Zima 2011. / 2012.
+17
Miha
klek
ICE-3M
ikar
KAPO
DD
Damir
kico101
ZlayoZg
sali
novi_shef
Narcis
LLeon
leteči vlak
NP-549
Pfaff
kiki273
21 posters
Stranica 10 / 11. • 1, 2, 3 ... , 9, 10, 11
Očekujete li ekstremno hladnu zimu?
Re: Zima 2011. / 2012.
Obzirom na noćašnju vedrinu, ovo je i bilo za očekivati (danas ujutro u 5:30)
U 13 ha (taman pred obed) je zgrijalo skoro do nule
Prekrasno, blistavo
Prve laste brazdaju nebo
Prifatijo sam se ljopate i prokopao si put prema svjetlijim horizontima
Da odmah najavim, sutra ujutro će biti: Vidi pod točkom 1.
U 13 ha (taman pred obed) je zgrijalo skoro do nule
Prekrasno, blistavo
Prve laste brazdaju nebo
Prifatijo sam se ljopate i prokopao si put prema svjetlijim horizontima
Da odmah najavim, sutra ujutro će biti: Vidi pod točkom 1.
- Broj postova : 11495
Registration date : 17.03.2008
OK, shvatio sam vašu porukukiki273 je napisao/la:Je, baš jePfaff je napisao/la:Baš je, inače, lijepo sresti Te ovdje.
Ja trenutno baš nemam tako lijepih fotki kao Pfaff, pa mogu samo ilustrirati s fotkama moje terase na Trešnjevci koju za razliku od svog auta, još uvijek nisam počeo čistiti. Ali fotke su dobar pokazatelj visine snijega, kakvog u našem gradu već duži niz godina nismo imali prilike vidjeti. Naravno, ni čistiti ....
seabral- Broj postova : 1246
Registration date : 13.04.2008
Još Ti treba par fleksibilnih HO tračnica, dva baatića...
Da, imam i to u jednoj od kutija u stanu kod mame ... ali prije će se otopiti ovaj snijeg nego što uspijem pronaći tu kutiju.Pfaff je napisao/la:Još Ti treba par fleksibilnih HO tračnica, dva baatića...
Nema veze, ti si nam to već tako dobro pokazao sa svojim modelima ... a HŽ nam to svakodnevno pokazuje uživo
Ma ne morate se ni truditi previše, sad će zatopliti, pa će sunce sve otopiti.
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Dobro, onda može mali model trajekta u zaljevu Šilo?Narcis je napisao/la:Ma ne morate se ni truditi previše, sad će zatopliti, pa će sunce sve otopiti.
Zagreb ; 14.02.2012.god.
Današnji zimski prijavak.....malo kasnim....
Polazna točka ....
Trešnjevački plac
Ozaljska ex Končareva
Mokrička
Krapinska ex Moskovska
Ostale slike od danas u prikladnijim temama
Srdačan pozdrav !
Današnji zimski prijavak.....malo kasnim....
Polazna točka ....
Trešnjevački plac
Ozaljska ex Končareva
Mokrička
Krapinska ex Moskovska
Ostale slike od danas u prikladnijim temama
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
Eh usudio bih se reći, da je danas situacija nešto povoljnija, vidi se da je malo i sunce izašlo.
A i ponuda na Trešnjevačkom placu je solidna
A i ponuda na Trešnjevačkom placu je solidna
Taj duži niz godina je zapravo dvije godine, jer pretplošle zime je palo čak i više snijega i to dva puta. Prvi puta onda kad se je ASEA sa vlakom iz Siska zaletila na bika na glavnom i drugi puta negdje u ožujku
Vidim da se buniš na čiščenje snijega, a ja sam se kao klinac uvijek bunio kaj snijeg nikad ne napada pred mojim ulazom, jer se meni baš čistilo. Naime ispred mog ulaza prolazi cijev koja ide iz kotlovnice, pa imam grijani pločnik, ali nekad poželim da ga ima susjed koji čisti snijeg u nedjelju u sedam ujutro, a snijeg je prestao padati u četvrtak
ICE-3M- Broj postova : 891
Registration date : 18.10.2011
Nije da ne volim snijeg ... naprotiv. Svojevremeno sam bio i aktivni skijaš natjecatelj, pa sam se do sada poprilično nagledao i nauživao snijega.ICE-3M je napisao/la:Vidim da se buniš na čiščenje snijega, a ja sam se kao klinac uvijek bunio kaj snijeg nikad ne napada pred mojim ulazom, jer se meni baš čistilo. Naime ispred mog ulaza prolazi cijev koja ide iz kotlovnice, pa imam grijani pločnik, ali nekad poželim da ga ima susjed koji čisti snijeg u nedjelju u sedam ujutro, a snijeg je prestao padati u četvrtak
Ali prema mojoj osobnoj filozofiji, snijegu je mjesto u planinama (sorry, Pfaff ). U gradu uglavnom smeta - usporava promet, zatrpava aute, smanjuje ionako premali broj parkirališnih mjesta i kad se počne topiti danima radi gadnu bljuzgu. I tko si onda ne bi poželio onaj tvoj grijani pločnik ...
