Zagreb Transport Show
+3
Narcis
Jean
LLeon
7 posters
Stranica 1 / 1.
Zagreb Transport Show
SMS razgovor je tekao otprilike ovako:
On: Ajmo subotu u Zagreb.
Ja: Za koji Q?
On: Na Zagreb transport show
Ja: Aha, može. Tko sve ide?
On: Nitko. Nas dvojica. I zvat ćemo još nekoga za društvo.
I bogme se okupilo lijepo društvance. Nas trojica i dvije babaroge. Takoreći, obiteljski izlet.
Na putu prema Zagrebu zaustavili smo se u Moravicama. U pravo vrijeme, jer je iz smjera Zagreba stigao Mađar 014 (Zlayo ga je ulovio nekoliko sati kasnije u Maksimiru) kao vlak 4050.
Sa druge strane, stigao je vlak 4801. Na čelu je Žutka 106. Šaroliko društvo se okupilo u Moravicama: dvije serije Asea-e, Mađar i Žutka.
Dok je društvo ispijalo jutarnju kavu u Kondoru, ja sam se malo motao po kolodvoru.
Nove bandaže.
Mađar ode natrag prema Zagrebu.
Žutka odmara na proljetnom suncu.
Na kolodvoru LLeonmobil je doživio malu nezgodu.
Ma neeee, to je samo optička varka, a kanta je već bila svijena.
Treba li netko u dućan? Kupit sendvić? Ah, da, pa Jean nije sa nama.
Stigosmo u Zagreb. Ekipa na sajam, a ja nabrzaka nešto obavit u gradu. Usput sam uhvatio par tramvaja.
On: Ajmo subotu u Zagreb.
Ja: Za koji Q?
On: Na Zagreb transport show
Ja: Aha, može. Tko sve ide?
On: Nitko. Nas dvojica. I zvat ćemo još nekoga za društvo.
I bogme se okupilo lijepo društvance. Nas trojica i dvije babaroge. Takoreći, obiteljski izlet.
Na putu prema Zagrebu zaustavili smo se u Moravicama. U pravo vrijeme, jer je iz smjera Zagreba stigao Mađar 014 (Zlayo ga je ulovio nekoliko sati kasnije u Maksimiru) kao vlak 4050.
Sa druge strane, stigao je vlak 4801. Na čelu je Žutka 106. Šaroliko društvo se okupilo u Moravicama: dvije serije Asea-e, Mađar i Žutka.
Dok je društvo ispijalo jutarnju kavu u Kondoru, ja sam se malo motao po kolodvoru.
Nove bandaže.
Mađar ode natrag prema Zagrebu.
Žutka odmara na proljetnom suncu.
Na kolodvoru LLeonmobil je doživio malu nezgodu.
Ma neeee, to je samo optička varka, a kanta je već bila svijena.
Treba li netko u dućan? Kupit sendvić? Ah, da, pa Jean nije sa nama.
Stigosmo u Zagreb. Ekipa na sajam, a ja nabrzaka nešto obavit u gradu. Usput sam uhvatio par tramvaja.
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Re: Zagreb Transport Show
Stigoh i ja.
Na ulazu su me dočekali radni strojevi
Cijeli sajam je razočaravajuće mršav.
Ovo što nas je najviše oduševilo i štand gdje smo se najviše zadržali je štand KŽMZ-a. Bravo dečki.
Fali nešto brojeva
Na ulazu su me dočekali radni strojevi
Cijeli sajam je razočaravajuće mršav.
Ovo što nas je najviše oduševilo i štand gdje smo se najviše zadržali je štand KŽMZ-a. Bravo dečki.
Fali nešto brojeva
Nakon tračničkih vozila slijede autobusni modeli
Gospodina Staničića smo zatekli u pauzi za molitvu.
Nakon kratkog i ugodnog razgovora sa Dacom nastavljamo dalje prema oldtimer kutku.
