Viktor Lenac
+23
Pfaff
blacktag
Vice
Vedran Zeman
file
lappino
mannas
NP-549
2062 036
max
port rijeka
kobler
echo
Silver
ikar
gorgoroth
gti150
LLeon
Phalanx
novi_shef
kiki273
Narcis
kico101
27 posters
Stranica 25 / 40.
Stranica 25 / 40. • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Re: Viktor Lenac
Enivej, hvale vrijedan trud...
Ni ovdje kod mene nije baš Rotterdam...nego luka cca 20% jača od Rotterdama...
Ni ovdje kod mene nije baš Rotterdam...nego luka cca 20% jača od Rotterdama...
lappino- Broj postova : 314
Registration date : 12.09.2010
Jeli to Busan,nisam znao da je jači od Rotterdama
gorgoroth- Broj postova : 1510
Registration date : 18.06.2008
Ako je vjerovati wikipediji, busanska je luka (koja pokriva više lokacija u samom gradu i okolini) je 2009. godine prekrcala 11.954.000 TEU-a, dok je Rotterdam iste godine prekrcao 9.743.000 TEU-a.
Ali, prema ukupnoj količini tereta, odnos je znatno drugačiji, ovaj put u korist Rotterdama, jer Busan nema terminal za tekuće terete.
Pa je Rotterdam 70% jači.
Tako da se ovih mojih prije spomenutih 20% odnosi samo na kontejnerski teret.
Ali, kad mi "ponestane" brodova u Busanu, može se do prolaza Kanmon u Japanu...
Ali, prema ukupnoj količini tereta, odnos je znatno drugačiji, ovaj put u korist Rotterdama, jer Busan nema terminal za tekuće terete.
Pa je Rotterdam 70% jači.
Tako da se ovih mojih prije spomenutih 20% odnosi samo na kontejnerski teret.
Ali, kad mi "ponestane" brodova u Busanu, može se do prolaza Kanmon u Japanu...
lappino- Broj postova : 314
Registration date : 12.09.2010
Tako već može,ali p oukupnoj je ipak Rotterdam daleko ispred,mislim iza Shanghaia,mada se to u posljednje vrijeme često mijenja,pogotovo kineske luke
Nastavak OT-a - prema zadnjim podacima o prekrcanim TEU-ima Rotterdam je na putu da ispadne iz liste prvih 10 kontejnerskih luka. A trenutno je to i jedina europska luka na toj listi!
ikar- Moderator
- Broj postova : 1133
Registration date : 29.02.2008
Jedno pitanjce
Zašto je MS Simon bio u doku,a nisu ga ništa popiturali,hoće li nazad,vidim da je Liburnija danas trebala van iz doka,međutim nije mi se dalo čekati dok preparkiravaju Simona
Zašto je MS Simon bio u doku,a nisu ga ništa popiturali,hoće li nazad,vidim da je Liburnija danas trebala van iz doka,međutim nije mi se dalo čekati dok preparkiravaju Simona
A jesi vidio kakav su luk uzeli za vanka, dobro da nisu preko Brajdice išli na Žurkovo.
Btw, MS Simon ( zanimljivo, kapetan broda i posada brod zovu Simon, a ne Sajmon kako se najčešće prevodi ) je prebačen na izbjeglički vez 9, jer je glavni posao ( zamjena generatora broj 2 ) gotov. U doku je bio samo na zamjeni simplex brtvenice, pituranje nije bilo u planu. Liburnija je vani ( vez 1 ), a najvjerojatnije u srijedu ( možda i četvrtak ) u dok 5 bi trebao San Vicente koji je upravo stigao ( naravno nakon što se iskrca 14 poklopaca i skine dizalica broj 1 ). Alan Veliki je u planu za izdokovanje u petak. Nakon njega bi trebao ući Maersk Riga koji je u dolasku sutra. Dosta.