Bravo seabral
Neka snijeg pada u gorju i na Sljemenu, a gradove nek nam pusti na miru.
Neka snijeg pada u gorju i na Sljemenu, a gradove nek nam pusti na miru.
Ovo je vjerovatno posljednje izvješće o zimi. Zasad je stiglo proljeće. +6. Pa, ljudi, je li to moguće!
Na mom pristupnom putu vidi se tucanik (a za koji sam ja ququruz jučer onoliko kopao?)
I cesta će skoro biti kopna
Zasad još imamo malo prave velegradske smeđe-sive bljuzge
Selo pod suncem
Stigla mi je i zadnja tura drva. Vjerovatno posljednja za ovu sezonu loženja.
Drugu polovicu ćemo sutra
Sad malo OT: Bio sam jučer u Rijeci vidjeti kako mi je preživjela kuća. Pretpostavljao sam da je negdje nešto smrzlo jer u kući nema nikog, a temperature su kroz dulje vrijeme bile gadno ispod nule u kombinaciji s burom. No, pukla je cijev na jednom mjestu (tamo gdje bih se tome najmanje nadao), ali sama šteta je lako popravljiva. Em mi se nikam ne žuri, što rekla mlada Zagorka. To što je puklo me nije jako zabrinjavalo jer je glavni ventil bio zatvoren. No, u međuvremenu su došli vodinelići u kontrolu, otvorili šahtu, vidjeli da je ventil zatvoren i lijepo ga otvorili jer to tako treba biti. Do pol tako da imam protok vode i da mi ne smrzne
Srećom je kuća montažna pa je prostor između temeljne ploče i poda nabijen pijeskom i polupropustan. Rezultat - ledeni stalagnit na fasadi
Onda sam nazvao "Voplin" i ljubazno im objasnio mi je pukla cijev i da sam ponovno zatvorio ventil te da će se onaj tko mi bude prčkao po ventilu naći s istim tim stalagmitom rektalno apliciranim
Na povratku sam svratio na Kukuljanovo po nešto artikala za u špajzu. Evo što je bura načinila od nadstrešnice za karočice kod "Pljodina"
Sve u svemu i što jes', jes' - imali smo grdu zimu!
Na mom pristupnom putu vidi se tucanik (a za koji sam ja ququruz jučer onoliko kopao?)
I cesta će skoro biti kopna
Zasad još imamo malo prave velegradske smeđe-sive bljuzge
Selo pod suncem
Stigla mi je i zadnja tura drva. Vjerovatno posljednja za ovu sezonu loženja.
Drugu polovicu ćemo sutra
Sad malo OT: Bio sam jučer u Rijeci vidjeti kako mi je preživjela kuća. Pretpostavljao sam da je negdje nešto smrzlo jer u kući nema nikog, a temperature su kroz dulje vrijeme bile gadno ispod nule u kombinaciji s burom. No, pukla je cijev na jednom mjestu (tamo gdje bih se tome najmanje nadao), ali sama šteta je lako popravljiva. Em mi se nikam ne žuri, što rekla mlada Zagorka. To što je puklo me nije jako zabrinjavalo jer je glavni ventil bio zatvoren. No, u međuvremenu su došli vodinelići u kontrolu, otvorili šahtu, vidjeli da je ventil zatvoren i lijepo ga otvorili jer to tako treba biti. Do pol tako da imam protok vode i da mi ne smrzne
Srećom je kuća montažna pa je prostor između temeljne ploče i poda nabijen pijeskom i polupropustan. Rezultat - ledeni stalagnit na fasadi
Onda sam nazvao "Voplin" i ljubazno im objasnio mi je pukla cijev i da sam ponovno zatvorio ventil te da će se onaj tko mi bude prčkao po ventilu naći s istim tim stalagmitom rektalno apliciranim
Na povratku sam svratio na Kukuljanovo po nešto artikala za u špajzu. Evo što je bura načinila od nadstrešnice za karočice kod "Pljodina"
Sve u svemu i što jes', jes' - imali smo grdu zimu!
