Par utisaka iz Zagreba
+3
Narcis
borna
Pfaff
7 posters
Stranica 1 / 1.
Par utisaka iz Zagreba
(Pfaff i Jean na sajmu KŽMZ)
Nakon dvije godine, ipak sam se uspio dokopati Zagreba i jesenskog sajma KŽMZ. Ne bih se ni ove godine izvadio iz moje gorskokotarske saobraćajne rupe da Jean nije pristao doći po mene svježe oporavljenim Jeanmobilom (nisam pojma imao da Renault Megane plave boje ima poput Wartburga po jednu bobinu na svaki cilindar ter da se to hoće kvariti ).
Nakon posve nekompliciranog putovanja najkraćim putem starom Karolinom preko Ogulina, stigli smo u samo središte Metropole (I. zona = 10 kn/sat) i riješili se prometala.
Na sajmu puno ljudi i malo izložaka. Nije bilo modularne makete, ali zato par lijepih N-uradaka.
Dobrom trestle-bridgeu nikad nisam mogao odoljeti
G. Dubravko je osim divljezapadnog prizora u mjerilu 1:160 izložio i maketu središnjeg dijela zgrade zagrebačkog glavnog kolodvora u mjerilu 1:50. Navodno će morati mijenjati maketu jer će zgrada ići u najam
Između g. Dubravka i sior Gianluce uprispodobila se fascinantna maketa teške teretne labudice s upregnutom Žutkom. Autor je naš poznati riječki ferroequinologist i modelar Tomislav Š.
Čestitke na uratku!
Model stare Salzburške uspinjače (zapravo nizpinjače jer je pogon išao u smjeru nadole). Autor mi je usput pružio i objašnjenje...
Riječani su bome došli u jakom sastavu...
Sajamska ponuda je bila relativno skromna (pretpostavljam da se uglavnom kroz protekle godine rasprodalo sve što je mene zanimalo), a cijene paprene. Imao sam sreću naletjeti na knjigu koja mi je bila jako značajna, a izgubila se tijekom jedne od selidbi koje su me zadesile na prijelomu stoljeća. Investicijom u knjigu istrošio sam predviđene fondove pa sam slučaj smatrao završenim.
Sreo sam puno dragih ljudi, a neki (2S) su nažalost izočili prigodi zbog obiteljskih ili poslovnih obveza pa ih ovim putem pozdravljam.
U podrumu sajma je bio nekakav organizacijski nered pa se nisi mogao dobaviti stola za popiti nešto i podružiti se pa smo bili prisiljeni promijeniti krčmu. Našla se jedna malo nizvodno.
P + S + H (uglavnom bez brade)
Nakon dvije godine, ipak sam se uspio dokopati Zagreba i jesenskog sajma KŽMZ. Ne bih se ni ove godine izvadio iz moje gorskokotarske saobraćajne rupe da Jean nije pristao doći po mene svježe oporavljenim Jeanmobilom (nisam pojma imao da Renault Megane plave boje ima poput Wartburga po jednu bobinu na svaki cilindar ter da se to hoće kvariti ).
Nakon posve nekompliciranog putovanja najkraćim putem starom Karolinom preko Ogulina, stigli smo u samo središte Metropole (I. zona = 10 kn/sat) i riješili se prometala.
Na sajmu puno ljudi i malo izložaka. Nije bilo modularne makete, ali zato par lijepih N-uradaka.
Dobrom trestle-bridgeu nikad nisam mogao odoljeti
G. Dubravko je osim divljezapadnog prizora u mjerilu 1:160 izložio i maketu središnjeg dijela zgrade zagrebačkog glavnog kolodvora u mjerilu 1:50. Navodno će morati mijenjati maketu jer će zgrada ići u najam
Između g. Dubravka i sior Gianluce uprispodobila se fascinantna maketa teške teretne labudice s upregnutom Žutkom. Autor je naš poznati riječki ferroequinologist i modelar Tomislav Š.
Čestitke na uratku!
Model stare Salzburške uspinjače (zapravo nizpinjače jer je pogon išao u smjeru nadole). Autor mi je usput pružio i objašnjenje...
Riječani su bome došli u jakom sastavu...