Btw, MS Simon ( zanimljivo, kapetan broda i posada brod zovu Simon, a ne Sajmon kako se najčešće prevodi ) je prebačen na izbjeglički vez 9, jer je glavni posao ( zamjena generatora broj 2 ) gotov. U doku je bio samo na zamjeni simplex brtvenice, pituranje nije bilo u planu. Liburnija je vani ( vez 1 ), a najvjerojatnije u srijedu ( možda i četvrtak ) u dok 5 bi trebao San Vicente koji je upravo stigao ( naravno nakon što se iskrca 14 poklopaca i skine dizalica broj 1 ). Alan Veliki je u planu za izdokovanje u petak. Nakon njega bi trebao ući Maersk Riga koji je u dolasku sutra. Dosta.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Je vidio sam i odustao od slikanja izlaska Liburnije išao slikati Lagou na Brajdici i doma
Thanks za info,slike očekujte na starom mjestu
Thanks za info,slike očekujte na starom mjestu
Jedno pitanjce
Kako je pravo ime Maersk Rhine koji je danas išao u Dok 5,l to ili Chemtrans Rhine
Kako je pravo ime Maersk Rhine koji je danas išao u Dok 5,l to ili Chemtrans Rhine
Chemtrans Rhine (ex Maersk Rhine) IMO: 9167136
U Maerskovom fleet listu nema tog broda, a i u World shipping registeru se vodi kao Chemtrans Rhine, a Maersk Rhine ne postoji.
Ima i 2 sistershipa
Chemtrans Rouen (ex. Maersk Rouen)
Chemtrans Rugen(ex. Maersk Rugen)
U Maerskovom fleet listu nema tog broda, a i u World shipping registeru se vodi kao Chemtrans Rhine, a Maersk Rhine ne postoji.
Ima i 2 sistershipa
Chemtrans Rouen (ex. Maersk Rouen)
Chemtrans Rugen(ex. Maersk Rugen)
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Ali kada je dolazio u Rijeku na ais-u je pisalo Maersk,a i prije se zvao Maersk Rhine,pa me to zbunilo,možda će ga opet preimenovati
Zbog tebe i tvog Maerska sam maloprije zaprašio do Lenca. Nije mi vrag dao mira, ali ionako sam se bezveze vozikao po gradu, a račun ćemo već nekako poravnat.
Gorg, ti si nešto gadno zbrljao. Chemtrans Rhine uopće nije u Lencu, nego trenutno plovi sa Malte u Istanbul. Btw, bila je u Lencu prije 2 godine. (hvala gti150)
Ako si mislio na Rigu, ona nije u Doku 5 (tamo je San Vicente), nego u Doku 11. Došla je kao Maersk Riga, a odlazi kao Chemtrans Riga.
Samo još trebamo vidjet hoće li dobiti Chemtransovu tamnoplavu boju, ili će ostat svjetloplava Maerskova.
Btw, je li to neka panika u Lencu, pa se nakon havarije dizalice na vezu 8, sve ostale ubrzano obnavljaju?
Jedinici donji dio opituran, sad vidim trojku nešto sređuju.
gorgoroth je napisao/la:Jedno pitanjce
Gorg, ti si nešto gadno zbrljao. Chemtrans Rhine uopće nije u Lencu, nego trenutno plovi sa Malte u Istanbul. Btw, bila je u Lencu prije 2 godine. (hvala gti150)
Ako si mislio na Rigu, ona nije u Doku 5 (tamo je San Vicente), nego u Doku 11. Došla je kao Maersk Riga, a odlazi kao Chemtrans Riga.
Samo još trebamo vidjet hoće li dobiti Chemtransovu tamnoplavu boju, ili će ostat svjetloplava Maerskova.
Btw, je li to neka panika u Lencu, pa se nakon havarije dizalice na vezu 8, sve ostale ubrzano obnavljaju?
Jedinici donji dio opituran, sad vidim trojku nešto sređuju.
Ča ti LL, neč spijuniraš, jel?
Ću dat prijedlog da se oko Lenca podigne 5 metara visoka zaštitna barijera protiv paparazza ( dobro dođe i za buru ). Previše to vi slikavate.
ČA se tiče dizalica, redovni remonti ove vrste se rade već dugo vremena. Prošle godine 6-ca, ove 1-ca. 8-ca će se raditi iz poznatih razloga, a 3-ka je trebala u remont malo kasnije, ali s obzirom da su električari imaju nešto viška kapaciteta, ide sad. Na dizalicama doka 11 u zadnje 3 godine popravljalo se je sve što se može popraviti,dizalice doka 5 su generalno remontirane u prosincu. Ne vidim tu nikakvu paniku. Od svega odudara samo diz 8 kojoj se dogodilo što se dogodilo ( a nije to specifičnost Lenca, ruše se dizalice i u Njemačkoj i Americi ).
