi-i-reportaze-f1/po-istri-zgorun-zdolun-i-okolo-puno-slika-revisited-t1453.htm#16132
Registration date : 04.09.2008
Je!Jean je napisao/la:Jel to onaj isti odsječak kolosijeka na čijem je kraju fast food?
Nebrojeno puta sam prolazio tuda i nikad nisam uočio onu zaasfaltiranu kružnu rupu...
Bravo, bravo!!!
Pronašao sam večerašnju zabavu. Slušalice na glavu, uključit jubito channel i krenut na putovanje od Lupoglava do Pule.
Pronašao sam večerašnju zabavu. Slušalice na glavu, uključit jubito channel i krenut na putovanje od Lupoglava do Pule.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Trebat će Ti i usporedni rječnik 'Rvacko - LabinjonskogLLeon je napisao/la:Pronašao sam večerašnju zabavu. Slušalice na glavu, uključit jubito channel i krenut na putovanje od Lupoglava do Pule.
autor je Marijan Milevoj:'Gonan po nase'...Pfaff je napisao/la:Trebat će Ti i usporedni rječnik 'Rvacko - Labinjonskog
Inače Pfaff sve pohvale za ovaj videopis.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Stranica 1 / 1.