Sajamska ponuda je bila relativno skromna (pretpostavljam da se uglavnom kroz protekle godine rasprodalo sve što je mene zanimalo), a cijene paprene. Imao sam sreću naletjeti na knjigu koja mi je bila jako značajna, a izgubila se tijekom jedne od selidbi koje su me zadesile na prijelomu stoljeća. Investicijom u knjigu istrošio sam predviđene fondove pa sam slučaj smatrao završenim.
Sreo sam puno dragih ljudi, a neki (2S) su nažalost izočili prigodi zbog obiteljskih ili poslovnih obveza pa ih ovim putem pozdravljam.
U podrumu sajma je bio nekakav organizacijski nered pa se nisi mogao dobaviti stola za popiti nešto i podružiti se pa smo bili prisiljeni promijeniti krčmu. Našla se jedna malo nizvodno.
P + S + H (uglavnom bez brade)
- Broj postova : 11474
Registration date : 17.03.2008
Re: Par utisaka iz Zagreba
Mali čovjek je dobio mali vlakić. Nikako ga nismo mogli nagovoriti da sjedne kako bi Silver uspio napraviti milenijsku fotku.
Mala rudnička željeznica – jedan od boljih onodobnih modela "Mehanotehnike!"
Biti u Zagrebu, a ne pogledati novu Backovu mega-maketu u Gundulićevoj bila bi neoprostiva grehota.
Portosa smo poslali kao navigatora s Jeanom da obave premještaj prometala, a Seabral i Silver su moju malenkost prošetali cipelcugom s kraja na kraj Zagreba (BTW, u Zagrebu navodno postoji i javni prijevoz). Seabrala smo uspjeli nagovoriti da pođe s nama vidjeti to čudo što će mu uštediti troškove putovanja u Hamburg.
Evo rute kojom smo hodali
Zahvaljujući čudu moderne tehnologije, dajem vam na uvid sliku lokacije.
Mala rudnička željeznica – jedan od boljih onodobnih modela "Mehanotehnike!"
Biti u Zagrebu, a ne pogledati novu Backovu mega-maketu u Gundulićevoj bila bi neoprostiva grehota.
Portosa smo poslali kao navigatora s Jeanom da obave premještaj prometala, a Seabral i Silver su moju malenkost prošetali cipelcugom s kraja na kraj Zagreba (BTW, u Zagrebu navodno postoji i javni prijevoz). Seabrala smo uspjeli nagovoriti da pođe s nama vidjeti to čudo što će mu uštediti troškove putovanja u Hamburg.
Evo rute kojom smo hodali
Zahvaljujući čudu moderne tehnologije, dajem vam na uvid sliku lokacije.
Na ulazu nas je dočekao lebdeći Tomica
Znakovi opasnosti i upozorenja na sve strane
U kutu – velelepni rotor! Podsjeća me na "Kukuruzni klip" u Chicagotu.
Znakovi opasnosti i upozorenja na sve strane
U kutu – velelepni rotor! Podsjeća me na "Kukuruzni klip" u Chicagotu.
Slikati ovakvu maketu je zapravo vrlo teško. Pogled ti bludi s kraja na kraj i vidiš hrpu detalja koji te oduševljavaju i htio bi ih ovjekovječiti. Kad doma pogledaš fotke, vidiš da fali dio glamura kojeg si osjećao i vidio uživo. Ipak je nešto ostalo za uspomenu i dugo sjećanje
Osim gore-dolje, vlakići plaze i po zidu...
Hodogram gradnje doveo je do zanimljivih situacija gdje usred tehnološke pustoši živi kompletno dovršen i instaliran glavni kolodvor
Ili, primjerice, ovaj lijepi vijadukt visoko na zidu...
"Dani otvorenih vrata" u pristojnoj kući podrazumijevaju i pune tanjure, a ovo je očito dom pristojnih ljudi...
In flagrante delicto (delecto?)
Osim gore-dolje, vlakići plaze i po zidu...
Hodogram gradnje doveo je do zanimljivih situacija gdje usred tehnološke pustoši živi kompletno dovršen i instaliran glavni kolodvor
Ili, primjerice, ovaj lijepi vijadukt visoko na zidu...
