Vlakovi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Gredelj

+2
Pfaff
gaspa
6 posters

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

Go down

Gredelj Empty Gredelj

Postaj by borna čet 11 lis 2012 - 16:20

Preneseno iz današnjih vijesti: 16:04 - Američki partner želi nastavak suradnje s Gredeljom, ali ne i kupiti cijelu tvornicu
ZAGREB,
11. listopada 2012.(Hina)
Američka kompanija National Railway Equipment Company (NREC) kao dugogodišnji i jedan od najvažnijih inozemnih poslovnih partnera TŽV Gredelja zainteresirana je za nastavak suradnje i nove poslove s Gredeljom kao i za kupnju odnosno ulazak u vlasničku strukturu njihovog pogona Lokomotive, ali ne i za kupnju cijelog Gredelja.
Potvrdio je to danas novinarima u sjedištu Gredelja predsjednik Uprave NREC-a Steven Beal dodajući da žale što se Gredelj, koga smatraju kvalitetnom tvrtkom, našao u problemima te vjeruje da će se sve dobro riješiti.
Beal je to novinarima kazao nakon sastanka sa stečajnim upraviteljem Gredelja Perom Hrkaćem koji je pak naglasio da temeljem postojećih ugovora s NREC-om za obnovu 20 'fremova' (okvira za lokomotive), ukupno vrijednih 20 milijuna američkih dolara, Gredeljevih najmanje 300-ak radnika imaju što raditi do kraja 2013.
Hrkać je kazao i da ponuda NREC-a za ulazak u vlasništvo pogona Lokomotive u Gredelju stoji već šest godina, što je potvrdio i Beal, te su obojica kazali da je sad očito došlo vrijeme da se o tome razgovara bez obzira na odluke vjerovnika.
Vjerovnicima Gredelj duguje ukupno više od 800 milijuna kuna, a u najvećem su broju, kako je kazao Hrkać, upravo radnici, koji svi, njih više od 1.400, trenutno rade otkazni rok koji ističe sredinom studenog.
Sve i da američki partner kupi Lokomotive radnih mjesta će biti za njih 300-400, pri čemu je Hrkać istaknuo da je u Gredelju dosta narušena kvalifikacijska struktura te da mu je teško reći tko će ostati, a tko ne nakon otkaznog roka.
Dosta će ovisiti i odlukama vjerovnika, jer ako ne žele 'rascjepkavanje' Gredelja ni NREC neće moći ostvariti svoje želje, pa tako oni odlučuju i o smjeru stečajnog postupka, kazao je Hrkać.
Njegov je zadatak, kako je rekao, da do (stečajnog) ročišta vjerovnika zakazanom za 12. prosinca ispita sva dugovanja i potraživanja te da se procijeni vrijednost ukupne imovine, uključujući i 'know-how'.
Hrkać se nada da će Gredelj i zajedno sa svojim dugogodišnjim partnerima Končarom i HŽ-om na predstojećim natječajima dobiti poslove, što bi bilo važno za nastavak rada, ali dodaje i da je otvaranjem stečaja počela nova faza Gredelja s kojom na određeni način raskidaju s prošlosti.
U dobru budućnost Gredelja vjeruje i Beal koji je istaknuo i da u regiji i šire nisu ni tražili drugog partnera jer im se sviđaju vještine koje su našli u Gredelju, kao i da su spremni pričekati da se razriješi stečajna situacija.
Tržište za lokomotive, kaže, imaju u četiri zemlje svijeta i žele nastaviti raditi s Gredeljem i na novim poslovima o kojima se danas također razgovaralo, ali bez iznošenja detalja novinarima.
(Hina) xtam yds
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Google Chrome bolje radi

Postaj by borna čet 11 lis 2012 - 22:34

Gredelj Gredeljsteaj1Gredelj Gredeljsteaj2Gredelj Cargousteaj1Gredelj Cargousteaj3Gredelj Gredeljistina1Gredelj Gredeljistina3
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by borna uto 16 lis 2012 - 19:48

Gredelj nastavlja proizvodnju

Predstavnici američke tvrtke Electro-Motive Diesel (EMD) dogovorili su sa stečajnim upraviteljem TŽV Gredelja Perom Hrkaćem nastavak projekta proizvodnje okvira izrade okretnih postolja.

S američkom tvrtkom EMD, koja je u vlasništvu kompanije Progress Rail Manufactoring Corporation (podružnica kompanije Caterpillar Inc.), TŽV Gredelj trenutno ima ugovoren posao proizvodnje 104 okvira postolja za lokomotive, čija je ukupna vrijednost radova oko 15 milijuna kuna.

Ishod današnjeg sastanka s američkim partnerom izrazito je važan zbog činjenice da uvjeti na svjetskom tržištu diktiraju sve veće potrebe za zavarenim izvedbama okvira okretnih postolja, gde TŽV Gredelj spada u vrlo uzak krug tvrtki koje su usvojile tehnologiju potrebnu za uspješnu proizvodnju, ističu iz Gredelja. Sukladno tomu, dodaju, TŽV Gredelj i u budućnosti može očekivati daljnje narudžbe, za što je nužan uvjet uspješno izvršenje trenutačne narudžbe.

Izvor: hrt.hr

borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by borna uto 23 lis 2012 - 21:20

Jedna malo starija vijest o ljudskoj gluposti (?) koja nažalost ne zastarijeva:
STEČAJ TŽV Gredelj možda se ne bi dogodio da su uprave HŽ Holdinga i tvrtke Končar u svibnju ove godine prihvatile pismo namjere njemačkog veleposlanika Bernda Fischera o "poslu desetljeća" - gradnji 350 željezničkih vozila s njemačkim Siemensom.

