Viktor Lenac
+23
Pfaff
blacktag
Vice
Vedran Zeman
file
lappino
mannas
NP-549
2062 036
max
port rijeka
kobler
echo
Silver
ikar
gorgoroth
gti150
LLeon
Phalanx
novi_shef
kiki273
Narcis
kico101
27 posters
Stranica 17 / 40.
Stranica 17 / 40. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Re: Viktor Lenac
Da napokon riješimo i ovu dilemu, ako već nisi sam došao do odgovora.gorgoroth je napisao/la:e sada još kada bi saznao imena
Malo sam pronjuškao uokolo ovih barži i saznao slijedeće:
Ove dvije barže (druga je na slijedećoj fotografiji iza bagera) se odazivaju pod imenima MC 35 i MC 37
Ovaj žuti bager je Liebherrov stroj P 995, a nalazi se na pontonu MP 26. Bezuspješno sam tražio ima li negdje vidljivo istaknut IMO broj.
Sve zajedno ima luku upisa Hamburg i pripada njemačkoj firmi Möbius Bau AG; http://www.moebiusbau.com/
Više detalja o bageru se nalazi ovdje
Case closed.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
MC 37
IMO: 8523175
YOB: 1982
IMO: 8523175
YOB: 1982
2062 036- Broj postova : 254
Registration date : 29.05.2008
2062 036, dozvoli da te nadopunim. Ove podatke sam zaboravio potražit, ali si me dobro podsjetio.
MC 35
IMO 8824048
1500 DWT
YOB 1980
Germany
MP 26 je nedavno radio na iskopu morskog dna ispred zadarske luke Gaženica
http://www.zadarskilist.hr/clanci/21062010/najveci-bageri-na-svijetu-rade-u-zadru-i-u-dubaiju
Jedna "kašika" 14,5 kubika materijala
MC 35
IMO 8824048
1500 DWT
YOB 1980
Germany
MP 26 je nedavno radio na iskopu morskog dna ispred zadarske luke Gaženica
http://www.zadarskilist.hr/clanci/21062010/najveci-bageri-na-svijetu-rade-u-zadru-i-u-dubaiju
Jedna "kašika" 14,5 kubika materijala
Puno vam hvala,sada mogu postati slike na shipspotting
gorgoroth- Broj postova : 1513
Registration date : 18.06.2008
gorgoroth je napisao/la:ODLIČNA
Kad malo razmislim i povežem Južnu Koreju i slike iz Lenca, sjetim se da bi možda i kakva slika iz njihovih škverova mogla "uletit"
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
Registration date : 29.02.2008
Čuda se događaju. Antarctic Navigator se pokrenuo!
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
Je, ali bez pol posade i s krmenim vinčevima koji ne delaju. Ostat će on u Lencu još barem pola godine.novi_šef je napisao/la:Čuda se događaju. Antarctic Navigator se pokrenuo!
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Misliš ovaj što je izgleda kao da je uteko pituru?
Jutros je otperjao put Liburnije.
A zna li netko koje je ovo čudo i čemu služi? Bilo prekjučer pred Pećinama. Isto uteklo iz Lenca?
Jutros je otperjao put Liburnije.
A zna li netko koje je ovo čudo i čemu služi? Bilo prekjučer pred Pećinama. Isto uteklo iz Lenca?
Registration date : 03.03.2008
kobler je napisao/la:
Dovezao granitne blokove na Brajdicu, potom završio u Lencu. Ovo na nadgrađu su portalne dizalice koje imaju plastični krov...
file- Broj postova : 202
gorgoroth je napisao/la:U krivu si nije Hoyanger dovezao granit u Rijeku nego Norwich Castle,a Hoyanger je direktno u Lenac doplovio od nekud drugdje
širim dezinformacije, no u svakom slučaju, čini mi se, isti tip broda (plavi jedan, plavi drugi)....
file- Broj postova : 202
je slični su,imaju isto te portalne dizalice,tako da nije čudo što si se zabunio
Hvala, hvala. A šta su mu Lenčine radili?
Registration date : 03.03.2008
U Lencu pustara. Završavaju se tekući poslovi, a novih nema na vidiku.
Naoštrite zoomove, do kraja mjeseca dogodit će se nešto što se ne viđa baš svaki dan. Dok u doku. Dok 5 ide na dokovanje u Dok 11.
Naoštrite zoomove, do kraja mjeseca dogodit će se nešto što se ne viđa baš svaki dan. Dok u doku. Dok 5 ide na dokovanje u Dok 11.
Pa i nije baš istina. Ne završava se baš puno. Seminole i Antartic Navigator-rok je misaona imenica, a i ovi ostali se baš ne daju.LLeon je napisao/la:U Lencu pustara. Završavaju se tekući poslovi, a novih nema na vidiku.
Volio bih znati otkud ti ova informacija. Do kraja mjeseca je još 9 dana, a za 9 dana ga ne bi ni otpojili.LLeon je napisao/la:
Kako sada stvari stoje, niš od toga do , barem, sredine prosinca, a realno do siječnja 2011-te. Treba složiti specifikaciju, napraviti kalkulaciju i sve pripremiti da bi se poslovi napravili u najkraćem mogućem roku. Ono što je jedino sigurno , je da će se udarati u sve 3 smjene.