Ću dat prijedlog da se oko Lenca podigne 5 metara visoka zaštitna barijera protiv paparazza ( dobro dođe i za buru ). Previše to vi slikavate.
ČA se tiče dizalica, redovni remonti ove vrste se rade već dugo vremena. Prošle godine 6-ca, ove 1-ca. 8-ca će se raditi iz poznatih razloga, a 3-ka je trebala u remont malo kasnije, ali s obzirom da su električari imaju nešto viška kapaciteta, ide sad. Na dizalicama doka 11 u zadnje 3 godine popravljalo se je sve što se može popraviti,dizalice doka 5 su generalno remontirane u prosincu. Ne vidim tu nikakvu paniku. Od svega odudara samo diz 8 kojoj se dogodilo što se dogodilo ( a nije to specifičnost Lenca, ruše se dizalice i u Njemačkoj i Americi ).
kico101- Moderator
To care,je gadno sam pogriješio
Od kuda me Rhine spopala,Riga mi niti na kraj pameti,puno hvala
E i za dok je jedan veliki mistejk
Od kuda me Rhine spopala,Riga mi niti na kraj pameti,puno hvala
E i za dok je jedan veliki mistejk
Evo ga došso reefer VIKING STAR ispred Lenca,a ja se ponadao da će s bananama u luku,odavno nije bio neki drugi osim ovih Atlantic oceana i ostalih brodova s imenima mora i oceana
kico101 je napisao/la:dizalice doka 5 su generalno remontirane u prosincu. .
Kada su ove dizalice na doku 5 remontirane da li su slučajno dobile kakvo ubrzanje,jer je očaj kako to sporo ide,dobiješ mlade dok ona dođe
Kakva je brzina dizalica na doku 11,jesu li brže šta od ovih na petici i kada će nove montirati,ako već nisam postavio to pitanje ranije
Ma ne, nego me Gorg zbunio sa tom Rhinom, pa me to kopkalo, a kako sam već bio na kotačima... par km gor- dol...kico101 je napisao/la:Ča ti LL, neč spijuniraš, jel?
Imam ja cvikalicu, pa mogu i inside.kico101 je napisao/la:Ću dat prijedlog da se oko Lenca podigne 5 metara visoka zaštitna barijera protiv paparazza ( dobro dođe i za buru ). Previše to vi slikavate.
A ovo za dizalice mi se učinilo. Smijem valjda primjetit.
I'm talkin' too much. Ako vam još neč rečem, morat ću vas.....( znate već ).
Nisu dizalice doka 5 spore, već je problem s novom elektronikom ugrađenom na stare mehaničke dijelove. Ne surađuju baš kako bi se očekivalo.
S obzirom koliko sati rada imaju trebalo bi ih konzervirati i staviti na lukobran umjesto onih smiješnih ( cvrkutajućih ) portala. Da instalacija. Prođeš ispod, a ono ptice cvrkuću, pa malo sirena broda, pa malo udaranje čekića,..... Bilo bi bolje da malo urede parter lukobrana, a ne bavit se...., ali to je za drugu temu.
Nisu dizalice doka 5 spore, već je problem s novom elektronikom ugrađenom na stare mehaničke dijelove. Ne surađuju baš kako bi se očekivalo.
S obzirom koliko sati rada imaju trebalo bi ih konzervirati i staviti na lukobran umjesto onih smiješnih ( cvrkutajućih ) portala. Da instalacija. Prođeš ispod, a ono ptice cvrkuću, pa malo sirena broda, pa malo udaranje čekića,..... Bilo bi bolje da malo urede parter lukobrana, a ne bavit se...., ali to je za drugu temu.
kico101- Moderator
Da ponovim,je li ono viking došao u Lenac..............
Da ponovim: ako kažem još par detalja, bit će svega.
Daklen; ono Viking nije došal va Lenac, već je izvan koncesijskog područja. Sutra će ga obradimo i vežemo na vez 3 ( zauzeti klasičnu poziciju za slikavanje ). Ulazak recimo oko 9 ujutro ( pa ako smo ranoranioci... ).