Vrlo konkretna ponuda

Umjesto da prihvati ponudu za najveću narudžbu iz inozemstva koje su dva domaća proizvođača ikada dobili, i s njom započne revitalizaciju Gredelja, Rene Valčić predsjednik uprave HŽ Holdinga na nju se nije udostojio niti odgovoriti. Bernd Fischer koji je bio veliki prijatelj Hrvatske i odličan promotor hrvatsko-njemačkih poslovnih odnosa, u srpnju je napustio Hrvatsku i otišao na drugu dužnost, razočaran ponašanjem obiju hrvatskih vlada.

O mogućnosti zajedničkih poslova najveće njemačke kompanije i dvaju domaćih proizvođača vlakova, njemačko je veleposlanstvo potkraj 2011. izvijestilo tadašnju upravu HŽ Holdinga. U dokumentu naslovljenom: Projekt "Zajednička proizvodnja željezničkih vozila Hrvatska&Regija&Globalno, Gredelj-Končar-Siemens-d.d.", iznose se vrlo konkretni prijedlozi za stratešku suradnju u proizvodnji vlakova za regionalno i globalno tržište.

Što je pisao Fischer?

"Samostalan nastup proizvođača vozila iz hrvatske na kompleksnom izvoznom tržištu teško je ostvariv. Evidentan primjer su i svi dosadašnji pokušaji izvoza tramvaja . od Finske do Srbije."- piše u uvodu dokumenta bivši njemački veleposlanik B.Fischer, analizirajući uvjete na međunarodnom tržištu.

"Hrvatska ima dva potencijalna proizvođača šinskih vozila: Končar i Gredelj. Iskustva na izvozu tramvaja više su pomogla Gredelju koji je shvatio i prihvatio činjenicu da trajno održivu proizvodnju i izvoz može ostvariti samo suradnjom s jednim od vodećih svjetskih proizvođača. Prosudba je da najbolje komparativne prednosti može iskoristiti suradnjom sa Siemensom."- tvrdi Fischer obrazlažući potom prednosti njemačkog giganta nad drugim proizvođačima. U tom dijelu pisma namjere njemačkog veleposlanika vidi se njegova odlična upućenost i u prilike na hrvatskom tržištu.

Razočarani bivši njemački veleposlanik

"Siemens u svojoj Diviziji prodaje sektor Mobility, ima sve proizvode za prometovanje na tračnicama kao i proizvode za željezničku infrastrukturu. U proizvodnji vlakova Siemens koristi tehnologiju aluminijske konstrukcije vlaka. Siemens d.d. uočio je potražnju za vlakovima s čeličnom konstrukcijom sanduka i prije više od pet godina započeo aktivnosti uključivanja potencijalnih proizvođača vlakova iz Hrvatske u zajedničke projekte. Taj kapacitet danas, zajedno sa znanjima stručnjaka Gredelja, predstavlja potencijal za ozbiljnu proizvodnju željezničkih vozila čelične konstrukcije."- smatrao je njemački veleposlanik.

Fischer izvješćuje upravu HŽ Holdinga da su u cilju pripreme za projekt modernizacije putničkog prometa u Hrvatskoj, TŽV Gredelj i Siemens već razmijenili niz informacija, te da rade na pripremi podloge za zajednički vlak. Iako su predstavnici Siemensa o tome vodili razgovore i s upravom našeg "Končara" želeći suradnju triju tvrtki, Fischer izvješćuje HŽ Holding da je Končar odbio suradnju. "Od strane Končara odgovor je bio rezolutan: da ima namjeru razviti vlastiti vlak i slično kao s tramvajem nastupati samostalno."- tvrdi u non-paperu bivši njemački veleposlanik B. Fischer.

Končar ugrozio akviziciju

Tvrtka Končar u međuvremenu je, u suradnji s TŽV Gredelj, razvila i pustila u promet prototip svog niskopodnog vlaka koji kao i njihov niskopodni tramvaj prolazi isključivo na domaćem tržištu. Protiveći se proizvodnji Siemensovih vlakova za inozemno tržište i Končar je ugrozio možda najveću poslovnu akviziciju Gredelja koja je tu tvrtku mogla izvući iz financijskih problema. U pismu B.Fischera o tome se kaže i slijedeće: "Iako su Gredelj i Siemens imali zajedničke planove bazirane na Desiro ML konceptu, zbog različitih formalnih i neformalnih pritisaka Končara na Gredelj, ova tvrtka je prisiljena promijeniti vlastiti razvojni koncept i danas radi jedan od naručenih prototipskih vlakova, regionalni dizel-električni vlak, s opremom Končara."

Obzirom da ni do danas nisu učinjeni značajniji napori i troškovi na proizvodnji prototipskog dezel-električnog vlaka jer su i Gredelj i Končar primarno koncentrirani na elektromotorne vlakove za hrvatske željeznice, nužno bi bilo vratiti se na raniji koncept Siemensa i Gredelja, upozorava Fischer bivšu upravu HŽ Holdinga. Bivši njemački veleposlanik tvrdi da su uz zajedničku obradu tržišta šanse Gredelja i Siemensa više nego udvostručene, za što je nužan dokaz prihvaćenost istog proizvoda od strane Hrvatskih željeznica. Drugim riječima, Ficher smatra da se vlakovi proizvedeni u Gredelju i Siemensu trebaju prodavati i na domaćem tržištu uz suradnju Hrvatskih željeznica, kako bi zajedničkom proizvodnjom "otvorili međunarodno tržište za više od 350 zajedničkih vlakova." Uz taj strateški projekt mogli bi se povezati i drugi poput zajedničke porizvodnje putničkih vagona, smatra bivši njemački veleposlanik u pismu namjere. Napominje i da bi Gredelj u istom poslu mogao vezati i niz malih proizvođača iz Međimurje, te postati bitan integrator sustava malih dobavljača, budući da Siemens ima "manjak kapaciteta u proizvodnji čeličnih konstrukcija."

Zašto se odustalo?