"Dani otvorenih vrata" u pristojnoj kući podrazumijevaju i pune tanjure, a ovo je očito dom pristojnih ljudi...
In flagrante delicto (delecto?)
Naš domaćin – Backo. Glavom, bradom i upravljačkim pultom
Kao da smo u Londonu: CCTV dapertutto!
Hmmmm... Opet nešto šteka
Visoko u oblacima lebde dva ranžirna kolodvora
Kao da smo u Londonu: CCTV dapertutto!
Hmmmm... Opet nešto šteka
Visoko u oblacima lebde dva ranžirna kolodvora
Još dva izložbena primjerka
Uvijek sam bio slab na puno skretnica. A ovdje ih ima
Provincijski kolodvor sjevernonjemačkog tipa
Meščini da su ideju s kabelskim stazama pokupili od HŽ-a
Umjetnik-snimatelj promiče ispod kolosjeka na automehaničarskim kolicima
Klinci se najviše vesele pruzi u podu
Ni zidovi nisu prepreka
Uvijek sam bio slab na puno skretnica. A ovdje ih ima
Provincijski kolodvor sjevernonjemačkog tipa
Meščini da su ideju s kabelskim stazama pokupili od HŽ-a
Umjetnik-snimatelj promiče ispod kolosjeka na automehaničarskim kolicima
Klinci se najviše vesele pruzi u podu
Ni zidovi nisu prepreka
Daleko spretnija tehnologija za spasavanje iskliznutih vagona od one koju sam onomad snimao u Fužinama
Stigao je i friški penzić
Dali smo...
Bok, i do sljedećeg posjeta. S + P (bez brada) izmjenjuju utiske
Dvije milenijske na uglu kod ex "Korzo" kavane
I onda smo se razišli.
Stigao je i friški penzić
Dali smo...
Bok, i do sljedećeg posjeta. S + P (bez brada) izmjenjuju utiske
Dvije milenijske na uglu kod ex "Korzo" kavane
I onda smo se razišli.
...Pfaff je napisao/la:...
Čestitke na uratku!
https://2img.net/h/i583.photobucket.com/albums/ss277/jkrema2/KZMZ/KZMZ12/KZMZ12-005.jpg
...
Ovisi s koje strane gledaš i što očekuješ da ćeš naći na burzi. Više manje se zna da moram svaku kunu 5-6 puta prevrnut ali ja sam ovaj put potrošio, za mene velika sredstva, 300 kuna! Kupio sam na burzi 3 lokomotive (istina, bez "gornjeg" djela na sve 3 jer sve 3 idu u daljnju preradu {bi reć, kupil sam repromaterijal } ali o tome u nekoj drugoj temi kad za to dođe vrijeme) i jedan stari (DR) službeni vagon + još jedan nematerijalni izdatak i u Müller-u modelarski kit i jedan pinelić (jedinicu, za preczine male korekcije). Lokomotive sam ku ... točnije rdogovorio prodaju i prije burze ali vagon sam kupio baš na štandu i mogu reć da je sasvim pristojan za 80 kuna. Zapela mi je za oko i jedna 4-osovinska cistena ali kako je borna bio u telefonskim pregovorima nisam mu htio pokvariti posal pa sam ju ostavio. Inače cijena joj je bila 30 kuna.Pfaff je napisao/la:...
Sajamska ponuda je bila relativno skromna (pretpostavljam da se uglavnom kroz protekle godine rasprodalo sve što je mene zanimalo), a cijene paprene.
...
Kažem, ovisi što se traži, bilo je doista modela za svačiji novčanik (sad sam se sjetio da sam vidio i jednu ellok {DB} za sasvim pristojnih 200 kuna i dobro što nisam imao više kuna jer bi doma otišo bez penzije ).