Dio je popunio i ZET sa svojim voznim parkom.
Crobus je predstavio svoj model Zora.
Tri mušketira i Zora
Kad narastem, i ja ću vozit ovakvoga.
Kakav fušeraj. Vijci vozačevog sjedala su se mogli malo i zakamuflirat.
Najprije sam mislio da ja navigacija, ali na ovom ekranu se prikazuje ulaz na stražnjim vratima.
Tri mušketira i Zora
Kad narastem, i ja ću vozit ovakvoga.
Kakav fušeraj. Vijci vozačevog sjedala su se mogli malo i zakamuflirat.
Najprije sam mislio da ja navigacija, ali na ovom ekranu se prikazuje ulaz na stražnjim vratima.
Kao stvoren za ekšne- WV Multivan
Na izlazu još malo radnih strojeva. Ovaj može i na tračnice.
Kašike u zrak
Za mir u kući
Nakon završetka službenog dijela programa, došlo je vrijeme i za onaj neslužbeni. Najprije na gastro odjel. Većini dobro poznata lokacija.
Na izlazu još malo radnih strojeva. Ovaj može i na tračnice.
Kašike u zrak
Za mir u kući
Nakon završetka službenog dijela programa, došlo je vrijeme i za onaj neslužbeni. Najprije na gastro odjel. Većini dobro poznata lokacija.
Trebalo je potrošit sve te kalorije šetnjom po gradu.
A ne, ne, nećete vi meni uspinjačom na Gornji grad. Ljenčine jedne!
Najstrmijim mogućim putem. Stepenicama iz Tkalče.
Prosvjedi?
Milicija koja je stajala po cijelom Gornjem gradu nije htjela u šetnju sa nama, pa smo nastavili dalje sami.
Najprije pogled na jednu katedralu
Pa onda i na ovu drugu, puno posjećeniju nedjeljom.
Nije mi jasno čemu prosvjedi protiv dobrotvora Tomislava H. Čovjek radi prekrasne katedrale koje se neprimjetno stapaju sa postojećom gradskom arhitekturom.
I rješava problem parkiranja u gradu. Čak je zasadio i nova stabla u Varšavskoj umjesto onih porušenih.
I sa zagrebačkog mora putujemo prema onom pravom, Jadranskom.
A ne, ne, nećete vi meni uspinjačom na Gornji grad. Ljenčine jedne!
Najstrmijim mogućim putem. Stepenicama iz Tkalče.
Prosvjedi?
Milicija koja je stajala po cijelom Gornjem gradu nije htjela u šetnju sa nama, pa smo nastavili dalje sami.
Najprije pogled na jednu katedralu
Pa onda i na ovu drugu, puno posjećeniju nedjeljom.
Nije mi jasno čemu prosvjedi protiv dobrotvora Tomislava H. Čovjek radi prekrasne katedrale koje se neprimjetno stapaju sa postojećom gradskom arhitekturom.
I rješava problem parkiranja u gradu. Čak je zasadio i nova stabla u Varšavskoj umjesto onih porušenih.
I sa zagrebačkog mora putujemo prema onom pravom, Jadranskom.
Zgodan jednodnevni izletić. Stvarno mi je žao da nisam mogao nazočiti. Vrlo rijetko radim subotom i to se onda baš mora potrefiti ona koju LLeon ne radi...
Zbilja sam više očekivao od Zagreb transport showa. U principu Crobus je jedini eksponat vrijedan prezentacije na velesajmu. Eventualno bageri. Ostalo je, uz veliki respekt prema KŽMZ i oldtimer klubovima ipak samo popunjavanje prostora.
Ima nastavka???
Zbilja sam više očekivao od Zagreb transport showa. U principu Crobus je jedini eksponat vrijedan prezentacije na velesajmu. Eventualno bageri. Ostalo je, uz veliki respekt prema KŽMZ i oldtimer klubovima ipak samo popunjavanje prostora.