To bi, dakako, značilo spas za male hrvatske proizvođače i otvaranje novih radnih mjesta u metaloprerađivačkoj industriji. Razlozi zbog kojih je tvrtka Končar odbila suradnju s Gredeljem i Siemensom su krajnje prozaični, a svode se na monopolizaciju tržišta u RH koja je očito dio poslovne strategije Končara.

No, zbog čega su od projekta odustali nova uprava HŽ Holdinga i hrvatska država koja u Končaru ima tek manjinski udio dok je u stopostotnom vlasništvu tvrtke Gredelj?

Na upit Indexa, zbog čega nije odgovorio na zahtjeve bivšeg njemačkog veleposlanika o zajedničkoj suradnji Gredelja i Siemensa, predsjednik uprave HŽ Holdinga odgovorio je kratko – "Za tu ponudu ne znam, o njoj me nitko nije informirao, pa se o njoj ne mogu očitovati."

No, bivši predsjednik uprave HŽH Zlatko Rogožar tvrdi da je to neistina, jer non-paper kao i sva prateća dokumentacija i korespodencija o pismu namjere Siemensa i njemačkog veleposlanika, stoji u odjelu Međunarodnih odnosa HŽ Holdinga. Teško je povjerovati da predsjednik uprave HŽ Holdinga od dolaska na tu funkciju u ožujku, nije uspio zaviriti u arhivu potencijalnih inozemnih akvizicija, s obzirom na proklamirano otvaranje inozemnim tržištima.

Korespodencija opovrgava

"Osim toga, o tome sam osobno obavijestio gospodina Valčića, a pokušao sam i organizirati njegov sastanak s njemačkim veleposlanikom Fischerom, no, niti ja niti njemačko veleposlanstvo nikad nismo dobili odgovor od gospodina Valčića."- kaže Rogožar. Indexu je predao i mail korespodenciju s Reneom Valčićem koja to potvrđuje.
tru truuu
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by gaspa sri 24 lis 2012 - 9:04

Lijepo to zvuči, ali... Siemens ne može prežaliti što ZET-u nije prodao svoje tramvaje. Siemens ne gleda na to što bi predloženom suradnjom propao dio Končara (i potreba za Portosovim uslugama postala upitna). Siemensu nedostaje čeličnih konstrukcija da bi on plasirao svoje proizvode i stekao profit, uz istodobnu bojazan da ga s tržišta čijim zahtjevima ne može udovoljiti, ne istisne konkurencija. Končar je sa svojim proizvodima desetljećima bio u svjetskom vrhu i logično se nameće suradnja Gredelja i Končara na razvoju novih proizvoda, jer i jedni i drugi za to imaju i volje i znanja. Činjenica da su konkurentski tramvaji neusporedivo tiši u vožnji od najnovijh domaćih može malo obeshrabriti ali i motivirati na poboljšanja za dostizanje više razine kvalitete.

Uspjeh domaće tehnike na stranim tržištima, uz svo postojeće lobiranje (stranaca za njihove proizvode) i politiku, nije pretjerano očekivan i zato je domaća suradnja u okviru strane firme potencijalno isplatljivija. Ali to onda ne smije biti robovlasnički, feudalni ili izrabljivačko kapitalistički odnos na štetu naših domaćih partnera u takvom poslu. Ponudu Siemensa (i njoj slične) ne valja prezreti ali je svakako treba dobro analizirati.

Ponašanje HŽ-a glede pristigle ponude je ispod svake razine poslovne pristojnosti (u okviru koje bi se takva ponuda u najgorem slučaju trebala ljubazno odbiti) pa o tome ne treba trošiti riječi. Ali to ponašanje ukazuje na stanje u HŽ-u: nikog ni za što nije briga, papiri i podaci su na hrpi pa tko voli, nek' izvoli, nitko nikog ne obavještava... (OT: davni osobni primjer - Išao sam na službeni put 2 dana iz Zagreba u Dalmaciju, na "popravak" upravljačkog sustava elektrane koji se sveo na zamjenu 20-tak signalnih žarulja, neispravnost koju je mogao utvrditi svaki uklopničar, što i jest, dapače, upisao je u knjigu dežurstva, i to više puta, ali knjigu nitko ne čita... i onda je neispravnost signalizacije - lampice ne svjetle - ukazalo na mogući veliki kvar, nesigurnost sustava i neodvijanje planiranih operacija. Koliki je bio račun za dva inženjerska dana + 20-tak žarulja - da vam ne pričam. End of OT). Nekad je i za takav nemar korisnika uvijek bilo novaca i nitko se nije pretjerano sekirao. Danas tih novaca nema i svaki se nemar skupo plaća. Gredelj je, nažalost, raznorazne nemare platio preskupo. Ali Gredelj ima tehnologiju, Gredelj ima znanja, postoji tržište za njegove proizvode i usluge, ni volje ne nedostaje, pa nam ostaje nada da će Gredelj, uz razumnog stečajnog upravitelja koji ne misli samo na sebe (od novca prikupljenog u stečaju prvo se namiruje upravitelj) ipak krenuti, poput Peveca, putem oporavka i vraćanja stare slave.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by Pfaff sri 24 lis 2012 - 10:25

Opet ponavljam: Potrebe -a za novim i/ili obnovljenim vozilima su takve da (za razliku od brodogradnje, nažalost) Končar + Gredelj + ĐĐ imaju posla sljedećih 20 godina na domaćem tržištu, samo treba staviti pametne glave na kup i složiti financiranje. Proizvedeno ne mora odmah biti TeŽeVe, ali nek bude solidno, pouzdano i udobno i naka vozila bude dovoljno...