U ponedjeljak je u planu izdokovanje Sichem Dubai, jedan dan na vez, pa ća, a istog dana je u planu dokovanje Attilio Ievoli koji je u dolasku. U dolasku je Uljanikova novogradnja/dredger ZHENG HE, koji bi isto trebao u dok 11 početkom idućeg tjedna ( ovisno o meteorološkoj situaciji ) i u utorak brod Aurora. 3 broda u 2 dana i nije baš "bez poslova". SEANOSTRUM je, nažalost, zapeo ispred Marseillesa u aktualnoj francuskoj priči oko štrajka u rafinerijama, pa se prolongira do daljnjega ( čitaj: dok "pametni" francuzi ne skuže da će mirovinska reforma proći, bez obzira spalili oni pol zemlje ). Za studeni su još najavljeni Novogradnja iz Brodosplita, Torquato, Nicole,...
Mene više zabrinjava meteo situacija za početak idućeg tjedna.
BTW, famozni Ruby Star je bacio sidro sa lancem negdje na sidrištu ispred Malinske ( na 62 m dubine ), jer ga nisu mogli podići, a "žurilo" im se u Lenac jer su ostali bez goriva ( a i vode, struje, plaća itd ). E, sada bi htjeli da mi taj lanac čupamo iz mulja od par metara. To su naši klijenti. Ali, kad nema boljih....
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Bogme, po tome koliko mi imamo gostiju iz Micoperija, ne bi se reklo da je pustara...
novi_shef- Moderator
- Broj postova : 1216
kico101 je napisao/la:Volio bih znati otkud ti ova informacija. Do kraja mjeseca je još 9 dana, a za 9 dana ga ne bi ni otpojili.LLeon je napisao/la:
Kako sada stvari stoje, niš od toga do , barem, sredine prosinca, a realno do siječnja 2011-te. Treba složiti specifikaciju, napraviti kalkulaciju i sve pripremiti da bi se poslovi napravili u najkraćem mogućem roku. Ono što je jedino sigurno , je da će se udarati u sve 3 smjene.
Mea culpa. Onda sam čuo dezinfomacije u vezi roka, ili sam možda krivo čuo kraj mjeseca odnosno kraj godine. Provjerit ću. Ali znači, ipak ide 5 u 11.
kico101 je napisao/la:U ponedjeljak je u planu izdokovanje Sichem Dubai, jedan dan na vez, pa ća, a istog dana je u planu dokovanje Attilio Ievoli koji je u dolasku. U dolasku je Uljanikova novogradnja/dredger ZHENG HE, koji bi isto trebao u dok 11 početkom idućeg tjedna ( ovisno o meteorološkoj situaciji ) i u utorak brod Aurora. 3 broda u 2 dana i nije baš "bez poslova".SEANOSTRUM je, nažalost, zapeo ispred Marseillesa u aktualnoj francuskoj priči oko štrajka u rafinerijama, pa se prolongira do daljnjega ( čitaj: dok "pametni" francuzi ne skuže da će mirovinska reforma proći, bez obzira spalili oni pol zemlje ). Za studeni su još najavljeni Novogradnja iz Brodosplita, Torquato, Nicole,...
Novogradnje baš i ne možeš smatrat nekim poslom. Skidanje kolijevke i pituranje oplate- tjedan dana posla za (lupam otprilike) 50- 60 ljudi. Ajde neka ih je 100.
A da je pustara znam iz kooperantskih krugova i to nekoliko firmi. Znam koliko kooperanata je doma na čekanju i koliko ih je zadnjih tjedana otišlo iz Lenca jer nemaju posla. Vjerojatno se sjećaš, kao i ja, zlatnih vremena s kraja devedesetih kada je u bazenu bilo po 12-13 brodova. Bili su vezani uz vanjsku stranu doka ili na vezu 1 jedan uz drugi... a sad se veselimo za 3 broda.
kico101 je napisao/la:SEANOSTRUM je, nažalost, zapeo ispred Marseillesa u aktualnoj francuskoj priči oko štrajka u rafinerijama, pa se prolongira do daljnjega ( čitaj: dok "pametni" francuzi ne skuže da će mirovinska reforma proći, bez obzira spalili oni pol zemlje ).
Ne shvaćam zašto je ovo "pametni" pod navodnicima. "Pametnima" dignu radni staž sa 60 na 62 god, pa zapale pol zemlje. A nama pametnima, bez navodnika na 65, pa nikom ništa. I da dignu na 75 i dalje bi šutili ko zadnje p.zde. Možda im je malo kriva metoda. Tu pomaže samo javno linčovanje nasred Champs elysees tj. TBJ. Ili kako su Kastavci rekli: "Si smo ga, i ja i moj brat i mojga brata brat i sudac Kinkela i si do vragu tega. Još ga je i stara Mare preslicun v rit badnula." Uf, skrenuo ja malo s teme.