Ima nastavka???
Registration date : 04.09.2008
Izlet u Zagreb je uvijek događaj, ma gdje god išao, složit ču se sa Jeanom, i ja sam očekivao više od ovog transport show-a, ali ajde, šta je, tu je...
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Ima, ako Kićo stavi koju fotku. Mannas nije ni uzeo fotoaparat, a i da je, teško da bi vidili koju njegovu.Jean je napisao/la:Ima nastavka???
Narcis je napisao/la:složit ču se sa Jeanom, i ja sam očekivao više od ovog transport show-a, ali ajde, šta je, tu je...
Kriza. 2009. nije ni održan ZTS, a lani nije bilo ni auto showa, nego je u rujnu održan "zamjenski" auto motor show.
Jedino vrijedno spomena je Crobus, nekoliko radnih strojeva, i gospodarska vozila Peugeot i WV. Bilo je i nešto prateće opreme za gospodarska vozila, ali sve je to jako, jako mršavo. Kao što reče Jean: uz dužno poštovanje, ali ZET, KŽMZ, i oldtimeri su ovdje samo da popune prazan prostor.
Da sam išao na sajam samo zbog sajma ostao bih jako razočaran, ali mi smo išli da se malo maknemo iz Rijeke, da nam rit vidi puta i provedemo dan u dobrom društvu i zafrkanciji i u tome smo 100% uspjeli.
Hmmmm da rit vidi puta, da to mi je nešto poznato.
- Broj postova : 6447
Super,LLeone.
ZlayoZg- Administrator
- Broj postova : 3065
Registration date : 19.09.2008
Evo, nakon 7 dana, konačno i mojeg kraćeg priloga s obiteljskog ekšna vu Zugreb od 09.04.2011. S obzirom da je LL sve potanko obrazložio "da bi riječ rek'o", stvarno ne znam ima li smisla da ponovo stavljam iste kadrove, a osobito stoga što je naš maratonac opremljen sa superturboekšnfotomašinen za kojega ja nemam adekvatnog protusredstva. Prevedeno; fotke sa isluženog FE-190, malo samljevene u photoshopu i nisu bog zna što, pa samo ukratko.
Dakle, ekšn je u potpunosti uspio ( Brane, spominjali smo te u više navrata ). Izvrsna ekipa, odlično vrijeme i Zagreb u svoj svojoj sveobuhvatnosti, bili su nam na dlanu.
Naravno, prije Zagreba, nije nam vrag dao mira, a da ne posjetimo mjesto tragične pogibije jednog nevinog čovjeka, a zbog klasičnog hrvatskog šlamperaja u pristupu jednom tako važnom, a tako zapostavljenom poslu-ODRŽAVANJU. Fotografije LLeona ste već vidjeli.
Nakon Kupjakaprebacujemo se na staru cestu i put Moravica. Na kavu u Kondor ( znam da je reklama, ali baš me briga ). I , kao usput, pogledati, ima li kakvih movinga na kolosijecima ( naravno, plan je sadržavao i škicanje vagona s motorima žutki i naravno, o svemu tome, naše babaroge ( zašt. znak LLeon ) nisu imale pojma ).