______________________________________
Količina inteligencije na svijetu je konstantna,
jedino se povećava broj ljudi.


Gredelj Buhoslav
Pfaff
Pfaff
Administrator
Administrator

Broj postova : 9903
Age : 73
Lokacija : Rijeka
Registration date : 17.03.2008

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by Gost sri 24 lis 2012 - 11:02

Ovaj text što ga je 1borna prenio ima i svoj nastavak u vidu jednog komentara sa SiRM-a (nadam se da mi autor neće zamjeriti što ga prenosim bez njogove dozvole pa sam umjesto nicka stavio iksiće) i koji je također znakovit ...

xxx je napisao/la:Nakon intervjua sa predsjednikom uprave HŽ infrastrukture... kao čovjek koji nema problema sa probavom i koji je popio posljednju dozu gastala...vjerovao sam da su moje želučane tegobe prošlost.No kako bilo uvije iskoči nešto što me trenutno ubija u pojam.
Non paper njemačkog veleposlanika...napisan u maniri najvještijih kolonizatora.
Ima dotični gospodin veliku sreću što mu nitko nije niti odgovorio na ovaj dokument.Osobno..od mene bi dobio cipelom u stražnjicu.
Zašto ?
Zato što je u cijeloj priči o stečaju Gredelja vješto prikrivena namjera Siemens-a o likvidaciji Gredelja.Kao što su nestale tvrtke u Sloveniji i Mađarskoj koje su sadile tikve sa istim tim Siemens-om.
Razvidno je da niti jedno tračničko vozilo neće prodati Siemens,Gredelj,Končar a bome neće niti Marko ni Pero...nego će to učiniti jedino i isključivo POLITIKA !!!
Prema tome cijelo to s....e o zajedničkom nastupu je priča na nivou dječje bajke.
Posebno crnilo na cijelu stvar baca činjenica da je po prijedlogu siemens-a predviđeno da će prva serija vlakova voziti po prugama RH a gdje bi se trebali dokazati pa tek potom ih nuditi u tranši od (ma nemoj) 350 vlakova inozemnim naručiocima.
Barem je OK od švaba da priznaju da nemaju potrebne potencijale za čelične konstrukcije za vlakove pa bi tu supstituirali alu okvire (koji su po kretanjima cijena aluminija na burzama postali preskupi) čeličnima i tako ostvarili potrebne uštede u proizvodnji.A kud ćeš bolje uštede od radnika tvrtke koju je politika bacila na koljena.
Naravno....sva oprema osim sanduka bila bi vjerovatno sa Siemensova lagera.
Tekstilci takav posao zovu Lohn posao.U prijevodu...naradiš se kao konj za mrvice sa stola.
Isto tako....točno je da je problem samostalnog nastupa Končara i Gredelja na europskom tržištu prekompleksan.
A zašto ?
Zato što nemaju podršku vlade RH.I zato što im veliki igrači podmeću klipove.Zato što se služe svim sredstvima da takav posao dobiju.Tu se ne preže ni od čega.Primjeri ?? Suđenje u Sloveniji za davanje mita od strane Patrie.Daimlerova kazna u USA od cca 350 mil Eura zbog dokazanog davanja mita.
I na kraju zato što je Končarev vlak jednostavno bolji od ostatka konkurencije.I zato gospodo što smo POPTUNO OVLADALI tim proizvodom,a upravo to je garancija kvalitete vlaka.A oni nisu a žarko to žele.Dakle da pojednostavimo....Siemens dođe u Gredelj,potpiše ugovor koji će sitne duše i neznalice proglasiti ogromnim poslom,napravimo par sanduka,Švabe nam odnesu svo znanje i resurse potrebne za proizvodnju čeličnih konstrukcija a vi sirotinjo...fuck off.Mi smo sad gazde.I naravno ključ u bravu.
Mogli su Končar i gredelj xy tramvaja i vlakova plasirati u Finsku samo da je netko pokazao muda i rekao :
"OK...mi kupujemo 800 Patria a Vi gospodo od nas 50 vlakova ili što ja znam koliko tramvaja"
Eh sad...krucijalno pitanje je...tko će to reći.
Sad mi je jasno zašto su neke udruge žestoko navijale za dolazak "strateškog" partnera i zašto je baš Siemens dobio posao nove postavnice u Zagreb glavnom.Mora se trasirati put i strategija.

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by gaspa sri 24 lis 2012 - 12:21

Nažalost, vrijeme nam curi. Ulaskom u EU zaštita domaćih proizvođača bit će otežana a stranci će koristiti EU adute za plasiranje svojih proizvoda. EU financiranje (za kojim bismo tako rado posegli i koje bi nam tako dobro koristilo) uglavnom uvjetuje i EU nadzor i EU pravila, i nema tu više domaćih marifetluka tako specifičnih za našu javnu nabavu. Drago je (onim ostalim) europljanima da se dana lova vrati njihovim firmama (koje će pobijediti na natječaju). A k'o fol učinili su uslugu trećima tj. nama. I tu se onda treba izboriti isključivo cijenom (pretpostavka je da je kvaliteta neupitna). Naš razvoj i male serije skuplje su od već razvijenih EU proizvoda i velikih serija. Našu jeftiniju radnu snagu uspješno smo u stanju kompenzirati neučinkovitošću i lošom organizacijom i time poništiti učinke te jeftinoće. Dakle, bit će teško. Nemamo ni prostora za damping koji bi se neki strani jak igrač mogao koristiti. A i ljepše je kupcu otići kontrolirati proizvodnju, pa na ispitivanje proizvoda, pa na preuzimanje negdje u EU nego u Vukomerec ili Jankomir. Dakle, bit će teško, ali - nadam se - ne i nemoguće.

______________________________________
Ako ne znaš kamo ideš, stići ćeš tamo kamo nisi želio
gaspa
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 3066
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by Gost sri 24 lis 2012 - 12:49

gaspa je napisao/la:Nažalost, vrijeme nam curi. ...
Ja bi prije rek'o da nam je iscurilo prije, figurativno rečeno, pet minuta. Jer ovi naši je*ivetri umesto da se pokrenu oni se još više zakopavaju. Ma ustvari da "zakopavaju" sebe bolio bi me sveti georgije za to ... stvar je da oni nas sve više "zakopavaju" a sebe su osigurali u EU parlamentu.

