Vlakom od Zagreba do Virovitice
3 posters
Stranica 1 / 1.
Vlakom od Zagreba do Virovitice
Kako sam išao sam nije mi se dalo maltretirati sa autom kroz brojna naselja, 160 i nešto kilometara traje najmanje 2 sata vožnje.
Vlak vozi 2 i pol sata a putem se mogu komotno šetati vagonima i slikati!
Povratna karta dođe 145 kuna (bez popusta) što mi je još prihvatljivo (za više osoba nije) jer potencijalna kazna za prekoračenje brzine je
daleko veća (a ja sam uostalom još pod uvjetnom kaznom od godinu dana)
Vlak je krenuo u 6.50 a stigao u 9.18 u Viroviticu (na sekundu točno)
Najprije par slika sa Glavnog kolodvora u Zagrebu, ovi novi neboderi jesu izniknuli iza depoa
Čini mi se da su ispred depoa nove pjeskare?
Iza drugog depoa se zavukao jedan Som pa vreba
Prvo stajanje je bilo kratko u Dugom Selu, slijedili su Križevci
Putnika je bilo malo, u 4 vagona ukupnomožda 100-tinu.
Dolazak u Koprivnicu je značio da se mijenja lokomotiva a donekle i pravac kretanja
Brzu i tihu Brenu je zamijenila bučna dizelka na drugoj strani kompozicije
Vagoni nijesu bili baš najčistiji, po prozorima se vidjelo da nije dugo padala kiša no u praznom kupeu me dočekala dobrodošlica
u obliku 6 kuna na sjedištu
Čekanje u Kc sam iskoristio i za malo slikanja vagona
Vlak vozi 2 i pol sata a putem se mogu komotno šetati vagonima i slikati!
Povratna karta dođe 145 kuna (bez popusta) što mi je još prihvatljivo (za više osoba nije) jer potencijalna kazna za prekoračenje brzine je
daleko veća (a ja sam uostalom još pod uvjetnom kaznom od godinu dana)
Vlak je krenuo u 6.50 a stigao u 9.18 u Viroviticu (na sekundu točno)
Najprije par slika sa Glavnog kolodvora u Zagrebu, ovi novi neboderi jesu izniknuli iza depoa
Čini mi se da su ispred depoa nove pjeskare?
Iza drugog depoa se zavukao jedan Som pa vreba
Prvo stajanje je bilo kratko u Dugom Selu, slijedili su Križevci
Putnika je bilo malo, u 4 vagona ukupnomožda 100-tinu.
Dolazak u Koprivnicu je značio da se mijenja lokomotiva a donekle i pravac kretanja
Brzu i tihu Brenu je zamijenila bučna dizelka na drugoj strani kompozicije
Vagoni nijesu bili baš najčistiji, po prozorima se vidjelo da nije dugo padala kiša no u praznom kupeu me dočekala dobrodošlica
u obliku 6 kuna na sjedištu
Čekanje u Kc sam iskoristio i za malo slikanja vagona
borna- Moderator
- Broj postova : 9405
Registration date : 16.11.2010
Re: Vlakom od Zagreba do Virovitice
Kasnije nijesam puno slikao jer sam čuvao bakterije i memoriju foto aparata za Viroviticu, na povratku ću slikati više (do kraja jednoga ili drugoga)
Nazivi 2 stanice za redom su me nasmijali, dođete u Lepavina pa sa dobro napijete lepog vina i kad vam postane mučno odete do obližnje Mučne reke
i poblujete se!
Stanicu u Đurđevcu sam slikao jer me za to mjesto vežu uspomene iz mladosti- imam neke dalnje rodbine pa sam u mladosti često išao tamo!
Na ulasku u Viroviticu se nalazi zapuštena ljepotica
Iz onoga vagona iza sam ja izašao
Procedura da bih dobio popust koji se reklamira na vagonu je duga i spora
Jeli ovo vlak za rezervu?
Sama stanica imade zgdnu ali oštru i brzu Crvenkapicu koju se nijesam usudio slikati. Malo zatišja na stanici
Nazivi 2 stanice za redom su me nasmijali, dođete u Lepavina pa sa dobro napijete lepog vina i kad vam postane mučno odete do obližnje Mučne reke
i poblujete se!