Ako imate poduži ekšnmobile, neophodno je napraviti si malo mjesta:
Samo kratak pogled udesno ( da vidimo sa čega se presjeda ):
i ulijevo-na što se presjeda ( ostala željeznička vozila su tu da popune kadar i koncepciju fotke ):
Da ne bi bilo da u Zagreb idemo samo zato da, usput, stanemo na svakom kolodvoru, stajalištu,... ipak smo ( a da zadržimo dobru atmosferu ) iz Moravica produžili ravno na Velesajam. Dok je LLeon sa svojom boljom polovicom skoknuo na par minuta pronaći neki nevažan dio za svoje motorče ( iliti ga skuter ), a što je uključivalo obilazak Trešnjevke, Pešćenice, Maksimira, Dubrave, Sesveta, Pušće Bistre, Samobora, Mičevca i još par kvartova, ostali dio ekipe odlučio je ući na Velesajam kako bi pronašli kakvo mjesto za kavu. Naravno, na ulasku smo se malo izvrtilii na novim rampama, ali smo uz žestok otpor tim strojevima ipak probili blokadu i došli do hladovine za kavu. Prije toga smo bacili oko na jedan eksponat kojega ćemo za rođendan kupiti LLeonu za snimanje milenijskih fotki ( doduše nismo još zatvorili financijsku konstrukciju-a i nećemo ):
S obzirom da je skroman izložbeni materijal dobro pokrio kolega, ja ću samo ukratko:
Sektor 1-stara kramarija ( s primjerenom cijenom ):
E kada bi s ovim mogli u ekšne:
kamiončić:
Sektor 2: ZORA rudi, Crobus se budi:
Kruškot:
Foaje:
Testni vozač ( prošo sve-niš ga ne može iznenadit ):
LLupino:
Dakle, ekšn je u potpunosti uspio ( Brane, spominjali smo te u više navrata ). Izvrsna ekipa, odlično vrijeme i Zagreb u svoj svojoj sveobuhvatnosti, bili su nam na dlanu.
Naravno, prije Zagreba, nije nam vrag dao mira, a da ne posjetimo mjesto tragične pogibije jednog nevinog čovjeka, a zbog klasičnog hrvatskog šlamperaja u pristupu jednom tako važnom, a tako zapostavljenom poslu-ODRŽAVANJU. Fotografije LLeona ste već vidjeli.
Nakon Kupjakaprebacujemo se na staru cestu i put Moravica. Na kavu u Kondor ( znam da je reklama, ali baš me briga ). I , kao usput, pogledati, ima li kakvih movinga na kolosijecima ( naravno, plan je sadržavao i škicanje vagona s motorima žutki i naravno, o svemu tome, naše babaroge ( zašt. znak LLeon ) nisu imale pojma ).
Ako imate poduži ekšnmobile, neophodno je napraviti si malo mjesta:
Samo kratak pogled udesno ( da vidimo sa čega se presjeda ):
i ulijevo-na što se presjeda ( ostala željeznička vozila su tu da popune kadar i koncepciju fotke ):
Da ne bi bilo da u Zagreb idemo samo zato da, usput, stanemo na svakom kolodvoru, stajalištu,... ipak smo ( a da zadržimo dobru atmosferu ) iz Moravica produžili ravno na Velesajam. Dok je LLeon sa svojom boljom polovicom skoknuo na par minuta pronaći neki nevažan dio za svoje motorče ( iliti ga skuter ), a što je uključivalo obilazak Trešnjevke, Pešćenice, Maksimira, Dubrave, Sesveta, Pušće Bistre, Samobora, Mičevca i još par kvartova, ostali dio ekipe odlučio je ući na Velesajam kako bi pronašli kakvo mjesto za kavu. Naravno, na ulasku smo se malo izvrtilii na novim rampama, ali smo uz žestok otpor tim strojevima ipak probili blokadu i došli do hladovine za kavu. Prije toga smo bacili oko na jedan eksponat kojega ćemo za rođendan kupiti LLeonu za snimanje milenijskih fotki ( doduše nismo još zatvorili financijsku konstrukciju-a i nećemo ):
S obzirom da je skroman izložbeni materijal dobro pokrio kolega, ja ću samo ukratko:
Sektor 1-stara kramarija ( s primjerenom cijenom ):
E kada bi s ovim mogli u ekšne:
kamiončić:
Sektor 2: ZORA rudi, Crobus se budi:
Kruškot:
Foaje:
Testni vozač ( prošo sve-niš ga ne može iznenadit ):
LLupino:
Zadnja promjena: kico101; sub 16 tra 2011 - 20:33; ukupno mijenjano 2 put/a.