E moja Gredelj Croatia kamo ti ideš ...

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by borna sri 24 lis 2012 - 14:45

Postoje normalni, pravi poslovni ugovori u kojima niti jedna strana nemože iskorištavati ili zlorabiti drugu- a postoje i ugovori sa figom u đepu,
brojem tajnog računa u inostranstvu (kakvi se nažalost kod nas uglavnom potpisuju) i bez trunke odgovornosti i savjesti!
Balkanski mentalitet i komunistička vladavina (a prije nje i čaršijska i palanačka) su ostavili duboko korijenje. tru truuu
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty GREDELJ

Postaj by borna uto 26 oľu 2013 - 15:01

TŽV Gredelj isporučuje četiri dizelske lokomotive za Maroko
Tvornica željezničkih vozila Gredelj u stečaju trenutno ima 31 ugovoreni posao ukupne vrijednosti više od 300 milijuna kuna, od čega je 12 ugovora za izvoz. Tvornica željezničkih vozila Gredelj u stečaju u ponedjeljak će isporučiti četiri dizelske lokomotive za Državne željeznice Maroka, što je druga izvozna isporuka za ovog naručitelja iz Maroka.
Prve četiri lokomotive koje Gredelj proizvodi u suradnji s američkom kompanijom National Railway Equipment Company isporučene su u veljači, a do sredine srpnja Gredelj će isporučiti još 20 lokomotiva, priopćeno je iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.
Isporuka dodatnih deset, planirana je do kraja listopada ove godine. Osim za Maroko, do sada su za strana tržišta proizvedene 34 lokomotive te su izvezene u Mozambik, Gvineju, Argentinu i Saudijsku Arabiju.
Gredelj inače trenutno ima 31 ugovoreni posao ukupne vrijednosti više od 300 milijuna kuna, od čega je 12 ugovora za izvoz.Gredelj Gredelj_lokomotive_3-601029_957x340
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Tko se igra s radnicima TŽV Gredelj d.o. u stečaju?

Postaj by borna čet 28 oľu 2013 - 16:44

Nad Tvornicom željezničkih vozila Gredelj d.o.o. dana 1. listopada 2012. godine otvoren je stečajni postupak. "Od samog otvaranja stečajnog postupka nastojali smo skrenuti pažnju nadležnih državnih institucija na mnoge nelogične, dvojbene i u najmanju ruku sumnjive aktivnosti koje su neposredno prethodile, a potom i uslijedile otvaranju stečajnog postupka, međutim te institucije nisu našle shodnim provjeriti utemeljenost naših opravdanih sumnji, a još manje poduzeti konkretne radnje kako bi se spriječilo daljnje propadanje više od stoljeća stare utvrde hrvatske industrije", stoji u priopćenju Udruge radničkih sindikata Hrvatske.
S današnjim su se danom nizu „obično neobičnih“ situacija u TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju pridružile i vijesti o pojavi kupca zainteresiranog za otkup radničkih potraživanja priznatih u stečajnog postupku. Naime, sindikati su obaviješteni kako su tijekom današnjeg dana pojedini rukovoditelji pogona/odjela radnicima počeli dijeliti Pisma namjere u kojima jedno zagrebačko odvjetničko društvo u ime nepoznatog klijenta istima nudi otkup njihovih neto tražbina za iznos koji predstavlja svega 50% iznosa tražbine svakog pojedinog radnika, a koja je preostala nakon isplate jednog malog dijela potraživanja izvršene od strane Agencije za osiguranje radničkih potraživanja u slučaju stečaja poslodavca, i to bez mogućnosti pregovaranja. Uručivanje Pisama namjere navodno je popraćeno prijetnjama pojedinih rukovoditelja pogona/odjela da se, u slučaju nepotpisivanja ugovora s nepoznatim klijentom poznatog odvjetničkog društva, njihovi ugovori o radu, koji se nakon otvaranja stečajnog postupka uvijek iznova sklapaju na određeno vrijeme od samo mjesec dana, nakon travnja više neće „produživati“.
"Radi se o nedopustivom pritisku prema radnicima, iako se radi tek o navodnim prijetnjama koje, nažalost, ne mogu biti potkrijepljene materijalnim dokazima", navodi se u nastavku.
Ono što cijelu priču čini još zanimljivijom je i okolnost da su prethodno opisani događaji uslijedili upravo nakon što je TŽV Gredeljem d.o.o. u stečaju nekoliko tjedana kružila priča, navodno plasirana od strane jedne od najodgovornijih osoba stečajnog postupka, kako se radnici Društva, osim sredstava isplaćenih od strane prethodno spomenute Agencije, u samom stečajnom postupku sasvim sigurno neće namiriti. U sveopćoj panici kakvu su takve glasine izazvale kod radnika i bivših radnika „Gredelja“, sramotna ponuda nepoznatog ponuditelja dolazi kao „točka na i“ te čini i više no opravdanim sumnje sindikata da su spomenute glasine zapravo vrlo dobro osmišljena i prezentirana priča za naivne, uplašene, a dijelom i zaista gladne radnike i bivše radnike „Gredelja“, poručili su sindikati.
U kontekstu dobro osmišljenih i prezentiranih priča, valjalo bi napomenuti i to kako nepoznati ponuditelj putem svog poznatog odvjetničkog ureda, a potonji pak putem pojedinih rukovoditelja pogona/odjela, radnicima uručuje pisma namjere s pozivom da već 2. travnja 2013. godine pristupe potpisivanju ugovora u poslovnoj zgradi Stečajnog dužnika, ne ostavljajući time radnicima niti vremena, niti mogućnosti da se o ponuđenim ugovorima trenutno nepoznatog sadržaja prethodno savjetuju sa svojim pravnim savjetnicima ili odvjetnicima. Stečajni upravitelj pak s takvim aktivnostima navodno uopće nije upoznat. Vrlo zanimljiv podatak, s obzirom da u TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju, prema našim saznanjima i osobnom iskustvu, nitko ne može ući bez znanja i odobrenja stečajnog upravitelja.