Rekoh ja da će sunce granuti.
16.02.2012.god. ; Zagreb
Zimski prijavak : Malo je ugrijalo,ali ovo otopilo nije......upravo sam ovuda prošao,sva sreća da nisam jedina budaletina - koja prolazi nadvožnjakom Ulice SR Njemačke....malo nas je,ali ipak nas ima ......
Da bi fotografirao nešto atraktivno,trebalo je proči ovom prljavštinom...bljak ...
...još te ovi što jure nadvožnjakom lagano zavodnjavaju ....
Ne sramim se sad mojih cipela,sa njih kaplje voda i blato predgrada...........ali isplatilo se....
Idem ipak ja na nižu razinu među svoje......gdje je sve snježnobijele boje .Stotinjak koraka tu od Save,tu ja gubim svoje dane,pa lažem samo radi Vas,da Zagreb voli nas.
Sjetih se Hegedušičevih stihova : svaki me firt na nekaj podseća,tu nema mesta di ja nisam svoj,kam god se okrenem srel bum pajdaša,sve dok ne prejdem na Mirogoj........
.....kada izranjam iz sna,čekaju me konduktera dva,da ih povezem na remizu,da razbijemo lozom krizu.......
Drago Britvić je svojevremeno napisal stih ....Bumo se, znaš, vozili kak negda, čez vse signale i čez vse pute. Fućkam ja na te table žute i vse na vuglu kud stoput smo prešli........
..........Viš, ja sem ti, eto, došel v goste, kad mi se nekak ne da bit v hiži.........
...ujedno najavljujem fotografije sa ovih lokacija,ali u pripadajućim temama.....
Srdačan pozdrav !
Zimski prijavak : Malo je ugrijalo,ali ovo otopilo nije......upravo sam ovuda prošao,sva sreća da nisam jedina budaletina - koja prolazi nadvožnjakom Ulice SR Njemačke....malo nas je,ali ipak nas ima ......
Da bi fotografirao nešto atraktivno,trebalo je proči ovom prljavštinom...bljak ...
...još te ovi što jure nadvožnjakom lagano zavodnjavaju ....
Ne sramim se sad mojih cipela,sa njih kaplje voda i blato predgrada...........ali isplatilo se....
Idem ipak ja na nižu razinu među svoje......gdje je sve snježnobijele boje .Stotinjak koraka tu od Save,tu ja gubim svoje dane,pa lažem samo radi Vas,da Zagreb voli nas.
Sjetih se Hegedušičevih stihova : svaki me firt na nekaj podseća,tu nema mesta di ja nisam svoj,kam god se okrenem srel bum pajdaša,sve dok ne prejdem na Mirogoj........
.....kada izranjam iz sna,čekaju me konduktera dva,da ih povezem na remizu,da razbijemo lozom krizu.......
Drago Britvić je svojevremeno napisal stih ....Bumo se, znaš, vozili kak negda, čez vse signale i čez vse pute. Fućkam ja na te table žute i vse na vuglu kud stoput smo prešli........
..........Viš, ja sem ti, eto, došel v goste, kad mi se nekak ne da bit v hiži.........
...ujedno najavljujem fotografije sa ovih lokacija,ali u pripadajućim temama.....
Srdačan pozdrav !
sali- Broj postova : 1950
Registration date : 10.06.2008
Dok ekipa uživa u zimskim radostima G.Kotara mi ostali se spremamo za nadolazeću promjenu vremena, sutra kiša, prekosutra snijeg......
Izlaz Vrata
Tunel Sleme
Izlaz Delnice
Oko Vrbovskog
Desetak minuta kasnije me kod Bosiljeva ulovio takav kijamet.... da je to bilo prestrašno...
Izlaz Vrata
Tunel Sleme
Izlaz Delnice
Oko Vrbovskog
Desetak minuta kasnije me kod Bosiljeva ulovio takav kijamet.... da je to bilo prestrašno...
LLeon- Broj postova : 2470
Registration date : 01.03.2008
Zima se vratila, a kažu da je i Učka sva bijela, ma se bogami i osjeti.
Oćemo imati slike snijega u maju?
buShip fun- Broj postova : 291
Registration date : 12.04.2012
Snijeg na Platku; 13. 05. 2012
Izvor: facebook
Izvor: facebook
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.