Otvaranje pruge:_________________ ( popuni liniju )
kico101- Moderator
- Broj postova : 2204
Sektor 3: KŽMZ Bez riječi.
Prosvjediii:
Pozdrav gosp. Staničiću, kojega sam imao čast upoznati uz opasku da mislim da bi KŽMZ mogao samostalno organizirati jedno sajamsko događanje, jer je opus izvanredan. Bravo dečki.
Prosvjediii:
Pozdrav gosp. Staničiću, kojega sam imao čast upoznati uz opasku da mislim da bi KŽMZ mogao samostalno organizirati jedno sajamsko događanje, jer je opus izvanredan. Bravo dečki.
kico101- Moderator
Nakon Velesajma, uočili smo potrebu za popunjavanjem praznina u želucima, pa je shodno tome pala odluka da posjetimo jedan poznati ugostiteljski objekt na trasi Samoborčeka-drugi iz serije ( prvog smo posjetili tamo najesen-pozdrav Gaspi, Portosu i Drempi ). Pregled ponude:
Nakon bunkera, red je da se kalorije malo i troše, zar ne. S obzirom da mi se više nije dalo fotkati, samo opisno: Ilica-TBJ-Tržnica ( mjesto legendarnog provoda dijela skupine i fotkanje kod kumice )-Tkalča-najstrmije stepenice na svijetu -Gornji Grad-Špica ( Cvjetni-malo smo zavirili u novo potrošačko carstvo-čemu prosvjedi, pitam se i ja )-Jarun i to je to.
Ekšn za čistu desetku. Pozdrav i do slušanja.
Nakon bunkera, red je da se kalorije malo i troše, zar ne. S obzirom da mi se više nije dalo fotkati, samo opisno: Ilica-TBJ-Tržnica ( mjesto legendarnog provoda dijela skupine i fotkanje kod kumice )-Tkalča-najstrmije stepenice na svijetu -Gornji Grad-Špica ( Cvjetni-malo smo zavirili u novo potrošačko carstvo-čemu prosvjedi, pitam se i ja )-Jarun i to je to.
kico101- Moderator
Jako zanimljivo,a pogotovo hladno oruđe za punicu i svekrvu Ako me oči ne varaju na Crobusovoj Zori volan ima znak Scanije
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
kico101 je napisao/la:( Brane, spominjali smo te u više navrata )
Nakon duuuugo vremena jedan izlet na koji nisam otišao (ako ne računamo onaj Gospić, kamo sam krenuo ali ne i stigao). Zbilja mi je krivo što nisam mogao otići, ali pozitivno u svemu tome je da su se na policama trgovačkih centara od ponedjeljka ponovno pojavile staklenke najboljeg ajvara i pekmeza, koje je u subotu hitno trebalo podeklarirati... F**kin' ajvari i pekmezi!!!
Lijepo je što ste mislili na mene, a ja ću se truditi da vam i u budućnosti dam "štofa" za spominjanje
Registration date : 04.09.2008
Da bih riječ više dodao.kico101 je napisao/la:Evo, nakon 7 dana, konačno i mojeg kraćeg priloga s obiteljskog ekšna vu Zugreb od 09.04.2011.
.........................
Ne samo volan. I šasija i motor i svašta još nešto.Damir je napisao/la:Ako me oči ne varaju na Crobusovoj Zori volan ima znak Scanije
Bio sam i ja na Transpor showu . i slikao sam sve modele crobusa i ne sviđa mi se završna obrada čak i u njluksunijem paketu onaj crni a logo Skanije je na svakom čošku .
Drempa- Broj postova : 413
Registration date : 06.04.2009
Similar topics
» Zagreb - Ljubljana - Metlika - Karlovac - Zagreb, 29.07.2008
» Adria-Transport
» Veolia Transport Arriva
» Adria-Transport
» Veolia Transport Arriva
Stranica 1 / 1.