"Ponovno napominjemo kako institucije ove naše vrle pravne države nisu reagirale na naše pozive na djelovanje i navode koje smo više puta iznijeli u javnosti, a koji su opravdavali sumnju da se u TŽV Gredelj d.o.o., u stečaju, pored nepoštivanja brojnih zakonskih propisa, krše i ustavna i zakonska prava radnika, zbog čega je zatražen i službeni nadzor Državnog inspektorata RH, čije izvješće upravo s nestrpljenjem iščekujemo", poručuje Udruga radničkih sindikata.

Spletom okolnosti, a ponajprije postupcima stečajnog upravitelja, sindikati su u TŽV Gredelj d.o.o. u stečaju, a kao jedini relevantni i dovoljno jaki predstavnici radnika, lišeni mogućnosti aktivnog i neposrednog zastupanja interesa radnika unutar Društva, pa se stoga sva saznanja URSH-a temelje na pričama radnika i bivših radnika „Gredelja“ koji u paničnom strahu od gubitka svojih stečenih i priznatih prava i radnih mjesta svoju mogućnost zaštite vide samo u osvješćivanju i senzibiliziranju javnosti na događanja u „Gredelju“, nastojeći to učiniti putem predstavnika sindikata od kojih očekuju da će im na taj način vratiti i njihovo izgubljeno dostojanstvo.

Udruga radničkih sindikata Hrvatske ponovno je pozvala nadležne državne institucije da se konačno uhvate u koštac sa slučajem „Gredelj“, jer počevši od samog načina na koji je nad istim otvoren stečajni postupak, on doista to i jest – SLUČAJ „GREDELJ“.
Gredelj Y325283967441253

http://dalje.com/hr-hrvatska/tko-se-igra-s-radnicima-tzv-gredelj-do-u-stecaju/461277
Dodan link by LLeon
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Dan u tvornici željezničkih vozila “Gredelj”

Postaj by borna pon 10 lip 2013 - 20:46

Zagreb, 08. lipnja 2013. – Tvornicu željezničkih vozila Gredelj su po prvi put posjetila djeca zaposlenika Gredelja. U redu druženja, redu igranja i razgledavanju pravog pravcatog niskopodnog dizel-motornog vlaka napravljenog upravo u pogonima TŽV Gredelj uživalo je 150-ero djece. Nakon obilaska i razgleda vlaka djeca su sudjelovala na likovnoj radionici na kojoj su uz pomoć voditelja Pučkog otvorenog učilišta Zagreb sami proizveli male vlakiće i lokomotive. Radionica je dio programa ˝Veliki za male – povijest grada i običaja˝ koju realizira Pučko otvoreno učilište Zagreb uz potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport grada Zagreba te uz sponzorstvo tvrtke Pellini – Promet aroma d.o.o., Zagreb.
„Iako je Tvornica željezničkih vozila Gredelj d.o.o. od 01. listopada 2012. u stečaju ipak je namjera bila da svojim radnicima i njihovim obiteljima omogućimo da s radošću provedu jedno neobično, kreativno i poučno subotnje jutro. Želja nam je bila da znatiželjom malenih i mudrošću nas velikih udružimo snage u zajedničkim lijepim trenucima i budemo udarna graditeljska snaga ˝novog Gredelja˝. Ovo je pokušaj da sačuvamo svijest o važnosti proizvodnje i usadimo ga i našim najmanjima. TŽV Gredelj svojim znanjem, iskustvom, profesionalnim pristupom i najsuvremenijom tehnologijom nastoji postati regionalni lider u projektiranju, proizvodnji i održavanju svih vrsta tračničkih vozila, a kako na najmlađima svijet ostaje ovo je prava prilika za to.“ – istaknuo je stečajni upravitelj Pero Hrkać.
Gredelj je tvornica s tradicijom dugom više od 119 godina, danas zapošljava 997 radnika, a društveno odgovorna tvrtka i tvrtka koja se kroz svoje nove u potpunosti modernizirane pogone i
opremljene najsuvremenijom sofisticiranom tehnologijom svakodnevno brine kako za očuvanje okoliša tako i svoje zaposlenike i njihove obitelji što dokazuje i ovaj projekt vezan uz najmlađe.
Tekst i foto: TŽV GredeljGredelj TZV-Gredelj-razgledavanje-535516_957x340
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Sindikati: TŽV Gredelj nije firma u stečaju

Postaj by borna uto 23 srp 2013 - 16:09

Dan prije prosvjeda objavljeni su podaci kako TŽV Gredelj posluje s plusom, to pokazuje kako Gredelj može normalno raditi, ističu sindikati slika vijesti


Autor:
Jelena JakšićObjavljeno: 23.07.2013. 14:59h
Krajem prošle godine, TŽV Gredelj zapošljavao je više od 1400 ljudi. Danas, osam mjeseci nakon, broj radnika nešto je manji od 100, a samo prošli mjesec 20 ljudi dobilo je otkaz. Međutim, to je samo jedan od razloga zbog kojih će, bivši i sadašnji radnici Gredelja, sutra u popodnevnim satima održati prosvjed.

- U srijedu, 24. srpnja, u 14.30 sati bivši i sadašnji radnici Gredelja održat će prosvjed gdje će se upozoriti na neke od problema s kojima se sadašnji radnici susreću. Žalosno je da rade na ugovore koji im se produljuju svakih mjesec dana - rekao je Damir Jakuš, predsjednik Udruge radničkih sindikata Hrvatske i dodao kako su dan prije prosvjeda objavljeni podaci kako TŽV Gredelj posluje s plusom.