Stanicu u Đurđevcu sam slikao jer me za to mjesto vežu uspomene iz mladosti- imam neke dalnje rodbine pa sam u mladosti često išao tamo!
Na ulasku u Viroviticu se nalazi zapuštena ljepotica
Iz onoga vagona iza sam ja izašao
Procedura da bih dobio popust koji se reklamira na vagonu je duga i spora
Sama stanica imade zgdnu ali oštru i brzu Crvenkapicu koju se nijesam usudio slikati. Malo zatišja na stanici
borna- Moderator
Sama stanična zgrada je u dosta dobrom stanju, cijeli prvi kat sa balkonom je dobio Goran za društvo "Virovitica voli vlakove"
I skladište lijepo izgleda (očito se ovdje dosta radi) a kako nebi kad imade tako lijepu šeficu (ona anđeoska plavuša)
Na brojnim prjašnjim stanicama sam vidio dsta derutnih zgrada i napuštenih skladišta
Kasnije je bilo opet prometa na stanici, došao je i jedan teretni vlak kojeg je trebalo razformirati
Slikanje na povratku je neočekivano otpalo!
Jedan prijatelj iz Samobora koji se sam vraćao autom u Zagreb me pitao hoću li sa njime da mu ne bude dosadno.
Blagodat klime u autu je prevladala nasuprot truckanju u popodne vrelim vagonima a bio sam već i dosta umoran i pospan.
/i još dnas mi je pomalo žao što onda nijesam slikao više u dolasku no bit će još prilika/
I skladište lijepo izgleda (očito se ovdje dosta radi) a kako nebi kad imade tako lijepu šeficu (ona anđeoska plavuša)
Na brojnim prjašnjim stanicama sam vidio dsta derutnih zgrada i napuštenih skladišta
Kasnije je bilo opet prometa na stanici, došao je i jedan teretni vlak kojeg je trebalo razformirati
Slikanje na povratku je neočekivano otpalo!
Jedan prijatelj iz Samobora koji se sam vraćao autom u Zagreb me pitao hoću li sa njime da mu ne bude dosadno.
Blagodat klime u autu je prevladala nasuprot truckanju u popodne vrelim vagonima a bio sam već i dosta umoran i pospan.
/i još dnas mi je pomalo žao što onda nijesam slikao više u dolasku no bit će još prilika/
borna- Moderator
Koje je radno vrijeme makete u Virovitici?
- Broj postova : 11460
Registration date : 17.03.2008
Nisu se još odlučili, slijedećih dana zasigurno od 8 do najmanje 18 sati jer imaju još dosta posla oko uređenja svega tako da će uvijek biti nekoga.
No najsigurnije je najaviti se na [url=goran.denac@gmail.com]goran.denac@gmail.com[/url]
No najsigurnije je najaviti se na [url=goran.denac@gmail.com]goran.denac@gmail.com[/url]
borna- Moderator
borna je napisao/la:
https://lh3.googleusercontent.com/WdzwtDWLeME4gLgdg9Ql0tSd6AT7yvX1Eu2g7LnECHBI=w799-h599-no
To je garnitura koja ujutro dođe iz Križevaca na 2321(KŽ 05:00 - 07:02 VT), te kasnije odlazi za Zagreb kao vlak 988 u 11:38.
MarioB- Broj postova : 90
Registration date : 24.09.2012
Bijah jučer cijeli dan u Virovitici pa nisam propustio slikati i prave vlakove....
Jedan radni vlak i nekoliko radnih strojeva
Duugačka teretna kompozicija stoji cijeli dan, pola vagona je natovareno a pola prazno?
Bilo je i putničkog prometa
Srećom je jučer bio lijepi dan (barem u Vt) no bilo mi je žao što sam morao ići autom jer sam nosio dosta stvari tamo i natrag.
Ujutro sam prvih pola puta išao po magli a isto je bilo na povratku kod druge polovice.
Jedan radni vlak i nekoliko radnih strojeva
Duugačka teretna kompozicija stoji cijeli dan, pola vagona je natovareno a pola prazno?
Bilo je i putničkog prometa
Srećom je jučer bio lijepi dan (barem u Vt) no bilo mi je žao što sam morao ići autom jer sam nosio dosta stvari tamo i natrag.
Ujutro sam prvih pola puta išao po magli a isto je bilo na povratku kod druge polovice.
borna- Moderator
Stranica 1 / 1.