I to je sve od dolazaka u idućih 7 dana.
Daklen; ono Viking nije došal va Lenac, već je izvan koncesijskog područja. Sutra će ga obradimo i vežemo na vez 3 ( zauzeti klasičnu poziciju za slikavanje ). Ulazak recimo oko 9 ujutro ( pa ako smo ranoranioci... ).
I to je sve od dolazaka u idućih 7 dana.
kico101- Moderator
Ok thanks,za slikavanje će pričekati
A ja se bio jadan ponadao da ide u luku
A ja se bio jadan ponadao da ide u luku
Nakon neviđene gužve u ožujku i travnju, došlo je vrijeme da se i gazda malo odmori.
Idu ća, svi.Ili gotovo svi.
Danas ošo Urinj na probnu vožnju, pa na sidro ( tamo gdje je čamio pol godine-malo bliže obali ). Upravo odlazi Chemtrans Riga ( ex Maersk Riga ), Alan Veliki ( nakon hitnog izdokovanja čami na sidru već 8 dana ) se ne da sa sidra.
U ponedjeljak su najavljeni odlasci Liburnije, Diamond Stara i ( zamislite ) barži MC 35 i MC 37.
A sad grande news: Galeb ide u riječku luku 26.05. ( kad bi barem ostao tamo ).
Postoje nade da i Štakorskog prebacimo u Porto Baroš.
Ruby Star se ne da, a i Antarctic Navigator je tvrd orah. Zapravo, kako stvari stoje mogli bi lako idući tjedan ostati samo na ta dva broda i Viking Star u doku 11. Novi brodovi najavljuju se za 6 mjesec ( Novogradnja Uljanik, Baldock, Madrid Express, MSC Augusta ), tako da će naš Gorg ostati kratkih rukava. Ajde, može slikati dizalice u remontu.
Idu ća, svi.Ili gotovo svi.
Danas ošo Urinj na probnu vožnju, pa na sidro ( tamo gdje je čamio pol godine-malo bliže obali ). Upravo odlazi Chemtrans Riga ( ex Maersk Riga ), Alan Veliki ( nakon hitnog izdokovanja čami na sidru već 8 dana ) se ne da sa sidra.
U ponedjeljak su najavljeni odlasci Liburnije, Diamond Stara i ( zamislite ) barži MC 35 i MC 37.
A sad grande news: Galeb ide u riječku luku 26.05. ( kad bi barem ostao tamo ).
Postoje nade da i Štakorskog prebacimo u Porto Baroš.
Ruby Star se ne da, a i Antarctic Navigator je tvrd orah. Zapravo, kako stvari stoje mogli bi lako idući tjedan ostati samo na ta dva broda i Viking Star u doku 11. Novi brodovi najavljuju se za 6 mjesec ( Novogradnja Uljanik, Baldock, Madrid Express, MSC Augusta ), tako da će naš Gorg ostati kratkih rukava. Ajde, može slikati dizalice u remontu.
kico101- Moderator
Kako je bilo počelo u 3 i 4 mjesecu ne bih uspio uhvatiti sve brodove koji dolaze.Srećom sam danas Rigu uhvatio u doku,a još sam se premišljao da li danas ili sutra i na kraju je dobro ispalo.
Šteta,za mene naravno što je usporilo s dolascima,biti će bolje valjda,mada ne znam da li je sada uopće gore.........
Thanks za najavu
Šteta,za mene naravno što je usporilo s dolascima,biti će bolje valjda,mada ne znam da li je sada uopće gore.........
Thanks za najavu
Već? Pa ona sa dužobalnom kreće tek 30.5. šta će do tada raditi? I šta su uopče na njoj napravili?kico101 je napisao/la: U ponedjeljak su najavljeni odlasci Liburnije, ...
max- Broj postova : 224
Registration date : 13.12.2009
Na znanje i ravnanje:
Motorni brod GALEB ( bez motora u funkciji ) planira se premjestiti na riječki lukobran sjutra u 8,00.
Motorni brod GALEB ( bez motora u funkciji ) planira se premjestiti na riječki lukobran sjutra u 8,00.
kico101- Moderator
Stranica 25 / 40. • 1 ... 14 ... 24, 25, 26 ... 32 ... 40
Stranica 25 / 40.