- Ovakvi podaci nameću pitanje tko će snositi odgovornost za guranje TŽV-a Gredelj u stečaj, Gredelj može poslovati normalno, nije to neka mala i jadna firmica - kazao je Jakuš.

Jedna od stvari za koju radnici žele da se riješi sutrašnjim prosvjedom je pitanje neoperativne imovine na Rabu i Zadru, čija vrijednos iznosi 2 milijuna i 800 tisuća eura. Upravo s tim novcem, prema riječima Jakuša, trebali bi se namiriti dugovi prema radnicima Gredelja.

Hoće li radnici ovaj put dobiti odgovore od stečajnog upravitelja, saznat ćemo uskoro. Organizatori prosvjeda, čini se, nisu previše optimistični.

- Imali smo priliku javno se sučeliti sa stečajnim upraviteljem Gredelja, ali on se u emisiji nije pojavio, ne želi s nama kominicirati pa tako ne vjerujem da će sutra izaći pred radnike i dati im odgovore na tražena pitanja - priznaje Željko Starčević, predsjednik Samostalnog sindikata TŽV Gredelj-Remonter.
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Gredelj i NREC isporučili još 3 lokomotive za Maroko

Postaj by borna uto 30 srp 2013 - 21:52

Zagreb, 30. srpnja 2013. – Danas su u Rijeku otpremljene još tri dizelske lokomotive serije GT26 koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko. Ugovorom je definirana isporuka sveukupno 20 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka). Od toga su NREC i Gredelj isporučile u veljači četiri lokomotive, u ožujku četiri lokomotive, u travnju dvije lokomotive, u svibnju dvije lokomotive, u lipnju tri lokomotive te sada u srpnju još tri lokomotive a preostale dvije lokomotive isporučit će početkom kolovoza.
Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.
Izvor: odnosi s javnošću TŽV GredeljGredelj Gredelj_lokomotive_2-511493_957x340
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Gredelj nastavlja suradnju s američkim partnerom

Postaj by borna sub 3 kol 2013 - 15:11

Zagreb, 31. srpnja 2013. – TŽV Gredelj je nastavio uspješnu suradnju na obostrano zadovoljstvo s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) s kojom je danas potpisan novi ugovor za rekonstrukciju i modernizaciju ukupno šest lokomotiva serije GT26 i izradu još četiri glavnih okvira za lokomotive.
Ukupna vrijednost radova iznosi približno 2 milijuna dolara.
Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom NREC za koju je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih, moderniziranih, i potpuno novih lokomotiva, koje voze diljem Afrike, Azije, Amerike i drugih zemalja. Trenutno je u pogonima TŽV Gredelj u tijeku izrada još dviju lokomotiva za Maroko od ukupno njih dvadeset što znači da je osamnaest lokomotiva isporučeno za tvrtku NREC od početka ove godine pa do kraja srpnja.
„Iznimno sam zadovoljan ugovaranjem ovih inozemnih poslova koje u današnjim teškim vremenima smatram izuzetno bitnim za daljnji razvoj naše tvrtke, jer dokazuju i potvrđuju našu kvalitetu i konkurentnost na zahtjevnom inozemnom tržištu kao i želju američkog partnera tvrtke NREC za daljnju suradnju. “– izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Gredelj isporučio elektromotorni vlak za Željeznice Crne Gore

Postaj by borna čet 8 kol 2013 - 14:03

Zagreb, 08. kolovoza 2013. – Danas je prema Crnoj Gori upućen prvi od dva elektromotorna vlaka serije 412/416 u vlasništvu Željezničkog prevoza Crne Gore AD Podgorica, a koji se u Gredelju nalazio na velikom popravku i modernizaciji. Prema istom ugovoru Gredelj će isporučiti još jedan elektromotorni vlak iste serije.
Znači, prema ugovoru Gredelj će na dva elektromotorna vlaka napraviti glavni popravak i modernizaciju s promjenom vanjskog izgleda uz vanjsko lakiranje u skladu s dizajnerskim rješenjem naručitelja, kao i potpunom promjenom interijera. Promjena interijera uključuje i ventilaciju i klimatizaciju kao i modifikaciju upravljanja grijanjem iz kabine, pojačano provjetravanje prostora za putnike, ozvučenje te postavljanje ALTRO poda od nezapaljivog materijala. Tu je također uključena zamjena prozora kao i zamjena sjedišta u putničkom prostoru uz potpuno novi dizajn, rekonstrukciju zida koša radi oslanjanja sjedišta, kao i postavljanje novog modernog toaleta itd. U upravljačnice će se ugraditi klima uređaji, automatska pritvrdna kočnica, kao i prinudno hlađenje vučnih motora. Potrebno je naglasiti kako će se ovim elektromotornim vlakovima značajno podići standard i sigurnost prijevoza putnika.

Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s Željezničkim prevozom Crne Gore. Tako je za Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica, samo u razdoblju zadnje tri poslovne godine, Gredelj izvršio popravke različite razine složenosti na preko 30 putničkih vagona i na 4 lokomotive.
IZVOR: Odnosi s javnošću TŽV GredeljGredelj TZV_GREDELJ_DMV-191344_957x340
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Gredelj i NREC isporučili posljednje dvije lokomotive za Maroko