Nisam baš mislio doslovno pustara, ali da posla nema, nema ga. A svi ti silni gosti na trakavici od broda zvanoj Seminole. Koliko kenjaju po njemu mogli su već novi napravit, a sa ovoga samo dizalicu prebacit. Sad mi je žao što nisam fotkao, pa da vidiš što su veliki stručnjaci napravili od broda dok je bio izbušen kao ementaler. Rupa ne može ništa nosit, zar ne? Rupa do rupe, a okolna struktura se savija od tereta iznad sebe.novi_šef je napisao/la:Bogme, po tome koliko mi imamo gostiju iz Micoperija, ne bi se reklo da je pustara...
[quote="kico101"]
Dole je ludilo, ispred Fosa je cca 45 tankera na sidru (Među njima i KORNATI već 17 dana, kako tamo više nema mjesta, ispred Marseilla je cca 30 tankera usidreno, no kako više i tamo nema mjesta, počeli su i plutat oko 8 milja ispred francuske obale.
LLeon je napisao/la:SEANOSTRUM je, nažalost, zapeo ispred Marseillesa u aktualnoj francuskoj priči oko štrajka u rafinerijama, pa se prolongira do daljnjega ( čitaj: dok "pametni" francuzi ne skuže da će mirovinska reforma proći, bez obzira spalili oni pol zemlje ).
Dole je ludilo, ispred Fosa je cca 45 tankera na sidru (Među njima i KORNATI već 17 dana, kako tamo više nema mjesta, ispred Marseilla je cca 30 tankera usidreno, no kako više i tamo nema mjesta, počeli su i plutat oko 8 milja ispred francuske obale.
ikar- Moderator
- Broj postova : 1134
e da se je sada dole naći i poslikati sve te silne tankere
btw na ais-u se vidi koji je dole kaos,ne znam zašto onda uopće šalju tolike tankere dole kada je zastoj
btw na ais-u se vidi koji je dole kaos,ne znam zašto onda uopće šalju tolike tankere dole kada je zastoj
U nekoliko zadnjih postova je došlo do nesuglasica, pa čak i do suprotno dijametralnih mišljenja između Kiće101 i mene, o pitanju ima li posla u Lencu ili nema. Odlučeno je da se taj nesporazum jednom za sva vremena riješi za okruglim stolom. Mannas je bio neutralni promatrač, svjedok, sudac, porota...
Kako se okrugli stol sinoć punio materijalom sa Velebita (nisu velebitski pašnjaci, nego punionica Donje Pazarište) tako smo mi sve lakše dolazili do zajedničkog jezika. Obojica smo u pravu, i obojica smo u krivu.
Brodovi koje je Kićo spomenuo zaista dolaze i što se njegovog dijela posla tiče (privez, odvez, dokovanje, dizalice...) posla ima. Za onaj dio koji mene zanima i kojim se ja bavim (bravarija, cjevarija, brodomonterstvo, zavarivanje ili jednom rječju rad u čeliku) posla baš i nema, tj. ima ali jako malo. I svi kooperantski krugovi sa kojima sam bio u kontaktu zadnjih dana se bave pretežno radom u čeliku i svi se žale da posla trenutno nema niti na vidiku.
Kad smo već spomenuli Marseille, evo kako to izgleda. Crvene točke su tankeri na sidru.
Situacija u zadnjih 24 sata se nije značajno promijenila. Ispred Marseillea je na sidru oko 25 tankera, Fosa 45, i još 4 plutaju na desetak milja od obale. Seanostrum i Kornati koje je Ikar spomenuo su na sidru ispred Marseilla jedan do drugoga na udaljenosti od cca 1 Nm.
Kako se okrugli stol sinoć punio materijalom sa Velebita (nisu velebitski pašnjaci, nego punionica Donje Pazarište) tako smo mi sve lakše dolazili do zajedničkog jezika. Obojica smo u pravu, i obojica smo u krivu.
Brodovi koje je Kićo spomenuo zaista dolaze i što se njegovog dijela posla tiče (privez, odvez, dokovanje, dizalice...) posla ima. Za onaj dio koji mene zanima i kojim se ja bavim (bravarija, cjevarija, brodomonterstvo, zavarivanje ili jednom rječju rad u čeliku) posla baš i nema, tj. ima ali jako malo. I svi kooperantski krugovi sa kojima sam bio u kontaktu zadnjih dana se bave pretežno radom u čeliku i svi se žale da posla trenutno nema niti na vidiku.
Kad smo već spomenuli Marseille, evo kako to izgleda. Crvene točke su tankeri na sidru.
Situacija u zadnjih 24 sata se nije značajno promijenila. Ispred Marseillea je na sidru oko 25 tankera, Fosa 45, i još 4 plutaju na desetak milja od obale. Seanostrum i Kornati koje je Ikar spomenuo su na sidru ispred Marseilla jedan do drugoga na udaljenosti od cca 1 Nm.
Stranica 17 / 40. • 1 ... 10 ... 16, 17, 18 ... 28 ... 40
Stranica 17 / 40.