Gost- Gost
Žao mi je što smo se p. i moja malenkost uspjeli mimoići (u takvoj gužvi je kojiput nemoguće naći nekoga određenog) a i šteta što nisi (niste)
razgledali i maketu kžmz-a, ali bit će još puno susreta i prilika! LP
razgledali i maketu kžmz-a, ali bit će još puno susreta i prilika! LP
borna- Moderator
- Broj postova : 9433
Registration date : 16.11.2010
Hmmm, kao da nešto fali u putopisu.... ....ili nije još kraj
- Broj postova : 6447
Registration date : 29.02.2008
Narcis je napisao/la:Hmmm, kao da nešto fali u putopisu.... ....ili nije još kraj
Ma, naravno da je II poluvrijeme također odrađeno, no izgleda da je umor naparavio svoje što se tiće slikopisa. U prozivci bio si zabilježen kao "opravdano odsutan". Tako da ne brineš.
Silver- Broj postova : 353
Registration date : 09.02.2009
Da, i meni je žao što se nisam duže zadržao u razgovoru sa preko nekoliko osoba ali morao sam otići jer mi u jednom trenutku nije više bilo dobro zbog pre prevelike količine dima i ustajalog zraka (da sam ostao možda još pol sata riskirao bi aktiviranje astme i onda bi to bio veliki problem jer je trebalo još doma doć) ali bit će još susreta i prilika.borna je napisao/la:Žao mi je što smo se p. i moja malenkost uspjeli mimoići (u takvoj gužvi je kojiput nemoguće naći nekoga određenog) ... ali bit će još puno susreta i prilika! LP
Gost- Gost
Da, prostor je postao premali za toliki interes! Nadam se da ćemo druge godine uspijeti pronaći nešto povoljnije....moj prijedlog je bio
da se pronađe neki restoran, ne u samom centru a niti predaleko koji ima veliku salu za svadbe te slobodno parkiralište. Takav tip
restorana ionako subotom prijepodne nema posjeta, a gomila žednih (i gladnih) modelara bi mu napunila kasu
da se pronađe neki restoran, ne u samom centru a niti predaleko koji ima veliku salu za svadbe te slobodno parkiralište. Takav tip
restorana ionako subotom prijepodne nema posjeta, a gomila žednih (i gladnih) modelara bi mu napunila kasu
borna- Moderator
Moj skromni foto prilog susreta.....najprije iz radionice Dide
(u pozadini se vidi viseća "opanačke maketa" Dubravka Kuhte
još jednom slika ponosnog vlasnika novog Ferrarija (makar i malog, ali tako se počinje)
bilo je gladnih i žednih na susretima
mome unuku Noi se naročito dopala hvataljka Backo-expresa kao i vlak u podu. Za hvataljku sam mu mogao obećati da ću je nabaviti
jednog dana ali za podzemni vlak nisam! I još nekoliko fotografija Drageca
(u pozadini se vidi viseća "opanačke maketa" Dubravka Kuhte
još jednom slika ponosnog vlasnika novog Ferrarija (makar i malog, ali tako se počinje)
bilo je gladnih i žednih na susretima
mome unuku Noi se naročito dopala hvataljka Backo-expresa kao i vlak u podu. Za hvataljku sam mu mogao obećati da ću je nabaviti
jednog dana ali za podzemni vlak nisam! I još nekoliko fotografija Drageca
borna- Moderator
Nekako ste u duhu recesije šparali i sa fotkama. Oni koji to žele, mogu koju sličicu sa nama poznatim facama pogledati i na slovenskom forumu autora @brižitka 363: http://www.vlaki.info/forum/viewtopic.php?f=17&t=7510
Stjepan- Broj postova : 467
Registration date : 12.03.2009
I dalje sam kod dojma da su brižitka 363 sa vlaki.info i hyperion sa našeg foruma jedna te ista osoba. Unatoč tome što je čovjek negativno odgovorio na moje pitanje je li registriran na riječkom forumu - vjerojatno (i potpuno ispravno) ovaj forum ne smatra samo riječkim.
Registration date : 04.09.2008
Kratka video kronologija događaja u klubu!
Damir- Broj postova : 3323
Registration date : 24.01.2011
Similar topics
» Od Ljubljane do Dobove (i Zagreba)
» Vlakom od Zagreba do Virovitice
» Fotke iz Zagreba
» Iz mojih starih negativa
» Vlakom od Zagreba do Virovitice
» Fotke iz Zagreba
» Iz mojih starih negativa
Stranica 1 / 1.