Postaj by borna sri 14 kol 2013 - 21:46

Zagreb, 14. kolovoza 2013. – Jučer su u Rijeku otpremljene još dvije dizelske lokomotive serije GT26 koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko. NREC i Gredelj isporučile su u veljači četiri lokomotive, u ožujku četiri lokomotive, u travnju dvije lokomotive, u svibnju dvije lokomotive, u lipnju tri lokomotive, u srpnju tri lokomotive te u sada u kolovozu posljednje dvije lokomotive sukladno ugovoru.
„Svakako bih napomenuo da je ugovorom bila definirana isporuka sveukupno 20 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) koji je sklopljen na početku otvaranja stečajnog postupka. Današnjim danom svih 20 lokomotiva je isporučeno i to roku od otprilike sedam mjeseci, što znači u ugovorenim rokovima kao i traženoj kvaliteti što smatram velikim uspjehom. Ovaj projekt dokazuje i potvrđuje našu kvalitetu i konkurentnost na zahtjevnom inozemnom tržištu. Iznimno sam zadovoljan što završetkom ovog projekta nije završila i suradnja s američkim partnerom tvrtkom NREC već je naprotiv na obostrano zadovoljstvo s američkom partnerom prije par dana potpisan i novi Ugovor za rekonstrukciju i modernizaciju ukupno šest lokomotiva serije GT26 i izradu još četiri glavnih okvira za lokomotive i to ukupne vrijednosti radova od približno 2 milijuna dolara što dokazuje želju američkog partnera za daljnju suradnju. “– izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.
Izvor: Odnosi sa javnošću TŽV GredeljGredelj Gredelj_lokomotive_1-539157_957x340
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Gredelj isporučio još 3 lokomotive

Postaj by borna pon 7 lis 2013 - 14:14

Zagreb, 04. listopada 2013. –Danas su u Rijeku otpremljene još tri dizelske lokomotive serije GT26CW koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko. Gredelj i NREC isporučile su u veljači četiri lokomotive, u ožujku četiri lokomotive, u travnju dvije lokomotive, u svibnju dvije lokomotive, u lipnju tri lokomotive, u srpnju tri lokomotive, te u kolovozu posljednje dvije lokomotive sukladno prvom ugovoru. Ovo je isporuka prvih tri lokomotiva sukladno novom Ugovoru za isporuku ukupno 10 lokomotiva. NREC i TŽV Gredelj će u 2013. godini isporučiti sveukupno 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka).
„Svakako bih napomenuo da je ovim i prethodnim ugovorom definirana isporuka sveukupno 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) koji su sklopljeni na početku otvaranja stečajnog postupka. Današnjim danom isporučeno je ukupno 23 lokomotiva za Maroko i to roku od otprilike devet mjeseci, što znači u ugovorenim rokovima kao i traženoj kvaliteti što smatram velikim uspjehom. Ovaj projekt dokazuje i potvrđuje našu kvalitetu i konkurentnost na zahtjevnom inozemnom tržištu.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.
Izvor: Odnosi s javnošću TŽV Gredelj
Gredelj Gredelj_lokomotive_2-511493_957x340
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by Gost pon 7 lis 2013 - 14:40

Djelomično sam vidio dvije (a valjda je i treća negdje uz njih bila) "skrivene iz teretne kompozicije al' kako sam morao do centra mislio sam snimit ću ih kasnije i kad sam se vratio na kolodvor nakon sat i pol više ih nije bilo icon_whoknows ... psmtr!!!

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by K 357 pon 7 lis 2013 - 20:28

dida je napisao/la:kad sam se vratio na kolodvor ... icon_whoknows ... psmtr!!!
Isto se i meni dogodilo ljut  pa kud su brze s njima osli icon_whoknows 
K 357
K 357

Broj postova : 714
Age : 22
Lokacija : Rijeka
Registration date : 24.09.2012

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by KAPO pon 7 lis 2013 - 20:38

K 357 je napisao/la: ... pa kud su brze s njima osli icon_whoknows 
Bacili su ih u more!mrgreen 
KAPO
KAPO

Broj postova : 1883
Lokacija : Matulji
Registration date : 14.09.2009

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by Gost pon 7 lis 2013 - 21:30

KAPO je napisao/la:Bacili su ih u more!mrgreen 
happy veselo1 suuupeer 

mrgreen 

Gost
Gost


[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by K 357 pon 7 lis 2013 - 22:21

Alo dečki dosta s tim zezanjem nekima je i stalo dio tih lokomotiva yes 
K 357
K 357

Broj postova : 714
Age : 22
Lokacija : Rijeka
Registration date : 24.09.2012

[Vrh] Go down

Gredelj Empty TŽV Gredelj isporučio još dvije lokomotive u Maroko

Postaj by borna čet 7 stu 2013 - 14:20

Zagreb, 06. studenog 2013. – Danas su u Rijeku otpremljene još dvije dizelske lokomotive serije GT26CW koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko. Gredelj i NREC isporučile su u veljači četiri lokomotive, u ožujku četiri lokomotive, u travnju dvije lokomotive, u svibnju dvije lokomotive, u lipnju tri lokomotive, u srpnju tri lokomotive, te u kolovozu posljednje dvije lokomotive sukladno prvom ugovoru. Sukladno novom Ugovoru za isporuku ukupno 10 lokomotiva Gredelj i NREC isporučile su u listopadu tri lokomotive i sada u studenom još dvije lokomotive. NREC i TŽV Gredelj će u 2013. godini isporučiti sveukupno 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka).
„Svakako bih napomenuo da je ovim i prethodnim ugovorom definirana isporuka sveukupno 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) koji su sklopljeni na početku otvaranja stečajnog postupka. Današnjim danom isporučeno je ukupno 25 lokomotiva za Maroko i to roku od otprilike deset mjeseci, što znači u ugovorenim rokovima kao i traženoj kvaliteti što smatram velikim uspjehom. Ovaj projekt dokazuje i potvrđuje našu kvalitetu i konkurentnost na zahtjevnom inozemnom tržištu.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta.
Izvor: TŽV Gredelj
Gredelj Gredelj_lokomotive_1-539157_957x340
borna
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 7244
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj Empty Re: Gredelj

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 1 / 3. 1, 2, 3  Next

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.